Dodaj do ulubionych

CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ??????????

26.11.05, 09:48
Od wielu lat władze miasta, parlamentarzyści, radni, osoby związane z prawem
starają się o umiejscowienie w Gorzowie Krajowego Rejestru Sądowego.
Wszystkie te zabiegi mimo szczerych chęci kończyły się fiaskiem i jak KRS-u
nie było tak nie ma.

Ponad dwa miesiące temu wysłałem apel do Przewodniczącego Rady Zielonej Góry
o wsparcie naszych starań, i tu bardzo się zawiodłem. Brak jakiejkolwiek
reakcji ani listu ani faxu, telefonu, po prostu zero. Nie wiem czy Pan
Przewodniczący nie ma w zwyczaju odpowiadać na oficjalne pisma, ale to już
zostawiam ocenie forumowiczów.

Na ostatniej sesji Rady Miasta Gorzowa z mojej inicjatywy przyjęty został
przez aklamację apel do Marszałka Sejmu, Premiera, Ministra Sprawiedliwości
jak również gorzowskich parlamentarzystów o wsparcie inicjatywy powołania KRS
w naszym mieście.

Po wyborach parlamentalnych nastąpiło nowe rozdanie polityczne, które
doprowadziło do powołania na Prezesa Rady Ministrów Pana Marcinkiewicza, a na
Marszałka Sejmu Pana Marka Jurka. Choć nie jestem sympatykiem PiS, to
doszedłem do wniosku, że jeśli nie teraz, to kiedy? Nigdy nie byliśmy tak
silni politycznie. Jestem optymistą i mam nadzieję, że tym razem się nam
gorzowianom powiedzie i w końcu doczekamy się KRS-u.

Pozdrawiam

Stanisław Jałoszyński
Radny Gorzowa
Partia Demokratyczna
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 10:03
      Hey jaloszynski,
      Powodzenia.
      Pozdrawiam
    • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 10:51
      > Ponad dwa miesiące temu wysłałem apel do Przewodniczącego Rady Zielonej Góry
      > o wsparcie naszych starań, i tu bardzo się zawiodłem. Brak jakiejkolwiek
      > reakcji ani listu ani faxu, telefonu, po prostu zero. Nie wiem czy Pan
      > Przewodniczący nie ma w zwyczaju odpowiadać na oficjalne pisma, ale to już
      > zostawiam ocenie forumowiczów.

Niech Pan nie probuje obwiniac zielonogorzan i prowokowac kolejna wojne na
      forum.
      Jest Pan w tym dobry.
      Poza tym nie dziwie sie brakiem reakcji Przewodniczacego Rady ZG iz nie odp.
      Na Pana listy juz nikt w ZG nie odp. tak samo jak nie powinien nikt powazny
      odpisywac z takich miast w woj. jak Moiedzyrzecz,Swiebodzin,Sulechow,NS,i dalej.
      Wykazal sie Pan wysokim nietaktem proszac nas o to a samemu wbijac wczesniej
      noz w plecy (dobrze ze wczesniej)

> Na ostatniej sesji Rady Miasta Gorzowa z mojej inicjatywy przyjęty został
      > przez aklamację apel do Marszałka Sejmu, Premiera, Ministra Sprawiedliwości
      > jak również gorzowskich parlamentarzystów o wsparcie inicjatywy powołania KRS
      > w naszym mieście.
      >
      > Po wyborach parlamentalnych nastąpiło nowe rozdanie polityczne, które
      > doprowadziło do powołania na Prezesa Rady Ministrów Pana Marcinkiewicza, a na
      > Marszałka Sejmu Pana Marka Jurka. Choć

Hmmmmmm no chyba nasz Pan Premier nie zlamie kolejnej obietnicy wyborczej???/
      Tak mu dobrze idzie likwidowanie urzedow w ZG w ramach "oszczednego panstwa"
      W mysl tego programu czy zasady "oszczedne panstwo" nie ma potrzeby otwierania
      drugiego juz!! KRS w woj. Lubuskim:)

Ps. ja jestem za powstaniem KRS ale przez takich populistow jak {Pan rada
      miejska w ZG nie ruszy nawet palcem.

PZDR
      • Gość: ... NIE BĘDZIE KRS W GORZOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:54
        Szansa na powstanie KRS już była.

Wniosek został wstępnie zaaprobowany w ministerstwie. Było poparcie samorządów
        adwokackiego i radcowskiego (z siedzibami w ZG) i wszystko się rozbiło o
        przewodniczącego wydziału KRS w ZG, który postawił ostre veto.

Z resztą nie ma sie co mu dziwic. Powstanie KRS w Gorzowie odbędzie się kosztem
        ZG. Sprawy gorzowskie nie będą już tam rozpatrywane. A to będzie oznaczać
        konieczność przeniesienia części referendarzy do Gorzowa i pewnie zwolnienia
        części pracowników administracyjnych.

Szukanie w Zielonej Górze poparcia w sprawie KRS w Gorzowie nie ma więc żadnego
        sensu, Panie Jałoszyński.
    • bes-t Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 26.11.05, 13:21
      Jeżeli jedyne co nasi politycy są w stanie zrobić dla powstania KRS-u w Gorzowie
      to uchwalanie pustych apeli i chwalenie się tym na forum wyborczej, to wcale się
      nie dziwię, że KRS jeszcze u nas nie powstał.

Żeby osiągnąć cel niezbędny jest rzeczywisty wpływ na decyzje polityczne
      podejmowane w Warszawce. Trzeba się uczyć od polityków zielonogórskich. Mając w
      swoim czasie bezpośredni wpływ na decyzyjnych kolegów w Warszawie najpierw
      doprowadzili do zmiany ustawy i podkradli nam siedzibę w 1999 r., a później, w
      2003 r. wykorzystując kontakty towarzyskie w min. sprawiedliwości storpedowali
      niemal pewne powołanie oddziału KRS w Gorzowie. Trzeba działać panowie – pożal
      się Boże – politycy, a nie bezproduktywnie bić pianę i stroić głupie dąsy na
      radnych ZG. Kolejnej szansy na premiera z Gorzowa zapewne nie będzie.

• Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 13:25
        No to co za problem

Zgloscie sie do Kazia ktory ma wladze najwieksza.
        Jak nie on to kto????
        Obiecal niech zrobi tylko jak to sie ma do jego oszczednego panstwa????

PZDR
      • marek_p Po pierwsze GOSPODARKA ! 26.11.05, 20:20
        Rząd PIS obiecał ułatwienia w załatwianiu formalności dla podmiotów
        gospodarczych. Wystarczy zlikwidować jedną, z wielu gnojących wszystko
        co jeszcze w gospodarce żyje, instytucje kontrolującą i zaoszczędzone
        pieniądze przeznaczyć na nowy oddział Krajowego Rejestru Sądowego.

W Radio Zachód słyszałem wypowiedź osoby prowadzącej działalność gospodarczą,
        chyba w Zielonej Górze, jak to przez niewysłanie kwitu zniszczono mu firmę.
        Ludzie stracili pracę, gość mówił nie potrafiąc ukryć wzruszenia, choć wynikało
        z rozmowy, że kilka lat temu to miało miejsce. Czuł się pokrzywdzony, nie
        kombinował z podatkiem, ot po prostu jakiegoś pierdzielonego kwitu nie wysłał.

Firmy, w których kontrolujący przewidują, że dostaną ciepły pokoik
        do dyspozycji i przez jakiś czas szef nie będzie ich miał na oku,
        są przedmiotem najazdów, po kilka ekip na raz.

Myślę, że te różne urzędy robią dużo krzywdy społeczeństwu, a niby mają
        mu służyć. Zresztą kilka takich przypadków było pokazanych w telewizji.
        • Gość: zg Re: Po pierwsze GOSPODARKA ! IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 00:07
          Panie Radny pomoge panu i podbije watek.

Nastepnym razem jesli chce Pan sie przypodobac wyborca gorzowskim proponuje
          zakladac watki ktore beda dosadnie atakowaly ZG!!!!!!
          Wie pan takie w stylu GW weeelki ale pokzywdzony, dokopac FALUBAZA

Ps. Kazio napewno zlikwiduje polowe KRS na rzecz GW

PZDR
    • Gość: nicelus Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.05, 04:34
      jaloszynski napisał:

> Nigdy nie byliśmy tak silni politycznie. <

kto? partia demokratyczna?
      • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 10:05
        Jemu chodzilo o Gorzow.
        Chce pokazac ze dla niego miasto jest wazniejsze od partji.

> Nigdy nie byliśmy tak silni politycznie
        Bylismy.... juz niedlugo bedzie mozna te slowo powtarzac.

PZDR
    • jaloszynski Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 27.11.05, 11:52
      Szanowni Państwo

Pisząc o KRS chciałem przypomnieć o tym problemie.
      Nie wolno pozwolić aby tak ważna sprawa została zepchnięta na dalszy plan, a
      może nawet zapomniana.
      Już dawno władze miasta były przygotowane na utworzenie KRS-u w Gorzowie. Od
      samego początku wszystkie opcje polityczne w naszym mieście opowiadały się KRS-
      m, ale jak widać, to nie wystarczyło. Cztery lata temu była dobra okazja aby
      dopiąć swego, jednak siła sprawcza.......doprowadziła do blokady tej
      inicjatywy. Nawet w tym celu zmieniono ustawę.

Co do apelu złożonego na ręce Przewodniczącego rady Miasta Zielonej Góry, to
      oczywiście, że się nie spodziewałem jego przyjęcia przez Radę Zielonej Góry.
      Każde zachowanie Rady jest dla niej bardzo niezręczne. Poparcie Gorzowa w/w
      kwestii źle zostałoby odebrane przez polityków z północy, którzy włożyli wiele
      wysiłku w torpedowanie tej inicjatywy, jak również nie spodobałoby się wielu
      mieszkańcom Zielonej Góry. Natomiast odrzucenie byłoby ewidentnym znakiem, że
      Rada Zielonej Góry nie jest zainteresowana współpracą i wspieraniem Gorzowa w
      dążeniu do umocnienia jego pozycji w województwie. Dlatego też wybrano trzecią
      możliwość. Wrzucenie apelu do szuflady i milczenie jak grób. Jednak ten wybór,
      również nie załatwia sprawy do końca. Nie jestem zaskoczony reakcją Radnych
      Zielonej Góry, dziwi mnie natomiast kompletny bark przestrzegania jednej z
      podstawowych zasad, czyli odpowiedzi na oficjalny apel. Kultura polityczna
      wymaga, nawet od przeciwników przestrzegania cywilizowanych reguł.

Odnosząc się do siły politycznej, to oczywiście nie miałem na myśli Partii
      Demokratycznej, ale polityczną siłę ludzi wywodzących się z gorzowskiego PiS,
      którzy dziś zajmują znaczące urzędy w państwie.

Bez względu na stanowisko naszych przyjaciół nie wolno zapominać nam o rozwoju
      naszego miasta, mamy wszyscy obowiązek umacniać nasze miasto, gospodarczo,
      politycznie itd. jak również wszystkimi możliwymi sposobami dbać o rozwój
      północnej części naszego województwa. Południowa część Lubuskiego jest pod
      znaczącym wpływem naszych przyjaciół Zielonej Góry więc o rozwój tej części
      jestem spokojny.

Stanisław Jałoszyński
      Radny Gorzowa
      Partia Demokratyczna
      • budrys77 Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 27.11.05, 16:45
        W pewnym artukule przezytałem coś takiego:
        "Gorzowian może ucieszyć jeszcze jedna sprawa, którą poruszył premier podczas
        gorzowskiej wizyty. Rada Miasta wystosowała do rządu apel o utworzenie w
        Gorzowie Krajowego Rejestru Sądowego. Zapytany o to, jak się odniesie do tego
        apelu premier stwierdził: - To leży w kompetencjach ministra sprawiedliwości.
        Natomiast moje stanowisko w tej sprawie jest od lat znane i będę je realizował".

Mi w zupełności wystarczy, a tym bardzej, nie zawracałbym już głowy Radzie
        Maasta Zielona Góra. Ta ma ważniejsze rzeczy na głowie, a od załatwiania spraw
        mamy Radę Miasta Gorzowa! Pozdrawiam
        • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 17:42
          No brawo budrysku tak jak kiedys pisalem.
          rada miasta ZG (sami nieudacznicy z prawicy i zdrajcy z lsd) nie maja czasu
          nawet na zalatwienie spraw ZG bo sa zajeci ciaglymi klotniami miedzy soba a co
          dopiero zajmowaniem sie KRS w GW. Gdy utworza KRS w GW poleca etaty w ZG wiec
          to dzialanie jest wbrew interesa ZG aczkowliek dla pojednania w woj. bylbym
          wstanie taki gest uczynic.

Panie radny..... drogi Panie radny...

Prosze!!!! Czy Pan doprawdy teg nie rozumiesz????//
          No ten wpis byl bardziej antyzielonogorski jeszcze bedzie z tego dobry watek i
          dobra reklama:)
          Powtarzam. Jest Pan na poludnie od GW uwazany za ............ a
          takim ,............ sie nie odpowiada na listy, nie mowi dziedobry,nie klania
          sie.

Przekaz pan ten list komus innemu z rady GW a bycmoze nasi wspaniali radni
          odpowiedza.

Ps. idz pan po rozum do glowy i przestam pisac glupoty.
          Kazio wiecej zrobi niz ta rada ZG, ktora pan poprosil tylko dlatego aby wzbocic
          koleja wojenkie w lubuskiem.

PROWOKATOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PZDR
          • Gość: Bernard Nienawisc do Kazia nadchodzi ... IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.11.05, 20:25
            Hey zg,
            Rozczarujesz sie przyjacielu...
            Piszesz: "Kazio wiecej zrobi niz ta rada ZG..."
            Co wy wszyscy z tym Kaziem terac.???
            Cudotworca jest czy co???
            Nieuzasadnione i wrecz idiotyczne oczekieania zostana wkrotce zamienione
            w...nienawisc do Kazia, ktory po prostu wiele sam nie moze.
            Demokracja sie klania!!!
            Sam powiedzial w czyjej kompetencji lezy KRS..
            Zrozumiales co to znaczy??? Na zle drzewko szczekasz...
            Co ty sobie wyobrazasz, ze Kaziu zadzwoni do Ministra i wyda mu rozkaz???
            To wlasnie niezgodne z podzialem kompetencji..
            Kazia reputacja spadlaby na buzie gdyby opozycja zarzucila mu ze daje cos dla
            Gorzowa tylko dlatego, ze stamtad pochodzi...
            To byloby nielegalne , pacanie...
            Przyjacielu, zastanow sie...
            Kaziu ma Polske na glowie!!!
            Setki nakich "gorzowkow" piszczy by im cos dac...
            On nie jest tam poslem Gorzowa by pyszczyc o "podarunki" dla naszego miasta...
            On z poslami bedzie walczyc...
            Na jakim swiecie ty zyjesz???
            Pozdrawiam
            • Gość: zg Re: Nienawisc do Kazia nadchodzi ... IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 21:05
              Ty chyba nie do mnie piszesz ale do gorzowian:)

> Co ty sobie wyobrazasz, ze Kaziu zadzwoni do Ministra i wyda mu rozkaz???

On nie musi dzwonic.

PZDR
              • e_werty Re: Nienawisc do Kazia nadchodzi ... 27.11.05, 21:32
                Nie dziwcie się Bernardowi - wiatr zachął dmuchac nie w jego plecy a w dups.ko
                i mu ziemia spod nóg ucieka. Jeszcze balasuje na krawedzi i nie bardzo wierzy w
                to co sie dzieje - wszechobecna w jego jaźni czerwień zaczyna blednąć...
                pozwólcie mu sie otrząsnąć z szoku poporodwego stąd ta czerwień... ale onjest
                prosty i twardy chłop polski zagnieżdżony u kanadyjski tubylców i da sobie radę
                Te tundry kanadyjskie go nie zmogły to i ze stresem sobie poradzi... potrzebuje
                jedynie czasu... Bedzie narzekał na opozycje - ale tak jak ona zmieni pozycje..
      • Gość: nicelus Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.05, 21:35
        jaloszynski napisał:

> Południowa część Lubuskiego jest pod znaczącym wpływem naszych przyjaciół
        Zielonej Góry więc o rozwój tej części jestem spokojny. <

pan uważa, że pan ma przyjaciół w zielonej górze i w południowej części
        województwa lubuskiego!!!???
        -------------------------------------------
        "istnieją dwie bezgraniczne rzeczy - wszechświat i ludzka głupota. co do
        wszechświata nie jestem całkiem pewien." - albert einstein
        • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 21:52
          P.Jałoszyński w końcu w jakiej jest Pan partii,bo już się pogubiłam
          • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:04
            jak byś choć trochę śledził zmiany w polityce to byś wiedzial, że był w sld
            jakieś dwa lata temu, a teraz w pd jak już pisał wcześniej.
            • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:10
              wiem że to jest w modzie z kwiatka na kwiatek pozdrawiam.
              • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:20
                zzz y chyba nie masz żadnego pojęcia co to znaczy z kwiatka na kwiatek.
                rokita to jest fachowiec 9 partii. jałoszyński w tej sprawie to jeszcze
                dziewica.
                • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:24
                  ale dobije do szeregu
              • Gość: arek Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:28
                kilka urzędów czy aged się zamknie w zielonce i będzie kasa na krs w gorzowie .
                nie widze problemu.
                • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 23:39
                  > kilka urzędów czy aged się zamknie w zielonce i będzie kasa na krs w
                  gorzowie .
                  >
                  > nie widze problemu.

No i tacy wlasnie jestescie.

Ps. przeciez juz to trwa. W ZG zamykane sa urzedy.

PZDR
        • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 22:16
          hey nicelus

Pan radny powinien napisac "przyjaciol" w cudzyslowiu to moze bys zrozumial
          ironie.

Tak czy inaczej to beznadziejny tekst.
          Jest spokojny, czuwaja nad nami nie wieadomo kto. BEZ SENSU, chamski i
          dwulicowy tekst.

Pan sie nie mart o nas, i tak pan tego nie robisz.

PZDR
      • Gość: Jajakobyły Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:54
        teraz Jałoszyński jest w u demokratów???? Jak ta partia nisko upadła. Żeby
        przyjmować w swoje szeregi takie coś...??? Oj, Panowie, źle się bawicie, źle....
        Jałoszyński już kiedyś był w partii, w SLD. Tam wlaśnie objawił się jego
        nieposkromiony ciąg do władzy......Ale zresztą co tu pisać. Jak ktoś zdradził
        raz, zdradzać będzie już zawsze. I to nie tylko swoich przyjaciół, koleżanki i
        kolegów. Ale także ideały....też mi demokrata...
        • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:57
          Bardzo słuszne spostrzeżenie
        • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 11:36
          chyba ci się coś pokręciło. zdradził sld?. a co zrobiło sld mam wszystkim.
          wygrali wybory w cuglach, obiecywali poprawę życia. I CO ? jaloszyński odszedł
          od sld i slusznie, jednak to jest pikuś, w stosunku do tego jak sld odeszło od
          ludzi.
          wiec nie wypisuj sloganów bo to dzięki takim jak ty ludzie wybrali tylko 2 sld-
          owskich posłów.
    • Gość: arek Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.05, 23:15
      mam gdzieś rozgrywki polityczne z zielonką, jak dla mnie tą dziurę mogą zaorać,
      ale krs w gorzowie powinien byś i każdy ruch w tę stronę jest dobry. cel
      uświeca środki. nikt nie będzie pamiętał kto i co spowodowało, że krs jest w
      gorzowie, ale ważne że jest. takich jak zg i jemu podobnych powinno się
      ignorować, robię krecią robotę i jak sądze takie mają wytyczne.
      • Gość: agave Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 23:20
        A może mi ktoś powie, dlaczego to takie ważne?
        • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 23:23
          > A może mi ktoś powie, dlaczego to takie ważne?

Bo Gorzow wieeeeeelki i stolica swiata calego.

Ps. widzieliscie Tadeo na otwarciu WSA?????
          "Prestiz, mniaaaaaaaasto woj musi miec!!!, teraz kazdy bedzie wiedzial gdzie
          Gorzow jest!!! Nie ma takich pieniedzy ktorych wieeeeeelki gorzow nie moglby
          dac po to aby prestiz miasta wzrosl ble ble ble:)

On sam nie wierzyl w to co mowil.Widac bylo po oczetach:)

PZDR
      • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 23:20
        > mam gdzieś rozgrywki polityczne z zielonką, jak dla mnie tą dziurę mogą
        zaorać,

Co za obiektywizm i bezstronnosc:)

Ja tez mam gdzies wojenke z GW, jak dla mnie to moze splonac calutki:)

Ps. KRS w GW nie moze powstac bo rzad realizuje program "oszczedne panstwo"
        noooooo:)

PZDR
        • Gość: agave Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 23:29
          W Niemczech są też lokalne i założenie firmy to koszmar. W Anglii jest jeden
          centralny i zakłada się przez internet i w ciągu 24 godzin masz firmę.
    • Gość: ANTY ZIELONY Re: CZY BĘDZIE WOJ. GORZOWSKIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 12:38
      trzeba nam powrotu do woj. gorzowskiego. było nam dobrze, a teraz mamy kulę u
      nogi.
    • landsbergczyk Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 28.11.05, 13:42
      Panie Jałoszyński a po co nam KRS w Gorzowie.Bijecie sie o urzędy za które ja
      jako podatnik muszę płacić.Co za roznica gdzie bedzie KRS w Gorzowie czy w
      Zielonce.Ja i tak muszę ze swojej pensji utrzymywać stado urzędników.Pan jako
      radny powinien zajać sie problemem bezrobocia wsród młodych gorzowian.Za pare
      lat to Gorzów bedzie miastem emerytów i rencistów bo wiekszosc wyemigruje za
      chlebem za granice.Mimo ze mamy wielu wykształconych ludzi to i tak nie ma pracy
      dla nich.Bo w Gorzowie licza sie tylko znajomosci.Prosty przykład : wielu
      pańskich kolegów radnych "siorbie" pieniązki z dwóch lub trzech etatów.A wielu
      młodych pracy jak nie miało tak nie ma.Uwazam ze to jest wazniejszy problem do
      rozwiązania niż uzeranie sie z Zieloną gdzie bedzie wiecej darmozjadów
      urzędników.Pozdrawiam
      • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 13:50
        Zgadza sie kolego.
        Tylko ze takie tematy jak bezrobicie w GW,emigracje mlodych do innych miast i
        bron Boze podwyzka diet czy mowa o kilku etatach jego kolegow (moze i jego)
        tego czloweka zupenie nie interesuja!!!
        Na tym kapitalu politycznego nie zbije.
        Busi byc wojna ZG-GW tu jest pozywka dla takich pasozytow zarowno z GW jak i z
        ZG niestety.

PZDR
      • Gość: ZZZ Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 14:41
        Oj landsberczyk teraz, to dałeś do wiwatu. Widze, że nie masz pojęcia co to
        jest KRS i czemu ta instytucja ma służyć. Druga kucha to mieszanie rady z
        bezrobociem. Ani rada ani Prezydent nie mają realnego wpływu na bezrobocie. No
        chyba, że miasto wybuduje swoją fabryke.

Bedzie infrastruktura, drogi, linie telefoniczne, banki, krs, i inne urzędy
        niezbędne do funkcjonowania firm, fabryk itd to będzie szansa, że jakiś
        przedsiębiorca postanowi u nas zainwestować, a co za tym idzie będzie szansa na
        nowe miejsca pracy.

Jak chcesz zarejestrować np. stowarzyszenie, to musisz jechać do Zielonej Góry,
        TO SAMO DOTYCZY SPÓŁEK.

• budrys77 Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 28.11.05, 14:50
          >Druga kucha to mieszanie rady z bezrobociem. Ani rada ani Prezydent nie mają
          >realnego wpływu na bezrobocie. No chyba, że miasto wybuduje swoją fabryke.

Wybacz mi ale mam nadzieję, że poprostu wyraziłeś się nieściśle i nie jest to
          Twoje prawdziwe zdanie w temacie???? Jeśli te organy władzy samorządowej nie
          mają wpływu na bezrobocie w Gorzowie i inwestycje, to kto ma???? Wojewoda,
          marszałek, minister, pracownik agencji państwowej..???? A kto odpowiada za
          uzbrojenie terenu pod inwestycje, kto odpowiada za promocję miasta, kto
          odpowiada za podatki lokalne, kto odpowiada za edukację mieszkańców, kto
          odpowiada za możliwości atrakcyjnego spędzenia czasu wolnego, kto odpowiada za
          rozwój komunikacyjny???? Takich pytań mogę zadać jeszcze kilkanaście i każde
          lae to każde ma zawiązek z wysokością bezrobocia.
          Po kompromitacji władz miasta z centrum handlowym na Zawarciu, nie zdziwię się,
          gdy NIKT poważny nie będzie chciał inwestować w naszym mieście.
          • Gość: ZZZ Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 15:23
            Budrysku druga część mojego postu mówi to samo co twój. Wszystko co napisałeś
            jest prawdą, jednak mnie zdziwiła wypowiedź landzberczyka o krs
            • budrys77 Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 28.11.05, 15:48
              W jakimś tam stopniu utworzenie KRSu w Gorzowie, będzie plusem w
              stronę "atrakcyjności inwestycyjnej" miasta. Osobiście wolałbym jeden centralny
              urząd i załatwianie spraw w 2 godziny mailem:P A to, że KRS powstanie - to
              tylko kwestia czasu. Oczywiście protesty oddziału w Zielonej Górze będą i to
              głośne. Nie dziwię się temu z resztą.
              • Gość: ZZZ Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 16:07
                100% racji pozdrawiam
                • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 16:24
                  KRS to wazna istytucja ale bez przesady.

Ost. w ZG jesli chodzi o inwesycje byl kompletny marazm.
                  Byl KRS i co??? I NIC.

Powstala strefa gospodarcza na "spalonym lesie" wlaczono ja jako podstref
                  KLostrzynsko-Slubickiej, miato obnizylo cene o kilkadziesiat %, wparowal
                  pierwszy srednociekawy inwestor MAKRO i ruszyla lawina.
                  Nie ma juz miejsc. Ponad 1000 miejsc pracy i juz zabieraja sie za nastepny
                  teren i dobrze.

KRS jest tylko ulatwieniem dla takich przecietnych inwestorow jak my ( o ile
                  ktos z nasz ma jakas firme lub chcialby miec)

PZDR
    • Gość: ZZZ Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 16:32
      I dlatego krs jest potrzebny w gorzowie. Tak jak zg walczy o swoje miasto i o
      jego rozwój tak i my walczymy o swoje. W zielonce inwestują w strefie, w
      gorzowie również inwestują. Aby ułatwić naszym potencjalnym inwestorom wiele
      spraw krs musi być.
      • Gość: zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 16:35
        Kopnijcie lepiej tadeo prosto w dupe bo te jego podniecanie sie WSA + zakladem
        montujacym specjalistyczne samochody (50 zatrudnia) jest zalosne.

PZDR
        • Gość: arek Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 16:46
          Mój ci on mój, a nie prokuratora
    • e_werty PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 17:25
      "...w końcu doczekamy się KRS-u..."

Po jaka cholerę? Dla kilku miejsc pracy? No dobre cokolwiek... Jednak mam
      wrażenie że chodzi tu o jakies "ambicje mocarstwowe" wobec chlorofilów... i
      tyle...
      Ja nie widze dla siebie zadnych korzyści....
      • Gość: agave Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:30
        No przecież zapowiadano, że formalności związane z rejestracją będą znacznie
        uproszczone. Tylko centralny KRS i rejestracja tak jak w Anglii, przez
        internet, ma sens. Może i Kazik obiecał ale raczej wygląda na to, że lokalne
        KRS-y znikną kiedyś.
        • budrys77 Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 17:46
          dokładnie Agave, dokładnie. Niestety polska przedsiębiorczość tłumiona jest
          przez administrację, dlatego tak mocno walczy się o wszelkie instytucje. Zawsze
          bliżej do urzędnika. Ja też osobiście wolałbym 1000 miejsc pracy w usługach i
          przemyśle, niż 20-40 na koszt podatnika w KRS. Niestety, Tadeo skrewił
          ostatnimi czasy i na mój głos nie ma co liczyć. Co najgorsze, nie ma jeszcze
          kontrkandydata...
          Ps. miałem dzisiaj wątpliwą przyjemność być na ul. Przemysłowej w okolicach
          terenów "poursusuowskich". Winnego odejścia inwestora potraktowałbym kastetem,
          z pełną premedytacją...
          • Gość: nicelus Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 22:51
            to nie tylko polska przypadłość. wszędzie likwidacja stanowisk pracy w
            administracji przyniosłaby zmniejszenie podatków i w efekcie wielokrotnie
            więcej nowych stanowisk w przemyśle i usługach niż byłoby zlikwidowanych w
            administracji.

samoograniczenie administracji to jednak zadanie bardzo trudne i budzi liczne
            sprzeciwy:

miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3038209.html

o wiele przyjemniej jest poszerzać administracje o niepotrzebne lecz
            wysokopłatne nowe stanowiska:

miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3037138.html
      • e_werty Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 19:27
        Alescie mnie zaskoczyli!!! Sądziłem ze powitaja mnie oburzone posty.... a tu...
        zgoda! Co prawda nie czytalem innych od tego wstepnego ale sądząc z ilosci
        myslałem tak jak myslalem... :) to chyba dobrze?
        • Gość: zg Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 19:49
          budrysek sie zmienil na lepszy model oczywiscie.

Panie Jalosynski... gdzie pan jest????????

PZDR
          • budrys77 Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 21:29
            To pod przemożnym wpływem tak wartościowych dyskutantów jak zg oczywiście:) Jak
            widać sensowna rozmowa czyni więcej niż zaczepki i pohukiwania:)
        • bes-t Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 21:53
          No właśnie! Po co nam KRS w Gorzowie? Co tam - po co nam wojewoda, po co nam
          urząd skarbowy, po co nam urząd miejski, po co nam oddział telewizji, po co nam
          komenda policji, po co nam sąd i prokuratura, itd. Najlepiej zlikwidować
          wszystkie urzędy i zostawić tylko wodza plemiennego…

Myślicie, że po co falubazy tak walczyły o to żeby wykraść KRS z Gorzowa? Dla
          tych kilku etatów? KRS to instytucja o znaczeniu strategicznym dla gospodarki
          regionu i na tym forum ten temat jest wałkowany od lat. Jak ktoś ma wątpliwości
          to niech skorzysta z archiwum.

A bajki o prowadzeniu rejestru przedsiębiorców przez internet to opowiadajcie na
          forum miłośników science-fiction.
          • Gość: zg Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 21:57
            Co wykradly?/ Co wykradly plepsie

Jak wykradly????/
            Wy wykradliscie TV i ograbiliscie komende w ZG i co chcesz sie przepychac na to
            koto komu czy skapujesz ze trzeba iwestorow sciagac i dac prace ludzia????!!!

PZDR
            • e_werty Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 22:08
              "..Co wykradly?/ Co wykradly plepsie"

może ci chodzi że ktos ci ukradl Przylep? Plebejuszu chlorofilowy - gdzie z
              zzieleniałymi łapami do dyskusji...?
          • e_werty Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 28.11.05, 22:06
            "...Myślicie, że po co falubazy tak walczyły o to żeby wykraść KRS z Gorzowa?"

Ambicyjki kilku miejscowych kacyków aby pokazac gorzowianom że to do nich będą
            jeździć sie rejestrować. Nie widze powodu abym nie rejestrował swojej
            dzialności w innym miescie. Wszak nie robie tego codziennie, co tydzień czy co
            miesiąc... raz na parę lat mozna se pokwapic do innego miasta. Podatki i tak
            płace w miejscu prowadzenia działajności.
            A stradegiczne dla gospodarki regionu i nie tylko - dla całej gospodarki są
            pieniadze a nie KRS, Sady Admnistracyjne, ksiegi Wieczyste... potrzebne
            doraźnie a generujace jedynie obciążenia budzetu...
            • Gość: kocham zg Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 22:47
              e_werty dużo racji to ty masz ale utrzymanie krs, wsa, prokuratury, to
              obowięzek państwa a nie miasta
              • Gość: nicelus Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.05, 23:02
                obowiązek w normalnym województwie, ale nie zapominaj, że lubuskie nie jest
                normalnym województwem.

w lubuskim dwa miasta się licytują które więcej do danej instytucji państwu
                dopłaci, aby tylko ta instytucja państwowa była w mieście.
            • e_werty Re: PO CO KRS W GORZOWIE ? 06.12.05, 20:01
              "...po co falubazy tak walczyły ..."

z tych samych powodów co Gorzowianie - i nie podłaczaj się
    • Gość: kocham zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 23:15
      a co damy kilka baniek na krs i już.
      Wkońcu jesteśmy miastem woj. i na dodatek z większym budżetem niż zielonka.
      Proponuje wykupić co się da z winnego grodu a resztę oddać zg jako wasalowi.
      Będzie dbał i płacił danine.
      • budrys77 Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 28.11.05, 23:18
        ciekawa koncepcja:)
        • Gość: kocham zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.05, 23:23
          danina musiała być transportowana z międzynarodowego portu lotniczego samolotem
          kukuryźnik.
          • e_werty Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 28.11.05, 23:27
            "danina musiała "

no dobra a jak Nina juz nie chciała to nadal dawać musiała?
    • bes-t re: Po co KRS w Gorzowie? 29.11.05, 00:28
      e-werty napisał:

>Ambicyjki kilku miejscowych kacyków aby pokazac gorzowianom że to do nich będą
      >jeździć sie rejestrować. Nie widze powodu abym nie rejestrował swojej
      >dzialności w innym miescie. Wszak nie robie tego codziennie, co tydzień czy co
      >miesiąc... raz na parę lat mozna se pokwapic do innego miasta. Podatki i tak
      >płace w miejscu prowadzenia działajności.

Widać, że nie prowadzisz własnej działalności, więc raczej nie feruj tak
      jednoznacznych sądów w sprawach Tobie nieznanych. KRS to nie tylko rejestracja
      przedsiębiorców, ale cały bieżący rejestr. To tam trzeba za każdym razem składać
      papiery przy operacjach wynikających z prawa handlowego jak np. podniesienie
      kapitału spółki, zmiana członków zarządu, zmiana nazwy, zmiana przedmiotu
      działalności i setki innych, które Tobie nie przyszłyby nawet do głowy, ale dla
      przedsiębiorców stanowią chleb powszedni. Nawet doroczne sprawozdania finansowe
      składa się do KRS-u. Więc przestań blubrać o bezproblemowym kwapieniu się do
      innego miasta raz na parę lat, bo mówisz o sprawach, o których – jak widać – nie
      masz pojęcia. Dla każdego przedsiębiorcy jest sprawą pierwszorzędną, czy na wpis
      od którego zależy powodzenie jego firmy poczeka sobie miesiąc – bo urzędnik
      zielonogórski ma kaprys rozpoznać wcześniej „rodzime” wnioski, a gorzowskie mogą
      sobie poczekać – czy kilka dni w swoim oddziale KRSu (powstały w każdym większym
      mieście w Polsce). Każda normalnie funkcjonująca spółka musi corocznie co
      najmniej kilka razy składać wnioski do KRS, a kilkadziesiąt razy żądać stamtąd
      różnych wypisów. Jeżeli taki urząd nie ma znaczenia dla funkcjonowania
      gospodarki w regionie, to jaki ma?
      • e_werty Re: re: Po co KRS w Gorzowie? 29.11.05, 20:34
        "...podniesienie kapitału spółki,
        zmiana członków zarządu,
        zmiana nazwy,
        zmiana przedmiotu działalności.."

I robisz to co miesiąc?
        w takim razie masz racje że "...Tobie nie przyszłyby nawet do głowy..."

"...Nawet doroczne sprawozdania finansowe składa się do KRS-u..."

To także chyba raz do roku i masz na to czas do końca kwietnia... piesz zdązysz
        dojść. Bo sadząc z twoich problemów z KRS - to pewnie samochód także ci
        Komornik zajął? No przynajmnie jego bys nie chciał mieć za blisko.
        I co ty za działalnośc prowadzisz że co chwilę zmieniasz wszystkie "parmetry
        firmy"?
        • bes-t Re: re: Po co KRS w Gorzowie? 30.11.05, 21:35
          e,werty napisał:
          > …sadząc z twoich problemów z KRS …
          >… samochód także ci Komornik zajął?…
          > … jego bys nie chciał mieć za blisko…
          > …I co ty za działalnośc prowadzisz…

W baraku argumentów w dyskusji zawsze można spróbować wycieczek osobistych
          prawda? I co - ulżyło?

• e_werty Re: re: Po co KRS w Gorzowie? 30.11.05, 21:44
            Przeciez to twoje przykłady! Ty takich argumentow uzyłes... staram się abys nie
            mial problemów ze zrozumieniem... i widzę ze dotarło?

P.S.
            A cóż to mialo mi "ulzyć"? To nie ja prowdze szemrane interesy....
            • bes-t Re: re: Po co KRS w Gorzowie? 30.11.05, 22:18
              moje pytania były retoryczne, więc nie oczekiwałem odpowiedzi, a "dyskusję" z
              Tobą uważam za zakończoną.
              • e_werty Re: re: Po co KRS w Gorzowie? 30.11.05, 22:37
                "...moje pytania były retoryczne,"
                więcej powiem - cały problem jest retoryczny...
    • Gość: kocham zg Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 29.11.05, 20:15
      po takim wykładzie, to chyba idiota zrozumie o co chodzi z tym krs-em i co moze
      może nam dać taka instytucja.
      • e_werty Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 29.11.05, 20:36
        "...po takim wykładzie, to chyba idiota ..."

będzie tak prowadził firme jak ten "wykladowca"...
    • Gość: amator To co z tym KRS - będzie czy nie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:29
      • Gość: Bernard Re: To co z tym KRS - będzie czy nie??? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 29.11.05, 21:32
        Hey amator.,
        NIE!
    • marek_p IV Rzeczpospolita, a KRS w Gorzowie 29.11.05, 22:59
      1.
      KRS nie powstał w Gorzowie, bo załamano ustanowione przez Sejm prawo,
      a potem je zmieniono pod potrzeby zielonogórskeigo oddziału KRS.

To co piszę wydaje się być wprost nieprawdopodobne, niestety tak funkcjonowało
      Państwo Polskie. Ustawa sejmowa sobie, a urzędas z ministrestwa sprawiedliwości
      co mu się pomyliło i wydał parę milionów sobie.
      Aż wstyd się przyznać, że takie rzeczy dzieją się w Europie, bo wygląda to jak
      komedia z republiki bananowej.

KRS w Gorzowie ma znaczenie symboliczne. Trzeba naprawić sprawy, które zostały
      spierdzielone.

2.
      Przy II Wojnie o KRS ministerstwo opowiadało, że sieć KRS-ów jest zbyt mała.
      Obywatelowi (przedsiębiorcy) jest zbyt daleko do urzędu. Na dużo różnych
      bezproduktywnych urzędów utrudniających życie gospodarcze mieli pieniądze,
      tylko nie na to co potrzeba.
      Teraz rząd PiS-u ponoć ma stawiać na rozwój gospodarczy, ułatwienia i lepsze
      warunki dla podmiotów gospodarczych, LICZYMY NA REALIZACJĘ TYCH ZAPOWIEDZI !
      • e_werty Re: IV Rzeczpospolita, a KRS w Gorzowie 29.11.05, 23:13
        "...KRS w Gorzowie ma znaczenie symboliczne...."

PiS zapowidada oszczędne państwo... a to nie sprzyja tworzeniu symbolicznych
        instytucji - klient ktorego interesuja KRS ma samochód aby dojechac...
        • Gość: zg Re: IV Rzeczpospolita, a KRS w Gorzowie IP: *.ztpnet.pl 29.11.05, 23:16
          > PiS zapowidada oszczędne państwo... a to nie sprzyja tworzeniu symbolicznych
          > instytucji

No moze jak ty to napisales to zrozumieja

PZDR
        • marek_p Re: IV Rzeczpospolita, a KRS w Gorzowie 29.11.05, 23:26
          e_werty napisał:

> "...KRS w Gorzowie ma znaczenie symboliczne...."

> PiS zapowidada oszczędne państwo... a to nie sprzyja tworzeniu symbolicznych
          > instytucji

Pewne zaszłości trzeba wyczyścić, żeby gangrena się nie zalęgła.

> klient ktorego interesuja KRS ma samochód aby dojechac...

Zauważ, że Koreańczycy chcieli, żeby z budżetu państwa sfinansować im budowę
          połowy fabryki, która jeszcze do tego pewnie by robiła na eksport i trzeba by
          jej zwracać podatek VAT, który zapłaciła kupując polskie półprodukty...

W zestawieniu z tym, drobne ułatwienie dla tych co finansują budżet państwa,
          w postaci zmniejszenia liczby kilometrów do przejechania by załatwić pierdołę
          nie jest ekstrawagancją.

Chciałem też przypomnieć, bo pewnie nie pamiętacie, że były instytucje
          gospodarcze, które zadeklarowały parcypowanie w kosztach uruchomienia KRS-u
          (KSSSE, Izba Rzemiosła). Miasto dawało za darmo budynek.
          • Gość: Bernard Re: IV Rzeczpospolita, a KRS w Gorzowie IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 01.12.05, 01:22
            Hey marek,
            Nie bedzie KSR..
            Nie bedzie super kolei przez Gorzow..
            Nie bedzie taniego paliwa w Tesco..
            Nie bedzie bojkotu lekarzy..
            Pozdrawiam
          • Gość: agave Re: IV Rzeczpospolita, a KRS w Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 01:56
            > W zestawieniu z tym, drobne ułatwienie dla tych co finansują budżet państwa,
            > w postaci zmniejszenia liczby kilometrów do przejechania by załatwić pierdołę
            > nie jest ekstrawagancją.

Drobne ułatwienie to takie jak tutaj:

www.companieshouse.gov.uk/
    • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 19:32
      on i co z tym krs-m. jestem ciekaw kiedy zapadnie decyzja.
    • marek_p Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? 08.12.05, 21:21
      Są sprawy ważne i ważniejsze.
      Z tych ważnijeszych to wciąż nierozwiązana jest sprawa KRS-u w Gorzowie.
      Pozdrawiam
      marek_p
    • Gość: zzz Re: CZY BĘDZIE KRS W GORZOWIE ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:37
      100 procent racji.
      pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka