andrzejusa 03.12.05, 18:55 niech pis robi co chce ale sobotka nie moze wyjsc z pudla jak kwach taka decyzjie podejmie, trzeba ja cofnac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bernard Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 03.12.05, 19:42 Hey andrzejus, Domagasz sie od PiS zlamania prawa... W kazdym kraju na swiecie glowa panstwa ma takie prawo. W Polsce tez. Kwasniewski moze podejmuje kontrowersyjna decyzje jednak robi to zgodnie z obowiazujacym prawem. Nie walcz z Kwasniewskim - on Prezydentem bedzie tylko pare dni.. Walcz, jesli musisz, o zmiane prawa. Z gory ci mowie, ze to na nic. Dlaczego?? poniewaz kazdy nastepny prezydent bedzie chcial by takie prawo istnialo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: Amerykanin i Kanadyjczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:20 No proszę! Wypowiadają się patrioci. Zajefajni wyborcy na uchodztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agave Re: Amerykanin i Kanadyjczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:25 Widac kursant, że te twoje kursy nienajlepszej jakości, skończ coś porządnego. Dzisiaj nazywamy to najwyżej "expat". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Amerykanin i Kanadyjczyk IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 04.12.05, 02:37 Hey agave, Jakby "to" nie nazywali, "zajefajni" czy "expat" ,to ciagle sa to...wyborcy... A wyborcu maja to do sie=bie ze..wybieraja... I co na to kursancie niedokursowany??? Pozdrawiam wyborczo PS. Przyznam ze ostatnie wybory "przegralem"... Kaczuszki mi sie nie podobaly i nie podobaja.. Ale...Wola Boga i Narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Amerykanin i Kanadyjczyk 04.12.05, 02:40 fakt ponioslo mnie, Bernard, prezydent ma takie prawo tylko czego nie moge zrozumiec; prezydent korzysta z tego prawa zeby ulaskawic bandyte, bo to jego koles! idi amin czy jak mu tam bylo, sie klania przebywanie za granica ma swoje dobre strony: mozna na polskie sprawy spojzec z dystansem kursant Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a to 04.12.05, 04:08 Jądrusa sprawia Ci wielką trudność. Weź głęboki wdech i staraj się zrozumieć KWAŚNIEWSKI NIE PODJĄŁ ŻADNEJ DECYZJI-NA RAZIE WPŁYNĄŁ WNIOSEK SOBOTKI I uprzedzając ataki-nie jestem sympatykiem lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t 04.12.05, 04:21 nie podjal jeszcze decyzji , ale podejmie, na 100% za sobotka a ja sympatykim lewicy jestem , ale nie takiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agave Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:26 Jakiej lewicy? Takiej jak we Francji albo Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t 04.12.05, 13:42 nie takiej jak w polsce , nie takiej jak lewica millera i kwasniewskiego , a czy we francji czy w niemczech , nie wiem tam przynajmniej ludzie maja opieke panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agave Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:44 > tam przynajmniej ludzie maja opieke panstwa Tylko nikt nie wymyślił sposobu jak takie "państwo opiekuńcze" sfinansować. Nie udało się bogatej Francji i Niemcom i lepiej byłoby uczyć sie na ich błędach zamiast je powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Przede wszystkim,Jądrusa,jesteś sympatykiem 04.12.05, 16:21 lenistwa w myśleniu... też na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan A tak prywatnie, Jądrusa,masz objawienia 04.12.05, 16:24 Wernyhoro z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: A tak prywatnie, Jądrusa,masz objawienia 04.12.05, 16:33 kajmakan , oni takie ponstwo opiekuncze maja , tz .niemcy i francja marudza i narzekaja ale ciagle placa! a ty pewnie chcesz wolnego rynku w stylu amerykanskim wolny rynek jest dla bogatych i demokracja tez , jak jestes bogaty to ci sie nie dziwie, ze marza ci sie slamsy dla biedakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.06, 08:44 > Tylko nikt nie wymyślił sposobu jak takie "państwo opiekuńcze" sfinansować. Nie udało się bogatej Francji i Niemcom ... < nie jest to prawda, że niemcom się nie udało. jak gospodarka niemiecka szła dobrze, to bez problemów finansowali opiekuńcze państwo i jednocześnie finansowali eu. statystyczny niemiec wpłacał netto do kasy eu pięciokrotnie więcej niż francuz. najwięcej płacił holender ok. 280 DM, następnie niemiec ok. 250 DM i na trzecim miejscu był francuz z ok. 50 DM miesięcznie. gospodarka niemiecka załamała się dopiero po połączeniu niemiec. otworzył się ogrom wydatków i żądań których nikt nie był w stanie prawidłowo oszacować. przy tym z prawnych i politycznych względów nie była możliwa nagła redukcja wydatków, ani na państwo opiekuńcze, ani na eu. nie państwo opiekuńcze, tylko była nrd okazała się workiem bez dna, przez który niemiecka gospodarka zaczęła się staczać po równi pochyłej. rządy cdu/csu i fdp próbowały sytuację ratować minimalnymi cięciami, jednak większość wyborców była przeciwna cięciom. zaufała spd i zielonym. skończyło się to większymi cięciami niż zapowiadał wcześniejszy rząd, oraz ze względów politycznych, zastopowaniem wysokorozwiniętych technologii w których niemcy przodowali na świecie. po dwóch kadencjach rządów spd i zielonych ta równia pochyła, po której stacza się niemiecka gospodarka, stała się jeszcze bardziej stroma. jestem daleki od tego żeby twierdzić, że państwo opiekuńcze jest receptą na dobrą gospodarkę, bo tak nie jest. ja twierdzę że przy dobrych wynikach gospodarczych państwo opiekuńcze jest możliwe. powiem nawet więcej. państwo opiekuńcze ma nie tylko negatywny wpływ na gospodarkę. przy mądrej polityce są też elementy pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.12.05, 17:53 kajmakan do dziela atak na sld ma miejsce bron organizacji bo premii nie dostaniesz i pod choinke dzieciom nic nie kupisz Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.12.05, 18:13 do ataaaaaaaku! ja tam wole model szwajcarski niz amerykanski, ale i tu i tam nie ma miejsca dla czerwonych kolesi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: walese przed trybunal stanu , kolesia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 06:24 Landy, a kiedy Wałęsę dasz przed trybunał za Słowika i kilku innych członków gangu pruszkowskiego? A czy w tym czasie ministrem sprawiedliwości nie był przypadkiem niejaki Lech Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: walese przed trybunal stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 05.12.05, 16:25 Najprawdopodobniej tak i kółko się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Kazek Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 21:41 Hej, ty z usa!!! Ułaskawił Kwasniewski mordercę, który zabił z kumplem 2 osoby. Głowy im obcieli, zarżneli ich tasakiem i nożem. Co ty na to, piewco sprawiedliwości? Nie kwilisz coś tam o trybunale stanu, nie szlochasz w rękach o rewizji tej decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 06.12.05, 22:00 nie szlocham Prezes Kazek , ja bym to zrobil wczesniej , moze inaczej , moze madrzej , moze nie , ale bym to zrobil! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 01.02.06, 13:02 przeczytalem ze kwasniewski , ten aleksander , szykuje sie do powrotu do polityki! a ciagle jeszcze wisi sprawa ulaskawienia , tego bandyty sobotki! tak sobie skojarzylem , ze przeciez prezydent ma prawo kogos ulaskawic , ale nie ma prawa zmieniac wyroku niezawislego polskiego sadu!!!! a kwasniewski tak wlasnie zrobil!! przy okazji ulaskawienia , zmienil wyrok sadu!! to jest przestepstwo przeciw konstytucji , i wogole taka decyzja jest niewazna prawnie , czyli jest niewazna!!! sobotke , bandyte do wiezienia!!! kwasniewskiego przed trybunal stanu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:24 Sugeruję zapoznąć się najpierw z prawem polskim. A dopiero potem krzyczeć, ale już w innym temacie. Bo ten jest wyczerpany. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 01.02.06, 13:37 wlasnie ze temat nie jest wyczerpany , ddd ! jezeli wiesz na pewno ze prezydent w polsce moze zmieniac wyroki sadu polskiego , to napisz mi gdzie to stoi w prawie polskim!! z gory dziekuje! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 02.02.06, 20:20 czy jest na forum ktos , kto moze potwierdzic , ze prezydent polski moze zmieniac wyrok sadu polskiego? moze ulaskawic!! dobra , ale zmienic wyrok sadu??!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 12:16 powtarzam : kwacha przed trybunal stanu!!! i jeszcze dlugo bede powtarzal! moze do skutku!!! oby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:28 Synku cytuję Twoją wypowiedź. a ciagle jeszcze wisi sprawa ulaskawienia , tego bandyty sobotki! tak sobie skojarzylem , ze przeciez prezydent ma prawo kogos ulaskawic , ale nie ma prawa zmieniac wyroku niezawislego polskiego sadu!!!! a kwasniewski tak wlasnie zrobil!! --- Wypowiadasz się tak, jakbyś był swego pewien, a później zadajesz pytania. Z takimi ludźmi ja nawet na piwo nie chodzę bo wstyd ich trzymać koło siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 12:38 bylem ddd , prawie pewien , ze mam racje , prawie , i dlatego zapytalem!! teraz wiem na 100% ze mam racje! a ty co tak bronisz bandyty (kto ulaskawia bandytow sam jes bandyta) co? jeszcze w biurku lezy legitymacja partyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:53 Śmieszny jestes :))))))))))))))))))))))))))))))))) Nie myślałeś o własnym kabarecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 15:02 smieszy ddd jestem? ciekawe? no a jak tam z ta legitymacla! jest w biurku czy jej nie ma!!! nie wstydz sie ddd , ty byles dobrym pzpr-owcem! to inni zawalili , ty chciales jak najlepiej!! oczywiscie ze myslalem o wlasnym kabarecie , tylko ze to bylby kabaret strachu , dla takich jak ty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.06, 16:38 Kabaret mamy na codzień. Aktorzy: Kaczory, Lepper, Giertych i inni, tzw. " politycy ". Jakiś andrzejusa im pozazdrościł i też chce odegrać jakąś rolę. Choćby najmniejszą. Ale przecież powinien pamietać o starym powiedzeniu: nie pchaj się na afisz, jak nie potrafisz.... Do Jędrka jeszcze ci, synku, brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 19:29 a coz to Jolus , o politykach lewicy nie wspominasz? a pan he , he ,pan peczak to polityk pis-u? do jedrka mi nie ma co gadac brakuje! prezydentem polski nie bede! ale bandytom tez nie bede!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.06, 20:32 Tak, " bandytom " to ty na pewno nie będziesz!!! I orłem z pisowni naszego ojczystego języka też pewnie nie. Tutaj bliżej ci do Jędrka z solarium. Mniej więcej ten sam poziom. He,he....A taki jeden poseł-katolik, przebrany za wikarego, aresztowany na Słowacji....A asystent norodowo-katolickiego ministra obrony ściągany z promu w czasie ucieczki z Polski??? Pamietasz??? A twój wzór - Lepper, wielokrotnie skazany przez sądy? Też nie pamiętasz?! A to co najlepsze jeszcze przed nami.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.02.06, 11:43 jola , po to pisze zeby sie kiedys poprawnie pisac nauczyc. nie uda mi sie trudno! ale i tak bede lepszy od zg!! przebrany za wikarego mowisz! niezly pomysl , lepszy od przyciemnianych szyb!! duzo lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 11:50 tak tylko ze zg nie wysmiewa sie z czyjes pisowni. Ty zas jestes typowym gorzowiaczkiem wysmiewasz i oskarżasz a sam robisz jak wszyscy widza. Ps. Przestan robic syf na forum ZG!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 11:51 Hey andrzejusa, A ja myslalem ze robisz bledy specjalnie bu do ogolnego poziomu sie dostosowac... Ja tak wlasnie robuie he he he ale jaja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.02.06, 12:34 bledy robia tylko ludzie , ktorzy cos robia , Bernard! ci co nic nie robia bledow tez nie robia! nie zapominajmy ze tu nie chodzi o moje bledy! tu chodzi o postawienie kwacha przed trybunal stanu!! a przed sad to ja go sam postawie!!! juz mnie ciekawi , jak sie beda w sadzie okregowym w gorzowie wywijac zeby zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa nie przyjac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruby Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:26 Andrzejusa, "nie sądźcie abyście nie byli sądzeni!" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.02.06, 13:39 ruby , to dla mnie nie nowosc! kiedys , mnie skazali , za przemyt papierosow! tak ze byly skazaniec , bylego prezydenta oskarzyc bedzie mogl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.06, 17:54 Tak, tak....A później bedziesz znowu Napoleonem!!!! Albo, nie przymierzając, premierem Marcinkiewiczem.... Zażyłeś tabletki??? Uważaj, bo zostaniesz " bandytom ", ha, ha, ha... A kto ci pozew napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 05.02.06, 22:07 kaziu , sam sobie pozew napisze . chyba zauwazyles , ze pisac lepiej lub gorzej , potrafie. na starego komucha mi wygladasz , kaziu , kazimierzu! bandytom!! czasami czlek sie walnie , a ubeckie kazimiery , za argument to biora! kwacha przed trybunal stanu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Re: jest pacjen na Walczaka IP: *.gorzow.mm.pl 06.02.06, 09:28 Tak, tak....Napiszesz, napiszesz. W końcu pisownie tak prozaicznego słowa jak " bandytom " już opanowałeś. Zawsze to jakiś postęp! Wyglądasz mi na nawiedzonego kato-narodowca, albo rozżalonego ubeka, ktoru chce dołączyć do sitwy. I który szerokim łukiem omijał szkółkę w swojej wiosce... Teraz, za Jędrka Leppera, Romcia koniwatego, kaczorów pewnie zrobisz błyskotliwą karierę.... Jak tabletki, już połknąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Biednyś Ty, Jądra z USA, i ciemny. Nawet nie wiesz 07.02.06, 02:52 że o popełnieniu przestępstwa zawiadmia się prokuraturę, nie sąd. No cóż, jak już pisałem-"jądra z USA ale głowa z zapadłej wioski" Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan ...i zaznacz sobie ( najlepiej na prawym jądrze z 07.02.06, 02:56 USA),że pozew pisze się w sprawie cywilnej nie karnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Re: ...i zaznacz sobie ( najlepiej na prawym jąd IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 09:56 Kajmanka!!!! Dobra/y/ jesteś.... Brawa wielkie. Tylko,że do buraka i tak nic nie dotrze. Wiewiórki w Parku Kopernika tarzają się ze śmiechu...Andrzejek pisze pozew, ha,ha,ha,ha. Chyba pod dyktando ministra 00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:53 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Re: wysyp IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 10:01 Jeszcze jeden.....Prawdziwy wysyp. Mogą pisac na Beryczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.06, 02:11 fakty.interia.pl/wiadomosci/news?inf=716514 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re Nicelus to jest jakiś kawał??jednak można...... IP: *.gorzow.mm.pl 11.02.06, 07:22 Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Raczej spory kawał ignorancji. Nie za takie czyny 14.02.06, 00:43 stawia się przed Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Może bez emocji..... 14.02.06, 15:14 Gość portalu: nicelus napisał(a): > fakty.interia.pl/wiadomosci/news?inf=716514 > :) Może jednak warto zastanowić sie, jakiemu celowi służyć będzie obiekt. To że Kwasniewscy..... za mało na potepienie. Celowość fundacji jest ważna przestańmy łączyć "bzdury w całość". Powstaje wówczas tylko nienawiść. Odpowiedzmy na pytania: -czy działalność Kwaśniewskiej a)łamała prawo, b)przyniosła komuś szkodę, c)przynosi pożytek (nie musi być wymierny), -czy faktycznie Kwaśniewski to komuch wg starej definicji (ostrożnie z osądem, dobrze zastanówmy się). Czy nie byłoby dobrze, żeby jednak pozostał na arenie politycznej. Kto tak naprawdę się JEGO obawia??? Kto nienawidzi, ten idiota!!! Tak naprawde to niektórzy: ...wrzeszczą głośno Kwach,Kwach,Kwach... ...mają mówić........głowa w piach.... P.S. Gwoli wyjaśnienia: nie jestem komuchem i nie jestem stronnikiem żadnej partii jestem za zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś