eryklim 19.03.12, 14:33 Cymabał. Szkoda tylko że został radnym. Egzaminy jakieś powinni zrobić - z czytania ze zrozumieniem - na poziomie gimnazjum by wystarczyło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eryklim Re: Radny Marcin Gucia: bułeczka od dawna jest sy 19.03.12, 14:35 Cymbał - miało byc oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Radny Marcin Gucia: bułeczka od dawna jest sy 19.03.12, 15:01 Egzaminy jakieś powinni zrobić ... z gotowania! Odpowiedz Link Zgłoś
cajmero Radny Marcin Gucia: bułeczka od dawna jest symb... 19.03.12, 15:41 Panowie dziennikarze. PROŚBA. Pisząc o kimś, pokarzcie jego "facjatę" bo nie wiem ja np. jak ten Gucia wygląda, radny któremu daje ksywę "bułeczka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksywa bułka "Buła"? IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.12, 16:03 jako ksywka dla tego pana proponuję: "Buła", "Pieczara", "Symbol" Niech się cieszy ze w tych bułkach nie ma zadnej "Parówy" ew. "kapusty"... Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Panie Gucia, opamiętaj się Pan... 19.03.12, 16:41 Nawet jeśli bułka z pieczarkami jest już symbolem Gorzowa, to jak najszybciej trzeba to po prostu zmienić. Są symbole pozytywne i negatywne. Coś się z czymś albo dobrze, albo źle kojarzy. Bułka z grzybami jako symbol kulinarny kojarzy się źle, nawet bardzo źle podobnie jak sztuczny miód. Taki symbol naraża Gorzów po prostu na śmieszność. "Czy rogale powstały w Poznaniu?" - owszem - powstały w Poznaniu i opracował je do formy obecnej jeden z tamtejszych cukierników. Tak na prawdę "rogalami" są tylko z nazwy, bo mają rogalowy kształt, ale rogalami nie są, bo wytwarza się je z ciasta półfrancuskiego (normalne są z drożdżowego), do tego z nadzieniem (z białego maku, migdałów, rodzynek, orzechów), którego nie używa się do żadnego innego ciasta. Interpelacje "Pisałem o umożliwienie odpracowywania długów lokatorom miejskich budynków, których łączna zaległość wynosi ponad 30 mln zł. Prosiłem o większe zaangażowanie władz w poszukiwanie terenu na miejskie lotnisko (skoro nawet Drezdenko ma takie, to czemu Gorzów ma nie mieć) oraz o informację jak miasto walczy z graffiti." Budynki, w których obecnie mieszkają lokatorzy "komunalni" trzeba po prostu jak najszybciej przekształcić we wspólnoty mieszkaniowe. Nie będą musieli płacić czynszu, za to miasto nie będzie musiało wydawać na ich utrzymywanie. Po prostu będą sobie sami dbali o swoje. O walkę z graffiti też wówczas sami zadbają, bo teraz kiedy budynki nie są ich a należą "do miasta" nikt nikomu nawet uwagi nie zwróci. O swoje dba się dużo bardziej skutecznie. Co do lotniska - to zamiast pisać interpelacje - proponował bym przeczytać strategię rozwoju województwa lubuskiego, gdzie lotnisko takie zostało już wpisane i są to Lipki Wielkie. Jak zwykle - dokumenty swoje, a życie i inwencja radnych swoje. Dopiero co radni gorzowscy zabiegali o wpisanie do tej strategii swoich postulatów dotyczących "północy" województwa. Wygląda na to, że nawet nie czytali projektu. Cóż - z Lipkami mam pewnego rodzaju satysfakcję. I przy okazji pomysłu budowania go w Kłodawie i ostatnio w Deszcznie pisałem, że obie te lokalizacje są zbyt blisko miasta. Co więcej ze względu na wschodnio-zachodni układ wiatrów, samoloty lądowały by ponad istniejącą już zabudową. Lipki nie dość, że znajdują się już na mapie lotniczej Polski, to znajdują się w idealnej odległości. Na tyle daleko, by przyszłe samoloty nie przeszkadzały mieszkańcom i rozwojowi infrastruktury miejskiej oraz na tyle blisko, by szybki dojazd tam nie stanowił problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona naciaganie tematu IP: *.access.telenet.be 19.03.12, 17:52 Wg mnie GW naciaga temat.... bylo o tym pare dni temu,nawet Telexpress cytowal wypowiedzi z forum. Bylo-minelo i tu nie ma dyskusji,ze jak powiedzial kucharz z Gorzowa -Gorzowian nie interesuje PRL- owski fast food. Niezla reklama dla tego biznesu z budki, bo pewnie kazdy teraz chce sprobowac owej bulki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro i to jest właśnie poziom inteletualny gorzowskich IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.12, 18:21 radnych a za wszystko odpowiada jędrzejczak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomassini Re: i to jest właśnie poziom inteletualny gorzows IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.12, 19:14 M. Gucia nie powinien być radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowiec Re: Radny Marcin Gucia: bułeczka od dawna jest sy IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.12, 19:15 M. Gucia nie powinien być radnym. Odpowiedz Link Zgłoś