Dodaj do ulubionych

Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!!

20.09.05, 11:43
Wybory tuż tuż i dlatego czas na krótką bardzo krótką instrukcję wyborczą.

1. Na kogo nie głosujemy?
Dajmy sobie spokój z partiami, które nie przekroczą 5%.
NIE GŁOSUJMY WIĘC na PSL, PPN, SlDP, PD i inny plankton.
Co prawda sondaże mogą być mylne, ale wątpie by w Lubuskiem, któraś z partii
mających niskie poparcie otrzymała mandat.

2. LPR i Samoobrona
Zwolenników partii LPR zachęcam na głosowanie na PiS (większe szanse
gorzowian), a zwolenników Samoobrony na SLD (w Samoobronie brak na pierwszych
miejscach lubuskich kandydatów, widoczny desant w Warszawy i przyjaciół
przewodniczącego Leppera).

2. Na kogo głosujemy w PO
Napewno SZADNY
ewentualnie SIBIŃSKA

3. Na kogo w PiS
Napewno MARCINKIEWICZ
ewentualnie SURMACZ

4. Na kogo w SLD
Napewno DERECH-KRZYCKI

5. Na kogo w LPR (choć raz jeszcze proponuję PiS)
Napewno WINIARZ

6. Na kogo w Samoobronie (choć raz jeszcze proponuję SLD)
Napewno NAWROCKI

7. W wyborach do Senatu proponuję
a) BACHALSKI - dla zwolenników PO
b) RAFALSKA - dla zwolenników PiS

Reszta aby nie zmarnować głosów powinna zagłosować na któregoś z powyższych
kandydatów.

Obserwuj wątek
    • Gość: jarfas Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.vwes.pl.local / *.vwes.pl 20.09.05, 12:40
      może by tak:
      Marcinkiewicz
      Szadny
      Jałoszyński
      -------------
      Wojciechowska
      • Gość: Gabi Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:46
        Ale równanie Ci wyszło. Znaczy w wyniku suma wszystkich nieszczęść.
        • Gość: jarfas Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.vwes.pl.local / *.vwes.pl 20.09.05, 13:06
          to może byś się podzielił swoim typem?
          • Gość: Gabi Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:12
            Moim typem nie mam zamiaru się z żadną ani żadnym czy tam "szadnym" dzielić.
            Mój ci on.
      • Gość: Lolo Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:27
        Nie "napewno", lecz "na pewno"!!! Ale cieniasy!!! Do szkoły!!!
        • marek_p O autorze (instrukcji) 26.09.05, 23:41
          Gość portalu: Lolo napisał(a):

> Nie "napewno", lecz "na pewno"!!! Ale cieniasy!!! Do szkoły!!!

Człowiek nie może mieć samych zalet. Jak nie znajdziesz mu jakiejś wady,
          to znaczy, że z tym człowiekiem jest coś nie tak.

Irek skończył trochę wyżej stojącą w rankingach uczelnię niż UZ. W dwóch innych
          niż polski językach sobie radzi całkiem nieźle (świątek-piątek i soboty też).

Poza tym bardzo udane instrukcje pisze, same zalety i jedna mała rodzynka dla
          urozmaicenia forumowej osobowości - ORT :)

Pozdrawiam Irka. Powodzenia na nowej autostradzie!
    • ant777 Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! 20.09.05, 12:43
      już sobie stronę drukuję i z kartką w zębach lecę na te wybory
    • Gość: pała Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.09.05, 22:17
      Popieram pomysł Jarfas,
    • Gość: ania lat 18 Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.09.05, 22:47
      Napiszcie ile razy moge głosować na posła i na senatora.
      To pierwsze wybory i nie chce zrobić błędu.
      Chcę aby mój głos był ważny.
      • Gość: zg Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.ztpnet.pl 20.09.05, 23:15

Jeden glos na posla
        3 ale niekoniecznie moze byc jeden lub dwa na senatora.

Nie czytaj innych wypowiedzi fanatykow typu marek_p, ktorzy benda kazac ci na
        kogos glosowac lub nie

Zaglosuj wg. swojego uznania.
        PZDR
      • danny_boy Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! 21.09.05, 10:29
        >Napiszcie ile razy moge głosować na posła i na senatora
        Na posła z 50 do 100 razy, na senatora ze 25 razy.
    • Gość: Gruby Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.09.05, 08:25
      Sejm Jałoszyński

Senet Rafalska, Bachalski, Komarnicki
      • Gość: zzz Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.09.05, 08:49
        Senat GraZyna Wojciechowska
    • Gość: jako11 Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:25
      hej irekarkady ale z ciebie demokrata?!. Nie glosujcie na ... bo to plankton?.
      Z tresci twoich plujek wynika, ze reprezentujesz sld albo szadnego. obstawiajac
      po i pis a nawet lpr myslisz o swoich straconych glosach - sld?. nie dajmy sie
      pozbawic demokracji, glosujmy na tych, na ktorych chcemy. boisz sie ze twoja
      partia straci glosy, to sie boj. taki jest urok demokracji. to co proponujesz
      to jest wstep do faszyzmy. najpierw wyeliminujmy konkurencje demokratycznie a
      potem despotycznie. badz demokratą. narod sam ustali za pare lat kilka partii i
      male odpadna.
      proponuje wejsc na strone www.twojezdanie.pl wydane przez zielona i zobaczysz,
      ze na wojciechowska, szadnego, bachalskiego malo osob wyraza chec glosowania.
      Marcinkiewicz wcale sie nie liczy. jest to mala proba ale zawsze proba.
      najwiecej glosow ma wlasnie jaloszynski z demokratow 72%. i to cie boli. a
      bochniarz jest na 4 miejscu 13%. jest to dowod, ze w naszym wojewodztwie a
      zwlaszcza w zielonej i okolicy bedziemy inaczej glosowac. szkoda tylko
      marcinkiewicza 3% bo reszty jak wojciechowska 1%, krzycki 1%, czy ,
      kochanowski 0%, ze nie wspomne dotychczasowych baronow partyjnych nic a nic nie
      szkoda. maja czas na poprawe 4 lata.
      pzdr
    • Gość: michi Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: 69.8.150.* 21.09.05, 15:55
      Zacznij od przeczytania instrukcji ortograficznych, gamoniu!
      • Gość: ksr Lepiej miec poslow z koalicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:25
        Mysle ze lepiej miec swoich poslow w koalicji rzadzacej, wiec polecam poparcie
        PO (dla liberalow) i PiSu (dla socjalistow). To oni beda dzielic kase i urzedy.
        Lepiej jest miec swoich u wladzy niz w opozycji.
        • marek_p Re: Lepiej miec poslow z koalicji 22.09.05, 22:41
          Gość portalu: ksr napisał(a):

> Lepiej jest miec swoich u wladzy niz w opozycji.

Jak najbardziej.
          Tylko, że Kaziowi mój głos potrzebny nie jest, mój imiennik z PiS-u ma dość
          trudny do zaakceptowania (dla mnie) charakter.
          Gdyby zamiast Szadnego na liście PO był Woźniak, to bym na PO zagłosował, mimo,
          że karty rozdawać będę do niedawna uciskani przez gorzowskiego posła, jeszcze
          głodni rewanżu, zielonogórzanie.
    • Gość: lolo Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.05, 18:50
      skąd ty wiesz kto uzyska jakie poparcie,kto przekrocz próg wyborczy? ludzie
      powinni zagłosować właśnie na partie które w/g "sondaży" nie przekroczą progu
      wyborczego!to ich dopiero by chu... strzelił!!!
      • marek_p Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zieląki 21.09.05, 22:35
        Nie mówię tu o Irku, bo to dzielny Gorzowiak jest, znam go osobiście (to ten co
        będąc w USA walczył wraz ze mną o umieszczenie Gorzowa na mapie pogody).

Przy poprzednich wyborach cztery lata temu jego propozycje okazały się trafione.
        Wyborcom Samoobrony i LRP-u proponował pójście na ryby :) ale nie posłuchali się
        wiadomo, mają innych idoli do słuchania :)

Demokraci.pl mogą zrobić niespodziankę i wejść, ale jeśli już do Wierchowicz,
        myślę, że jako poseł nie zechce myśleć o Gorzowie, tak więc głosy na tę partię
        są stracone.
        Nie miałem czasu zapoznać się z pełnym asortymentem tych wyborów, ale wynik
        z poprzednich wyborów do sejmu - 4 posłów z Gorzowa będzie bardzo trudny do
        utrzymania.

Senatorowie mają mało do powiedzenia. GŁOSUJEMY NA 3 SENATORÓW.
        Ja będę głosował na Komarnickiego, Rafalską i Bachalskiego (dokładnie jak
        forumowicz o ksywce "gruby").

Najważniejszy jest głos oddany na posła, bo macie do dyspozycji TYLKO JEDEN
        GŁOS (zaznaczacie jedno nazwisko).
        Posłowie mają dużo więcej możliwości działać na rzecz naszej społeczności
        lokalnej. Idźcie na wybory chociaż tylko po to by oddać ten właśnie głos.

Jest szansa, że z PO wejdzie Szadny, na pewno z PIS-u wejdzie Marcinkiewicz,
        jakimś cudem może wejść Surmacz (w wyborach samorządowych miał bardzo duże
        poparcie).

Co do pozostałych to marne są szanse, że ktoś jeszcze wejdzie z Gorzowa.

Niestety w SLD dwóch naszych kandydatów może się "zjeść", mogą rozłożyć się
        głosy po równo na Kochanowskiego i Krzyckiego tak, że żaden z nich nie wejdzie,
        a wejdą południowcy.

Derech-Krzycki pokazał się jako dobry nasz reprezentant, nie zawiódł swoich
        wyborców między innymi mnie (walczył jak lew o telewizję dla Gorzowa, wywalczył
        też w sejmie helikopter ratownictwa medycznego, którego gorzowski oddział ma
        być uruchomiony na początku nowego roku).

Tak jak pisze Irek - sympatycy lewicy z Gorzowa powinni, dla dobra naszego
        regionu, zagłosować nie na Kochanowskiego, a na Krzyckiego. Pokazał, że można
        mu zaufać.

Jak chcecie głosujcie na partie (programy, wizje...) ALE NA LUDZI Z GORZOWA !
        Bez naszych posłów będziemy mieli dużo przeniesieniowych stresów związanych
        z Zieloną Górą, poczytajcie ich forum, oni już się odgrażają, a jeszcze tych
        wyborów nie wygrali. Jeden z nich napisał, że trzeba zrobić wszystko aby odbić
        telewizję. Zapewniam Was, że nie tylko kibole z ich fan klubu tak myślą.

Pozdrawiam i proszę idźcie na wybory i namówcie innych, żeby też poszli !
        • Gość: zg Re: Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zie IP: *.ztpnet.pl 21.09.05, 23:57
          hey riki uppps tzn. marek_p (co za roznica)

> Niestety w SLD dwóch naszych kandydatów może się "zjeść", mogą rozłożyć się
          > głosy po równo na Kochanowskiego i Krzyckiego tak, że żaden z nich nie wejdzie

Juz nie badz taki strachliwy!!!
          Wlasnie 2 sld-owcow wchodzi z gw i teraz twoje miasto bedzie sie nazywalo
          Czerwona kobyla gora.

> Derech-Krzycki pokazał się jako dobry nasz reprezentant, nie zawiódł swoich
          > wyborców między innymi mnie (walczył jak lew o telewizję dla Gorzowa,
          Swietnie to ujoles ...
          Walczyl jak lew, to zupelnie tak jak Zych walczyl jak lew o spr. zielonogorskie
          min. Gaz???????? czy nie Krzycki przez swoje chamskie zagrywki w sejmie
          wywalczyl nie ukradl a Zych jatrzy i kradnie????
          Moze troche samokrytycyzmu co?????? (skoro zakladasz watek "ktory z ZG
          najbardziej zaszkodzil gw")

poczytajcie ich forum, oni już się odgrażają, a jeszcze tych
          > wyborów nie wygrali.

Ojjjjj chamidlo z ciebie straszne.
          A wy to sie nie odgrazaliscie jak jeszcze PO z jackiem na czele wam sie
          podobala????//
          "jacek i kazkio cieci na ZG i chetnie zabiora sie za zielonogorskie tylki"
          Nastepny
          "znalezlismy sposob na radzenie sobie z falubazami w sejmie, macie pozamiatane
          a ja sie chetnie do tego przyczynie"
          LADNUIE co?? a tu jeb...... i jacek poplynol i odrazu PO przestala sie podobac
          w gw:) heheeh

Jeden z nich napisał, że trzeba zrobić wszystko aby odbić
          > telewizję. Zapewniam Was, że nie tylko kibole z ich fan klubu tak myślą
          Jeden napisal i co????? A ty jak myslisz szowinistyczny fanatyku?????

Wiesz jakie chaki w kampani gorzow robi??????
          To sku..synstwo ale nie moge ujawiac :( a mam ochote.

W jednym sie z toba zgodze...wybory zapowiadaja sie ciekawie
          Nie zapomnimy o waszych zagrywkach :):):)
          Ojejjjjjj odgrozilem sie ojoooojjjjjjjjjjj

Nie pzdr
          • Gość: gorak Re: Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zie IP: *.gorzow.mm.pl 22.09.05, 00:51
            Moje refleksje:
            1. Czego u licha szukają jeszcze w Sejmie tacy Kochanowscy i jemu podobni? Ich
            czas już minął! Olejniczak zapomniał o Lubuskiem?
            2. Komarnicki do Senatu na trzecią emeryturę?
            3. Czy p.Wojciechowska zdaje sobie sprawę, jak z jej tuszą trudno będzie znosić
            podróże do stolycy? Podobnie Komarnicki w jego wieku.
            4. Z innej beczki. Od czasu spotkania z Jarosławem K. w kinie Kopernik uważałem
            kaczorków za niepoprawnych destruentów. Ale! Teraz zaimponowali mi doskonałym
            programem wyborczym. Czytałem w Internecie!
            5. PO programu chyba nie ma. Z ulotki wynikają tylko dwa pomysły, z których
            jeden pokrywa się z PiS.
            6. Qrdelefelek - znów będę musiał głosować na tzw. "mniejsze zło". Tylko na
            kogo?
            • Gość: Bernard Re: Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zie IP: *.gorzow.mm.pl 22.09.05, 00:56
              Hey gorak.
              Program PiS ma podobno 130 stron. Oczy cie nie zabolaly? Mnie by sie nie
              chcialo chciec. Wole truc tylki na forum.
              Pozdrawiam przedwyborczowato.
            • Gość: PO Re: Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zie IP: *.gorzow.mm.pl 22.09.05, 01:22
              O przepraszam. PO ma jeszcze jeden pomysł (cytat za GW):
              "MSWiA ma zostać przemianowane na Ministerstwo Spraw Wewnętrznych oraz
              Ministerstwo Administracji."
              • Gość: arosso Re: Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:28
                Jeśli idzie o szanse Gorzowian w najbliższych wyborach, to tabliczke ze swoim
                nazwiskiem, może już na senackim pulpicie, przykręcać sobie Rafalska. Pomimo
                licznych błędów i popełnionych głupstw w zasadzie również Bachalski ma mandat w
                kieszeni. Pozostali kandydaci do Senatu maja 0 szans.
                Mandat poselski prawie pewny ma oczywiście Marcinkiewicz a ze względu na
                notowania PIS i popularność na północy, olbrzymie szanse ma również Surmacz.
                Daję mu 80%. PO za sprawa ekscesów Bachalskiego, w przedbiegach przegrała
                rywalizację z ZG o umieszczenie gorzowskich kandydatów na dobrych miejscach
                listy wyborczej. Pomimo to wierzę, że południe nie weźmie wszystkiego i Szadny
                załapie się do Sejmu. Bardziej skomplikowana sytuacja jest w SLD, tu gra idzie
                o dwa lub przy nawet tylko o jeden mandat. Moze się tak stać, że w przypadku
                gdyby SLD zdobyło tylko jeden mandat, to zdobędzie go Wontor. Jego kampania ma
                największy rozmach. W przypadku dwóch mandatów, o drugi Kochanowski stoczy bój
                z Burdą. Krzycki jest bez szans. Szanse na dwa mandaty ma też "Samoobrona".
                Jeśli je weźmie, to nie wykluczam dużej niespodzianki i wejścia do Sejmu
                czarnego konia z Gorzowa, czyli Kwapińskiej. Oczywiście inne ugrupowania poza
                LPR i może PSL, nie wprowadzą swoich kandydatów. PD np. umieściła na listach
                tylko 12 kandydatów i nawet gdyby w skali kraju przekroczyła próg, to i tak w
                lubuskim nie wprowadzi posła.
                P.S. Marku. Na listach PD, nie ma Wierchowicza. Sympatykom tej partii, chcącym
                głosować na złość aroganckim PO i PiS, polecam Jałoszyńskiego.
                • Gość: zg Re: Zauważcie jak pięknie potrafią doradzać z Zie IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 11:20
                  Z tym senatem to niewiadomo.

Najprawdopodobniej Rafalska i Milek.
                  Jesli chodzi o Bachalskiego to... taki lubiany jest w gw???? Na poludniu
                  niebardzo.

PZDR
                • marek_p Szanse 22.09.05, 22:14
                  Gość portalu: arosso napisał(a):

> Jeśli idzie o szanse Gorzowian w najbliższych wyborach, to tabliczke ze swoim
                  > nazwiskiem, może już na senackim pulpicie, przykręcać sobie Rafalska.

Tak, raczej się jej uda.

> Pomimo licznych błędów i popełnionych głupstw w zasadzie również Bachalski
                  > ma mandat w kieszeni.

A tu się nie zgodzę. Jego szanse oceniam na 30-40%

> Pozostali kandydaci do Senatu maja 0 szans.

Co nie znaczy, żeby namawiać do głosowania na kogoś innego niż Komarnicki :)
                  Wtedy może się okazać, że tamta osoba będzie miała parę głosów więcej niż
                  Bachalski.
                  Myślę, że o senat pójdzie ostra walka, możliwe są różne rozstrzygnięcia.

Chciałbym, żeby marszałek Bocheński przepadł w tych wyborach.
                  To by było dobre podsumowanie jego kariery i kara za krzywdy wyrządzone
                  gorzowianom.

> Mandat poselski prawie pewny ma oczywiście Marcinkiewicz

Zdziwiłbym się gdyby nie zdobył mandatu.

> olbrzymie szanse ma również Surmacz.
                  > Daję mu 80%.

A ja 30%

> wierzę, że południe nie weźmie wszystkiego i Szadny załapie się do Sejmu.

Jego szanse oceniam na jakieś 70%

> Bardziej skomplikowana sytuacja jest w SLD, tu gra idzie o dwa lub przy nawet
                  > tylko o jeden mandat.

Dwa. To przecież lubuskie ;)

> Moze się tak stać, że w przypadku gdyby SLD zdobyło tylko jeden mandat,
                  > to zdobędzie go Wontor. Jego kampania ma największy rozmach.

Tak Wontor może być groźny. Dostanie dużo głosów "w terenie". Może być, że
                  więcej niż Kochanowski.

> W przypadku dwóch mandatów, o drugi Kochanowski stoczy bój z Burdą.
                  > Krzycki jest bez szans.

Pytam tu i tam, na kogo ludzie będą głosować. Wielu jednak na Kubę.
                  Może być, że ja też, chociaż jeszcze myślę (może na Surmacza, skoro
                  jakieś tam szanse ma).

> P.S. Marku. Na listach PD, nie ma Wierchowicza.

Dzięki za info. Mówiłem, że nie jestem dokładnie w temacie.

> Sympatykom tej partii, chcącym głosować na złość aroganckim PO i PiS,
                  > polecam Jałoszyńskiego.

Został on wykreowany na przeciwnika Zielonej Góry. Wiem, że trudno w to
                  uwierzyć, ale ja nie mam ochoty ruszać z szabelką na Zieląkę.
                  Nie zamierzam udawać serdecznej przyjaźni, ale pakt o nieagresji mi odpowiada.
                  Zresztą nudzą mnie oni.

Najlepiej gdyby AWS nie mieszał za swoich rządów w mapie administracyjnej.
                  Ale mieszał i teraz zielonogórzanina o ksywce ZG na gorzowskim forum muszę
                  czytać :)
          • Gość: Stal Gorzów Komarnicki ! Stal Gorzów ! ;d IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.05, 00:29
            Sejm:
            - Derech-Krzycki, duzo zrobil dla Gorzowa
            Senat:
            - Komarnicki, jedyny zaufany Gorzowianin, reszta lapsy prawicowe
            Prezydent:
            - Borowski, nie ma nikogo innego, szkoda ze Cimoszewicz zrezygnowal ;/
            • Gość: pwr Re: Komarnicki ! Stal Gorzów ! ;d IP: 62.87.178.* 24.09.05, 00:56
              Jeżeli ktoś zagłosuje tylko z pobudek że Komarnicki to Stal to znaczy........
      • hutmen1 Re: Głosuję na O.K.O nr 13-Jerzy Raniś 24.09.05, 08:38
        popieram twoją opinię,
    • landsbergczyk Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! 22.09.05, 13:52
      Instrukcja dosc ciekawa ale ja jakos nie mam ochoty kupować "przeterminowanego
      towaru".
      • lebstrefa Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! 23.09.05, 22:01
        Gorzowianie głosujcie na porządnych ludzi, wykształconych kumatych a nie na
        tych których wskazują wyborcze plakaty na mieście
        • Gość: Wyborca Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 23.09.05, 22:40
          A takich kutasów jak "zg" nie czytać. To jest jełop z falubazka.
    • Gość: nemo Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 23.09.05, 23:02
      W ostatnich wyborach prawie 3000 głosów GORZOWIANIE oddali na zielonych.
      TO KONIECZNIE TRZEBA ZMIENIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: nemo Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 23.09.05, 23:39
      Polecam www twojezdanie.pl
      • Gość: zzz Re: Instrukcja wyborcza dla Gorzowian!!! IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.05, 13:07
        Nemo przecież każdy powinien mieć swoje zdanie a nie kierować się opiniami www
        twojezdanie pozdrawiam
    • Gość: Trzeżwy Koalicyjny kontredans IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 20:46
      Obserwując ostatnie podchody przyszłych koalicjantów, w których gra idzie o
      prezydenturę, dochodze do jedynie sensownego wniosku - idealnym kandydatem na
      prezydenta jest Marek Borowski i na niego należy oddać swój głos. Pogodzi on
      skutecznie kacze ambicje z duck - aspiracjami. Co wy na to?
      • Gość: Enola Gay co.uk Wyraznie widac,ze jestes nietrzezwy i belkoczesz IP: *.range86-129.btcentralplus.com 28.09.05, 21:07
        • Gość: trzeżwy Re: Wyraznie widac,ze jestes nietrzezwy i belkocz IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.05, 08:41
          Interesują mnie argumenty a nie ekskrementy mój panie "kierowca bombowca".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka