Dodaj do ulubionych

Tajwan skanuje Polskę

28.09.06, 09:20
biznes.interia.pl/news?inf=795741

nasz ci on w koncu czy nie nasz ?????????????????

pzdro
Obserwuj wątek
    • budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:04
      Coś mi się zdaje, że musieli zrobić rekalkulację opłacalności inwestycji w
      Gorzowie ze względu na kłopoty ze znalezieniem pracowników w innych miastach:)
      Nagle okazało się, że mimo wysokiego oficjalnego bezrobocia, Polacy nie garną
      się do pracy za 1200 brutto.
      • karolekk_lat_9ipol Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:09
        jak zwylke masz racje budrysku,pytanie moje czy to aby na pewno juz one
        inwestuja u nas ,bo cos cicho jak na razie w lokalnych mediach.

pzdro
        • budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:33
          Coś czuję, że chcą jeszcze coś wydębić od polskiego rządu lub lokalnego
          samorządu:) Decyzja zapewne już zapadła na "tak" tyle, że jeszcze się targują.
          • karolekk_lat_9ipol Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:41
            lokalne media w wiekszosci zielonogorskie i nie w smak im takie nowiny.
            co innego gdyby rzecz miala sie w zg ,wtedy toby dopiero bylo glosno,o kazdym
            kichnieciu bysmy slyszeli :)
            • Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 14:38
              Taki inwestor w Gorzowie gdzie jedyna wyksztalcona kadra to sprotowcy i
              absolwenci tej najgorszej PWSZ w kraju.

Powodzenia dla tajwanczykow.
              Powiekszymy strefe to nastepni do nas przyjda :)
              • budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 14:42
                Gość portalu: alek napisał(a):
                > absolwenci tej najgorszej PWSZ w kraju.

Mijasz się z prawdą bo ja znam znacznie gorsze nawet tu w Poznaniu tyle że
                prywatne. I nie unoś się tak mocno, bo UZiemu grozi utrata
                statutu "uniwersytetu" już za 4 lata. Gdyby na prędce nie sklecono tej
                pseudouczelni uniwersyteckiej kilka lat temu, dzisiaj nie iałaby szansy
                powstać.

> Powiekszymy strefe to nastepni do nas przyjda :)
                I co? Powstanie kolejny hipermarket???? Z resztą zanim "powiększycie strefę"
                minie dobre 10 lat:) W końcu lasy są najważniejsze hehehe.
                • Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 14:52
                  Najgorsza PWSZ wiesz co to jest??/
                  To jest panstwowa panstwowa jelopie a ten mi tu ze sa gorsze prywatne
                  heheheeheheheheheheheheheheheheeh

Ale mi argument ze sa gorsze w kraju heheehehe

Nawet jesli UZ za 4 lata nie bedize uniwerkiem A bedize moim zdaniem to uczelnia
                  sie tak dynamicznei rozwija + b. dobre kierunki scisle na b. dobrym poziomie.

Nie musi sie to nazywac Uniwerek.
                  • budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 15:03
                    Twój problem prowincjonalny buraku wołyński polega na tym, że masz kompleksy
                    względem Gorzowa:) Jeszcze rok lub dwa i sam będziesz do Grzowa dojeżdżał do
                    pracy hehehe
                  • Gość: marcin_zielonagora Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 15:03
                    W Gorzowie już tyle mówi się o tym inwestorze, a jeszcze nie zapadły ostateczne decyzje. Strasznie długo to trwa, mogliby się już zdecydować ci tajwańczycy. Najważniejsze że Funai zainwestuje w Nowej Soli :)) Nic nie było o tej inwestycji słychać aż tu nagle okazuje się że w Nowej Soli powstanie fabryka zatrudniająca 1500 osób. Jeszcze tylko otwarcie obwodnicy Nowej Soli i droga między ZG i NS skróci się do 15 km. Teraz najważniejsze to powiększyć Strefę Aktywności Gospodarczej w ZG, wówczas też tacy inwestorzy zawitają do nas :)) W końcu takie firmy szukają inżynierów do swoich zakładów pracy, a UZ jest im to w stanie zagwarantować.
                    • Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 15:28
                      Masz racej marcin.
                      Do NS do pracy moge jechac :)

15 min. i jestem.
                      Strefe w ZG napewno sie powiekszy.
                      Bedzie dobrze.
                      • karolekk_lat_9ipol Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 15:50
                        i po co te spory zazdrosne falubazy?
                        my mamy swojego inwestora, wy swojego funaja i hipermarkety a niebawem wielka i
                        prezna strefe jak wykarczujecie lasy i winnice.

cieszyc sie tylko pozostalo ,ze tak preznie nam sie rozwija nasze wspaniale
                        wojewodztwo i modlic,zeby ten i ow od was nie popsul znowu krwi kolejnym
                        zlodziejstwem czy innym znienacka wbitym nozem w plecy :)

pzdro
                        • Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 29.09.06, 00:04
                          Przeciez ja sie ciesze gluptaku!!!

Nawet gratulowałem Gorzowowi tego tajwanu ale tacy jak ty oczywiscie zaczeli sie
                          odgrazac.
                          Gdy wiadomo ze w NS powstanie zainwestuje cos duzego a w GW jescze nie wiadomo
                          to juz ci sie gadka zmiena co ??

TAk czy inaczej oby blo duzo wspanialych inwestorow w calym woj. w GW , ZG, NS itp

:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka