samozwaniec1 24.04.07, 22:04 Nikt nie uratuje szpitala.Za rok koniec firmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
icesurfer Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala 24.04.07, 22:12 "Gazeta" pisze: "Według informacji "Gazety", zwyciężyła Wanda Szumna." Normalnie rozdwojenie jaźni, ale to się leczy, nie ma problemu. Gorzej ze szpitalem, bo oto recepta nowego dyrektora: "Chcę wprowadzić takie standardy zarządzania, (...), że zwolnionych zostanie co najmniej 500 pracowników szpitala." Geniusz ekonomii. Ciekawe, pewnie PiSuardessa. Na ten temat jednak dziennikarz "Gazety" nie miał informacji z ""Gazety". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ivan_zasimow Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala 24.04.07, 22:40 icesurfer: takie standardy zarządzania, (...), że zwolnionych zostanie co najmniej 500 pracowników szpitala." Geniusz ekonomii. Cóż za błyskotliwa prześmiewczość! Przecież zwolnienie 500 osób przy jednoczesnym utrzymaniu wykonalnosci kontraktu z NFZ. świadczyć będzie własnie o geniuszu tej kobiety. Czego więc dotyczy ironia? Coś chyba nie tegez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.07, 22:41 Jak to zwolnionych? A kto sie na to zgodzi? Musza zapytac zwiazki i tyle beda mieli ze zwalniania hehehe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. MacLean Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.07, 22:53 "Musza zapytac zwiazki i tyle beda mieli ze zwalniania " "Muszą" - to znaczy kto - bo ja wyczytałem, że dyrektor jest jeden i w dodatku kobieta. Tak to jest jak się za dużo czyta Ludluma i innych spiskowych teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konował Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.kam.pl 24.04.07, 23:37 Dyrektory obecnie są dwa a nawet pięć a może i sześć ( a jakoby nikogo nie było). Z tych dwóch to dwie kobity W. Szumna i młoda dziewczyna A Hirniak, z pozostałych tyż kobita J Jasińska - nieprawidłowo zwolniona, zwolniony z p.o. ,ale nie z ds lecznictwa W Martula z zamkniętymi drzwiami od gabinetu (tym razem od zewnątrz), biorący odprawę Wakulicz(albo L4 - do wyboru) i bodajże niewidoczny miniony poseł Derech Krzycki... Najważniejsze w tym wszystkim - uzgodnić duuużą odprawę w razie jakby co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. J. Hitchcock Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:04 To nie dyrektorzy tylko Dojki - doją kasę ze szpitala. A za wszystko odpowiadać ma Szumna. Musi być odważna, że wchodzi w to bagno, przecież ten szpital to jeden wielki horror. W rolach głównych: związki, dojki, komornik, przerost administracyjny, niedocenieni płacowo lekarze (tzw. bidusie), aaa i jeszcze pacjenci jakby kto pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: PIS nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 08:40 Więc płonka dopieła swego i funkcjonariusz pisowski zajmie fotel dyrektora. No cóż upadek szpitala bedzie miał twarz pisowskich kobiet. Ciekawe za co pis nie lubi kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: PIS nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 09:21 z pewnością zwolniona zostanie najniższa kadra,no więc p.dyr.powinna teraz ubrać biały fartuch i w ciągu 8 godzin obsłużyć 10 stanowisk,tak jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: PIS nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 09:43 No właśnie niech teraz pokaże,jak oszczędnie się pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesklerotyk Re: PIS nowym dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:33 "funkcjonariusz pisowski zajmie fotel dyrektora upadek szpitala bedzie miał twarz pisowskich kobiet." Ale brednie koleś. Szumna nie jest w pisie to jaki z niej pisowski funkcjonariusz? Faktem natomiast oczywistym jest to, że upadek szpitala ma twarz SLD owskich mężczyzn: FRASA, KSZYCKIEGO, WAKULICZA i... BRACHMAŃSKIEGO Poczytaj raport NIKu Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: PIS nowym dyrektorem szpitala 25.04.07, 10:28 Gość portalu: niesklerotyk napisał(a): > Szumna nie jest w pisie to jaki z niej pisowski funkcjonariusz? Masz rację. W związku z rozwojem wydarzeń w sejmie, należy ją zdecydowanie nie zaliczać do Pisowców, lecz do talibów Kazia (i Marka, co marszałkiem był). Odpowiedz Link Zgłoś
ivan_zasimow Re: PIS nowym dyrektorem szpitala 25.04.07, 10:54 blic napisał(a): > należy ją zdecydowanie nie zaliczać do Pisowców, lecz do talibów Kazia (i Marka, co marszałkiem był).< Jeżeli największą wadą Szumnej jest to, że nie jest SLDówą to faktycznie niezłe kryterium oceny sobie wybierasz. Znaczy się Wanda Wasilewska albo Nadia Krupska byłyby OK? Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: PIS nowym dyrektorem szpitala 25.04.07, 15:56 ivan_zasimow napisał: > Jeżeli największą wadą Szumnej jest to, że nie jest SLDówą to faktycznie > niezłe kryterium oceny sobie wybierasz Mam w zwyczaju precyzyjnie formułować to, co chcę przekazać. Przekaz ten brzmiał: kobieta nie jest z PiS, jest od Kazia. Nie brzmiał: kobieta nie nadaje się na dyrektora. Mniej zacietrzewienia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan_zasimow Re: PIS nowym dyrektorem szpitala 26.04.07, 00:22 Ale jak nieznaną Ci kobietę przyrównujesz do taliba to już nie jest zacietrzewienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: 82.160.54.* 25.04.07, 09:58 I jak zwykle najłatwiej zwolnic ludzi,czyli tak samo jak poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesklerotyk Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:38 O ile dobrze pamiętam to poprzednio nie bardzo zwalniano, zadowalając się ładowaniem forsy w kabzy dyrektorów oraz systematycznym i konsekwentnym powiększaniem długu szpitala doprowadzając go de facto do ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 11:06 Proszę pokazać p.dyr.jak można zaoszczędzić na pracownikach zwalniając ich,także,biały fartuszek i na oddziały popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acer Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.wci.univ.szczecin.pl 25.04.07, 12:05 Rzadzi i dzieli pani plonka. czy to dobrze dla szpitala? raczej nie, ale to sie okaze. wiadomo ze dla niej i jej znajomych tak bo zatrudnila w szpitalu juz corke surmacza i szefowa lub corke swojego sztabu wyborczego, no i do tego dochodzi wybor dyrektora!! czy byl merytoryczny? na podstawie tych faktow sami ocencie! nic tylko wywiezc ja na taczce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscxxx Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: 82.160.54.* 25.04.07, 12:16 To teraz po historyku (Waklulicz)położnej(Jasińska) będzie rządzić chemik (Szumna) przy udziale byłego pracownika ksiegowości szpitala niższego szczebla (Hirniak)?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tatko_dyrektor Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala 25.04.07, 12:50 Wanda Szumna była przez długi czas kierownikiem Powiatowego Urzędu Pracy.Czy sie nadaje - wątpię.Pieniędzy nie wywalczy bo niby skąd a ekonomista i manager z niej żaden.Nie wiem czy wyjaśniła się sprawa z przyznawaniem pożyczek dla bezrobotnych i pracodawców na tworzenie stanowisk.Z tego była grubsza afera gdzie umoczone było całe kierownictwo PUP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 13:35 Czy Wanda wbije widły w tę wredną "kupę"nazwaną szpitalem a raczej, jest to towarzystwo wzajemnej adoracji i klub miłośników towarzysko-biznesowych układów.wzajemnych powiązań, które to w żaden sposób nie są zainteresowane ratowaniem szpitala ,tylko jak zostalo napisane dojeniem szpitalnej kasy.Kto wymyślił by obniżyć pensję tylko niektorym pracownikom,chroniąc pensje najlepiej zarabiających- pewnie te pieniądze poszły na podwyżki dla tych Hien cmentarnych z kardiologii! jakie było kryterium dla wykonania calej operacji? Pani Wando proszę załóżyć gumowę rękawice i przepędzić, stare krowy i wieprze z umoczonymi ryjami w korytach z przyrośniętymi dupami do stanowisk i tytułomaniakalnym podejściem do własnego ego! Oj - lekko nie będzie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 16:48 Nowa Pani Dyrektor miała i chyba jeszcze ma firmę sprzątającą więc "fachowo posprząta"ten bałagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 18:12 Tylko musi nałożyć fartuszek i na oddział popracować i pokazać jak można 5 stanowisk salowej itp zastąpić jedną osobą,także pani dyrektor do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Bedzie dobrze...Az sie chorowac chce... IP: *.dial.telus.net 25.04.07, 21:11 :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Bedzie dobrze...Az sie chorowac chce... IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.07, 21:30 Beniu przyjedz do Gorzowa to odechce Ci się chorować,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bedzie dobrze...Az sie chorowac chce... IP: *.dial.telus.net 25.04.07, 23:06 Hey olka, Wlasnie wrocilem z Gorzowa... Podczas pobytu zaprogramowalem sie na "nie chorowac"...i nie musialem dokladac do strat szpitala.. he he he :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Bedzie dobrze...Az sie chorowac chce... 26.04.07, 00:40 "Wlasnie wrocilem z Gorzowa..." ...a dlaczego tak chylkiem? Wpadłbyś na piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Bedzie dobrze...Az sie chorowac chce... IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.07, 17:48 Beniu dlaczego ja nie wiedziałam że byłeś w Gorzowie,albo blefujesz pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bedzie dobrze...Az sie chorowac chce... IP: *.dial.telus.net 26.04.07, 18:01 Hey olka, Tegoroczne wakacje planowala malzonka.. Pobyt w Gorzowie ograniczony byl do clkowitego minimum... Poniewaz w dzisiejszym swiecie prawa kobiet obcinane sa jak swierze tulipany, ja na znak protestu oddalem jej calkowita inicjatywe.... Czy to brudna, szowinistyczna proba mani[pulacji z mojej strony??? Oczywiscie... Ona o tym nie wie a ja spie w swoim lozku i o zarcie z psem walczyc nie musze... Madre, co??? He he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konował 306 tyś Brutto IP: *.kam.pl 26.04.07, 00:29 Jest już firma , która będzie doradzać nowej pani dyrektor za 306 000,00 PLN. Jeżeli doradzi tylko zwolnienia to lepiej te pieniądze przeznaczyć na odprawy dla zwalnianych grupowo. Jakoś nikt nie mówi o polepszeniu kontraktów, rozszerzeniu oferty , zarobieniu pieniędzy, twardych negocjacjach z NFZ-tem, otwarciu dochodowych oddziałów itp. Doradzanie jak zamknąć za 306 jest do bani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: 306 tyś Brutto IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.07, 17:52 To jest właśnie koncepcja,ratowania szpitala najlepiej zwolnić,niema dużo myślenia a kasa będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka rozmowa dnia IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.07, 21:49 Oglądałam rozmowę dnia z Panią Dyr.Szumną - jest podobna do Premiera i Prezydena - mówi z zaciśniętymi zębami nie patrząc w oczy/chyba jest nieszczera/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Zacisniete zeby... IP: *.dial.telus.net 27.04.07, 22:08 Hey aska, Gdyby tobie partia kazala zajac sie tym szpitalem....tez bys zeby zaciskala.... Szpital sie "zawali" a ona za nieudolnosc poleci... Ktos ja wpakowal... ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość th Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala IP: *.eranet.pl 28.04.07, 06:35 a co będzie jak jej się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 08:54 Życzę jej tego szczerze, bo Gorzów zasługuje na przyzwoity szpital. Ale... Nie wiem, jeśli ktoś zaczyna od wynajęcia firmy za takie pieniądze, to znaczy, że pojęcia nie ma co z tym zrobić i za nasze pieniądze ubezpiecza swoje przyszłe decyzje. Dyrektor ma realizować jakąś koncepcję, a tu koncepcji nie widać. Szpital trzęsie się od plotek na temat ilości ludzi do zwolnień. Obawiam się, że będzie wiele krzywd i jeszcze więce bałaganu. Sąd pracy znowu będzie miał co robić. Jeśli to jedyny pomysł na długi, to koniec będzie żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Trzeba wierzyć! 28.04.07, 10:41 Znamy dotychczasowe doświadczenia nowej Pani Dyrektor. To dobry punkt wyjścia dla rozwinięcia skrzydeł. Jest zamówiona fachowa analiza wyspecjalizowanej firmy. Przy racjonalnym podejściu do zadań, ułożeniu sobie zdrowych relacji z Urzędem Marszałkowskim i dalej ze związkami zawodowymi, Radą Społeczną i innymi - poprawa kondycji Szpitala jest realna. Jest jeden mały aspekt, który jest często - w nawale pracy na początku - pomijany. Trzeba nawiązać przyjacielskie stosunki z dyrektorami bliźniaczych ( budowało się pod szablon ) szpitali, którzy mają doświadczenia w wychodzeniu z dołka. Nie uczyć się na własnych błędach - to już było. Nam pozostaje wierzyć, że mamy odpowiednią osobę na odpowiednim miejscu. Ja wierzę. Mam inne wyjście? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Trzeba wierzyć! I dać na mszę! 28.04.07, 10:47 "...przyjacielskie stosunki z dyrektorami bliźniaczych ( budowało się pod szablon ) szpitali,..." ... to maja remontować budynek szpitala? I to na grillu z bliźniaczymi (sic!) dyrektorami??? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 10:53 czysty_harry napisał: > jeśli ktoś zaczyna od wynajęcia firmy za takie pieniądze, to znaczy, że > pojęcia nie ma co z tym zrobić i za nasze pieniądze ubezpiecza swoje przyszłe > decyzje. Za wiedze i pomysly trzeba placic. Albo wynajac (za duze pieniadze) konsulting, albo supermanagera. Mysle, ze w skali problemu oplata za renomowana i dbajaca o renome Deloitte nie jest wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 13:03 login_tymczasowy napisał: > Za wiedze i pomysly trzeba placic. Albo wynajac (za duze pieniadze) konsulting, To po jaką cholerę ta Szumna? Nie ma wiedzy i pomysłów. To lepiej do cholery manekina w gabinecie ustawić, a szpitalem niech zarządza ta "niedroga" firma z wizją. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 13:53 czysty_harry napisał: > To po jaką cholerę ta Szumna? Sytuacje odbieram tak: Wojewodztwo nie radzi sobie z zarzadzaniem firma, ktorej jest wlascicielem. Firmy nie moze sprzedac, firma musi istniec, nie moze jej zlikwidowac. Od zarzadzania szpitalami w krytycznej styuacji jest niewielu fachowcow w kraju, kazdy zadluzony szpital ma inna specyfike. Potrzebny jest program jak to zrobic, program ma stworzyc firma consultingowa, a wdrozyc dyrekcja szpitala. Program oczywiscie bedzie ramowy, wdrazanie to proces wieloletni. Firmy consultingowe z natury nie zajmuja sie zarzadzaniem firmami upadajacymi. Oczywiscie mozna nie korzystac z ich uslug i dlubac programy naprawcze na wlasny rachunek. Wlasnie zbieramy owoce takiego postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 14:04 Nie mam już siły gadać na ten temat. To jest naprawdę proste. Trzeba zadać pytanie ile mam pieniędzy i kto je i na co wydaje. Przeglądam jednostki podległe, porównuję z podpisanymi kontraktami i czarno na białym mam dlaczego oddział podpisał kontrakt na np. 100 zł, a wydał 150. Bo tu są te długi. Oczywiście to uproszczenie, bo trzeba przyjrzeć się wielu rzeczom. W RAMACH OBOWIĄZKÓW, za które dostaje się pieniądze. W przeciwnym razie dyr. Szumna to kolejna droga zabawka szpitala. Poza tym ile widziałem tych firm, to jedynym panaceum było zwalnianie ludzi, a nie szefów kretynów. Tu też tak będzie. Jestem gotów się założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 14:44 Koszty pracy w PL sa tak wysokie, ze to czesto one generuja te dlugi. Polska wciaz jest w ogonie wydajnosci pracy w Europie. Ciecia po kosztach to ciecia etatow, tak jest na swiecie. Mysle, ze zarzadzanie szpitalem jest dalece bardziej skomplikowane niz zaserwowany przez Ciebie przyklad ze stowa. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 28.04.07, 21:17 Uchylę rąbka- znam się trochę na zarządzaniu. Szpital wygenerował długi przez złe zarządzanie i marnotrawstwo. Podobna struktura zatrudnienia jest również w szpitalach niezadłużonych. A koszty pracy? My kosztujemy za dużo? Wolne żarty... Kosztują dużo te tabuny partyjnych nieudaczników wszystkich odcieni. Przypomnę ci- wszyscy byli dyrektorzy szpitala nadal pobierają wysokie pensje- to jest chore. Ale tak to jest, gdy idiota zwalnia kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horbi Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji IP: *.eranet.pl 29.04.07, 17:50 Firmę wynajęła nie Szumna, lecz zarząd województwa. Stało się to jeszcze przed wyborem nowej pani dyrektor. Po co bić pianę niepotrzebnie i wprowadzać ferment jak nie ma się dokładniejszych informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Wanda Szumna: zupełny brak koncepcji 29.04.07, 19:08 Gość portalu: horbi napisał(a): > Firmę wynajęła nie Szumna, lecz zarząd województwa. Stało się to jeszcze przed > wyborem nowej pani dyrektor. > Po co bić pianę niepotrzebnie i wprowadzać ferment jak nie ma się > dokładniejszych informacji? Zatem przepraszam. Wynika z tego, że pani Szumna została wybrana, ale z góry założono, że ani ona, ani nikt inny niczego nie wymyśli. To nie ona zatem się ubezpiecza, ale Płonka ze świtą. Co w sumie na jedno wychodzi. To wyrzucone pieniądze. W szpitalu jest za dużo wszelkiej maści kierownictwa i to przerost tej kadry w połączeniu z niefrasobliwością wielu ordynatorów generuje długi. Oczywiście wieloletnie rządy SLD w tym wybitnie pomogły. Ktoś także z radnych (niektórzy z nich znowu radzą :( )powinien odpowiedzieć, jak przyjmowano budżet, jak to w ogóle było możliwe tolerowanie tego wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wanda Szumna nowym dyrektorem szpitala 28.04.07, 10:36 "... co będzie jak jej się uda?" ...rozdziawi gebę ze zdziwienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Tanio kupujesz - dwa razy kupujesz..... IP: *.dial.telus.net 28.04.07, 12:41 Hey werty, Jej sie moze "udac"... Ja sie martwie o ta firme co to ma finanse zaczac czarnym atramentem pisac... Moja opinia: Jak cos jest takie tanie...to nie moze byc az takie dobre... No, ale zobaczymy... Co zobaczymy??? To ze ja sie nie myle.. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: To błąd Płonki IP: *.kam.pl 29.04.07, 00:18 To błąd Płonki. Dyrektorem powinien zostać ktoś ze szpitala, kto zna zależności i funkcjonowanie szpitala. Nowa dyrektor straci kolejne miesiące by zapoznać się z zasadami funkcjonowania szpitala, poznać oczywiste prawdy o szpitalu. Sama teoria ekonomii to za mało. A najsmutniejsze jest to ze zespół który ma być nową siłą szpitala (sprowadzony przez W.Sz.) podobnie jak ona nie ma pojęcia o funkcjonowaniu szpitala i służby zdrowia i w gruncie rzeczy będzie jej słabością . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: To błąd Płonki IP: *.gorzow.mm.pl 29.04.07, 17:00 Panie Janie! Który z byłych dyrektorów miał pojęcie o prowadzeniu szpitala? Głównym problemem tego kołchozu jest mnożenia stanowisk kierowniczych i dyrektorskich a teraz także eksperckich.Wszyscy z samej góry znają się jak łyse konie i sami z siebie, nie są w stanie się zreformować-tym bardziej zredukować- to uklad hermetyczny podatny jedynie na skalpel w rękach zdecydowanej,wyrażistej osoby ,oczywiście na stanowisku dyrektora. W szpitalu wystepuję największe zużycie wazeliny na osobe w skali kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: To błąd Płonki IP: *.eranet.pl 29.04.07, 17:58 Zatrudnić kogoś z wewnątrz szpitala jako dyrektora? A kto z tych "najmądrzejszych" zgłosił się do konkursu? Poza tym byłaby to osoba uwikłana w wewnętrzne układy i reprezentowałaby interes tylko własny i swoich przyjaciół z miejsca pracy. Skoro osoba W. Szumnej budzi takie emocje, więc życzę jej serdecznie , aby jej się powiodło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: th Re: To błąd Płonki IP: *.eranet.pl 29.04.07, 18:01 Gdyby szpital udało się wyciągnąć z tej zapaści, to chciałbym zobaczyć kwaśne miny wszystkich zajadłych przeciwników Płonki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: To błąd Płonki IP: *.kam.pl 29.04.07, 21:17 Cola i Th (to ta sama osoba?) ja oczywiście zyczę Płonce powodzenia w reformowaniu szpitala bo to chyba najważniejsza sprawa dla gorzowian. Ale liczenie, że np krawiec sprawdzi się w kuchni, bo ma dobry zespół jest po prostu naiwnością.A start w konkursie na stanowisko dyr szpitala przy zadłużenia na 300 mln+ 500 osób do zwolnienia+ zmienne poparcie urzędu marszałkowskiego (na przykładzie Martuli) to robota dla kamikadze lub osoby nie zdającej sobie sprawy z tragicznej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To błąd Płonki 29.04.07, 21:38 Jak się nie sprawdzi - odejdzie - skasuje odprawę i pozostawi wieksze zadłużenie. Przyjdzie następny do koryta... W końcu dług Wladze Państwowe dekretem - umorza - a ci co się załapali odprawy dostali! Przecież żadnemu z tych dyrektorów nie zalezy na szpitalu - jedynie na kasie jaka wpłynie do ich kieszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Przymendzanie, czarnowidztwo, głupoty... 30.04.07, 05:46 Porozsiadali się ( co poniektórzy )w wygodnych fotelach i z bezpiecznej oddali mendzą,czarnowidzą, głupoty za mądrości ponadczasowe mają... To się nie uda... Nie ten Dyrektor, nie ten klimat, nie to, nie tamto. Ludzie z okolic Lwowa przywieźli na to powiedzonko: a pierdoła robi koła. Przestańcie mendzić i zastanówmy się wspólnie jak nowej Dyrektor Szpitala pomóc. Jak sobie pomóc. Bo to nas wszystkich - jej przegrana, albo sukces - żywotnie (!) dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: To błąd Płonki IP: *.gorzow.mm.pl 29.04.07, 22:15 co masz na myśli mówiąc : gdyby szpital udało się wyciągnąć z tej zapaści ???? jakiej zapaści???? : ???????????????spłacić 300 000 000 zł długu?????????????????? czyli zapłacić za około 150 000 metrów kwadratowych mieszkań w bloku tj około 1,5 tysiąca 100 metrowych mieszkań 75 bloków: 4 klatkowych i 4 piętrowych??????????? Około 7,5-8% zadłużenia wszystkich szpitali w Polsce ( około 4 mld złotych) to dlug gorzowskiego szpitala!!!!!!!!!! Ciekawe że w lubuskim "powietrzu" jest jakiś bakcyl ,który powoduje masowe zadłużenie szpitali: długi lubuskich szpitali stanowią około 12,5% czyli około 1/8 DŁUGÓW WSZYSTKICH SZPITALI POLSCE ?!?!?!!? Statystycznie na 16 województw w kraju,powinno być około 6-6,5% tego długu powinno przypadać na lubuskie a jest prawie dwa razy więcej; co prawda rozkład tego długu w samym lubuskim też jest nieco asymetryczny : pólnoc województwa: gorzów , kostrzyn , drezdenko, skwierzyna jest bardziej zadłużona niż południe , ale pomimo to jest to dla mnie dziwne. czy może ograniczyć narastanie długu???? czyli zmniejszyć koszty i spróbowac zwiększyć dochody-to chyba będzie najbardziej realne bo widac pewną nić porozumienia pomiędzy p.Płonką -nadzorcą szpitala a p.Hatką-głównym płatnikiem; koszty można ograniczyć poprzez racjonalizację sposobów terapii oszczędności sprzętu oraz restrukturyzację zatrudnienia-zwolnienia załogi, ciekawe czy na to zgodzą się związki?? zahamować narastanie długu i zacząć spłacać odsetki?????? Obsługa 300 000 000 DŁUGU to około 10 % tej kwoty rocznie , czyli jakieś "drobne" 30 000 000 złotych rocznie czyli około 2 500 000 miesięcznie przez 6 lat od połączenia szpitali dług narastał o około 30 000 000 rocznie czyli teraz realnie trzeba było by spłacać około 40 000 000 - 50 000 000 zł aby zacząć spłacac odsetki i aby dług nie narastał a roczny kontrakt szpitala to tylko około 100 000 000 - 110 000 000 zł rocznie. Niestety szpital w Gorzowie od dawna jest bankrutem i wyłącznie jego likwidacja umożliwi powstanie normalnie funkcjonującego szpitala. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: To błąd Płonki IP: *.eranet.pl 30.04.07, 17:31 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wszyscy ci, którzy doprowadzili do takiego ogromnego zadłużenia mają się bardzo dobrze i nie ponieśli jak dotąd żadnych konsekwencji - zebrali pensje, odprawy itd. I to nie jest kwestia małych nakładów na lecznictwo - zawsze będą za małe- ale fatalnego zarządzania. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: To błąd Płonki 30.04.07, 17:58 Wszyscy to kto? Tylko dyrektorzy z partyjnego namaszczenia? Czy także radni, którzy przyklepywali tę sytuację. Marszałkowie polni i koronni. Hetman Derech Krzycki. Podstolina Płonka. Etc. etc. etc. Czy byli dyrektorzy nadal biorą uposażenie? Pochorowali się biedacy? Odpowiedz Link Zgłoś