calama 12.12.07, 10:38 ... kawę. pretty - jaka dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
login_tymczasowy Re: No to polewam... 12.12.07, 11:07 calama napisała: > ... kawę. > > pretty - jaka dla Ciebie? Odpowiedz za jakies 6 miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: No to polewam... 12.12.07, 11:15 login_tymczasowy napisał: > Odpowiedz za jakies 6 miesiecy... to niech się nie zdziwi, że dostanie zimną ;) Kawy chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: No to polewam... 12.12.07, 11:24 login_tymczasowy napisał: > Skocze po pączki z różą. super! Pączki raczej jem raz w roku, ale z Tobą i różą - zrobię wyjątek. :) Dorzucę Kózki ciasteczka. Dla Ciebie już jest kawa - czarna, mocna, słodka. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: No to polewam... 12.12.07, 11:37 calama napisała: > Dorzucę Kózki ciasteczka. > Dla Ciebie już jest kawa - czarna, mocna, słodka. Troche jak przyjecie dla lalek ;) Siedze na tylku i czekam na klienta, ktory przyjedzie o nieokreslonej godzinie. A swiat taki kuszacy dookola. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: No to polewam... 12.12.07, 11:41 login_tymczasowy napisał: > Troche jak przyjecie dla lalek ;) to ja sie dzielę wypiekami córki (z babcią), a Ty się nabijasz. > Siedze na tylku i czekam na klienta, ktory przyjedzie o > nieokreslonej godzinie. > A swiat taki kuszacy dookola. olej klienta życie jest piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: No to polewam... 12.12.07, 11:43 "...czekam na klienta..." ... podeślij go obok - do mnie... coś bym "porobił"... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: No to polewam... 12.12.07, 11:45 e_werty napisał: > "...czekam na klienta..." > ... podeślij go obok - do mnie... coś bym "porobił"... Łk 23, 43 Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: No to polewam... 12.12.07, 11:45 e_werty napisał: > "...czekam na klienta..." > ... podeślij go obok - do mnie... coś bym "porobił"... super pomysł! i wszyscy będą zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: No to polewam... 12.12.07, 11:45 "Skocze po pączki z różą." ... bliżej masz po.. pierogi? Albo gołabki... wlaśnie idę do "pierogarni" kupić coś na obiad... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: No to polewam... 12.12.07, 11:47 e_werty napisał: > ... bliżej masz po.. pierogi? Albo gołabki... wlaśnie idę > do "pierogarni" kupić coś na obiad... :) gołąbki do kawy? średnio pasują ale pierogi to loginowi będą do wszystkiego pasować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: No to polewam... 12.12.07, 11:59 Właśnie kupiłem - dwie tacki ruskich i dwie z mięsem razem 17 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: No to polewam... 12.12.07, 12:00 Latwiej Cie ubierac niz karmic... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: No to polewam... 12.12.07, 12:04 ten zapas to na dwie osoby... córka też coś czasami jada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:28 A dla wysoko ciśnieniowców jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: nie na temat 12.12.07, 12:30 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > A dla wysoko ciśnieniowców jakieś propozycje? Pączki saute. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:33 "Bąba" kaloryczna!!! Cholesterol mnie zabije:( Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: nie na temat 12.12.07, 12:32 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > A dla wysoko ciśnieniowców jakieś propozycje? to muszę zajrzeć do tego linka, ale to w domku tu mnie nie wpuszcza... a ciśnienie mam niskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:36 Obejżyj kolejny odcinek Włatców Móch...podniesie Cie sie ciśnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: nie na temat 12.12.07, 12:38 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Obejżyj kolejny odcinek Włatców Móch...podniesie Cie sie ciśnienie:) chyba tak, mnie to wkurza, ledwo jeden dałam radę może powinnam zacząć od momęto mori Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nie na temat 12.12.07, 12:42 "Obejżyj kolejny odcinek Włatców Móch...podniesie Cie sie ciśnienie.." ... przynajmniej znasz powód twojego nadcisnienia... Wyrzuć telewizor z jadłospisu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:50 Oglądam Włatców w necie...bo mam tylko jedynke dwójkę i polsat... Stosujac sie do twojego opisu pod postami....nie ogladam TV Czytam! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: nie na temat 12.12.07, 17:25 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Czytam! co polecasz na grudzień? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty polecam 12.12.07, 17:46 "Elementarz stylu w typografii" Roberta Bringhursta a dla odreagowania "ZygZak" Jose Carlos'a Somozy... dwie pięknie edytorsko książki... az szkoda uzywac... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: mam pytanie. IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.07, 20:49 e_werty napisał: > ... dwie pięknie edytorsko > książki... az szkoda uzywac... :) w związku z tym mam pytanie. jakich programów komputerowych używają fachowcy aby edytowyć/złożyć ładnie broszurę lub książkę i aby efekt pracy mogła bez problemu odczytać drukarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: mam pytanie. 12.12.07, 21:58 Zloz w czymkolwiek a nastepnie save as *.pdf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: mam pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:03 Ja tam nie rozpakowuje książek z folii..ładnie wyglądaja i z kurzu łatwo wytrzeć! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: mam pytanie. 12.12.07, 22:11 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Ja tam nie rozpakowuje książek z folii..ładnie wyglądaja i z kurzu łatwo wytrzeć! i zawsze potem można komuś dać w prezencie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: chcecie nowy antykwariat w Gorzowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:18 Moge otworzyć filię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: chcecie nowy antykwariat w Gorzowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:26 Od czasu koncertu Róbika , Gorzów to miasto ludzi sukcesu...nie potrzebujemy bankrutów! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: chcecie nowy antykwariat w Gorzowie? 12.12.07, 22:28 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Od czasu koncertu Róbika , Gorzów to miasto ludzi sukcesu...nie potrzebujemy > bankrutów! nawet mi się poprawiło ;) ten fryzjer ;) no i piętkowy wyjazd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: chcecie nowy antykwariat w Gorzowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 22:36 do emsiziomala: dziękuje za słowa zachęty - rezygnuję, pozostaję w Katowicach a Wy zwiedzajcie antykwariaty w Poznaniu lub Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: chcecie nowy antykwariat w Gorzowie? 12.12.07, 22:54 Gość portalu: walek napisał(a): > a Wy zwiedzajcie antykwariaty w Poznaniu lub Wrocławiu... może tam lepsze niż w Gorzowie... www.antykwariat.gorzow-wlkp.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: chcecie nowy antykwariat w Gorzowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 23:10 Szanowna calamo, przy całym szacunku dla Pani, która prowadzi gorzowski Antykwariat, uważam, że Gorzów może mieć coś lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus gorzów stolicą światowej kultury! ... IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.07, 00:17 emsiziomal napisał(a): > Od czasu koncertu Róbika , Gorzów to miasto ludzi sukcesu...... takiego tytułu szukałem na pierwszych stronach zagranicznych gazet po występie rubika, ale nie znalazłem. natomiast skandal w hamburgu. wystawione na wystawie terakotowe figury chińskich wojowników okazały się kopiami. muzeum zwraca wszystkim zwiedzającym pieniądze za bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: gorzów stolicą światowej kultury! ... IP: *.dial.telus.net 13.12.07, 07:39 Hey nicelus, Naiwnosc niektorych nie zna granic... Oczywiscie ze to kopie... I te w Gorzowie i te...gdzie indziej... Jak sobie ktos mogl yobrazic inaczej??? Oczywiscie godzowska prokuratura (he he he) powinna zajac sie tymi ktorzy "sprzeadwalio" wsytawe jako wystawe "orginalow"... L:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: mam pytanie. IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.07, 23:43 login_tymczasowy napisał: > Zloz w czymkolwiek a nastepnie save as *.pdf. czymkolwiek, to znaczy czym? jak byle czym złożę, to byle co wyjdzie. słyszałem, że "QuarkXPress" spoczął na laurach i teraz lepszy jest "Adobe inDesign CS3". Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: mam pytanie. 13.12.07, 01:29 "...jakich programów komputerowych ..." ... InDesign (CS2, CS3), (ze starszych - których uzywam sporadycznie to Quark Xpress, PageMaker, Frame Maker) Do współpracy w trakcie przygotowania materiałow do książki uzywam Ilustratora (CS2,CS3) (albo CorelDraw) Photoshopa (CS2,CS3), Worda - jako edytora tekstu... Do wypuszczenia końcowego materiału do naświetlarni potrzebny jest także Adobe Acrobat... To by było "na tyle"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: mam pytanie. IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.07, 07:23 dziękuję za informację. upewniła mnie, że warto poznać "InDesign CS3". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.07, 22:01 jeszcze raz ci dziękuję i przepraszam za wprowadzenie w błąd. moja pomyłka. chodzi o cs2. już się naumiałem na tyle ile mi potrzeba. zrobiłem ćwiczebną broszurę i dałem wydrukować na próbę. jestem rozczarowany... wiedziałem, że inne kolory są na normalnym monitorze, inne na płaskim, a jeszcze inne z projektora. z indesign'a zrobiłem dwa pliki pdf. pierwszy plik normalnie wydrukowałem na pdf, a drugi zrobiłem eksport pliku jako pdf. drugi plik był 25x większy od pierwszego i były zupełnie inne kolory przy wydruku. bardziej czyste. natomiast akurat w tym przypadku bardziej pasowały mi te przyszarzone z pierwszego mniejszego pliku. nie jestem rozczarowany efektem, tylko tym że się nie da efektu przewidzieć. być może trzeba sobie wydrukować wzornik kolorów, żeby choć trochę mieć wyobrażenie efektu. przypuszczam że ci, którzy pracują tym zawodowo, takie wzorniki robią. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ps 13.12.07, 23:56 Klorki ustawiasz sobie w profilach. Korzystasz z gotowych albo ustawiasz sobie sam - zależne od danej pracy. Dużo by mowić... Jezeli masz zamiar zajmowac się tematem na powazni ... radzę iść do szkoły! Teoria barw i DTP... to olbrzymii temat! www.multiprint.edu.pl/index2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.07, 11:32 e_werty napisał: > Jezeli masz zamiar zajmowac się tematem na powazni ... radzę iść do szkoły! < :))) w ogóle nie mam zamiaru się tym zajmować, a moje pytanie wynikło właśnie z tego, że poszedłem do szkoły. :) w ramach dokształtu miałem zadanie domowe, coś narysować i zaprezentować. w tym celu musiałem nauczyć się podstaw czegoś przydatnego. ja wybrałem photoshop, indesign i powerpoint. miałem limit czasu - 1 dzień na zrobienie broszury i jeden dzień na zrobienie prezentacji. fajnie mi to wyszło i warto było poznać coś nowego. terz zrobiłbym to znacznie lepiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: nie na temat IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.07, 07:43 e_werty napisał: > Wyrzuć telewizor z jadłospisu! > PRECZ Z TV! a czy jest jakaś dobra strona polskiej telewizji, żeby można było obejrzeć kiedy się ma czas i co się chcę? czy jest coś takiego jak "mediathek" - niedawno uruchomiony przez zdf (drugi program niemieckiej telewizji)? wiadomości w 100 sekund i.t.d.? ... podaję adres strony startowej z której można wybrać: -stronę zdf mediathek (którą polecam) -stronę ogólną zdf -stronę dziennika zdf www.zdf.de/ZDFmediathek/startseite Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: nie na temat 13.12.07, 09:03 Gość portalu: nicelus napisał(a): > a czy jest jakaś dobra strona polskiej telewizji, żeby można było > obejrzeć kiedy się ma czas i co się chcę? www.itvp.pl/ niestety wiadomości są tam wrzucane z opóźnieniem, ale pooglądać można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: nie na temat IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.07, 22:21 calama napisała: > www.itvp.pl/ dziekuję. właśnie sobie pooglądałem i jeszcze od czasu do czasu zajrzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: nie na temat IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.07, 11:37 calama napisała: > to juz czasu na forum Ci nie starczy :( czym bardziej się śpieszę, tym mniej mam czasu. zazdroszczę afrykanom. europejczycy mają zegar, a afrykańczycy czas. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: nie na temat 19.12.07, 11:46 Gość portalu: nicelus napisał(a): > czym bardziej się śpieszę, > tym mniej mam czasu. ja mam odwrotnie - im więcej obowiązków tym większa organizacja i spięcie się ;) prezenty pod choinkę mam od tygodnia :) Dziecko, które w jakiś sposób ogranicza spowodowało, że mam więcej czasu wieczorem w domu ... bo zawsze jestem, by położyć Młoda spać. Nie było Młodej - to śmigałam tu i tam. ;) > > zazdroszczę afrykanom. > europejczycy mają zegar, > a afrykańczycy czas. > :) Jasne, nie zapomnę jak pewna kobieta z Ugandy przekonywała mnie, że Londyn jest bez sensu - za wszystko tzreba płacić. Za mieszkanie, wodę, owoce! Ona u siebie ma to wszystko za darmo... No i jeszcze czas. :) Chyba się przeprowadzę. Słońca tez mają więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: nie na temat IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.07, 22:16 calama napisała: > Chyba się przeprowadzę. Słońca tez mają więcej. nie dasz rady żyć bez internetu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nie na temat 19.12.07, 22:25 "...nie dasz rady żyć bez internetu..." ... da rade - juz produkuja laptopy po 100$ napedzane dynamem i mające łacze internetowe... specjalnie dla afrykanów! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nie na temat 19.12.07, 23:05 "...Słońca tez mają więcej..." .. to dlatego ten pozar w Sulęcinie? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: nie na temat 20.12.07, 07:31 Gość portalu: nicelus napisał(a): > nie dasz rady żyć bez internetu. > :) zdziwiłbys się :) dałabym latem zaglądam tylko z pracy - tam cieplo, no i pracowac nie będę a jak będę - to bez netu ;) a jak z netem - to będę tu i z Afryki ;) Odpowiedz Link Zgłoś