Dodaj do ulubionych

SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!!

IP: *.gorzow.mm.pl 05.04.05, 11:00
Dyrekcja rozesłała po oddziałach noty informujące o tym, ile oddział może
wydac tygodniowo na leczenie. O zgrozo prawie tyle samo co na środki
czystości, a generalnie jak usłyszłem te kwoty to bardzo dużo za mało.
Oddziały będą rozliczane co tydzień, jak wydadzą za dużo to na dywanik do
dyrekcji. NIe trudno wyobrazić sobie scenkę : Panie Kowalski dzisiaj środa,
kasa się skończyła dalsze leczenie od poniedziałku, bo inaczej mnie z roboty
wywalą ". Nieźle, nieźle. W tym wszystkim jakoś nie słychać o limitach kaski
wydawanej na pion techniczny i darmozjadów związkowych z pensją 3600 PLN
brutto. Gdzie my żyjemy ?????????
Obserwuj wątek
    • Gość: ppppdddd Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 05.04.05, 21:57
      To normalne w takiej sytuacji szpitala-szczególnie jak tzw koszty pośrednie
      pochłaniają około 20-30% miesięcznego kontraktu - JEST TO DANINA NA RZECZ
      DYREKCJI I RESZTY SZPITALA.
      A swoją drogą to winnych szpitalach pacjenci od dawna muszą przynosic swoje
      leki , materiały opatrunkowe, wenflony.
      • Gość: Bernard Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 06.04.05, 10:26
        Nauczmy sie zyc w ramach mozliwosci...
        Tyle mam. Na tyle mnie stac...
        Reszta to marzenia.
        Powodzenia spedzacze cudzych pieniedzy!!!
      • Gość: pacjent Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.04.05, 16:07
        Najważniejszy czas zacząć rozliczać oddziały z kosztów i z robionych na
        lewo "prywatnym pacjentom" badań jak również przerostowi etetów lekarskich na
        niektórych oddziałach.Po połączeniu danego ddziału liczba lekarzy nie
        zmniejszyła się za to o wiele jest mniej łóżek - gdzie tu logika. Może czas
        przyjżeć się dyżurom lekarskim........... może przy takim przeroście etatów po
        prostu nie są konieczne.
        • Gość: nicelus Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.05, 02:22
          lubuscy lekarze całkiem nieźle zarabiają, oczywiście jeżeli pracują na cztery
          ręce ;-)

"Od lat do najbardziej majętnych lubuskich posłów zalicza się Alfred Owoc.
          Wprawdzie nie ma samochodu, ale jest współwłaścicielem domu o wartości pół mln
          zł i mieszkania wartego 40 tys. zł. Oprócz tego posiada wraz z rodziną kilka
          działek (rolnych i budowlanej) wartych ok. 350 tys. zł. A stan konta posła może
          przyprawić o mały zawrót głowy: 200 tys. zł, 100 tys. dolarów i 20 tys. euro.
          Razem - wg kursu walut - to 670 tys. zł. Poseł ma ponadto papiery wartościowe,
          których wartość szacuje na ok. 294 tys. zł.
          Skąd taka fortuna? - To efekt tytanicznej pracy, przedsiębiorczości, skłonności
          do oszczędzania i racjonalnego wydawania pieniędzy - wylicza Owoc. - Każda moja
          złotówka to poty. Tylko pracą można dojść do majątku. Mam 50 lat i na rodzinny
          majątek pracowałem latami.
          Owoc przyznaje, że już jako lekarz-stażysta w szpitalu w Sulechowie był na
          najwyższym miejscu listy płac. - Dużo zarabiałem - mówi. - Ale i ciężko tyrałem
          na dyżurach. Dziś, oprócz posłowania, robię sporo ekspertyz wszędzie tam, gdzie
          czuję się biegłym. Jestem też nauczycielem akademickim i dużo publikuję. Nie
          bawię się w giełdę, ani inne formy pomnażania majątku." gl 17 maja 2004.
    • Gość: gosc 1 Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.04.05, 16:38
      Zrobiło się gorąco koło tyłeczka z powodu limitu miesięcznego i dokładnego
      rozliczania? Co ja biedny teraz wyniosę do swojego gabinetu? Jak przyjmę
      prywatnego pacjenta na koszt szpitala? Ale pech!!! Bardzo mi Ciebie szkoda.
      TYLKO BĄDŹ UCZCIWY i wiń innych za to że szpital pada bo to przedewszystkim
      Twoja wina i Tobie podobnym. Skończyły się czasy że na konto szpitala będziesz
      leczył swoich prywatnych pacjentów. PApa
      • Gość: cerber Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.04.05, 20:42
        Smutno to pisać ale zdebilałeś człowieczku, mózg ci się zlasował a nienawiśc
        oczka zalała. To co piszesz to czysta paranoja. Lekarze to twoim zdaniem
        generalnie przestępcy czychający tylko na twoją zawszała kasę, kompletnie nie
        zważający na zdrowie czy życie swoich pacjentów. Po jaką cholerę chodzisz więc
        do nich i du..ę zawracasz swoimi krzywymi bąkami ??? Kup sobie podręcznik
        zielarski, kasete z Kaszpirowskim i lecz się baranku. W życiu nie zdarzyło mi
        się wynieśc ze szpitala niczego. Mnie podobnym jak piszesz także. Rozliczanie
        tak, ale realne, oparte na faktach a nie wyssane z palca. Skąd kwota 1294,38
        PLN ?? A już 10 groszy więcej przekracza limit. Coraz bardziej zniesmacza mnie
        praca w tym szpitaliku. Ucze się języka i z rodzinką przenoszę do lepszej -
        czytaj normalniejszej - rzeczywistości. Pociesze cię, już nie długo ja i moi
        koledzy przestaniemy w ogóle zadłużać ten szpitalik. Wtedy dopiero przejżysz na
        oczka zła swoim chamstwem uczyniłeś. Czuję się przez ciebie obrażony i
        niesłusznie osądzony, jak przez sąd kapturowy. Zawsze łatwiej nie zastanowić
        się, nie zasięgnać języka tylko skazać. Lekarze winni długu szpitala. Powtórz
        to sobie parę razy , może usłyszysz jaki to idiotyzm.
        Nie pozdrawiam cię, i......przykro mi.
        • Gość: pacjentka Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.04.05, 21:40
          wypowiedzi twoich kolegów (Kangura) po fachu być może sprawiają też innym
          przykrość, np.:"Jedynym żródłem pieniędzy w szpitalu jest biały personel, a
          reszta to pasożyty".Pisanie takich chamskich tekstów sprawia, że ludzie w ten
          sam sposób reagują. Skąd u was lekarzy taka wielka nienawiść do niższego
          presonelu.
        • Gość: gość 1 Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.05, 10:11
        • Gość: gosc 1 Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.05, 10:45
          Sory PANIE DOKTORZE. A już myslałam że jesteś byłym pacjentem szpitala któremu
          przeszczepili mózg, ale niestety wybrakowany ze względu na małe fundusze. Jest
          takie przysłowie "uderz w stół a nożyce się odezwą" wiesz o czy to jest? Ale
          teraz do rzeczy. Mówisz że jesteście wszyscy tacy uczciwi, dobrze zgadzam się z
          Tobą. Wyobraź sobie swój dyżur w szpitalu. Spisz sobie pod kolderka na płatnym
          dużurku a w tym czasie jak myslisz (sory ty spisz a nie myslisz) co robią te
          osby które poszły na bruk z "szarej sterfy" bo przecież nie z "białej" - powiem
          Ci - płaczą bo nie mają na chleb. Po zwolnieniu takiej grupy ludzi m.in. i ty
          nie bedzisz juz spał tylko zajmował sie innymi rzeczami np. sprzątaniem
          oddzialu (bo sprzataczka została zwolniona), zaopatrzeniem oddziału w leki (bo
          zaopatrzeniowiec poszedł na bruk), i sprawami ksiegowymi (bo księgową również
          zwolnili). Mówisz o długach jakis przekroczeniach, nadlimitach? A kto je
          wymyslił? Ludzie którzy będą zwolnieni? Nie. To Ci których tak bronisz
          marszałek była i obecna dyrekcja, która jak widać nie ma pojęcia o zarządzaniu
          tak dużą jednostką. A nie wydaje Ci się, że to wszystko było już dawno
          ukartowane i teraz te wszystkie rozmowy to tylko pic na wodę fotomontaż ?
          Zastanów się dobrze nad tym wyjazdem i zrób to jak najprędzej. Myslisz że tam
          gdzie chcesz pojechać bedzie Ci lepiej? Watpię. Nie komentuj już mojej
          odpowiedzi bo pozostanie bez reakcji z mojej strony. Lubie obcować z ludzmi
          inteligentnymi. A od dzisiaj dzielę ich na dwie grupy: ludzi inteligentnych i
          lekarz. A jeszcze na zakończenie: wole naprawdę przeczytać Kaszpirowskiego lub
          książkę zielarską niż leczyć się u takich lekarzy jakich w chwili obecnej
          pełno. Pozdrowienia PANIE DOKTORZE.
      • Gość: pacjent Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.04.05, 21:21
        Akurat tu się z tobą nie zgodzę gościu1. Limity te dotyczą szarych ludzi i być
        może właśnie ciebie. Pacjenci ordynatorów nadal będą mieć wszystko. Tak jest i
        tak było. I żaden system tego nie zmieni. Problem w tym że kiedyś starczało i
        dla tych uprzywilejowanych i dla szaraczków. A teraz szaraczkowie pójdą na
        margines. Niestety tutaj Ceber ma rację.
        • Gość: gosc 1 Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.05, 12:36
          Masz rację "Pacjent" że limity dotykają szarych ludzi takich jak my. Ale limity
          są ustalane przez decydentów są one podejrzewam wyliczane na podstawie jakis
          danych które od kogoś otrzymali. Podejrzewam, że od lekarzy na podstawie kart
          pacjentów. Nie mam pojęcia jak to działa. Pisząc o tym, że niektórym zrobiło
          się gorąco to chodziło o to, że teraz będą musieli rozliczać się ze
          wszystkiego. Podejrzewam, że ma to na celu ukrócenie prywaty w szpitalu. "Szary
          pacjent" dostanie to co ma dostać i lekarz będzie się musiał rozliczyć z
          każdego leku podanego na oddziale. Juz nikt nic nie wyniesie (tak myślę) i
          pacjent będzie dopiero wtedy leczony jak należy.
          • Gość: małolatek To wszystko przez Wojtyłę IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.05, 13:54
            Mata co chceta.
          • Gość: mały Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.05, 17:09
            Coś mi tu nie gra. Wyobrażam sobie że jestem doktorem i mam dwuch pacjentów.
            Ciebie i prywatnego. Przyjmuję prywatnego oficjalnie na oddział ( on w końcu
            też jest chory ) , a Tobie wyznaczam termin za 10 miesięcy. I co ?????
            A poza tym lekarze narzekają właśnie na te limity , wię raczej je zawyżają niż
            zaniżają. Poza tym jeżeli limity są na podstawie kart pacjentów to nie powinno
            być kłopotów . Nie ???!???
            • Gość: tobi Re: SKANDAL W SZPITALU !!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.05, 19:49
              Czy tu są sami idioci ??? Co właściwie wynoszą lekarze ze szpitali ??? Leki ???
              Ktoś dostał lek w gabinecie prywatnym ??? Co za idiotyzm !!! Jeżeli już dają
              leki , to próbki z układu z firmami farmaceutycznymi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka