andrzejusa 24.03.06, 22:43 ze wszystkich miast , majacych status wojewodzkich! zielony gora jest najmniejsza! od taki liliput!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bernard Andrzejusa to pacan i prowokator... IP: *.ed.shawcable.net 24.03.06, 22:51 Falubaz to Falubaz i przy Gorzowie to...pestka.... To wiedza wszyscy i powtarzac w kolko nie trzeba... Wymyslaniue durnych prowokacji jednak nie ma sensu. Go Falubaz Go!!!! Pozdrowienia dla falubaziakowiczow... :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Andrzejusa to pacan i prowokator... 25.03.06, 11:17 co sie podniecasz Bernard , ja stwierdzilem tylko fakt , i chcialem innym uswiadomoc , ze zielona gora to najmniejsze miasto ,o statusie wojewodzkim. czyst fakt Bernard , taka ciekawostka! ale sam bys na to nie wpadl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Andrzejusa to pacan i prowokator... IP: *.ztpnet.pl 25.03.06, 11:21 Dopiero teraz na to wpadles geniuszu???? Ps. liczy sie jakosc a nie ilosc gamoniu :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Andrzejusa to pacan i prowokator... 25.03.06, 11:40 czesc zg! to kim ja wlasciwie dla ciebie jestem? geniuszem czy gamoniem. taki maly fakt o zielonej , a jak moze ucieszyc! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Andrzejusa to pacan i prowokator... 25.03.06, 12:20 "...taki maly fakt o zielonej , a jak moze ucieszyc!.." ... to w Gorzowie mieszkaja tacy idioci co sie cieszą z .... własciwie z czego? Że mamy takiego "małego"... wspólnika w rzadzeniu lubuskim? To raczej powód do smutku - i tylko osobnik z zespołem Downa moze sie cieszyć... jak Mały Andriusza gdy mu mama trampki kupiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Andrzejusa to pacan i prowokator... IP: *.ztpnet.pl 25.03.06, 12:21 hej andrzejku taki maly fakt o zielonej , > a jak moze ucieszyc! heeh dla mnie jestes niedowartosciowanym, zakompleksionym dupkiem....:) Ale co tam na noze nie pojde z toba bo razem walczyc bedziemy kiedys przeciwko tej hordzie pieprzonych ..... pamietasz???:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Andrzejusa to pacan i prowokator... IP: *.ztpnet.pl 25.03.06, 12:22 heeh widzisz andrzejku W tym samym czasie ja i werty skopiowalismy ten sam fragment twojej wypowiedzi Wiesz dlaczego???? bo jest zalosny i swiadczy o twoim niedowartosciowaniu i zakompleksieniu wzgledem ZG Naprawde masz problem To widac jak nic!!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Chciałeś zapewne,Jądra z USA, napisać "...ot,taki 25.03.06, 14:49 liliput..."? Proponuję abyś zajął się słownikiem poprawnej polszczyzny zamiast, nieustannie, tymi jądrami ( to co, że z USA) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Chciałeś zapewne,Jądra z USA, napisać "...ot, 25.03.06, 21:04 dobrze pamietasz zg , co pisalem , ja tez to pamietam! jasne ze ramie w ramie , pojdziemy! jak zalatwimy sprawe , to wrocimy do naszych malych wojenek , o tym tez pisalem! naszych malych wojenek!!! wiec nie robmy z tego widel. pozdrowienia zg Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Świetny pomysł-nie ma to jak wojenki jąder z USA 25.03.06, 22:44 ze (z)więdłymi (g)enitaliami... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Świetny pomysł-nie ma to jak wojenki jąder z 25.03.06, 22:48 kajma...costam... ty nawet głupi nie jestes... nudny jesteś jak cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Świetny pomysł-nie ma to jak wojenki jąder z IP: *.ztpnet.pl 26.03.06, 01:17 Nie wiem kiedy ale juz niedłlugo ja i andrzej ......... on wie o co biega ja tez....... uz widze jak liberalowie smieja sie z nas hmmmmmm mam to w dupieeeeeee wiem tylko jedno bedzie taki czas gdy bedzei lametnn a potem koniec i error a ja i andrzej staniemy z honorem twarza w twarz i powiemy sobie " jestem zg , jestem andrzejusa, kocham POLSKE.......... " a co potem bedzie to juz nasa sprawa, on wie co bedzsie :)n PZDR PS dupek z niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Świetny pomysł-nie ma to jak wojenki jąder z 26.03.06, 11:18 "...Nie wiem kiedy ale juz niedłlugo ja i andrzej ........." "...hmmmmmm mam to w dupieeeeeee" "...a co potem bedzie to juz nasa sprawa, on wie co bedzsie..." Gratuluję chłopaki!!! Tylko dlaczego tak długo sie czailiście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstynent Re: Świetny pomysł-nie ma to jak wojenki jąder z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:44 Alkohol szkodzi zdrowiu. Alkohol szkodzi zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Świetny pomysł-nie ma to jak wojenki jąder z 26.03.06, 12:22 "...Alkohol szkodzi zdrowiu. Alkohol szkodzi zdrowiu." ... to jest "13 krok Billa"? :) P.S. Taka mantrę takze Bernard powinien sobie powtarzac... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorny [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adek126 Zielona Góra jest fajna 26.03.06, 12:00 Zielona Góra to spoko miasto i robi wrażenie miasta mającego ponad 200.000 mieszkańców. Takie jest moje zdanie. Lubie jeździć do Zielonej Góry. Mam już tam dobrych znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Zielona Góra jest fajna IP: *.ztpnet.pl 26.03.06, 12:05 hmmmm ku.... co ja nawypisywalem tu wczoraj Alkohol faktycznie szkodzi aaaaaaale nie martw sie andrzej...zdania nie zmienilem :) Dla mnie ZG robi wrazenie miasta 143- 15- tysiecznego 118tys- mieszkancy ZG 10 tys- studenci UZ ktorzy sa spoza ZG 15-20 tys mieszkancy okolicznych miejscowosci PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zielona Góra jest fajna 26.03.06, 12:25 No tak - zapomniałem - juz chciałem napisać że nie liczyłeś tych "mieszkajacych pod mostem".... :) P.S. Wiaduktów nie liczę - za duzy hałas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmXX To był ser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:10 Andrzejusa, tyś się chyba pomylił. Na tej karteczce pisało "ser liliput" a nie "Zielona Góra liliput". Trzeba było przyjść następnego dnia i jeszcze raz spojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 26.03.06, 14:28 kto pozostał na poziomie sylabizowania gorzowskich neonów... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 26.03.06, 15:57 ej , e_werty , z tym czajeniem sie i zg , to mnie rozbawiles! najepiej sie troche poznac , nim sie milosc wyzna!ha ,ha ,ha a ty kajmakanie , a propo neonow to sie doczekasz niespodzianki z mojej strony , na pewno nie bedzie to pochwala zielonej gory. ale nic strasznego , posmiejemy sie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś IP: *.ztpnet.pl 27.03.06, 17:38 ZG najmniejszym miastem woj. - FAKT A kto zaraz po ZG jest??? Tak tak!!!11 :) To wieeeeeeeeeeeeelki Gorzow wlasnie PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 27.03.06, 18:29 czesc zg, ta niestety nie prawda: mniejsze miasta wojewodzkie od gorzowa to: zielona gora i opole! tak , tak opole tez ma mniej ludnosci niz gorzow! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 27.03.06, 18:47 A wy jak dwa stare dziadki na ławce przed domem licytujecie sie kto mieszka w wiekszym mieście... Zaraz przyjdzie pelegniarka zrobić wam lewatywę ... to sobie przypomnicie jakie mniejsze miasta sa na swiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 27.03.06, 18:51 co ja na to poradze e_werty? ktos z zg musi sie spierac , bo inaczej chlopak pomysli ze ma racje. pozdrowienia ps. my chyba to z zg lubimy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 27.03.06, 19:03 cos mi sie zdaje ze zg czegos szuka! pewnie dowodu , ze nie mam racji , bo cos na odpowiedz dlugo musze czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś IP: 83.168.106.* 27.03.06, 19:47 Ja was pogodze : Gorzow Wlkp zabiera Szczecin a Zielona Gore zabiera Wroclaw i spokoi na wieki .Tak niedlugo sie stanie jak powstanie 8-10 duzych wojewodztw. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Jasne,synuBERTY,że nudny-zwłaszcza dla kogoś 27.03.06, 19:49 czesc kresen , wole do poznania ,niz do szczecina! ale najlepiej dla nas wszystkich bedzie , jak lubuskie zostanie! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Tylko Poznań IP: *.gorzow.mm.pl 27.03.06, 20:31 Tylko Poznań, żaden biedny Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: Tylko Poznań- bo Gorzow Wielkopolski IP: 83.168.106.* 27.03.06, 20:53 musi Poznan bo w nazwie macie Wielkopolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.ztpnet.pl 27.03.06, 22:20 ZG to liliput A Gw to karakan bo ma 2 miejsce zaraz po ZG Otoz andrzejku poraz kolejny zrobiles z siebie kretyna ktory pisze cos a nie ma dobrych info To ze podasz przyklad Opila bylo dla mnie pewnym Udawadniac ci nie mam zamiaru Zreszta wejdz soibe na stone Opola,nie wiem GuS, cokolwiek a dowiesz sie ze Opole ma 130 tys mieszkancow Akurat w kwestiach demografi malo kto mnie tu przegada Jak chcesz to moge ci nawet poweidziec ile twoja wies bedzie mial mieszkancow w 2030 roku PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.gorzow.mm.pl 27.03.06, 22:30 > Jak chcesz to moge ci nawet poweidziec ile twoja wies bedzie mial mieszkancow w > > 2030 roku według prognoz Gus-u wieś zielona górka będzie miała poniżej 100 tys. mieszkańców a Gorzów około 109 tys w 2030 roku cieszy cie ta odpowiedz kmiocie z jabolowego wzgórka ?? A Opole na rok obecny ma niecale 128 tys. mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:41 "...Akurat w kwestiach demografi malo kto mnie tu przegada" ... od gadania demografia nie rośnie - wziąlbys się do bardziej efektywnego pie'rdolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.ztpnet.pl 27.03.06, 23:07 Juz ja swoje zrobie w tej kwestii :0 hey kamilek To slabe masz te dane ZG w 2030 r bedzie mlala ok 100 tys mieszkancow ale napewno nie ponizej Zreszta Gorzow niewiele wiecej A Opole czy to 128 czy 130 to niewazne!@! Wazne ze wieksze od wieeeeeeeeeeelkiego Gorzowka PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.ztpnet.pl 27.03.06, 23:12 Jutro kmiotku przytocze ci dokladne dane Ps. dane nie uwzgledniaja polaczenia miasta ZG z gmina a do 2030 r napewno do "ozenku" dojdzie Wieeeeelki gorzow na 17 pozycji z miast woj. i to dzieki wsia buhahaha PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan 28.03.06, 07:23 Tak zg, Gorzów jest większy dzięki "wsią". Ty chyba kończyłeś w Rzeszowie jakąś szkołę specjalną bo braki w znajomości języka polskiego masz niebywałe! No chyba, że rodzinnie posługujesz się jakimś dialektem tatarsko-kresowym hehehe. Teraz zapewne wyjedziesz nam tu z dysleksją, a ja ci powiem tylko tyle - debilizm i lenistwo! Znowu nam tu wylewasz żale swojej "metropolii", która od 30 lat nie potrafi zdobyć terenów pod rozwój, bo jest tak krótkowzroczna. Dla twojej informacji - Poznań już niedługo przyłączy kolejną wioskę, mimo, że wolnych terenów o których Chlorofilowa Gora tylko marzy, Poznań ma mnóstwo. O innych miastach nie piszę, bo sprawy Poznania i Gorzowa sa mi najbardziej bliskie. A Zielonej Grze życzę kolejnych mega-super-hipermarketów:))) Z tego co widzę, absolwenci UZiego będą mieli seroki wybór pracy w obróbce drewna i w obozach pracy hehehe. Ot, "metropolia" z perspektywami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: 83.168.106.* 28.03.06, 10:07 Przylaczcie wiecej wsi az po Witnice to bedzie was 150000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góral Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.teleton.pl 28.03.06, 10:22 Piszesz ze Zielona Gora ma 118 tys., to tez nie jest prawda bo wg zrodla Urzedu waszewgo Miasta tylko 115 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:46 K-wa, gdzie 3000 ?!!! Ale bajzel! A miało przybywać jak mówiła niedawno "Zielonka". Czyli od Gorzowa miej o 10 000. Nowa Sól też straciła koło 3000 obywateli, a niektórzy notable mówią że bezrobocie się zmiejszyło dzięki inwestycjom i odpowiedniej polityce miasta. Ludzie sami biorą sprawy w swoje rączki i walczą z bezrobociem opuszczając zadupie bez perspektyw. Tak dalej pójdzie to Nowa Sól nie będzie miała prezydenta, a burmistrza. Podobnie Zielona, a w dalszej perspektywie Gorzów wieeeelkopolski. I o co te sprzeczki panowie i panie ? Żyjemy na prowincji i nic na to nie poradzimy. Mósimy się z tym pogodzić. pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: wieeeeeelki Gorzowek to karakan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:48 ...Mósimy... - ale byk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss GW i ZG to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:35 I o co się sprzeczacie? O dwa miasta na zadupiu Polski, dwie dziury położone wśród lasów i dzikich stepów, gdzie od wioski do wioski jest średnio ponad 10- 15 km.? Do Opola wam tak daleko jak arszawie do Paryża. Opole leży w strefie o dużym zagęszczeniu ludności na trasie Wrocław-GOP-Kraków. Wraz ze ściśle przylegającymi gminami tworzy aglomerację z ponad 250 000 ludności. Podobnie Bielsko czy też inne miasta położone na południu Polski. Porównujcie się z Koszalinem i Olsztynem, miastami o podobnym do was położeniu na odludziu wśród pastwisk, lasów i bagien. Pie..a dostajecie w waszych łbach na punkcie wielkości dwóch zapyziałych stolic i takiego samego województwa, aspirujących do miana metropoli. ZG powiedz mi co jest z tym Trójmiastem Lubuskim? Czy będzie powstawać tak długo jak łączenie sąsiednich miejscowości z Zieloną Górą? Jak do tej pory oprócz strony internetowej bez aktualizacji i konkretów nic nie widać. Dajcie pokój mości..nowie i rozwiązmy lubuskie aby wszystkim było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 11:01 dobra bss , ja daje spokoj , zg pewnie nie odpusci :ha ,ha ,ha ale wojewodztwo nasze zostaw w spokoju! to drugi watek ,ktory dzisiaj przeczytalem , pierwszy byl:calowac ,calowac kobiety epiego40 , nie moge smiechu opanowac, ale JAJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: GW i ZG to takie sobie miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:12 No dobra, jak na razie lubuskie zostawiam w spokoju. A jaj będą jak ZG zaraz wyskoczy. A może nie? pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: GW i ZG to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:17 Idę wypić ŻYWCA za zdrowie bojowników o rozwój cywilizacyjny tych ziem. Wasze zdrowie Panowie, w końcu mamy wiosnę. pozdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 11:23 Gość portalu: bss napisał(a): > I o co się sprzeczacie? O dwa miasta na zadupiu Polski, dwie dziury położone > wśród lasów i dzikich stepów, gdzie od wioski do wioski jest średnio ponad 10- > 15 km.? Do Opola wam tak daleko jak arszawie do Paryża. Opole leży w strefie o > dużym zagęszczeniu ludności na trasie Wrocław-GOP-Kraków. Wraz ze ściśle > przylegającymi gminami tworzy aglomerację z ponad 250 000 ludności. Dziwne masz kryteria. Im większa gęstość zaludnienia tym lepiej? A dla kogo? Mieszkanko 20 m2 w bloku i ani skwerka nawet? Super! Ja wolę moje grunty rolne,hehehehehhee. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 11:41 czesc calama! milego dzionka zycze, mimo twojej malej coreczki-gaduleczki, przezyjesz ,chocby na spiaco. wiesz gdzies widzialem dane dotyczace opola, i z nich wynikalo ze opole jest jednak mniejsze od gorzowa , ale ,ktos rzucil na forum inne dane i tak powaznie mowiac , to nie wiadomo jak jest, wiadomo ze wielkie burdello ,jezeli o te dane chodzi ,jest! zielen ,parki ,zielen to jest to , i tez wole nasze grunty rolne! pozdrawiam ps. a ten bss o 11 rano napiwo? nie za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 11:43 Cześć Andrzej, równiez życzę miłego dnia :) andrzejusa napisał: > > ps. a ten bss o 11 rano napiwo? nie za wczesnie? Może jest fanem filmu "psy 2" ? "życie na trzeźwo jest nie do przyjęcia" hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 11:49 Nie przejmuj się bss:) W Gorzowie Opole bardzo lubimy. Z resztą i ja uważam, że Opole bije ZG na głowę. Gorzów i Opole to dwie zupełnie rożne kategorie miast, trudno o porównanie. Zieloną Górę łatwiej porównać do Opola, bo oba miasta mają śląską historię:) Opole górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: GW i ZG to ... IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 11:58 hey Góral ZG ma 118,5 tys. mieszkancow GW ma 125,5 tys. mieszkancow Nie wiem skad u ciebie te info o innych danych Pewnie z ziemi gorzowkowej lub stronki marka_p Mnie najbardziej interesuja roczniki statystyczne i info z Urzedu Statystycznego (oczywicie tego w ZG heeh) Zg wcale wieeeelka nie chce byc Tereny chce przylaczyc bo musi Za to wieeeeeeeeeeelki Gorzow z jego polami,lakami, bagnami itp (szczegolnie na poludniu) jest ZALOSNY no aleeeee...... to nie ten teat Mnie interesuje aby w ZG utrzymac l.ludnosci do 2030 r powyzej 100 tys mieszkancow Wszystkie miasta w Polsce traca na l. ludnosci lub beda tracic Niz demograficzny emigracje itp Pozniej przytocze dane jak to bedzie wygladac na najblizsze lata Ps. budrysku moze i Opole bije na glowe ZG nie wiem Raz przejezdzalem przez Opole w strasznym korku (tam naprwawde przydalaby sie obwodnica) Wiem ze jest wieksze,ma wiecej ludznosci i pewnie wiecej prerspektyw A duuuuuuuuuzym + jest to ze nie mieczy sie z takim zapyzialmym i zakompleksionym gorzowkiem A ZG latwiej porownac do Opola bo maja podobna przeszlosc jesli wiesz o co mi chodzi :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 12:05 a nie pisalem ze zg nie odpusci! i miedzy innymi z tego tak sie usmialem . nie chcialem sie wtracac w rozmowe calamy i epiego40 , ale musze napisac ,ze romantyczne odjazdy ma na fuul , epi40 oczywiscie. dobre ,naprawde dobre! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 12:10 andrzejusa napisał: > a nie pisalem ze zg nie odpusci! > i miedzy innymi z tego tak sie usmialem . > > nie chcialem sie wtracac w rozmowe calamy i epiego40 , > ale musze napisac ,ze romantyczne odjazdy ma na fuul , > epi40 oczywiscie. > dobre ,naprawde dobre! > > pozdrowienia a co ma zg do epiego? dlaczego nie chciałeś się wtrącać? to jest publiczne forum gdybym chciała z kimś porozmawiać prywatnie - zrobiłabym to :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 12:18 Zg, to ty minie rozbrajasz porównując historię Opola i ZG. Jedyne co łączy te dwa miasta to... Dolny Śląsk. W czasie, gdy ZG była zapyzialą wiochą na pograniczu, Opole było miastem o znaczeniu regionalnym! Te 25 lat nie zmienia faktu, że ZG nie dorasta miastu Opole do pięt. Pod każdym względem. Nawet uniwersytet powstał znacznie wcześniej, nie mówiąc o fakcie, że Opole tworzy województwo samodzielnie... ZG bez wsparcia Gorzowa jest NICZYM, powiatową mieścinką, zagubioną na skraju borów dolnośląskich hehhe. Ps. piszesz o braku obwodnicy w Opolu? Zapomniałeś chyba osiołku o obejściu autostradowym. Poznań również posiada wyłącznie obejście autostradowe i zapchane trasy średnicowe. Trudno to pojąć mieszkańcowi małego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: GW i ZG to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:27 I właśnie ten ruch w Opolu mimo, że obok jest autostrada świadczy o jako takiej wielkomiejskości. Autostrada to inwestycje , magistrala kolejowa ( w brzebudowie to szybka podróż itd. W Nowej Soli też są korki, ale wywołane sztucznie przez zbudowanie wąziutkiej dróżki przez miasto oraz mikro-rond na których nawet rowerem można się r...bać. Widać nikt nie miał głowy do myślenia na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 12:36 >W Nowej Soli też są korki, ale wywołane > sztucznie przez zbudowanie wąziutkiej dróżki przez miasto oraz mikro-rond na > których nawet rowerem można się r...bać. Widać nikt nie miał głowy do > myślenia na przyszłość. Te "wąskie dróżki" w całym województwie, to wynik grabienia okolic przez zielonogórskie "elyty metropolitarne". Chlorofilowe Wzgórze opasało się obwodnicami w ciągu ostatnich 30 lat, a reszta miejscowości dopiero od kilku lat ma nadzieję na poprawę sytuacji! Poznań wolał budować w latach 70tych autostradę niż grabić wszystko do siebie. Gorzów utrzymywał inwestycje drogowe w Szczecinie ale ostatnie 10 lat to okres dużych zmian. O autostradzie ZG może zapomnieć, a i tak mało co S3 nie poszła z Gorzowa na Poznań... Zielona Góra - przerost ambicji na treścią! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 18:52 czesc calama jeszcze raz , juz ci pisze o co mi chodzilo , wiem ze to publiczne forum , ale to bylo tak: wskoczylem na watek epiego40 i go przeczytalem . to byla glownie twoja z nim rozmowa , sympatyczna i smieszna ! wiec i chumor mi sie poprawil , ale ze byla to rozmowa z dnia poprzedniego Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 19:01 i kolejny raz nie ten guzik! - wiec nie chcialem wyjsc na glupka , ktory jak tylko gdzies przeczyta , ze dyskutuje calama z epi40 ,to zaraz sie musi wtracic , dlatego nic nie napisalem . ale dobry chumor mialem i na innym watku ,sbb ,albo bss , zapytal:czy moglbym sobie dac z tymi tekstami o zielonej spokoj? wiec odpisalem ze tak i zaraz pomyslalem , ze zg nie odpusci , i zaczalem sie smiac! jak dalej widac mialem racje , ale calama , piszac o tym nic zlego nie mialem na mysli! przepraszam jezeli poczulas sie nie tak! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: GW i ZG to ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:05 Drugi dupowkręt na forum? - ***dobre ,naprawde dobre!*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: GW i ZG to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:16 Najnowsze dane z witryn miejskich Opola, Zielonej i Gorzowa: Opole - 96 km2, około 128 tys. m., 1350 na km2. Gorzów- 86 km2, 125 750 m., 1462 na km2. Zielona - 58 km2, 115 133 m., 1985 na km2. Nowa Sól - 21,56 km2, już tylko 40 616 m., 1883,9 na km2. itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: GW i ZG to ... IP: 83.168.106.* 28.03.06, 14:30 Gorzow ma 30km kw.wiecej bo przylaczyl wsie wokol gorzowa w promieniu 10 km ,jeszcze przylaczcie az po Kostrzyn to bedziecie aglomeracja Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 14:56 Gość portalu: kresen napisał(a): > Gorzow ma 30km kw.wiecej bo przylaczyl wsie wokol gorzowa w promieniu 10 > km ,jeszcze przylaczcie az po Kostrzyn to bedziecie aglomeracja Kolejny powód do zazdrości, co nie???? I znowu Gorzów wyprzedza ZG, tym razem o ... 35 lat hehehehe. Przez ten czas "wsie" o których mówisz, stały się integralnymi częściami miasta. Tym czasem ZG cierpi na brak terenow i musi ciąć lasy, bo mieszkańcy sąsiednich gmin bronią się przed zielonogórskim "rajem" rękami i nogami... Ot "metropolia" - jak nie da się ukraść, to trudno zapracować... Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: GW i ZG to ... 28.03.06, 18:05 Gość portalu: bss napisał(a): > Najnowsze dane z witryn miejskich Opola, Zielonej i Gorzowa: > Opole - 96 km2, około 128 tys. m., 1350 na km2. > Gorzów- 86 km2, 125 750 m., 1462 na km2. > Zielona - 58 km2, 115 133 m., 1985 na km2. > Nowa Sól - 21,56 km2, już tylko 40 616 m., 1883,9 na km2. > itd.... Nie rozumiem tych statystyk...Co one udowadniaja?Ze Opole jest najwieksze terytorialnie?I co z tego? Nieraz przejezdzalem pociagiem przez Opole i przyznam sie,ze widok tego miasta robi wrazenie-wzdluz torow w strone Katowic ciagna sie fabryki...Miasto sie rozwija,ale trudno bedzie Ci udowodnic,ze Gorzow stoi w miejscu w porownaniu do Opola...U nas tez powstaja nowe fabryki-chocby Faurecia-zakalad produkujacy panael m.in. do nowych Golfow,montownia samochodow specjalistycznych,fabryka maszyn do drewna,zaklad drukowanych obwodow elektronicznych,za niedlugo beda sie budowaly-zakalda produkujacy styropian,ubojnia zwierzat oraz zaklad brukarski.Lacznie wyszystkie te wymienione przeze mnie zaklady beda zatrudniac (czesc juz funkcjonuje,pozostale sa w budowie) okolo 1000 osob.A sa przeciez w Gorzowie inne zaklady: Volkswagen Elektrosystemy,Stilon,Bama (produkcja butów),Simatra (produkcja cystern),kilka zakladow meblarskich,Silwana i wiele innych zakladow uslugowych...Dlatego nie widze zbytniej roznicy miedzy Opolem i Gorzowem a Twoje wywody uwazam za bezsensowne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: GW i ZG to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 02:37 Na swój sposób każde miasto się rozwija. Nic nie chcę udowadniać, po prostu to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: GW i ZG to ... 29.03.06, 12:35 Ale sie motasz...Faktem jest,ze Opole jest wieksze terytorialnie od Gorzowa i Zielonej Gory,ale po co nam to przywolujesz,skoro nic nie chcesz udowodnic...Kolego wracaj na swoje forum i nie zawracaj dupy gorzowskim forumowiczom,bo nikt tu Cie nie rozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: GW i ZG to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:21 Dobre piwko smakuje o każdej porze. Mam czas, urlop i wiosna na ogrodzie, cóż trzeba więcej? Zdrówka Wam życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: zielona gora , to liliput!! 28.03.06, 12:23 andrzejusa napisał: > ze wszystkich miast , > majacych status wojewodzkich! > zielony gora jest najmniejsza! > > od taki liliput!!! ..ale z jakim... (raczej wieloma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 15:54 hey bss Czloweku daj sobie spokuj z witrynami miejskimi Zrozum ze licza sie tylko dane z rocznikow statystycznych i urzedow statystycznych W jakiej to witrynie znalazles te dane No prosze bom ciekaw jak nigdy :) hey budrys Skoncz z tymi wyzwiskami Ile razy mi tu jeszcze napiszesz jak to ZG nie doruwnuje do pent Opolowi?? Pisze ze Opole jest wieksze i ma wieksze perspektywy rozwoju a ten dalej jak nakrecony Czlowieku osmieszasz sie!!!!!! Czytaj co ja pisze a potem odpisuj Poza tym osiolku jakbys chcial wiedziec to ZG swoja obwodnice budowala w latach gdzie gorzowek podlegal pod Szczecin Nic od was nei dostalismy Obwodnica byla budowana ze srodkow ZG i glowne srodkow unijnych To ze jestesmy jednym z pierwszych miast ktore doczekalo sie obwodnicy (nawet taki booooooooogaty poznan nie ma do tej pory heeh) to jest wylacznie nasza zasluga A jesli chodzi o uniwerki ten w ZG i ten w Opolu to w rankingach UZ jest wyzej od Opolskego a przeciez waszym zdaniem ten zielonogorski jest tak nisko w rankingu ze jest posmiewiskem calej Polski to czym dla was zazdrosne i zakompleksione gorzowiaczki jest ten Opolski????????:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: zielona gora , to liliput!! 28.03.06, 16:25 Po pierwsze niedouczony oszołomie, pisałem o tym że Gorzów podlegał pod Szczecin. Spieniłeś się zapewne i nie doczytałeś trąbo jerychońska. Po drugie, Chlorofilowe Wzgórze rozpoczęło budowę obwodnicy znacznie wcześniej niż 1998 rok, tak więc nie kadź mi tu o środkach miejskich. Dzięki falubazowej zachłanności, Jabolowe Wzgórze otoczone jest drogami, a przez resztę miejscowości byłego zielonogórskiego TIRy jeżdżą przez centra miast. Dopiero od niedawna "elyty metropolitarne" przypomniay sobie, że elektorat mieszka także poza ZG. I nie pisz mi tu, że ZG sypnęła kasą na gorzowską obwodnicę, bo wszyscy wiem, że ta finansowana jest z budżetu państwa. Po trzecie: ponownie pokazałeś jakim jesteś debilem, pisząc o braku obwodnicy Poznania. Chciałbyś mieć takie obejście autostradowe pod Chlorofilowym Wzgórzem. Na dodatek polecam ci wycieczkę do Poznania, bo może w końcu byś zobaczył jak wygląda ruch samochodowy w mieście 600 tysięcznym, gdzie studiuje 100 tysięcy osób... Po czwarte: UZi będzie uniwersytetem, jak powstane Wydział Prawa i Administracji. Jak na razie, to pół uniwersytetu. Po piąte: Chlorofilowe Wzgórze to miasto, którego ambicjie znacznie przerastają ożliwości Po szóste: Gorzów już 35 lat temu zadbał o swoją przyszłość, ZG potrafi tylko kraść i brać za darmo. Mieszkańcy okolicznych gmin mają ZG głęboko w d.... pS. No i kiedy powstaną kolejne miejsca pracy w hipermarketach dla absolwentów UZiego????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 17:07 Dobrze wiem ze gorzowek podlegal pod Szczecin Zreszta pod kim nie byla ta k..... gorzowek ????????:) Wszyscy was juz dymali Tylko Poznan nie ale juz nie raz pisales ze niemozesz sie doczekac jak Poznan wezmie sie za gorzowskie dupsko :) ZG budowala obwodnice glowne ze srodkow UE To co robily inne miasta lub nie robily to juz wylacznie ich sprawa To tak samo jakbym mial pisac "Dlaczego Miedzyrzec nie ma obwodnicy?? Bo gorzow kradl i w dupie mial i nie dal ipt" Pomysl debilu Kazde miasto zajmuje sie soba Jesli chodzi o Poznan to faktycznie nie wiedzialem ze ma obwodnice ale czy to znaczy ze jestem debilem????? Jesli chodzi o UZ hehe to skad wzieles ze to pol uuniwerku?/ dlaczego pol a nie 1/10???/ A jak myslisz uniewerrek w Opolu ile musi jeszcze zrobic??? > Po piąte: Chlorofilowe Wzgórze to miasto, którego ambicjie znacznie przerastają > > ożliwości Ulzyles sobie???? haha napisz cos nowego co??? Poza tym nie na ZG mowia wieeeeeeeeeeeeeelka tak jak na wieeeeeeeeeeeelki gorzowek ile miszkancow a ile powierzchni haha Po szóste: Gorzów już 35 lat temu zadbał o swoją przyszłość, ZG potrafi tylko > kraść i brać za darmo. Mieszkańcy okolicznych gmin mają ZG głęboko w d.... co???? ze co?????/ HA HA HA o co ci biega czloweiczku????? Aaaaaa o to ze gorzowek wieeeeeeeeeelki?????? No tak zadbaliscie o swoja przyslosc haha bagna i laki to jest to!!!!!! > pS. No i kiedy powstaną kolejne miejsca pracy w hipermarketach dla absolwentów > UZiego????? Nie martw sie mendo o nasze miejsca pracy Jak narazie to w GW jest wieksze bezrobocie PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: zielona gora , to liliput!! 28.03.06, 19:08 > Tylko Poznan nie ale juz nie raz pisales ze niemozesz sie doczekac jak Poznan > wezmie sie za gorzowskie dupsko :) Bredzisz jak zwykle ale czy człowiek z podkarpackich szałasów, może zrozumieć Wielkopolanina???? Masz we krwi walki o miedzę i na sztachety z sąsiadami... > ZG budowala obwodnice glowne ze srodkow UE > To co robily inne miasta lub nie robily to juz wylacznie ich sprawa Taaaa, budowała obwodnice ze środków unijnych w latach 80tych i 90tych??? To bardzo ciekawa koncepcja, godna absolwenta UZiego. Hmmm, czy ty wogóle masz jakieś studia ukończone??? Patrząc po pisowni i języku, chyba niekoniecznie hehehehe. > Jesli chodzi o Poznan to faktycznie nie wiedzialem ze ma obwodnice ale czy to > znaczy ze jestem debilem????? Owszem, bo świadczy to o tym, że nie wychylasz nosa poza zielonogórską prowincję. > Nie martw sie mendo o nasze miejsca pracy > Jak narazie to w GW jest wieksze bezrobocie Owszem, bo władzom Gorzowa zależy na inwestycjach, a nie na kolejnych obozach pracy:) Pod względem ilości hipermarketów rzeczywiście bijecie Gorzów na głowę. Życzę wam ich jak najwięcej i jak największych. Wracaj lepiej na Podkarpacie, bo mentalnie tylko tam pasujesz. Cep, widły i grabie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: zielona gora , to liliput!! 28.03.06, 19:26 cos w tych cepach ,widlach i grabiach jest budrys, i ta zawzietosc: nie popuszcze chocby mi 10 razy udowadniali , ze nie mam racji. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: zielona gora , to liliput!! IP: 83.168.106.* 28.03.06, 22:20 Co wam powiem to powiem jest roznica -Gorzow ma ul Walczaka a tam kogo lecza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 22:22 heheh Tak andrzejku Tobie zawsze mozna udowodnic bo zawsze durnoty pisesz I jak to z tym Opolem malym przy wieeeeeeeeeelkim GW???? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 02:49 Szanowny Panie premierze, panowie marszałkowie obu izb, posłowie i senatorowie - ku.. rozwiązcie to województwo póki jeszcze mieszczan obu stolic krew się nie polała na bitewnym polu pod Łagowem. Luuuuuuuuuuudzieeeeeeeeeeee za kooooosy !!!! I jak tu nie pić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 22:50 > Taaaa, budowała obwodnice ze środków unijnych w latach 80tych i 90tych??? To > bardzo ciekawa koncepcja, godna absolwenta UZiego. Hmmm, czy ty wogóle masz > jakieś studia ukończone??? Patrząc po pisowni i języku, chyba niekoniecznie > hehehehe. > A w jakich latach oszolomie powstawala obwodnica ZG??? Na przelomie tych lat, napewno nie przed 1975 za pieniadze GW HNo powiedz za co ZG wybudowala sobie obwodnice ??? No dawaj!!!!! Ps.nie podszywaj sie pod zielnonogorzan w watku o Rzeszowie Wiem ze na zlosc mi wyzywasz Rzeszow od najgorszych na forum ZG pod roznymi nicami ZALOSNY gorzowiaczek BEZ HONORU PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:36 I wyszedl z ciebie wielkopolski obornik. Typowy pozbawiony kultury i obycia wielkopolski faszysta. Cala Polska (prawdziwa Polska) polewa z Poznania i jego faszystowskich potomkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 02:34 >> W jakiej to witrynie znalazles te dane No prosze bom ciekaw jak nigdy :)< Strona UM Zielona Góra - z zaznaczeniem aktualizacji w lytym 2006, podobnie Nowa Sól i pozostałe. Czyżby te szacowne instytucje oszukiwały społeczeństwo zaniżając dane statystyczne ? Po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: zielona gora , to liliput!! 29.03.06, 07:15 Nie przejmuj się Bss:) Zg ma natyle zryty gar, że do niego trzeba cepem lub widłami. Inaczej nie dotrze. Pogadasz z nim trochę i przetsaniesz się dziwić, że tak bardzo go tu "lubimy". Facet ma jakieś problemy z psychą. Ba, teraz mi zarzuca pisywanie obraźliwych tekstów bez logowania na forum rzeszowskim. Naprawdę musiłbym się nieźle nudzić heehehe. No ale czegomożna spodziweać się po imigrancie z Podkarpacia, w walonkach, nienawiścią do sąsiada w genach, bez studiów itp. itd. Opole górą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:24 Opole górą, Śląsk górą no i nowe silne województwo (dolno)śląskie, ale to już jest moje marzenie, żeby nikt mnie tu nie tyrpał. Kłótnie pomiędzy bojownikami gorzowskimi i zielonogórskimi przypominają "PAWLAKA I KARGULA", gdzie występuje wróg, ale swój na własnej krwi wychodowany - pod bokiem. I to można sprzedać turystom jako jedyny niepowtarzalny folklor tych ziem, którą Bóg obdarował dwiema stolicami dla szczęścia lokalnej społeczności i na koniec "pomieszał" ludziom języki ( gdzieś to słyszałem). Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: zielona gora , to liliput!! 29.03.06, 12:37 Widze,ze wchodzisz na to forum,zeby sie troche powywyzszac ze swoim Opolem...Ale spoko,kazdy ma jakies kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:47 Ależ mój drogi kolego Opole nie jest moje, ani z racji zamieszkania w nim, czy też własności. Mieszkam zupełnie w innej miejscowości położonej na Śląsku , ale zagrabionej przez twór zwany woj.lubuskim. Tuż pod miastem zwanym Zielona Góra, o którym kiedyś miałem lepsze zdanie, życie jednak pokazało że z Zielonką lepiej zgubić niż znaleść. W ubiegłym roku w TVP lubuska był dobitny przykład zielonogórskiej pychy i samolubności; otóż podczas WŚOP Owsiaka relacje telewizyjne ze zbiórek z Nowej Soli lub Sulechowa opatrzone były napisem Zielona Góra, jeżeli już to powinno być Trójmiasto L-skie. Tak sobie Zielonka tworzy swoją gigantomanię, kosztem innych. O tworzeniu prawdziwego Trójmiasta można mażyć, jeżeli Zielonka sama sobie nie może poradzić z własnym obszarem i jego powiększeniem oraz problemami. Dlatego lubuskie WON, niech żyje dolnośląskie. Idę na piwko by wypić za zdrówko forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: zielona gora , to liliput!! 29.03.06, 16:00 Spoko,moze zle Cie zrozumialem...Troche mnie dziwilo to ciagle Opole i Opole w tym watku.juz kiedys tacy byli,co to zasmiecali watki wywyzszaniem swoich miast (nie mowie o ZG i G,bo to standard na tym forum i nic sie na to nie poradzi),ktore czesto lezaly na drugim koncu Polski i w ogole nie wzbudzaly zainteresowania gorzowskich forumowiczow,a mimo wszystko autorzy postow nachalnie powtarzali,jakie to ich miasto jest piekne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:12 Najczęściej bojownicy-patrioci z GW i ZG porównują te dwa miasta do Opola lub Bielska i to często Ci, którzy tych miast nie widzieli na oczy lub tylko przez nie przejeżdzali. Swoją opinię i zdanie opierają na podstawie map samochodowych, małodokładnych i z 1999 roku. No , ale czsami dla psa rozlatująca się buda byle nie przeciekająca, jest najlepszą na świecie gdy pada deszcz. pozdr...bojowników Gorzowa i Zielonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.ztpnet.pl 29.03.06, 17:01 heeh napewno nie ja tak poruwnuje miata:) Nie zauwazylem ze jest aktualizacja stronki UM ZG Zostala zaktualizowana miesiac temu a ja na nie wchodze czesto Dziwi mnie to bo z rocznika statystycznego za rok 2005 ZG liczyla jeszcze 118,5 tys mieszkancow i to na koniec roku tak wiec jakie to sa dane ze w 2 miesiace liczba mieszkancow spadla o 3 tys???:) Poza tym zauwaz ze dane z UM GW sa z 2003 r tak wiec z jakiej racji piszesz ze to sa najnowsze dane??/ Tam juz tak zostannie....:) Nawet za 50 lat gorzownianie beda podawac dane z 2003 roku bo PRESTIZ :) Tak czy inaczej l. mieszkancow miast polskich bedzie spadac Do 2030 r ZG i GW utrzymaja sie na poziomie ponad 100 tys mieszkancow PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:07 Faktem jest, że bardzo dużo osób wyjechało na zachód i w głąb naszego kraju opuszczając bogatą krainę ziemi lubuskiej na stałe. Duża też liczba przenosi się do nowo wybudowanych domów w miejscowościach podmiejskich , a i urodzeń jest coraz mniej. Ciekawe kto w grajdołku lubuskim zgasi światło? pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: zielona gora , to liliput!! 29.03.06, 21:18 czesc bss! z tym piwkiem to nie pomyslalem! nie przejmuj sie gorzowem czy zielonka, masz urlop ,slonce swieci , wiosna jest! pij piwko kiedy chcesz! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zamiarek05 Re: zielona gora , to liliput!! 29.03.06, 21:26 Słyszysz? bss? Nie przejmuj się... piź'dzielec ci daje pozwolenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: zielona gora , to liliput!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:09 Jak jutro dopisze pogoda i słoneczko ogrzeje ławeczkę w ogrodzie , "żywiec" na stół i pierwszy łyk Panowie wypiję za Wasze zdrowie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś