Dodaj do ulubionych

Maturzyści już po egzaminie z polskiego

04.05.07, 16:21
po pierwsze, nie Różewicz a RÓŻYCKI... żadna RÓŻnica, prawda, szanowni
redaktorzy?
po drugie, w 2lo maturę z polskiego po raz drugi pisało co najmniej 6 osób...
Obserwuj wątek
    • Gość: niematurzysta Maturzyści już po egzaminie z polskiego IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.07, 19:38
      Ano właśnie, wypada sprawdzić, a nie wymyślać. Tadeusz Różycki, a poemat z 2005
      r. Sama świeżynka.
    • blic Różycki! 04.05.07, 20:36
      Orientuj się, Darek, bo jak puścisz takiego byka do druku to będzie wstyd.
      • login_tymczasowy Re: Różycki! 04.05.07, 21:07
        Moze nie zdawal matury...
        • e_werty Re: Różycki! 04.05.07, 21:51
          "Moze nie zdawal matury..."

po co?
    • Gość: ulaaaaaaaa Re: Maturzyści już po egzaminie z polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:31
      hahaha:D jestem na zdjęciu :D
      • Gość: Bernard To ci co Polska rzadzic beda po PiS-ie IP: *.dial.telus.net 05.05.07, 01:24
        Fajnie wygladacie - bardzo madrze i sprtowo...Zwlaszcza # 39..
        he he he
        Powodzenia wszystkim..
        I zadnych amnestii!!!
        To dla durni gietrychowskich!!
        Isc na calego i wygrac..
        :):):):)
        :)
        Ulka, tak wygladac na maturze....to grzech...
        :):):):)
    • icesurfer Maturzyści już po egzaminie z polskiego 05.05.07, 03:35
      Szkoda tylko, ze niektore redakcje nie patrzą na to, na jakim poziomie publikuje
      się teksty.
    • blic Różycki mówi 05.05.07, 10:08
      "Nawet Tomasz Różycki, którego poemat znalazł się w arkuszu egzaminacyjnym, ma
      wątpliwości. - To zaszczyt znaleźć się w zadaniu maturalnym, pośród klasyków,
      ale pośmiałem się z tego. Czuję, że mam przekichane co najmniej u kilkuset
      ludzi. Mam nadzieję, że jak zwykle pomylą mnie z Tadeuszem Różewiczem, więc
      wszystko będzie na niego."

Co zabawniejsze powyższe jest wzięte ze stron Gazety.
      Ale plama...
      • e_werty Re: Różycki mówi 05.05.07, 13:37
        "...jest wzięte ze stron Gazety..."

...a kto by czytal Gazetę? A zwłaszcza redaktorzy i koretka? Wszak "szewc boso
        chodzi"!
        • Gość: niematurzysta Re: Różycki mówi IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.07, 16:58
          to zakrawa na skandal, nawet w wypowiedzi maturzystki jest "porównanie ojczyzny
          w wierszu Rózewicza do "Pana Tadeusza". A zdawała wersję rozszerzoną. Kto więc
          zrobił błąd? Że dziennikarz nawet nie sprawdził?
          • Gość: maturzystka Re: Różycki mówi IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.07, 17:12
            w sobotniej drukowanej gazecie też jest błąd... matko...
            błąd zrobiła i uczennica, ale we wstępie do artykułu też jest Różewicz.
            ale fakt, u mnie w szkole też wiele osób twierdziło, że pisało różewicza ;D
            jezu, nie dość, że w poleceniu jest podane, z imieniem, jest gwiazdka i rok
            urodzenia, to jeszcze różewicz piszący poemat o opolu? litości..
            • Gość: kozamaradio Re: Różycki mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:21
              No i proszę oto poziom "nowo kształconych" z nowa maturą. Niezależnie od tego
              czy to dziennikarz czy maturzysta...NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. To smutne.
              Pomijam fakt, że popatrzyłem sobie w testy z matury rozszerzonej....jako były
              elektryk...rozwiązałem i wg opinii nauczycielki polskiego ..zdałem maturę
              pisemną. Poziom żałośnie niski na rozszerzonej a o poziomie standardowym nie
              wspomnę bo ok 80 % maturzystów to coś pisało.
              Kto będzie nam wypłacał emeryturę?
              Kto wytłumaczy dzisiejszym maturzystom, że nawet TANIA SIŁA ROBOCZA musi czasami
              mysleć i przeczytac instrukcje obsługi choćby walca drogowego!
              • blic Re: Różycki mówi 08.05.07, 14:55
                Skąd wziąłeś testy?
                Powiedz pani nauczycielce, że wynoszenie, choćby czystych testów maturalnych,
                jest nielegalne.
                • Gość: do blica Re: Różycki mówi IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.07, 18:02
                  sory, Blic, ale każde dziecko wie, że testy można pobrać ze strony CKE
                  (Centralna Komisja Egzaminacyjna), trzeba czasem trochę ruszyć głową
                  • Gość: kozamaradio Re: Różycki mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:40
                    Wyborcza drukowała : )
                  • blic Re: Różycki mówi 08.05.07, 21:47
                    Gość portalu: do blica napisał(a):

> sory, Blic, ale każde dziecko wie, że testy można pobrać ze strony CKE
                    > (Centralna Komisja Egzaminacyjna), trzeba czasem trochę ruszyć głową

Faktycznie.
                    Pardon, Koza.
                    Muszę poszukać głowy. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka