panienka2lo 04.05.07, 16:21 po pierwsze, nie Różewicz a RÓŻYCKI... żadna RÓŻnica, prawda, szanowni redaktorzy? po drugie, w 2lo maturę z polskiego po raz drugi pisało co najmniej 6 osób... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niematurzysta Maturzyści już po egzaminie z polskiego IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.07, 19:38 Ano właśnie, wypada sprawdzić, a nie wymyślać. Tadeusz Różycki, a poemat z 2005 r. Sama świeżynka. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Różycki! 04.05.07, 20:36 Orientuj się, Darek, bo jak puścisz takiego byka do druku to będzie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulaaaaaaaa Re: Maturzyści już po egzaminie z polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:31 hahaha:D jestem na zdjęciu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard To ci co Polska rzadzic beda po PiS-ie IP: *.dial.telus.net 05.05.07, 01:24 Fajnie wygladacie - bardzo madrze i sprtowo...Zwlaszcza # 39.. he he he Powodzenia wszystkim.. I zadnych amnestii!!! To dla durni gietrychowskich!! Isc na calego i wygrac.. :):):):) :) Ulka, tak wygladac na maturze....to grzech... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
icesurfer Maturzyści już po egzaminie z polskiego 05.05.07, 03:35 Szkoda tylko, ze niektore redakcje nie patrzą na to, na jakim poziomie publikuje się teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Różycki mówi 05.05.07, 10:08 "Nawet Tomasz Różycki, którego poemat znalazł się w arkuszu egzaminacyjnym, ma wątpliwości. - To zaszczyt znaleźć się w zadaniu maturalnym, pośród klasyków, ale pośmiałem się z tego. Czuję, że mam przekichane co najmniej u kilkuset ludzi. Mam nadzieję, że jak zwykle pomylą mnie z Tadeuszem Różewiczem, więc wszystko będzie na niego." Co zabawniejsze powyższe jest wzięte ze stron Gazety. Ale plama... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Różycki mówi 05.05.07, 13:37 "...jest wzięte ze stron Gazety..." ...a kto by czytal Gazetę? A zwłaszcza redaktorzy i koretka? Wszak "szewc boso chodzi"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niematurzysta Re: Różycki mówi IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.07, 16:58 to zakrawa na skandal, nawet w wypowiedzi maturzystki jest "porównanie ojczyzny w wierszu Rózewicza do "Pana Tadeusza". A zdawała wersję rozszerzoną. Kto więc zrobił błąd? Że dziennikarz nawet nie sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Różycki mówi IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.07, 17:12 w sobotniej drukowanej gazecie też jest błąd... matko... błąd zrobiła i uczennica, ale we wstępie do artykułu też jest Różewicz. ale fakt, u mnie w szkole też wiele osób twierdziło, że pisało różewicza ;D jezu, nie dość, że w poleceniu jest podane, z imieniem, jest gwiazdka i rok urodzenia, to jeszcze różewicz piszący poemat o opolu? litości.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Różycki mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:21 No i proszę oto poziom "nowo kształconych" z nowa maturą. Niezależnie od tego czy to dziennikarz czy maturzysta...NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. To smutne. Pomijam fakt, że popatrzyłem sobie w testy z matury rozszerzonej....jako były elektryk...rozwiązałem i wg opinii nauczycielki polskiego ..zdałem maturę pisemną. Poziom żałośnie niski na rozszerzonej a o poziomie standardowym nie wspomnę bo ok 80 % maturzystów to coś pisało. Kto będzie nam wypłacał emeryturę? Kto wytłumaczy dzisiejszym maturzystom, że nawet TANIA SIŁA ROBOCZA musi czasami mysleć i przeczytac instrukcje obsługi choćby walca drogowego! Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Różycki mówi 08.05.07, 14:55 Skąd wziąłeś testy? Powiedz pani nauczycielce, że wynoszenie, choćby czystych testów maturalnych, jest nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do blica Re: Różycki mówi IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.07, 18:02 sory, Blic, ale każde dziecko wie, że testy można pobrać ze strony CKE (Centralna Komisja Egzaminacyjna), trzeba czasem trochę ruszyć głową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Różycki mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:40 Wyborcza drukowała : ) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Różycki mówi 08.05.07, 21:47 Gość portalu: do blica napisał(a): > sory, Blic, ale każde dziecko wie, że testy można pobrać ze strony CKE > (Centralna Komisja Egzaminacyjna), trzeba czasem trochę ruszyć głową Faktycznie. Pardon, Koza. Muszę poszukać głowy. :) Odpowiedz Link Zgłoś