karolekk_lat_9ipol 28.09.06, 09:20 biznes.interia.pl/news?inf=795741 nasz ci on w koncu czy nie nasz ????????????????? pzdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:04 Coś mi się zdaje, że musieli zrobić rekalkulację opłacalności inwestycji w Gorzowie ze względu na kłopoty ze znalezieniem pracowników w innych miastach:) Nagle okazało się, że mimo wysokiego oficjalnego bezrobocia, Polacy nie garną się do pracy za 1200 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
karolekk_lat_9ipol Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:09 jak zwylke masz racje budrysku,pytanie moje czy to aby na pewno juz one inwestuja u nas ,bo cos cicho jak na razie w lokalnych mediach. pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:33 Coś czuję, że chcą jeszcze coś wydębić od polskiego rządu lub lokalnego samorządu:) Decyzja zapewne już zapadła na "tak" tyle, że jeszcze się targują. Odpowiedz Link Zgłoś
karolekk_lat_9ipol Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 10:41 lokalne media w wiekszosci zielonogorskie i nie w smak im takie nowiny. co innego gdyby rzecz miala sie w zg ,wtedy toby dopiero bylo glosno,o kazdym kichnieciu bysmy slyszeli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 14:38 Taki inwestor w Gorzowie gdzie jedyna wyksztalcona kadra to sprotowcy i absolwenci tej najgorszej PWSZ w kraju. Powodzenia dla tajwanczykow. Powiekszymy strefe to nastepni do nas przyjda :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 14:42 Gość portalu: alek napisał(a): > absolwenci tej najgorszej PWSZ w kraju. Mijasz się z prawdą bo ja znam znacznie gorsze nawet tu w Poznaniu tyle że prywatne. I nie unoś się tak mocno, bo UZiemu grozi utrata statutu "uniwersytetu" już za 4 lata. Gdyby na prędce nie sklecono tej pseudouczelni uniwersyteckiej kilka lat temu, dzisiaj nie iałaby szansy powstać. > Powiekszymy strefe to nastepni do nas przyjda :) I co? Powstanie kolejny hipermarket???? Z resztą zanim "powiększycie strefę" minie dobre 10 lat:) W końcu lasy są najważniejsze hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 14:52 Najgorsza PWSZ wiesz co to jest??/ To jest panstwowa panstwowa jelopie a ten mi tu ze sa gorsze prywatne heheheeheheheheheheheheheheheheeh Ale mi argument ze sa gorsze w kraju heheehehe Nawet jesli UZ za 4 lata nie bedize uniwerkiem A bedize moim zdaniem to uczelnia sie tak dynamicznei rozwija + b. dobre kierunki scisle na b. dobrym poziomie. Nie musi sie to nazywac Uniwerek. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 15:03 Twój problem prowincjonalny buraku wołyński polega na tym, że masz kompleksy względem Gorzowa:) Jeszcze rok lub dwa i sam będziesz do Grzowa dojeżdżał do pracy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_zielonagora Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 15:03 W Gorzowie już tyle mówi się o tym inwestorze, a jeszcze nie zapadły ostateczne decyzje. Strasznie długo to trwa, mogliby się już zdecydować ci tajwańczycy. Najważniejsze że Funai zainwestuje w Nowej Soli :)) Nic nie było o tej inwestycji słychać aż tu nagle okazuje się że w Nowej Soli powstanie fabryka zatrudniająca 1500 osób. Jeszcze tylko otwarcie obwodnicy Nowej Soli i droga między ZG i NS skróci się do 15 km. Teraz najważniejsze to powiększyć Strefę Aktywności Gospodarczej w ZG, wówczas też tacy inwestorzy zawitają do nas :)) W końcu takie firmy szukają inżynierów do swoich zakładów pracy, a UZ jest im to w stanie zagwarantować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 28.09.06, 15:28 Masz racej marcin. Do NS do pracy moge jechac :) 15 min. i jestem. Strefe w ZG napewno sie powiekszy. Bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
karolekk_lat_9ipol Re: Tajwan skanuje Polskę 28.09.06, 15:50 i po co te spory zazdrosne falubazy? my mamy swojego inwestora, wy swojego funaja i hipermarkety a niebawem wielka i prezna strefe jak wykarczujecie lasy i winnice. cieszyc sie tylko pozostalo ,ze tak preznie nam sie rozwija nasze wspaniale wojewodztwo i modlic,zeby ten i ow od was nie popsul znowu krwi kolejnym zlodziejstwem czy innym znienacka wbitym nozem w plecy :) pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Tajwan skanuje Polskę IP: *.ztpnet.pl 29.09.06, 00:04 Przeciez ja sie ciesze gluptaku!!! Nawet gratulowałem Gorzowowi tego tajwanu ale tacy jak ty oczywiscie zaczeli sie odgrazac. Gdy wiadomo ze w NS powstanie zainwestuje cos duzego a w GW jescze nie wiadomo to juz ci sie gadka zmiena co ?? TAk czy inaczej oby blo duzo wspanialych inwestorow w calym woj. w GW , ZG, NS itp :) Odpowiedz Link Zgłoś