Gość: gogogogo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:19 Robią? no i co z safarii? mieliście ja sobie przenieść ma poligon? troche Niemców może pare hot-dogów by w Gorzowie kupiło i nastąpiłby rozwój miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajzerka Re: a Multikino? 17.04.02, 11:48 Z Warszawy, a taki głupi. Safari to nie �ją� tylko �je�. Gorzowianie i Niemcy nie jedzą hot-dogów. Hot dogi spożywa sie w Zielonej Górze prawdopodobnie, albo w Warszawie. Jesli chcesz wiedzieć co jada sie w Gorzowie lub Krakowie zapoznaj sie z repertuarem Botwinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: a Multikino? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 09:48 no rzeczywiście, chyba byłem zamyślony, że pomyliłem rodzaj safarii niemniej jednak pytanie było nie bez kozery a hot-dogi i niemcy to metafora wszystkiego co mogą kupić przyjezdni bo multikino, baseny i safari niedaleko od siebie tworzy atrakcję chyba? no i co z tym kinem? robią? bo jak dwa lata temu byłem w Słońcu... nagłośnienie a la świetlica! Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: a Multikino? 22.04.02, 09:57 Gość portalu: Go napisał(a): > niemniej jednak pytanie było nie bez kozery > a hot-dogi i niemcy to metafora wszystkiego > co mogą kupić przyjezdni > bo multikino, baseny i safari niedaleko od siebie > tworzy atrakcję chyba? Miała być jeszcze kolejka linowa. Teren pod Zoo-Safari jest wydzielony (120 ha). Świerkocin się nie przeniesie, właściciel miał nawet ochotę, ale latka swoje ma, nie ma siły zaczynać wszystkiego od nowa, chociaż pod Gorzowem miałby znacznie więcej wycieczek, większy dochód... Skoro teren jest, potencjalny zarobek też, może znajdzie się inwestor, co kasę zechce z ziemi podnieść ? > no i co z tym kinem? robią? > bo jak dwa lata temu byłem w Słońcu... > nagłośnienie a la świetlica! ... za to ten klimat (kino trąci myszką, a raczej śmierdzi szczurem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: a Multikino? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 10:11 pomijając architekturę to miasteczko ma potencjał malowniczości kolejka linowa to chyba zbyt szalony wodotrysk :) ale dolina kłodawki z moulin rouge i innymi safari atrakcjami to też chyba sposób na łaskawe oko inwestorów bo jak ich żony zobaczą gdzie mają czasem pomieszkiwać to odradzą :) mówię o drobnych inwestorach, nie hiperkoncernach gdyby się nastawić na ściągnięcie wielu firemek atrakcyjnym położeniem (poznań-berlin)i urodą?.. taka strategia chyba nie koliduje z innymi o ile są jakiekolwiek strategie promocji miasta, a nie tylko foldery, ku uciesze naciągaczy z miejscowych drukarni i objazdowych wydawnictw (m. in. z bydgoszczy np) Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: a Multikino? 22.04.02, 10:19 Gość portalu: Go napisał(a): > pomijając architekturę > to miasteczko ma potencjał > malowniczości Też tak myślę, powiem więcej: ja to wiem ! > kolejka linowa to chyba zbyt szalony > wodotrysk :) Gdyby powstało zoo-safari ? > gdyby się nastawić na ściągnięcie wielu firemek > atrakcyjnym położeniem (poznań-berlin)i urodą?.. > taka strategia chyba nie koliduje z innymi o ile są jakiekolwiek > strategie promocji miasta Tak jest, masz rację ! > a nie tylko foldery, ku uciesze naciągaczy z miejscowych drukarni i objazdowych > wydawnictw (m. in. z bydgoszczy np) Dodam jeszcze: foldery na bardzo kiepskim poziomie... a lokalny potencjał twórczy (patrz np ludzie z TRAKT-u) w kąt :(((( Przykre jak diabli. Pocieszam się tym, że część z tych bydgoskich wynalazków to wymysły marszałeczka naszego. On wszystko, no wiecie jak... (jednym wyrazem się to pisze, wynalazek Mrożka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: a Multikino? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 10:26 przejdźmy od słów do czynów! :) tymczasem muszę wyjść z psem:) miasto Gorzów jest naprawdę nieprzeciętnie położone a moim marzeniem jest linia tramwajowa ...brzegiem tej skarpy nad kłodawką nawet z powodu szpitala i hitupanoramycastoramykomfortu dosyć uzasadniona społecznie :)) ale najważniejszy byłby widok z okna :) (jednak puszczą Piłsudskiego jakby nawet mieli siano :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
mac.b52 Multikino w hiperprzyszłości 22.04.02, 09:34 Gość portalu: gogogogo napisał(a): > Robią? nawet nie obiecują > no i co z safarii? teren jest, zwierza zahodować trzeba > troche Niemców może pare hot-dogów by w Gorzowie kupiło > i nastąpiłby rozwój miasta? 600 tys./rok (ale w Świerkocinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Multikino w hiperprzyszłości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 09:49 czyli zajęli przedszkole i zorientowali się że gorzowianie nie mają na bilety? :(( jak tesco o tym usłyszy! Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Multikino w hiperprzyszłości 22.04.02, 10:06 Gość portalu: Go napisał(a): > czyli zajęli przedszkole i zorientowali się że gorzowianie nie mają na bilety? Nic nie zajeli. Miasto ogłosiło przetarg, jednym z kryterium było przedstawienie jasnego i konkretnego planu zagospodarowania i inwestor ze Wzgórz Golan" odszedł skąd przybył. Może pojawi się jakiś poważniejszy, za to z mniejszą fantazją ? Oni opowiadali o sześciu salach kinowych (w tym jedno na 1000 osób :))) > jak tesco o tym usłyszy! Aż tak bardzo za nimi nie tęsknimy. Wcale bym się nie zmartwił. Oni akurat zarobią, spoko zobacz na tłumy przy Hicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Multikino w hiperprzyszłości 22.04.02, 10:14 j24 napisał(a): > Oni akurat zarobią, spoko zobacz na tłumy przy Hicie. Ale przy innych supermarketach zazwyczaj pustki (MiniMal, Albert, Biedronki, Netto...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Multikino w hiperprzyszłości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 10:19 hit był numerem jeden w polsce wśród hitów niedawno przynajmniej i nie dziwota, np. w wawie nie ma szans do Auchana, Carrefoura, czy do Geanta ale tesco zje takiego hita, mówię wam Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Multikino w hiperprzyszłości 22.04.02, 10:21 Gość portalu: Go napisał(a): > ale tesco zje takiego hita, mówię wam Smacznego :) Nabrali buty, nie pytaj skąd, ale wiem coś o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Multikino w hiperprzyszłości 22.04.02, 10:20 ula_ napisał(a): > Ale przy innych supermarketach zazwyczaj pustki (MiniMal, Albert, Biedronki, > Netto...). W Netto też tłoczek. Reszty nie odwiedzam. Podobno lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Multikino w hiperprzyszłości IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 10:15 no to szkoda, że nie będzie multikina 1000 osób! ale jazda :) sala koncertowa, Sting by przyjechał :) rozczarowanie, tak liczyłem na to kino, że za rok przyjadę na jakąć superprodukcję :(( Odpowiedz Link Zgłoś