crr0902 16.01.08, 21:22 No, no. Panie Redaktorze - kij w mrowisko. Pani Wojciechowska jeszcze i Pana zwolni ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budrys77 Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 16.01.08, 21:44 Hmmm ciekawe rozumowanie pani radnej Wojciechowskiej: - sztab Orkiestry w Galerii Handlowej Askana jest beeeeee, - sztab Orkiestry "pod" Centrum Handlowym Panorama/Kupiec Gorzowski jest caaaaaacy. Już dawno temu zaobserwowałem u tej pani skłonności do samopromocji i samouwielbienia ale teraz galpuje na całego. Miałem nadzieję, że po scenie jaką zrobiła jakiś czas temu, gdy nie wybrano jej do prezydium Rady Miasta - trochę jej przeszło. W końcu zrobiła kabaret na miarę Monty Pytona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowianka Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:14 P.Wojciechowska z ramienia miasta organizowała imprezę, a sprzęt do MCK zakupiło miasto więc zawsze to ono ma pierwszeństwo w korzystaniu z niego, a tak MCK wynajął za kasę dla siebie, a miasto musiało wynająć za kasę inny...Przemyśl to zanim będziesz znowu kogoś obrażał... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 17.01.08, 20:43 "...zakupiło miasto więc zawsze to ono ma pierwszeństwo ..." ... pod jednym warunkiem - ze w porę uprzedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.08, 10:36 P. Wojciechowska występowała w swoim imieniu, a nie miasta. W imieniu miasta występował P. Prezydent w Askanie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Gdzie Prezio tam nagłosnienie... 18.01.08, 22:00 "...W imieniu miasta występował P. Prezydent..." ... nie po to miasto kupowało sprzęt aby Prezio gardło zdierał!!! Radna W. ma i tak donosny głos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 21:48 Policzek w twarz. Zabolało. I słusznie. Nie będzie się szanowna pani radna podpinać pod prywatne przedsięwzięcie (i nie tylko). Wystarczy już tego nosa wepchniętego w każdy zakamarek. Z niespotykaną zajadłością. Wszędzie i zawsze. Byle się pokazać. Nie za swoje. Chyba, że futro ... A ile pani zrobiła dla miasta? Odpowiedź: "wiele". (?) Zgadzam się. Wiele. O WIELE, WIELE za mało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gigus_meggrain Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 16.01.08, 21:57 Crr0902, budrys, Żytnicki, L. - jesteście zwolnieni! I ci co się dalej wpiszą też! Potwór z (zawarciańskich) bagien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graža z bažin Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.eranet.pl 16.01.08, 22:05 Ja tyle dla amazonek zrobiła. Dla hospicjum. A pan, za przeproszeniem, redaktor mnie oczernia!! Skandal to i wierutna sromota! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 16.01.08, 22:07 Hmmm, to ja się sam zwalniam:P A może raczej rozwolnię.... Odpowiedz Link Zgłoś
gigus_meggrain Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 16.01.08, 22:17 budrys, ty się spiesz z dymisją, bo wiesz, będzie listopad 2006;) www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061206/POWIAT04/61205048&SearchID=73305780056410 "Przypomnijmy, że gdy kilku radnych odmówiło poparcia jej kandydatury na stanowisko wiceprzewodniczącej Rady Miasta, zaczęła ich wulgarnie wyzywać. Kilku radnych SLD nazwała ,,kłamliwymi psami’’, radną Izabelę Szafrańską - Słupecką szmaciarą, a Stanisława Łazowskiego (oboje z komitetu wyborczego Tadeusza Jędrzejczaka) śmierdzącym emerytem. Potem ponownie dołożyła radnym SLD, wyzywając ich od ,,ch....’’. W kierunku senatora PO Jacka Bachalskiego, który rozmawiał z radnymi platformy rzuciła: - Sprzedajne dziwki! Grażyna Wojciechowska w rozmowie z nami zarzekała się wtedy, że nawet nie zna ,,takich wyrazów’’ i nikogo nie wyzywała. Zaprzeczała, choć słyszał je nasz reporter i wyzywani radni." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.dial.telus.net 16.01.08, 22:44 Hey, Bez wchodzenia w szczegoly kto...i co, od poczatku ustosunkowalem sie bardzo negatywnie do faktu tworzenia "konkurencyjnych" "podorkiestr" w Gorzowie.. Przyjmuje jedyne logiczne wytlumaczenie na robienie burdelu ze wspanialej inicjatywy: Polityka i pieniadze!!! Mialo byc dla potrzebujacych...Mialo byc "z serca" i "od serca".. Gow-no prawda.... Gorzow 24 wlazl z ognojonymi kaloszami na to party i wrzasnal "my tez" jestesmy wazni.... My tez chcemy politycznie i finansowo zarobic... I wiecie co? Gorzow przegral... Orkiestra przegrala.... Te 95 tysiecy to dozo mniej niz mogliby zebrac gdyby w zgodzie ten wozek ciagneli... Mniejszy i biedniejszy falubaz zebral duzo wiecej... Wine ponosza ci ktorzy wspaniala idee w komercjalizm i polityke zamieniaja... BRawa dla Gorzowian i uklony za wielkie serce... Hanba i wstyd dla organizatorow!!!!! Wszystkich!!! :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 12:40 Gość portalu: Bernard napisał(a): >Mniejszy i biedniejszy falubaz zebral duzo wiecej mniejszy - troszkę (nie mieli poligonów wokół) biedniejszy - nieprawda. Średnia pensja w Gorzowie to ok.2200, w Zielonce to ok.2700 i co roku Zielona daje więcej na Orkiestrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.08, 13:45 o czym Ty piszesz jaka średnia,kogo średnia?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! 17.01.08, 14:35 Gość portalu: Danny napisał(a): > Średnia pensja w Gorzowie to ok.2200, w > Zielonce to ok.2700 i co roku Zielona daje więcej na Orkiestrę Dane Urzędu Statystycznego za ... 2006 rok. Za ubiegły jeszcze nie opublikowano. Przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto powiat gorzowski - 2342,37 powiat zielonogórski - 2238,08 miasto Gorzów - 2319,81 miasto Zielona Góra - 2586,19 www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/zg/ASSETS_g_zatrudnienieiwynagrodzenia20061.pdf Jeszcze w styczniu 2006 roku bezrobocie w mieście Gorzowie to 19%, w Zielonej Górze około 15%. W lipcu 11,2% i dopiero od tego miesiąca poziom bezrobocia zrównał się z poziomem zielonogórskim. Później było już tylko lepiej, a poziom bezrobocia w Gorzowie utrzymuje się na njaniższym poziomie w wojewóztwie. Tak na prawdę, dopiero od 2007 roku w Gorzowie odnotowano wzrost płac, któy trwa do dzisiaj. www.wup.zgora.pl/data/pliki/biuletyn_2006_3.pdf Satystyka to wredna nauka Danny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.08, 16:19 To dlaczego w Askanie jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! 17.01.08, 16:38 Gość portalu: xxx napisał(a): > To dlaczego w Askanie jest inaczej A kto ci każe pracować w Askanie???? Nie jesteś zadowolany/a z własnych zarobków - walcz o podwyżkę lub szukaj nowej pracy. Jak już wspomniałem wczesniej, są w Askanie salony z dosyc przyzwoitymi jak na Gorzów płacami ale nie zamierzam dawć Ci namiarów z czystej przekory. Rusz wrescie tyłek i zajmij się własnymi interesami! Uwielbiam niezaradne marudy liczące na pomoc za friko. Ja rozumiem, że nie wszyscy potrafią tak jak ja łokciami przez życie ale jak się nie potrafi zadbać o samego siebie, to nie licz że dostaniesz coś na piękne oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.08, 16:44 Skarbeczku ja już dawno znalazłam,tylko poprostu piszę,jest w czym wybierać odnośnie pracy,serdecznie pozdrawiam i nie denerwuj się to jest tylko forum. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! 17.01.08, 20:46 "...To dlaczego w Askanie jest inaczej..." .. bo oni operują średnimi budżetówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scofield Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.kam.pl 17.01.08, 18:05 Ta srednia placa bym sie wcale nie podniecal. Bo wiadomo ze w duzych zakladach pracy kadry jest nie wiele ( ktora zarabia wiecej od pracownika na produkcji) i to zaniza pensje srednia. Dla mnie istotniejsze jest jaka jest ogolna liczba pracujacych osob w miescie. Ma ktos moze takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: I to ma byc "Orkiestra???!!! IP: *.dial.telus.net 19.01.08, 02:03 Hey Danny, To wszystko glupoty... Przy Gorzowie falubaz to pikus... Ambicja organizatorow w Gorzowie powinno byc udowodnienie ze Gorzow jest nie tylko wiekszy iu bogatrzy, ale takze potrafi lepiej zmobilizowac mieszkancow w tek wspanial;ej akcji... Ze potrafi wesprzec wspaniala inicjatywe... I co? Nic! Hey, Gorzw 24...Ile zarobiliscie??? Zadowoleni??? Konferencje prasowe, wielki szpan.... Musicie czuc sie "kims" Na czyj koszt? Smiedrdzi mi to... Jestescie zero...! :(:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scofield Do Bernarda IP: *.kam.pl 20.01.08, 13:10 Gorzów zebral wiecej pieniedzy (ponad 140 tys) niz falubazy, za duzo chyba czytasz tej propagandowej zielonogorskiej gazety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowianka Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:26 Gościu L. - P.Wojciechowska z ramienia miasta organizowała imprezę, a sprzęt do MCK zakupiło miasto więc zawsze to ono ma pierwszeństwo w korzystaniu z niego, a tak MCK wynajął za kasę dla siebie, a miasto musiało wynająć za kasę inny...Przemyśl to GOŚCIU L. zanim będziesz znowu kogoś obrażał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: 82.160.251.* 16.01.08, 22:37 ta pani niech uczy....no właśnie czego, bo WFu to raczej nie, chyba, że w reklamie, jak wygląda się po uczeniu wfu. Żenada i wstyd, wnuki bawić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.08, 22:49 Porażająca jest wasza nienawiść. red, Zytnicki zamiast przyjrzec się sprawie, znowu jatrzy, bo Wojciechowska to jest temat. Najpierw wypadałoby mieć trochę cywilnej odwagi i uczciwie przyjrzec się sprawie, a potem sączyć jad. Prawda jest taka, że mimo "wilekiej" gwiazdy, co to usta otwoera, gdy płyta sobie gra, w askanie ludzie przyszli nie na WOŚP i wcale ten pomysłowy, młody i rzutki sztab się nie popisał. Trzeba się było redaktorze Ż. wziąć za organizację i firmować robotę swoim nazwiskiem. Kiedy kobieta przesadza, to przesadza, kiedy ma rację, to ma. Miasto kupiło sprzet nagłasniający, miasto organizowało sztab, więc powinno miec pierwszenstwo. i wcale nie chodxzi tu o interes Wojciechowskiej. Gdzie był porzewodniczący Rady Miasta? Dlaczego kobiecie oddał robotę? Bo moze ona potrafi. Tym, co tu wypisujecie, dajecie swiadectwo o sobie. a wydawało się że Wyborcza to nie Fakt, szkoda, kolego Żytnicki. Po prostu mam odruch wymiotny. Dalej siej nienawiść, zbierzesz to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 16.01.08, 22:56 "...Po prostu mam odruch wymiotny..." ... to moze wyjdź? Wykladzina świeżo prana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytaj uważnie Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.08, 08:08 Pani Hornik wytłumaczyła: "Z nagłośnieniem problem jest taki, że część sprzętu jest naszą bezpośrednią własnością, a część wynajmujemy od miasta. Zgodnie z umową mamy prawo na nim zarabiać, a wynajmując miejskim instytucjom, ustalać koszty amortyzacji. Ale nie mogę za darmo wypożyczać sprzętu każdemu, kto tego zechce, nawet jeżeli jest to radna i nazywa się Wojciechowska." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corve Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.08, 23:11 :))) Oooo! mordobicie wśród lewackiej bandy. Jak tak dalej pójdzie to na tych tzw. finałach będą się bić o frajerów wrzucających drobne do puszek :))))) Oj, żałosne to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 08:20 radna jedno co robi dobrze od zawsze to: OŚMIESZA SIE NA MAXA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.08, 08:24 skoro tak wszyscy uważacie żle o P.W. trzeba było wziść wszystko w swoje ręce i pokazać jak to się robi.Krytykować każdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 17.01.08, 13:59 "...OŚMIESZA SIE NA MAXA!! ..." ...a wyborcy to lubią - niewiele pomoże a pośmiać sie jest z kogo... wiadomo "swoja baba"... lubi sie bawic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.icpnet.pl 17.01.08, 09:10 Wszędzie sie wciska ta Pani bez"RADNA" , mimo iż zachowuje się dość bezczelnie wręcz chamsko (przypominam wystapienie w Radzie Miasta). Więcej samokrytyki Szanowna Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elef Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: 82.160.208.* 17.01.08, 10:41 Jaka stara taka głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: 80.50.10.* 17.01.08, 11:07 JA sie zastanawiam kto jeszcze te starą przekręciare wybiera do władz miejskich?O niej juz tylko Wasserman ( ten od testów na nosicielstwo chorób wenerycznych) wyraża sie pozytywnie. Przecież to wcielone chamstwo i prostactwo - jak się odezwie na oficjalnych imprezach np. rozdaniu uczniom szkół gorzowskich stypendiów prezydenckich to człowiek zastanawia się: trzeźwa czy pijana? i w ogóle kto jej dał maturę? I takie pseudo inteligentne coś reprezentuje grupę zawodową nauczycieli? PAmiętam jak wiele lat temu przyszła do teatru w stanie wskazujacym na spożycie na koncert Ewy Demarczyk. Jej zachowanie o mało nie doprowadziło do zerwania koncertu.. Słusznie ktoś stwierdził,że nieustannie się promuje - ale chyba efektów zamierzonych nie osiąga bo raczej ludzie myslący nie kojarzą jej z dzialaczka samorządowa, a raczej sempem, który się podpina pod rózne imprezy dla darmowej wyżerki i wypitki tudzież załapania się na szereg innych korzyści....Najgorsze jest to, ze ona sama nie widzi jak jest żałosna - i nie chodzi tu tylko o styl ubierania i makijaż rodem spod latarni... Odpowiedz Link Zgłoś
crr0902 Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 17.01.08, 11:46 Ta pani przywłaszcza sobie każdą inicjatywę. Dużo gada, nic nie robi i tylko żeruje na miejskich pieniądzach. Dosyć długo działałem w wolontariacie, na wspomnienie o tym potworze, ciśnienie mi się podnosi. Swego czasu, publicznie obiecała ogromną pomoc dla naszych wolontariuszy. Kilka dni później już nic nie pamiętała, a na spotkanie ws. obiecanej pomocy nie chciała oczywiście się umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Alkoholiczka Wojciechowska jak zwykle w transie IP: 213.184.17.* 17.01.08, 11:53 Dajcie tej chorej kobicinie pojsc na emeryture.Przeciez to strzep czlowieka.Nieustanna autopromocja od 20 lat uczynila z niej chora psychicznie osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semp Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.08, 21:50 > jej z dzialaczka samorządowa, a raczej sempem, a może z jaszczompem? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 17.01.08, 14:04 Tak wydziwiacie - a kto ja wybrał? Sama sie wybrała? jest dziwadłem ale znajduje poparcie wśród ludzi... błazny sa popularne i lubiane. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów 17.01.08, 14:16 e_werty napisał: > Tak wydziwiacie - a kto ja wybrał? Okręg wyborczy Zawarcie/Zakanale?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLF Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.08, 19:57 Moja rada - ZWOLNIC p. HORNIK Bo..MCK stoi w miejscu tam nic sie nie dzieje spelnia role raczej remizy strazackiej na wsi.Jakie to CENTRUM KULTuRY ?..SMIECH ! A na pania WOJCIECHOWSKA nie oddawac glosow w nastepnych wyborach ! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty MCK na kółkach? 19.01.08, 20:01 "...MCK stoi w miejscu ..." ... dospawać mu kółka to będzie odjazd... i zaprząc radną W. z nagłosnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.08, 23:35 Dajcie spokój. Nawet nie wiecie ile wartościowych rzeczy odbywa się w MCK na Drzymały szczególnie w Magnacie. Tylko bracia nie chodzita tam i nie interesowata się tym co się tam dzieje. A że Mck ma budę jak stara remiza to fakt. "...i tu Pan władza ma rację". Fobia na punkcie tego nagłośnienia wytworzyła się. Ktoś se wymyślił że za darmo. A gdzie się pracuje za darmo? Idea charytatywności WOSP skończyła się 14 lat temu po drugim finale. I o tym Pani Wojciechowska powinna pamiętać,a młodzież wokół niej powinna być nauczona organizacji od podstaw. Po pierwsze zapał po drugie wiedza po trzecie na pewno kasa jest potrzebna. A gdyby w Gorzowie w takim MCK-u nie było nagłośnienia? to co? Impreza nie odbyłaby się? Na pewno odbyłaby się. Tylko ktoś wyciągnąłby kilka tysięcy złotych z kieszeni bez mrugnięcia okiem. Koncerty nawet charytatywne kosztują i to dużo. I nie tylko przez nagłośnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLF Re: Podczas WOŚP radna wytropiła dywersantów IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.08, 14:17 Tak ! MAGNAT tetni zyciem i chetnie zaglada tam mlodziez !Ale ta gora przypomina remize na jeden woz strazacki !I nic tam sie nie dzieje !Program na m-c styczen ; o7 targi kolekcjonerow , 28 - 09luty Akcja ferie I TO JEST CENTRUM KULT.? Sztuka nie tylko zarabiac , ale i gospodarowac . Odpowiedz Link Zgłoś