Dodaj do ulubionych

kwacha przed trybnual stanu , kolesia!

03.12.05, 18:55
niech pis robi co chce ale sobotka nie moze wyjsc z pudla
jak kwach taka decyzjie podejmie, trzeba ja cofnac
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 03.12.05, 19:42
      Hey andrzejus,
      Domagasz sie od PiS zlamania prawa...
      W kazdym kraju na swiecie glowa panstwa ma takie prawo. W Polsce tez.
      Kwasniewski moze podejmuje kontrowersyjna decyzje jednak robi to zgodnie z
      obowiazujacym prawem.
      Nie walcz z Kwasniewskim - on Prezydentem bedzie tylko pare dni..
      Walcz, jesli musisz, o zmiane prawa.
      Z gory ci mowie, ze to na nic. Dlaczego??
      poniewaz kazdy nastepny prezydent bedzie chcial by takie prawo istnialo.
      Pozdrawiam
      • Gość: kursant Re: Amerykanin i Kanadyjczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:20
        No proszę!
        Wypowiadają się patrioci.
        Zajefajni wyborcy na uchodztwie.
        • Gość: agave Re: Amerykanin i Kanadyjczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:25
          Widac kursant, że te twoje kursy nienajlepszej jakości, skończ coś porządnego.
          Dzisiaj nazywamy to najwyżej "expat".
          • Gość: Bernard Re: Amerykanin i Kanadyjczyk IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 04.12.05, 02:37
            Hey agave,
            Jakby "to" nie nazywali, "zajefajni" czy "expat" ,to ciagle sa to...wyborcy...
            A wyborcu maja to do sie=bie ze..wybieraja...
            I co na to kursancie niedokursowany???
            Pozdrawiam wyborczo
            PS. Przyznam ze ostatnie wybory "przegralem"...
            Kaczuszki mi sie nie podobaly i nie podobaja..
            Ale...Wola Boga i Narodu...
          • andrzejusa Re: Amerykanin i Kanadyjczyk 04.12.05, 02:40
            fakt ponioslo mnie, Bernard, prezydent ma takie prawo
            tylko czego nie moge zrozumiec; prezydent korzysta z tego prawa
            zeby ulaskawic bandyte, bo to jego koles!
            idi amin czy jak mu tam bylo, sie klania
            przebywanie za granica ma swoje dobre strony: mozna na polskie
            sprawy spojzec z dystansem kursant
            • kajmakan Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a to 04.12.05, 04:08
              Jądrusa sprawia Ci wielką trudność. Weź głęboki wdech i staraj się zrozumieć
              KWAŚNIEWSKI NIE PODJĄŁ ŻADNEJ DECYZJI-NA RAZIE WPŁYNĄŁ WNIOSEK SOBOTKI
              I uprzedzając ataki-nie jestem sympatykiem lewicy
              • andrzejusa Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t 04.12.05, 04:21
                nie podjal jeszcze decyzji , ale podejmie, na 100% za sobotka
                a ja sympatykim lewicy jestem , ale nie takiej
                • Gość: agave Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:26
                  Jakiej lewicy? Takiej jak we Francji albo Niemczech?
                  • andrzejusa Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t 04.12.05, 13:42
                    nie takiej jak w polsce , nie takiej jak lewica millera i
                    kwasniewskiego , a czy we francji czy w niemczech , nie wiem
                    tam przynajmniej ludzie maja opieke panstwa
                    • Gość: agave Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:44
                      > tam przynajmniej ludzie maja opieke panstwa

Tylko nikt nie wymyślił sposobu jak takie "państwo opiekuńcze" sfinansować. Nie
                      udało się bogatej Francji i Niemcom i lepiej byłoby uczyć sie na ich błędach
                      zamiast je powtarzać.
                      • kajmakan Przede wszystkim,Jądrusa,jesteś sympatykiem 04.12.05, 16:21
                        lenistwa w myśleniu... też na 100%
                        • kajmakan A tak prywatnie, Jądrusa,masz objawienia 04.12.05, 16:24
                          Wernyhoro z SLD?
                          • andrzejusa Re: A tak prywatnie, Jądrusa,masz objawienia 04.12.05, 16:33
                            kajmakan , oni takie ponstwo opiekuncze maja , tz .niemcy i francja
                            marudza i narzekaja ale ciagle placa!
                            a ty pewnie chcesz wolnego rynku w stylu amerykanskim
                            wolny rynek jest dla bogatych i demokracja tez ,
                            jak jestes bogaty to ci sie nie dziwie, ze marza ci sie slamsy dla
                            biedakow!
                      • Gość: nicelus Re: Można z dystansem, ale trzeba też myśleć- a t IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.06, 08:44
                        > Tylko nikt nie wymyślił sposobu jak takie "państwo opiekuńcze" sfinansować.
                        Nie udało się bogatej Francji i Niemcom ... <

nie jest to prawda, że niemcom się nie udało. jak gospodarka niemiecka szła
                        dobrze, to bez problemów finansowali opiekuńcze państwo i jednocześnie
                        finansowali eu. statystyczny niemiec wpłacał netto do kasy eu pięciokrotnie
                        więcej niż francuz. najwięcej płacił holender ok. 280 DM, następnie niemiec ok.
                        250 DM i na trzecim miejscu był francuz z ok. 50 DM miesięcznie.

gospodarka niemiecka załamała się dopiero po połączeniu niemiec. otworzył się
                        ogrom wydatków i żądań których nikt nie był w stanie prawidłowo oszacować. przy
                        tym z prawnych i politycznych względów nie była możliwa nagła redukcja
                        wydatków, ani na państwo opiekuńcze, ani na eu. nie państwo opiekuńcze, tylko
                        była nrd okazała się workiem bez dna, przez który niemiecka gospodarka zaczęła
                        się staczać po równi pochyłej.

rządy cdu/csu i fdp próbowały sytuację ratować minimalnymi cięciami, jednak
                        większość wyborców była przeciwna cięciom. zaufała spd i zielonym. skończyło
                        się to większymi cięciami niż zapowiadał wcześniejszy rząd, oraz ze względów
                        politycznych, zastopowaniem wysokorozwiniętych technologii w których niemcy
                        przodowali na świecie. po dwóch kadencjach rządów spd i zielonych ta równia
                        pochyła, po której stacza się niemiecka gospodarka, stała się jeszcze bardziej
                        stroma.

jestem daleki od tego żeby twierdzić, że państwo opiekuńcze jest receptą na
                        dobrą gospodarkę, bo tak nie jest. ja twierdzę że przy dobrych wynikach
                        gospodarczych państwo opiekuńcze jest możliwe. powiem nawet więcej. państwo
                        opiekuńcze ma nie tylko negatywny wpływ na gospodarkę. przy mądrej polityce są
                        też elementy pozytywne.
    • landy Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.12.05, 17:53
      kajmakan do dziela
      atak na sld ma miejsce
      bron organizacji
      bo premii nie dostaniesz
      i pod choinke dzieciom
      nic nie kupisz
      • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.12.05, 18:13
        do ataaaaaaaku!
        ja tam wole model szwajcarski niz amerykanski,
        ale i tu i tam nie ma miejsca dla czerwonych kolesi
      • Gość: Danny Re: walese przed trybunal stanu , kolesia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 06:24
        Landy, a kiedy Wałęsę dasz przed trybunał za Słowika i kilku innych członków
        gangu pruszkowskiego? A czy w tym czasie ministrem sprawiedliwości nie był
        przypadkiem niejaki Lech Kaczyński?
        • Gość: zzz Re: walese przed trybunal stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 05.12.05, 16:25
          Najprawdopodobniej tak i kółko się zamyka.
    • Gość: Prezes Kazek Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 21:41
      Hej, ty z usa!!! Ułaskawił Kwasniewski mordercę, który zabił z kumplem 2 osoby.
      Głowy im obcieli, zarżneli ich tasakiem i nożem. Co ty na to, piewco
      sprawiedliwości? Nie kwilisz coś tam o trybunale stanu, nie szlochasz w rękach
      o rewizji tej decyzji?
      • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 06.12.05, 22:00
        nie szlocham Prezes Kazek , ja bym to zrobil wczesniej , moze inaczej ,
        moze madrzej , moze nie , ale bym to zrobil!
        • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 01.02.06, 13:02
          przeczytalem ze kwasniewski , ten aleksander , szykuje sie do powrotu
          do polityki!
          a ciagle jeszcze wisi sprawa ulaskawienia , tego bandyty sobotki!
          tak sobie skojarzylem , ze przeciez prezydent ma prawo kogos ulaskawic ,
          ale nie ma prawa zmieniac wyroku niezawislego polskiego sadu!!!!
          a kwasniewski tak wlasnie zrobil!!
          przy okazji ulaskawienia , zmienil wyrok sadu!!
          to jest przestepstwo przeciw konstytucji , i wogole taka decyzja jest
          niewazna prawnie ,
          czyli jest niewazna!!!
          sobotke , bandyte do wiezienia!!!
          kwasniewskiego przed trybunal stanu!!!
          • Gość: ddd Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:24
            Sugeruję zapoznąć się najpierw z prawem polskim.

A dopiero potem krzyczeć, ale już w innym temacie. Bo ten jest wyczerpany.
            • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 01.02.06, 13:37
              wlasnie ze temat nie jest wyczerpany , ddd !
              jezeli wiesz na pewno ze prezydent w polsce moze zmieniac wyroki
              sadu polskiego , to napisz mi gdzie to stoi w prawie polskim!!
              z gory dziekuje!
              pozdrowienia
              • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 02.02.06, 20:20
                czy jest na forum ktos , kto moze potwierdzic , ze prezydent polski
                moze zmieniac wyrok sadu polskiego?
                moze ulaskawic!! dobra , ale zmienic wyrok sadu??!!
                • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 12:16
                  powtarzam :
                  kwacha przed trybunal stanu!!!
                  i jeszcze dlugo bede powtarzal!
                  moze do skutku!!! oby!!!
                  • Gość: ddd Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:28
                    Synku cytuję Twoją wypowiedź.

a ciagle jeszcze wisi sprawa ulaskawienia , tego bandyty sobotki!
                    tak sobie skojarzylem , ze przeciez prezydent ma prawo kogos ulaskawic ,
                    ale nie ma prawa zmieniac wyroku niezawislego polskiego sadu!!!!
                    a kwasniewski tak wlasnie zrobil!!

---

Wypowiadasz się tak, jakbyś był swego pewien, a później zadajesz pytania. Z
                    takimi ludźmi ja nawet na piwo nie chodzę bo wstyd ich trzymać koło siebie.
                    • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 12:38
                      bylem ddd , prawie pewien , ze mam racje , prawie , i dlatego zapytalem!!
                      teraz wiem na 100% ze mam racje!
                      a ty co tak bronisz bandyty (kto ulaskawia bandytow sam jes bandyta)
                      co? jeszcze w biurku lezy legitymacja partyjna?
                      • Gość: ddd Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:53
                        Śmieszny jestes :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Nie myślałeś o własnym kabarecie??
                        • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 15:02
                          smieszy ddd jestem?
                          ciekawe?
                          no a jak tam z ta legitymacla! jest w biurku czy jej nie ma!!!
                          nie wstydz sie ddd , ty byles dobrym pzpr-owcem!
                          to inni zawalili , ty chciales jak najlepiej!!
                          oczywiscie ze myslalem o wlasnym kabarecie ,
                          tylko ze to bylby kabaret strachu , dla takich jak ty!!!
                          • Gość: Jola Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.06, 16:38
                            Kabaret mamy na codzień. Aktorzy: Kaczory, Lepper, Giertych i inni,
                            tzw. " politycy ". Jakiś andrzejusa im pozazdrościł i też chce odegrać
                            jakąś rolę. Choćby najmniejszą. Ale przecież powinien pamietać o starym
                            powiedzeniu: nie pchaj się na afisz, jak nie potrafisz.... Do Jędrka jeszcze
                            ci, synku, brakuje...
                            • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 03.02.06, 19:29
                              a coz to Jolus , o politykach lewicy nie wspominasz?
                              a pan he , he ,pan peczak to polityk pis-u?
                              do jedrka mi nie ma co gadac brakuje!
                              prezydentem polski nie bede!
                              ale bandytom tez nie bede!!!!
                              • Gość: Jola Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.06, 20:32
                                Tak, " bandytom " to ty na pewno nie będziesz!!! I orłem z pisowni naszego
                                ojczystego języka też pewnie nie. Tutaj bliżej ci do Jędrka z solarium. Mniej
                                więcej ten sam poziom. He,he....A taki jeden poseł-katolik, przebrany za
                                wikarego, aresztowany na Słowacji....A asystent norodowo-katolickiego ministra
                                obrony ściągany z promu w czasie ucieczki z Polski??? Pamietasz??? A twój wzór -
                                Lepper, wielokrotnie skazany przez sądy? Też nie pamiętasz?! A to co najlepsze
                                jeszcze przed nami....
                                • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.02.06, 11:43
                                  jola , po to pisze zeby sie kiedys poprawnie pisac nauczyc.
                                  nie uda mi sie trudno! ale i tak bede lepszy od zg!!
                                  przebrany za wikarego mowisz!
                                  niezly pomysl , lepszy od przyciemnianych szyb!!
                                  duzo lepszy!
                                  • Gość: zg Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 11:50
                                    tak tylko ze zg nie wysmiewa sie z czyjes pisowni.

Ty zas jestes typowym gorzowiaczkiem wysmiewasz i oskarżasz a sam robisz jak
                                    wszyscy widza.

Ps. Przestan robic syf na forum ZG!!!!

PZDR
                                  • Gość: Bernard Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 11:51
                                    Hey andrzejusa,
                                    A ja myslalem ze robisz bledy specjalnie bu do ogolnego poziomu sie
                                    dostosowac...
                                    Ja tak wlasnie robuie
                                    he he he
                                    ale jaja
                                    Pozdrawiam
                                    • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.02.06, 12:34
                                      bledy robia tylko ludzie , ktorzy cos robia , Bernard!
                                      ci co nic nie robia bledow tez nie robia!
                                      nie zapominajmy ze tu nie chodzi o moje bledy!
                                      tu chodzi o postawienie kwacha przed trybunal stanu!!
                                      a przed sad to ja go sam postawie!!!
                                      juz mnie ciekawi , jak sie beda w sadzie okregowym w gorzowie wywijac
                                      zeby zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa nie przyjac!!!
    • Gość: ruby Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:26
      Andrzejusa, "nie sądźcie abyście nie byli sądzeni!"
      • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 04.02.06, 13:39
        ruby , to dla mnie nie nowosc!
        kiedys , mnie skazali , za przemyt papierosow!
        tak ze byly skazaniec , bylego prezydenta oskarzyc bedzie mogl!
        • Gość: Kazimierz Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.06, 17:54
          Tak, tak....A później bedziesz znowu Napoleonem!!!! Albo, nie przymierzając,
          premierem Marcinkiewiczem.... Zażyłeś tabletki??? Uważaj, bo zostaniesz "
          bandytom ", ha, ha, ha... A kto ci pozew napisze?
          • andrzejusa Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! 05.02.06, 22:07
            kaziu , sam sobie pozew napisze .
            chyba zauwazyles , ze pisac lepiej lub gorzej , potrafie.
            na starego komucha mi wygladasz , kaziu , kazimierzu!
            bandytom!!
            czasami czlek sie walnie , a ubeckie kazimiery , za argument to biora!
            kwacha przed trybunal stanu!!
            • Gość: Kaziu Re: jest pacjen na Walczaka IP: *.gorzow.mm.pl 06.02.06, 09:28
              Tak, tak....Napiszesz, napiszesz. W końcu pisownie tak prozaicznego słowa jak "
              bandytom " już opanowałeś. Zawsze to jakiś postęp! Wyglądasz mi na nawiedzonego
              kato-narodowca, albo rozżalonego ubeka, ktoru chce dołączyć do sitwy. I który
              szerokim łukiem omijał szkółkę w swojej wiosce... Teraz, za Jędrka Leppera,
              Romcia koniwatego, kaczorów pewnie zrobisz błyskotliwą karierę.... Jak
              tabletki, już połknąłeś?
              • kajmakan Biednyś Ty, Jądra z USA, i ciemny. Nawet nie wiesz 07.02.06, 02:52
                że o popełnieniu przestępstwa zawiadmia się prokuraturę, nie sąd. No cóż, jak
                już pisałem-"jądra z USA ale głowa z zapadłej wioski"
                • kajmakan ...i zaznacz sobie ( najlepiej na prawym jądrze z 07.02.06, 02:56
                  USA),że pozew pisze się w sprawie cywilnej nie karnej.
                  • Gość: Kaziu Re: ...i zaznacz sobie ( najlepiej na prawym jąd IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 09:56
                    Kajmanka!!!! Dobra/y/ jesteś.... Brawa wielkie. Tylko,że do buraka i tak nic
                    nie dotrze. Wiewiórki w Parku Kopernika tarzają się ze śmiechu...Andrzejek
                    pisze pozew, ha,ha,ha,ha. Chyba pod dyktando ministra 00.
    • Gość: Obserwator Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:53
      Popieram
      • Gość: Kaziu Re: wysyp IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 10:01
        Jeszcze jeden.....Prawdziwy wysyp. Mogą pisac na Beryczów...
        • kajmakan Te, Kaziu (.....?) chyba "na Berdyczów"... 08.02.06, 01:46
    • Gość: nicelus Re: kwacha przed trybnual stanu , kolesia! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.06, 02:11
      fakty.interia.pl/wiadomosci/news?inf=716514
      :)
      • Gość: xyz Re Nicelus to jest jakiś kawał??jednak można...... IP: *.gorzow.mm.pl 11.02.06, 07:22
        • Gość: nicelus Re: kawał kamienicy? IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.06, 03:55
          • kajmakan Raczej spory kawał ignorancji. Nie za takie czyny 14.02.06, 00:43
            stawia się przed Trybunałem Stanu.
      • asobnap Może bez emocji..... 14.02.06, 15:14
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> fakty.interia.pl/wiadomosci/news?inf=716514
        > :)

Może jednak warto zastanowić sie, jakiemu celowi służyć będzie obiekt. To że
        Kwasniewscy..... za mało na potepienie. Celowość fundacji jest ważna
        przestańmy łączyć "bzdury w całość". Powstaje wówczas tylko nienawiść.
        Odpowiedzmy na pytania:
        -czy działalność Kwaśniewskiej a)łamała prawo,
        b)przyniosła komuś szkodę,
        c)przynosi pożytek (nie musi być wymierny),
        -czy faktycznie Kwaśniewski to komuch wg starej definicji (ostrożnie z osądem,
        dobrze zastanówmy się). Czy nie byłoby dobrze, żeby jednak pozostał na arenie
        politycznej.
        Kto tak naprawdę się JEGO obawia??? Kto nienawidzi, ten idiota!!!

Tak naprawde to niektórzy:
        ...wrzeszczą głośno Kwach,Kwach,Kwach...
        ...mają mówić........głowa w piach....

P.S.
        Gwoli wyjaśnienia: nie jestem komuchem i nie jestem stronnikiem żadnej partii
        jestem za zdrowym rozsądkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka