Dodaj do ulubionych

Piwo na koniec szkoły i kontrole w pubach

23.06.06, 18:31
Acha z jednej strony jestesmy w Europie,a z drugiej NIEEEEEE,bo tu piwo jest oficjalnie dozwolone od 16 lat.Ta kontrola to jeden wielki cyrk i hipokryzja-wszyscy wiedza,ze mlodziez 16-17letnia pije piwo,a moze miasto potrzebuje pieniedzy z kar???????Polowanie na czarownice,a Rafalek pewnie tylko wykonuje rozkaz,bo sam juz w podstawowce np na imprezie U szefa albo z Piniem i Paweliem,Pekinczykiem i Kowalem popijal pifko-no nie to byly czasy.........
Obserwuj wątek
    • Gość: open IRCHA w akcji IP: *.gorzow.mm.pl 23.06.06, 22:21
      Piwo jest jednak alkoholem i zgodnie z ustawa o wychowaniu w trzeźwości takie
      IRCHY)inspekcje robotniczo chłopskie ) maja prawo zniszczyc każdy sklep i bar.
      Zupełnie nic nie wspomina sie o odpowiedzialności rodziców ,którzy zezwalaja na
      chlanie piwa przez małolata . Małolat nigdy nie podchodzi do zakupu zawsze ten
      który posiada dowód . No chyba ,ze głupek...
      • Gość: jona Re: IRCHA w akcji IP: *.241.81.adsl.skynet.be 23.06.06, 22:44
        Oki ale jak to podalam dalej to co niektorzy niezle sie usmiali i tez stwierdzili,ze klania sie polskie zacofanie
        • Gość: sak Re: IRCHA w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:19
          "Odpowiedzialności uniknie" kobieta, która niczemu nie ejst winna. Co z abzdurne pisanie. Czy macie zgodę na pokazywanie twarzy tych ludzi przy stolikach? Jeszcze jedna pokazówka, może napiszecie ilu dilerów narkotykowych schwytano ostatnio w Gorzowie?
          • Gość: brodziu Re: IRCHA w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:16
            Mozna powiedzec, ze zgodę na pokazywanie twarzy ludzi przy stolikach w pewnym
            sensie otrzymali. Nawet gdyby nie dostali to i tak by puscili te zdjecia. A tak
            przy okazji to ladny mam krawat??
        • danny_boy Re: IRCHA w akcji 24.06.06, 09:07
          >bo tu piwo jest oficjalnie dozwolone od 16 lat
          TAM niech sobie będzie i od urodzenia dozwolone. A może jona podaj przykład
          dozwolonej granicy wieku z USA, to też ponoć cywilizowany kraj?
          • anbxl Re: IRCHA w akcji 24.06.06, 11:26
            Szukasz dziury,w D i Anglii jest podobnie-16 lat,a skoro PL tak chce do panstw europejskich upodobnic sie to czemu w takich glupotach oddala sie
            • e_werty Re: IRCHA w akcji 24.06.06, 11:31
              "...czemu w takich glupotach oddala sie"

... ty sie ciesz i módl o to byś utrzymala się w Europie ze swoją głupotą
              • Gość: jjanusz Re: IRCHA w akcji IP: *.dsl.bell.ca 24.06.06, 12:31
                e-werty, czy te twoje bzdury po piweczku piszesz, smarkaczu
            • danny_boy Alkohol dla 16-latków? 24.06.06, 22:09
              Jona, czy ty rozumiesz co piszesz? Pozwoliłabyć swojemu dziecku w wieku 16 lat
              chlać alkohol (tylko nie pisz, że piwem nie można się upić).
              Alkoholizm jest największą patologią w Polsce. Gdyby był inny poziom życia i
              kultury, to może ktoś by się nad tym zastanawiał, a obecnie jest to
              najrozsądniejsze co może być. Ponadto niezależnie od UE, Polskę ciągnie też do
              USA, a tam granica wieku jest od 19 do 21 lat.
              • Gość: jona Re: Alkohol dla 16-latków? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.06, 21:50
                Akurat tak sie zdarza,ze .......nie cierpie piwa i moj maz tez za nim nie przepada,no wyjatkiem jest francuski panache lub belgijski kriek-czasem to prowokuje problemy,bo tu piwo popularne i np w porze lunch'u wszyscy piwo a ja-nieeeeeeeee,ale jak w przyszlosci moja nastoletnia corka np w wieku 16 lat bedzie chciala z przyjaciolmi wypic kufelek to nic nie bede miala przeciwko..........byle w umiarze
                • e_werty Re: Alkohol dla 16-latków? 25.06.06, 21:58
                  "...z przyjaciolmi wypic kufelek to nic nie bede miala przeciwko..........byle
                  w umiarze..."

... he he he he - jeszcze temat nie wystąpił a ty juz stawiasz
                  ograniczenia "byle w umiarze"... Co to znaczy "umiar"? Twój snobizm sprawia że
                  pijasz jakieś drogie marki piwa - a wrodzone skapstwo prowokuje problemy... he
                  he he he...
    • Gość: nie jona jona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 23:42
      Widzę, że jona ma rozdwojenie jaźni i raz pisze jako "jonabe1", raz
      jako "anbxl", a jak się nie loguje to "jona" ...
      A może nicków jest więcej??
      • Gość: jona Re: jona IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.06, 21:47
        Czasem gazeta rzada zalogowania sie i dlatego otworzylam sobie konto bo anbxl to pozyczony nick-jonabe1 byl jedynym wolnym,a wiec jak bede musiala sie logowac to pod tym-nigdy nie zamierzam ukrywac sie,bo uwazam ze mam prawo w sposob kulturalny ale pewny przedstawiac swoje mysli,a ty pisz na temat,no chyba ze nie masz wlasnego zdania i musisz sie zajac moja osoba (to pewnie zauwazyles ze anbxl jest zawsze logowanym nickiem)jona nigdy
        • e_werty Re: jona 25.06.06, 22:02
          "...sposob kulturalny ale pewny przedstawiac swoje mysli,..."

... i tak trzymaj!!! Również podczas wystapień w Parlamencie Europejskim!!!
          Godnie, kulturalnie ale pewnie prezentuj swoje przemyślenia! Naród patrzy na
          ciebie!!!
    • Gość: ehhhhhhh Re: Piwo na koniec szkoły i kontrole w pubach IP: *.icpnet.pl 25.06.06, 00:54
      Wszystko ładnie i pięknie. Tylko picie a picie. Jak 17 latek siedzi w ogródku i pije jedno 2 piwka i sobie gada to komu to przeszkadza?? Co innego jak taki jeden z drugim kupią sobie butelkę i wożą się po mieśćie szukając zaczepki, rozp........ wszystko co na drodze spotkają. Może Polska policja zajęłaby się takimi....... ??? Ja już sam pomimo, że mam 25 lat byłem spisywany za picie w publicznym miejscu, dostałem mandat za za zakłócanie ciszy nocnej pomimo że to była impreza okolicznościowa a nie jakaś tam libacja i burda, po prostu paranoja psy nie mają kogo spisywać i komu mandatów wypisywać. Jak jest burda do dupy do suki i jadą w inne miejsce.
      • Gość: czytelnik Re: Piwo na koniec szkoły i kontrole w pubach IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.06, 02:09
        jak łamiesz prawo, to ponosisz odpowiedzialność... ja też kiedyś, jako
        nastolatek, zostałem spisany przez policję, dostałem mandat za picie w miejscu
        publicznym, ale sie nie oburzam na policjantów, bo to ich robota, a ukarali
        mnie słusznie... wiesz, to jest taka zabawa w kotka i myszkę, zasady tej gry są
        jasne od początku. chcesz łamać prawo, to licz się z konswekwencjami. to jest
        moim zdaniem zdrowe podejście :)
      • zetkaf Re: Piwo na koniec szkoły i kontrole w pubach 25.06.06, 09:57
        To co proponujesz, "bilety ulgowe" poswiadczajace, ze ten osobnik to tylko 2
        piwka w pubie? I caly proces sprawdzajacy, ktory nastolatek "tylko 2 piwka", a
        ktory burdy robi? Sprawdzanie nastolatkow przypominajace koscielny proces przed
        wyniesieniem na oltarz kolejnego swietego?

Wiesz, te dwa lata pomiedzy 16 a 18 to jednak zawsze jakis krok w kierunku
        doroslenia. Majac 18 lat, jesli nie jest w jakims patologicznym srodowisku
        tych, co "lubia tulipany" ;), wieksze szanse, ze wlasnie nie bedzie sie wozil
        po miescie szukajac zaczepki. No, taka naprawde rozsadna granica
        zabezpieczajaca przed tym to bylaby 30-40 lat, ale nie dazmy do absurdow ;)

Na picie w publicznym miejscu powinien byc jakis taki "ulaskawiacz", ze to
        tylko 2 piwka - tylko kto bedzie pilnowal, ze po 2 nie bedzie 3-ego i lazenia
        po miescie celem wpier... komus?

A ze dopiero policja teraz sie za to wziela, a wczesniej nic nie robila? To co,
        jesli wczesniej nic nie robila, to juz do konca zycia maja sie tego nie
        czepiac? Od czegos trzeba zaczac - oni zrobili pierwszy krok...
        Za burdy i libacje powinni brac sie ostro, jak sie boja to moze niech poprosza
        o wsparcie z wojska ;) Ja tylko dopowiem, ze dzieki paru zgloszeniom sasiad
        zrozumial, ze demokracja nie oznacza ze moze sluchac muzyki tak glosno jak JEMU
        sie podoba, zarowno w czasie ciszy nocnej, jak i za dnia. Demokracja polega tez
        na tym, ze jak ktos przegina pale to mozna wezwac policje i "mu wytlumacza" ;)

PS. Btw mowisz, ze policja olewa burdy, libacje - a ile razy zglosiles takie
        przypadki? Nie przyjechali - bo olali, czy nie przyjechali - bo ich nie
        poinformowales?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka