Gość: nicelus fizyczna zagadka do porannej kawy ... IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.08, 09:00 przy strzelaniu z bata słychać huk ponieważ prędkość końca bata bata przekracza barierę dzwięku. jest to prada, czy nie? może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: fizyczna zagadka do porannej kawy ... 23.09.08, 09:11 Gość portalu: nicelus napisał(a): > przy strzelaniu z bata słychać huk ponieważ prędkość końca bata bata > przekracza barierę dzwięku. > > jest to prada, czy nie? > może ktoś wie? > ktoś wie prawda Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: fizyczna zagadka do porannej kawy ... 23.09.08, 09:35 Całej prawdy nikt nie pozna, nawet po spożyciu litra czyściochy. Brrr, tak z rana. Zakładajac, że Nicelus butelkuje własne "bąki", może i uzbierał 4786 butelek wypełnionych tym cennym gazem ale czy stać go szczery huk, czy przekroczy barierę dzwięku? Chyba tak. Swoją drogą, mam chęć na ciepłe jabłko w cieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: fizyczna zagadka do porannej kawy ... IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.08, 09:36 calama napisała: > prawda i to jest prawidłowa odpowiedź! czyli w konstrukcjach przekraczających prędkość dźwięku rolnicy wyprzedzili lotników. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: fizyczna zagadka do porannej kawy ... 23.09.08, 09:52 Zwyciężyła prawda, a po huku pozostały tylko wspomnienia: pl.youtube.com/watch?v=K8yDwvBF9eg Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud kawa raz! 24.09.08, 09:54 Jak zwykle mocną. Do tego - by klimacie jesiennym pozostac - garsc pieczonych kasztanow... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: kawa raz! 24.09.08, 10:09 redcloud napisał: > Jak zwykle mocną. Do tego - by klimacie jesiennym pozostac - garsc > pieczonych kasztanow... > howgh a już chciałąm napisać, że zamknięte do odwołania... ale mocną dla redclouda zrobię nawet przy zamkniętej knajpie :) Pieczone kasztany podam, ale wcale nie z placu Pigalle, bo nigdy ich tam nie widziałam, tylko z Berlina - tam jadłam i dobre były. I dorzucę ostatni kawałek drożdżowego ze śliwkami i kruszonką z mojego wypieku. ALe żeby nie było za słodko, napiszę, że jestem w pracy. :) Wiem, to denerwuje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: kawa raz! 24.09.08, 10:12 calama napisała: > ALe żeby nie było za słodko, napiszę, że jestem w pracy. :) > Wiem, to denerwuje. ;) NIE jestem w pracy. Ot, zakręcona jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: kawa raz! 24.09.08, 10:30 No, to w końcu jak, jesteś w pracy, czy kręcisz się w domu? Na zakręcenie najlepszy kieliszeczek dobrej naleweczki, wypiję z Tobą, zdrówko! Mniam, mnian, nawet dobra. Teraz proszę oooooo, coś smacznego. Co robisz w domu, szykujesz się wymarszu po grzyby, przekładasz ciuszki w szafie, pieczesz placek? Odpowiedz Link Zgłoś
gianka Re: kawa raz! 24.09.08, 15:18 Pieczesz kolejne ciacho? Czy robisz tort chałwowy? Poproszę kawałeczek :) I ajerkoniaku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro alabama raz z podwójną IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.08, 20:52 :-)))) siemano ,dawno tu nie piłem .....phi.....kawy pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: alabama raz z podwójną 26.09.08, 08:55 gianka napisała: > a ja dwa białe kruki :) > oki, a jakieś preferencje masz? czy zdajesz się na mój wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: alabama raz z podwójną 26.09.08, 08:54 trooly napisał: > Zamawiam dwie białe kawy. oczywiście były podane :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: alabama raz z podwójną 26.09.08, 08:54 Gość portalu: hiro napisał(a): > :-)))) > siemano ,dawno tu nie piłem .....phi.....kawy > pozdro ;) kawy? na Ciebie to czeka blaszany kubek z bimbrem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: alabama raz z podwójną IP: *.gorzow.mm.pl 13.10.08, 22:22 z największą przyjemnością;) ale.....zaraz zaraz .....zależy z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: alabama raz z podwójną 13.10.08, 22:49 Gość portalu: hiro napisał(a): > > z największą przyjemnością;) > ale.....zaraz zaraz .....zależy z kim? masz jakieś preferencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus do polski trafi XVIII-wieczny order! IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.08, 16:27 tylko jeszcze muszą wyryć na rewersie "pro fide rege et lege". :) www.niezalezna.pl/article/show/id/8367 Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: do polski trafi XVIII-wieczny order! 07.10.08, 07:45 O, jakie rzewne widowisko: Czerwone liście za oknami I cienie brzóz, płynące nisko Za odbitymi obłokami. Pies nie ujada. Zły i chory Omija cienie października, Na tykach ciepłe pomidory Są jak korale u indyka, Na babim lecie, zawieszonym Między drzewami jak antena, Żałośnie drga wyblakłym tonem Niepowtarzalna kantylena, Rzednąca trawa, blade dzwońce, Rozklekotane późne świerszcze, I pomarszczone siwe słońce, I ja - piszący rzewne wiersze. -Jan Brzechwa /Jesień/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: do polski trafi XVIII-wieczny order! IP: 83.238.175.* 07.10.08, 08:22 trooly napisał: > Rzednąca trawa, blade dzwońce, Cywilizacja idzie w tym kierunku, ze trawa w ogrodkach nie bedzie rzedla ani bawet blakla. A dalej bedzie z nasionek a nie z wtryskarki. Za sto lat cala poezje trzeba bedzie przepisac na nowo. Albo obficie osaczyc przypisami. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: do polski trafi XVIII-wieczny order! 07.10.08, 12:44 O cicha, mglista, o smutna jesieni! Już w duszę czas twój dziwny, senny spływa, przychodzą chmary zapomnianych cieni, tęsknota wiedzie je smutna i tkliwa, ileż miłości, och, ileż kochania umarła przeszłość z naszych serc pochłania, z naszych serc biednych, z naszych serc bezdeni... Zamykam oczy... Blade ciche cienie suną się w liści posępnym szeleście - jak obłok światło niesie je wspomnienie... O dni umarłe! o dni! gdzież jesteście?... Co pozostało po was?... Ach! daleko, daleko kędyś toczycie się rzeką szarą i mętną w głąb puszcz i w milczenie... /pisał Kazimierz Tetmajer -W jesieni-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do polski trafi XVIII-wieczny order! IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.08, 00:06 trooly napisał: > Kazimierz Tetmajer przerwa? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: do polski trafi XVIII-wieczny order! 07.10.08, 23:37 "...bedzie z nasionek a nie z wtryskarki..." ... pewnie - PiS'owcy dzielnie stoją na straży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus lepiej być szpiegiem, czy zbrodniarzem? IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.08, 14:11 się zastanawiam, czy mniejszą winą jest: a) szpiegować na rzecz obcego państwa, tj. przekazywać jakieś tam ważne, albo mniej ważne informacje. b) popełnić zbrodnie stanu, tj. nie licząc się z liczbą ofiar współobywateli dążyć do oderwania siłą części kraju i przyłączenia jej do obcego państwa. moim zdaniem zbrodnia stanu jest wiele cięższym przestępstwem i się rozumie samo przez się, że zarzut szpiegostwa już zawiera w sobie. jakie jest wasze zdanie? www.rp.pl/artykul/2,201261_Michnik_pozwal_IPN_za_ojca_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: lepiej pić przez rurkem, czy łyżeczką? IP: 83.238.175.* 07.10.08, 14:19 Gość portalu: nicelus napisał(a): > jakie jest wasze zdanie? No ale czemu przy kawie, wsrod poezji, liści i kasztanów...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: zastanawiam się przy kawie... IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.08, 15:57 przy kawie dobrze mi się myśli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: lepiej być szpiegiem, czy zbrodniarzem? 07.10.08, 16:28 Dlaczego nawet ten wątek ma być związany z polityką i rozliczeniami? Nicelusie odpuść sobie. A może tak kolejne spotkanie forumowe np. w Lamusie. Byle nie w sobotę. Może CalamusCafe w piątkowy wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus opadają liście... i autorytety :) IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.08, 23:31 ryszardr11 napisał: > Dlaczego nawet ten wątek ma być związany z polityką i rozliczeniami? jaką polityką? jakimi rozliczeniami? przecież sąd to nie polityka, a osąd to nie rozliczanie. akurat ten wątek, bo do PO-lemik partii włączonej w struktury samoobrony nie pasuje, a ja nie jestem zalogowany i nie mogę założyć nowego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: opadają liście... i autorytety :) 07.10.08, 23:53 kawy by sie czlowiek napil z rana, a nie pierdzielicie bez konca: dobrej kawki jutro, mocnej , z mlekiem , ale bez cukru. ja taka pije . pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: opadają liście... i autorytety :) IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.08, 00:01 andrzejusa napisał: > ja taka pije . pije, to gumka od majtek... .... a tu znów jesień. JESIEń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: opadają liście... i autorytety :) IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.08, 00:15 andrzejusa napisał: > kawy by sie czlowiek napil z rana, ... z rana najlepszy jest... MAURICERAVEL ... o starej to hucie piosenka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: opadają liście... i autorytety :) 08.10.08, 00:40 "...kawy by sie czlowiek napil z rana..." ... wolę z kubka... Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: opadają liście... i autorytety :) 08.10.08, 07:39 O, jakie rzewne widowisko: Czerwone liście za oknami I cienie brzóz, płynące nisko Za odbitymi obłokami. Pies nie ujada. Zły i chory Omija cienie października, Na tykach ciepłe pomidory Są jak korale u indyka, Na babim lecie, zawieszonym Między drzewami jak antena, Żałośnie drga wyblakłym tonem Niepowtarzalna kantylena, Rzednąca trawa, blade dzwońce, Rozklekotane późne świerszcze, I pomarszczone siwe słońce, I ja - piszący rzewne wiersze. /Jesień wg Jana Brzechwy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: eureka! :) IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.08, 11:12 trooly napisał: > O, jakie rzewne widowisko: już wiem! michnik ma pretensje, że umiejszają rolę jego ojca w umacnianiu komunizmu. myślę że redaktor dał dobry przykład dla wielu osób piszących na tym forum, których rodzice się teraz w grobach przewracają i wstydzą za swoje dzieci... teraz całkiem spokojnie wypiję nawet trzecią kawę ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: eureka! :) 08.10.08, 11:19 "...eureka!..." ... tylko uważaj bo se jajca przeziebisz - jesień już! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: eureka! :) 08.10.08, 12:07 "Pan Tadeusz – czyli ostatni zajazd na Litwie", fragmenty - Adam Mickiewicz Księga I Chwała Bogu, że teraz jeśli nasza młodzież Wyjeżdża za granicę, to już nie po odzież, Nie szukać prawodawstwa w drukarskich kramarniach Lub wymowy uczyć się w paryskich kawiarniach. Bo teraz Napoleon, człek mądry a prędki, Nie daje czasu szukać mody i gawędki. Księga II, w. 491 nn. Palone ziarna kawyRóżne też były dla dam i mężczyzn potrawy: Tu roznoszono tace z całą służbą kawy, Tace ogromne, w kwiaty ślicznie malowane, Na nich kurzące wonnie imbryki blaszane I z porcelany saskiej złote filiżanki, Przy każdej garnuszeczek mały do śmietanki. Takiej kawy jak w Polszcze nie ma w żadnym kraju: W Polszcze, w domu porządnym, z dawnego zwyczaju, Jest do robienia kawy osobna niewiasta, Nazywa się kawiarka; ta sprowadza z miasta Lub z wicin bierze ziarna w najlepszym gatunku, I zna tajne sposoby gotowania trunku, Który ma czarność węgla, przejrzystość bursztynu, Zapach moki i gęstość miodowego płynu. Wiadomo, czym dla kawy jest dobra śmietana; Na wsi nie trudno o nię: bo kawiarka z rana, Przystawiwszy imbryki, odwiedza mleczarnie I sama lekko świeży nabiału kwiat garnie Do każdej filiżanki w osobny garnuszek, Aby każdą z nich ubrać w osobny kożuszek. Panie starsze już wcześniej wstawszy piły kawę, Teraz drugą dla siebie zrobiły potrawę Z gorącego, śmietaną bielonego piwa, W którym twaróg gruzłami posiekany pływa. Zaś dla mężczyzn więdliny leżą do wyboru: Półgęski tłuste, kumpia, skrzydliki ozoru, Wszystkie wyborne, wszystkie sposobem domowym Uwędzone w kominie dymem jałowcowym; W końcu, wniesiono zrazy na ostatnie danie: Takie bywało w domu Sędziego śniadanie. Źródło: „pl.wikiquote.org/wiki/Kawa” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus i wszystko jasne ... IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.08, 14:58 wiemy już jak zrobić kawę i zupę piwną. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: i wszystko jasne ... 09.10.08, 14:23 Dla jasności: pl.youtube.com/watch?v=t40INnb6DnY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: i wszystko jasne ... 13.10.08, 07:48 hehehe kawa jest zawsze! nawet jak mnie tu nie ma :P a dziś osobiście serwuję :) Tyle mam w sobie pałeru i radości, że i się podzielić mogę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: lepiej być szpiegiem, czy zbrodniarzem? 13.10.08, 07:49 ryszardr11 napisał: > A może tak kolejne spotkanie forumowe np. w Lamusie. Byle nie w sobotę. Może > CalamusCafe w piątkowy wieczór? No ładnie! mnie nie było, a Wy się na spotkania umawiacie! ja tez chcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 08:49 calama napisała: > No ładnie! > mnie nie było, a Wy się na spotkania umawiacie! > ja tez chcę :) Spotkania nie było. Nikt nie podjął tematu. Może przez temat?:) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 09:07 ryszardr11 napisał: > Spotkania nie było. Nikt nie podjął tematu. > Może przez temat?:) hehe temat może nie był odpowiedni Ale zawsze miło się spotkac i wypić kawę, czy inne piwo. ps. jak korba? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 09:50 Dwie fliżanki z pałerem, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 09:59 trooly napisał: > Dwie fliżanki z pałerem, proszę. to nalewam z podwójnym pałerem radość mnie dziś rozwala :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 10:41 Baraszkowałaś całę noc, radośnie śniłaś, udzieliłaś komuś cennej pomocy, widziałaś coś pięknego, a może pałer był bardzo smaczny? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 10:58 trooly napisał: > Baraszkowałaś całę noc, radośnie śniłaś, udzieliłaś komuś cennej > pomocy, widziałaś coś pięknego, a może pałer był bardzo smaczny? nic z tego a na dodatek sama sobie spie...łam humor a pałer bierze mi się z wysiłku fizycznego im więcej - tym mam więcej siły :) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 11:03 W sobotę chwyciłem za szpadel, przesadziłem kilka drzewek, kopałem, rozsypywałem, grabiłem. Proponujesz sztangę, ect.? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 11:14 trooly napisał: > W sobotę chwyciłem za szpadel, przesadziłem kilka drzewek, kopałem, > rozsypywałem, grabiłem. Proponujesz sztangę, ect.? sztangę? nigdy w życiu! szpadel lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 11:54 Ani sztanga, ani szpadel. Najlepszy jest rower!!!!! Ale uwaga na calamę, potrafi nieźle nadusić na pedały. A korba została dokręcona w Orlętach jeszcze zanim dojechałem do domu. Przy okazji dowiedziałem się, że powinienem zmienić łańcuch, a najlepiej wszystko co potrzebne do roweru kupować u Lecha Piaseckiego. On i jego pracownik znają sie doskonale na rzeczy a i ceny są niższe niż w innych sklepach rowerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: lepiej a raczej spotkanie 13.10.08, 12:33 ryszardr11 napisał: > Ani sztanga, ani szpadel. Najlepszy jest rower!!!!! tu się zgodzę w 100% :) > Ale uwaga na calamę, potrafi nieźle nadusić na pedały. no pięknie teraz już nie mam najmniejszych szans na wspólną wycieszkę z kimkolwiek, resztki chętnych wystraszyłeś ;) a nie lubię tłuc się sama po lesie a asfaltu mam dosyć ;) > A korba została dokręcona w Orlętach jeszcze zanim dojechałem do domu. Przy > okazji dowiedziałem się, że powinienem zmienić łańcuch, a najlepiej wszystko co > potrzebne do roweru kupować u Lecha Piaseckiego. On i jego pracownik znają sie > doskonale na rzeczy a i ceny są niższe niż w innych sklepach rowerowych. każdy ma swój ulubiony sklep rowerowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: lepiej a raczej spotkanie IP: *.gorzow.mm.pl 13.10.08, 22:19 a to piasecki nie siedzi za ten wybuch?!!!!!synowiec go bronił?! niezłe układy w tym pchlimgrajdole!!!!!!!;( Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 13.10.08, 22:06 Czas na wieczornego drinka. :) Albo na kubek dobrej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:12 pije grzanca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: calama café IP: *.gorzow.mm.pl 13.10.08, 22:20 ja kawe.poważnie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:23 kazdy ma inne godziny pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 13.10.08, 22:25 Gość portalu: hiro napisał(a): > ja kawe.poważnie! > > > > > > > > > ;) taaaaaaaaaaak to stawiam taką bardzo poważną kawę bez żartów i chichów jak poważna to musi być czarna mleko ją tylko rozpoważnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 13.10.08, 22:23 Gość portalu: fju fju napisał(a): > pije grzanca ... grzaniec fajny, na rozgrzanie :) ja raczej na ochłode czegos potrzebuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:41 calama napisała: > ja raczej na ochłode czegos potrzebuję ;) na ochlode to wiadro zimnej wody! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 13.10.08, 22:48 Gość portalu: fju fju napisał(a): > na ochlode to wiadro zimnej wody! wolę nie mineralka lepsza, doustnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:55 calama napisała: > mineralka lepsza, doustnie tez wiadro? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 13.10.08, 23:01 Gość portalu: fju fju napisał(a): > tez wiadro? nie nic wiadrami nie pije :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 23:07 calama napisała: > nic wiadrami nie pije :P a alkohol? wiaderkami? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: calama café 07.11.08, 14:18 Chłodno pod Goorzowem. Zamknięte do odwołania, sezon się skończył, czy kasy na towar zabrakło? Na szarlotkę mam chęć... Odpowiedz Link Zgłoś
gianka Re: calama café 07.11.08, 15:56 Ciut prywaty: Panu Calama urodzinowo życzymy życia słodkiego jak mufinka z Calamą i kózką :) Zdrówko! My Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: calama café 02.12.08, 14:12 Kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawy, słabość mnie dopadła! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 02.12.08, 14:17 trooly napisał: > Kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawy, słabość mnie dopadła! to musi być rzeczywiście słabośc ;) odgrzebać stary wątek ;) no to parzę, a co! do kawy rogalik drożdżowy z dżemem :) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: calama café 03.12.08, 13:26 Dwa rogaliki, poszę. Zaraz odgrzebywanie, wątek wcale nie jest taki stary, a potrzebny bardzo. Uspokajająco uspokajający. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 03.12.08, 13:32 trooly napisał: > Dwa rogaliki, poszę. proszę bardzo :) > Uspokajająco uspokajający. to może meliskę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: calama café 04.12.08, 07:55 Meliske zamawiam na 10.05. Z rana wypiję rumianeczek, o 12.30 kawę, a o 20.00 strzelę kielonka czystej. Zamawiam, życząc miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca-bombowca4 Re: calama café 04.12.08, 18:43 Ja miałem dzisiaj na obiad rakiję. Ale nie w płynnej postaci. Żona zrobiła żeberka w marynacie z miodu i rakiji właśnie. Ale rano zawsze kawusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 13:34 A co tam.... Ciśnienie i tak kiepskie ale w zacnym gronie wypić zawsze warto. Nie pozwolę żeby cafe kulizanki padło...zatem zapraszam na kawkę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 16.02.09, 08:29 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > A co tam.... > Ciśnienie i tak kiepskie ale w zacnym gronie wypić zawsze warto. > Nie pozwolę żeby cafe kulizanki padło...zatem zapraszam na kawkę. > :) niestety chętnych nie ma i dlatego café padło przecie mogłabym robić kawę gdyby byli goście nawet dorzuciłabym ostatni hit - ciasteczka owsiane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 22:36 Ani o kawie, ani o piciu.....oj forumowe towarzystwo "posz;o" w poważne tematy :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 19.02.09, 07:57 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Ani o kawie, ani o piciu.....oj forumowe towarzystwo "posz;o" w poważne tematy > :) czasami tylko marek_p westchnie, że chciałby o jedzeniu i seksie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama zaryzykuję 19.02.09, 07:59 i zaproponuję kawę i pączka z nadzieniem różanym z zaprzyjaźnionej piekarni :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: zaryzykuję 19.02.09, 15:34 pół dnia minęło i chętnych na kawę z pączkiem nie ma znaczy nie ma popytu na kawiarenkę może się przerzucić na wódę i tatary? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: zaryzykuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 16:28 o to to doskonaly pomysl i cos jeszcze co by maskowalo zapach alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: zaryzykuję 19.02.09, 19:26 Gość portalu: ff napisał(a): > o to to > doskonaly pomysl > i cos jeszcze co by maskowalo zapach alkoholu hurra! jest pierwsza klientka!!! no to gratis od firmy drink do wyboru oczywiście :) może wódka z kaluą ( podobno kawa zabija wszystkie smaki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: zaryzykuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 21:16 a co z zapachem alkoholu? jak mam isc do ludzi w pracy? w maseczce? udawac Majkela? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: zaryzykuję 19.02.09, 21:53 przecie mówiłam, że kawa (z drinka Kahlua Black Russian) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama 20.02 20.02.09, 07:52 wczoraj była jedna klientka to może dziś też ktos zajrzy ;) polecam herbatę z sokiem malinowym i kanapki z twarożkiem i kiełkami rzodkiewki oj, marzy mi się twarożek, marzy.... a ja jak kot - nie trawię laktozy :( Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: 20.02 20.02.09, 21:49 Plyndze poproszę, ze śmietaną. Talerz czerniny i kieliszek wyborowej na deser. Może dwa kieliszki. Góra czy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: 20.02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:32 kto to widzial opychac sie tak na noc? koszmary beda sie snic! zamkniete! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: 20.02 23.02.09, 10:41 Gość portalu: ff napisał(a): > zamkniete! o wypraszam sobie! proszę mojej knajpy nie zamykać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: 20.02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 20:03 calama napisała: > o wypraszam sobie! > proszę mojej knajpy nie zamykać! tylko drzwi przymknelam i nic wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: 20.02 23.02.09, 10:40 pyttacz napisał: > Plyndze poproszę, ze śmietaną. > Talerz czerniny i kieliszek wyborowej na deser. > Może dwa kieliszki. > Góra czy. mimo tego, że mnie nie było zamówienie oczywiście było zrealizowane ;))))) plyndze wolę tylko z solą :) a kieliszków podałam siedemnaście ;) i sok z kiszonej kapusty następnego dnia a dziś jajówa ze szczypiorkiem :) i kakao Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: 20.02 23.02.09, 13:41 Cienizna w Twojej knajpie. Zero reklamy, a gdzie podział się słynny "pałeru"? Normalnie dolna szczęka nie chce trzymać się górnej. Daleko do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: 20.02 23.02.09, 13:52 trooly napisał: > Cienizna w Twojej knajpie. Zero reklamy nie idę na ilość :P > a gdzie podział się > słynny "pałeru"? pałer jest :) ale dopalaczy nie prowadzę :P > Normalnie dolna szczęka nie chce trzymać się > górnej. Daleko do wiosny. jakie daleko? w niedzielę ma być 11 stopni w marcu wiosna! :) ps. do końca lutego w knajpce samoobsługa ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: 20.02 23.02.09, 14:12 Do jedenastego, to ja 7 razy fiknę na przednią maskę. Rośliny zasypane, zero tlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: 20.02 23.02.09, 14:19 trooly napisał: > Do jedenastego, to ja 7 razy fiknę na przednią maskę. w tę niedzielę! 1 marca :) > Rośliny zasypane, zero tlenu. pobiegaj - nabierzesz tlenu :) i pałeru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus wiem! potrzebna jest marka ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.09, 20:00 trooly napisał: > Cienizna w Twojej knajpie. Zero reklamy, ... poproszę markowy cogniac. puszczę trochę markowej muzyki. www.youtube.com/watch?v=PnkJVL76dnQ Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: wiem! potrzebna jest marka ... 25.02.09, 08:42 Dobre, bardzo uspokajające, do tego wokalistka z klasą! Miło, że przypominasz tak ciekawą osobę. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: wiem! potrzebna jest marka ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.09, 23:23 trooly napisał: > Dobre, bardzo uspokajające, ... wiem, jesteś spokojny o to, że gdy będzie gród i marka, to gorzów będzie markowy jak viens? przydałby się w kawiarni jakiś markowy obraz na ścianę. oglądając galerie starych mistrzów w dreźnie zwróciłem uwagę na bardzo "nowoczesny" obraz. już wcześniej często spotykałem jego reprodukcje, ale nie wiedziałem, że to jest olej na papierze podklejonym płótnem i naprawdę pochodzi z XVII wieku. wallerant_vaillant ciekawy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: wiem! potrzebna jest marka ... IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.09, 15:51 ps. funkcjonuje ten link do obrazu? bildarchiv.skd-dresden.de/skddb/SearchResult_RecordInfo.jsp?recordView=SearchResult_RecordInfo&recordIndex=1380 Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: wiem! potrzebna jest marka ... 27.02.09, 15:55 Gość portalu: nicelus napisał(a): > ps. funkcjonuje ten link do obrazu? niestety "Ein Fehler ist aufgetreten." Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: wiem! potrzebna jest marka ... 27.02.09, 15:56 z firmy nic nie widzę, nic nie słyszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: wiem! potrzebna jest marka ... IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.09, 16:29 to nie ten valliant od firmy od pieców gazowych, tylko valliant malarz od obrazów. :) link do obrazu nie nie funkcjonował, więc powtórzyłem jeszcze raz do strony z obrazem. ciekawski obraz olejny, jak na tamte lata. nosi tytuł: "»Ein Brett mit Briefen, Federmesser und Schreibfeder hinter roten Bändern« - deska z listami, nożykiem do piór i piórami do pisania za czerwoną tasiemką. niestety kolory trochę kiepskie, bo werniks dawno nie odnawiany. w orginale tasiemka jest bardziej czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: wiem! potrzebna jest marka ... 27.02.09, 09:07 Gość portalu: nicelus napisał(a): > poproszę markowy cogniac. proszę bardzo: www.ewga.net/users/UserFiles/Image/ewga/ewga2/cognac.jpg > puszczę trochę markowej muzyki. > poproszę o jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Je sais bien qu'elle est jolie cette fille IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.09, 16:38 calama napisała: > proszę bardzo: bardzo dziękuję. wspaniały i markowy. > poproszę o jeszcze :) typu "wróć, wróć" - już nie mam. jeżeli kazik wróci, to coś pasującego znajdę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: viens, viens IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.09, 08:19 wróć, wróć, to moja prośba wróć, wróć, ale nie do mnie mój ojcze wróć, wróć, powróć do mojej matki wróć, wróć, ona umiera bez ciebie wróć, wróć, niech wszystko się rozpocznie od nowa, wróć, wróć, bez ciebie życie wróć, wróć, jest tylko ciszą wróć, wróć, która się nie kończy wiem dobrze że jest ładna ta dziewczyna i to że dla niej zapominasz swoją rodzinę nie przyszłam tu aby ciebie osądzać lecz aby zabrać ciebie do domu wydawałoby się że jej miłość posiadła twoją duszę myślisz że to warte jest miłość twojej żony która tak potrafiła dzielić z toba los nie wypuszczając twojej dłoni wróć, wróć, mama we wrześniu wróć, wróć, odnowiła pokój wróć, wróć, jak wcześniej razem wróć, wróć, będziecie tam spać wróć, wróć, to moja prośba wróć, wróć, ale nie do mnie mój ojcze wróć, wróć, do matki mojej wróć, wróć, ona umiera bez ciebie wiesz ze Janek poszedł do szkoły nauczył się alfabetu , jest taki śmieszny kiedy udaje że pali papierosa to doprawdy twój portret wróć, wróć, to moja prośba wróć, wróć, uśmiechasz się do mnie ojcze wróć, wróć, zobaczysz mamę wróć, wróć, ona jest jeszcze piękniejsza niż wcześniej, niż wcześniej, niż wcześniej, niż wcześniej wróć, wróć, nie mów nic mój ojcze wróć, wróć, pocałuj mnie mój ojcze ... www.youtube.com/watch?v=PnkJVL76dnQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: wiem, wiem IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.09, 16:48 nawet na chwile nie można na konjak do calama café wyskoczyć, bo matka zaraz dzieci wysyła. już dobra, odchodzę od tego komputera i już wracam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: silence ... IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.09, 03:39 no, co jest? ... coś cicho w kawiarni się zrobiło ... SOUND_OF_SILENCE Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: silence ... 02.03.09, 07:42 Gość portalu: nicelus napisał(a): > no, co jest? ... > coś cicho w kawiarni się zrobiło ... jakie cicho? Simon & Garfunkel śpiewają :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: dosyć staroci ... IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.09, 13:02 czas na przebudzenie. :) DUFFY_MERCY Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: dosyć staroci ... 03.03.09, 08:38 Gość portalu: nicelus napisał(a): > czas na przebudzenie. > :) pałeru mi nie brakuje :) wczoraj szukałam płyty, której słuchałam kiedyś tam Barbry Streisand ... i nie znalazłam kompletnie nie wiem, co tam było na tej płycie ;)))) wiem, że wtedy lubiłam tego słuchać to był koncert, jakieś urodziny czy jubileusz Barbra dmuchała świeczki, co było słychać i płyta była sprzed 1995 roku... może ktoś mi pomoże? :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: viens, viens 02.03.09, 20:39 czesc calama i reszta:) moze bysmy kawy sie u pretty na trawniku sie napili? nie czytalem calosci za dluga, ale pytanie? czemu dlaczego nie:) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: viens, viens 03.03.09, 08:34 andrzejusa napisał: > czesc calama i reszta:) > > moze bysmy kawy sie u pretty na trawniku sie napili? super pomysł! ja chcę kawy na trawniku! ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no ragazzo no ... IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 01:33 andrzejusa napisał: > moze bysmy kawy sie u pretty na trawniku sie napili? a co na to patty? tfu nie patty, tylko pretty. > czemu dlaczego nie:) "nie, chłopcze, nie" śpiewała patty, a nie pretty. www.youtube.com/watch?v=6J3CCHTic9w Odpowiedz Link Zgłoś
calama specjały na dziś ;) 03.03.09, 08:42 same ... dietetyczne ;) twarożki, kolorowe i apetyczne sałatki warzywne, jajka w koszulkach i na deser po owocu ;))))) ale jak ktoś nie chce lżej się wiosną poczuć to golonkę też znajdę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 04.03.09, 07:45 dziś dwie sałatki :) pekińska z kiełkami i jajkiem, dla od_ważnych i sałatka gyros dla tych, co nie walczą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: calama café 04.03.09, 08:51 A ja poprosze szybką wódkę i tatara. I zaraz potem drugą wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 04.03.09, 09:44 pyttacz napisał: > A ja poprosze szybką wódkę i tatara. > I zaraz potem drugą wódkę. proszę bardzo :) dufusipsychole.files.wordpress.com/2008/07/tatar.jpg upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/WYBOROWA_WÓDKA.jpg jak dwie wódki z rana ... to pewnie gadulec tez potrzebny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 04.03.09, 22:03 no to po drinku przy muzyce Nigela ;) może wino lepiej pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: calama café IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.09, 22:14 calama napisała: > no to po drinku przy muzyce Nigela ;) > może wino lepiej pasuje? słyszałem, że inwestować najlepiej jest w alkohol. szybko się zwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 04.03.09, 22:19 Gość portalu: nicelus napisał(a): > słyszałem, że inwestować najlepiej jest w alkohol. > szybko się zwraca. hm... w moim przypadku to kiepska inwestycja nie zwraca się :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: calama café IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 09:27 calama napisała: > nie zwraca się :))) może zbyt mało inwestujesz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: calama café IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 09:40 Gość portalu: nicelus napisał(a): > może zbyt mało inwestujesz? Albo w złe walory. U mnie każda inwestycja w gin zwraca się wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 05.03.09, 09:47 Gość portalu: login_t napisał(a): > Albo w złe walory. > U mnie każda inwestycja w gin zwraca się wielokrotnie. > hm... pomyślę o wermutach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: calama café 05.03.09, 17:19 "...gin zwraca się wielokrotnie..." ... nie brzmi to zachecajaco... P.S. a może taki był cel tej konstatacji? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 05.03.09, 09:47 Gość portalu: nicelus napisał(a): > może zbyt mało inwestujesz? > ;) wolę być ostrożna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 05.03.09, 08:41 cytrynowa sencha dobra na wiosenny poranek jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: calama café IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 17:12 calama napisała: > cytrynowa sencha dobra na wiosenny poranek jest :) a ja żrę suszone goji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus sido "herz" (serce) IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 17:23 to może wiosną o poranku zmienię w kawiarni płytę na coś gadanego. (mam też swój cel. taki wątek "rzeka" jest łatwy do znalezienia i zawszę znajdę bez kłopotu moje tłumaczenie.) www.youtube.com/watch?v=baXLdJvqwhU&feature=related musisz słuchać swego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze nawet jeżeli tego chcesz, to ja się nie mieszam jak zrobisz, tak będzie prawidłowo. musisz słuchać swojego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze jeśli chcesz, ono zadecyduje za ciebie również jeśli kiedykolwiek będziesz żałował, tak będzie prawidłowo. ty i twoja żona jesteście cudowną parą zresztą wasze słowo "tak" potwierdzacie sobie każdego roku macie dwoje dzieci, ty zarabiasz nieźle masz żonę która cię kocha i zawsze cię wspiera ufasz jej, a ona ufa tobie to nie zdarza często mój przyjacielu, wierz mi możesz jej wszystko powiedzieć, ona cię zawsze wysłucha zawsze o tobie myśli oczekuje kolejnego dziecka jesteście tacy szczęśliwi, jednak coś cię dręczy nie dajesz jej poznać, ale ona wygląda ci zbyt okazale nie wydaje ci się atrakcyjna, kiedy brzuch jej rośnie dlatego dziś wychodzisz z domu, bo potrzebujesz seksu dzwonisz do chłopaków, idziecie na ubaw na układ po ubawie, sido wpisuję cię na listę nie ociągasz się długo, podrywasz dziewczyny zdejmujesz obrączkę, żeby łatwiej ci uwierzyły jedna połknęła haczyk, idzie na wszystko twojej laski nie ostudzi nawet człowiek z lodu mi jest obojętne, co ty teraz zrobisz, ja nie mogę decydować weź ją…nie…zostaw ją, ja myśl... musisz słuchać swego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze nawet jeżeli tego chcesz, to ja się nie mieszam jak zrobisz, tak będzie prawidłowo. musisz słuchać swojego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze jeśli chcesz, ono zadecyduje za ciebie również jeśli kiedykolwiek będziesz żałował, tak będzie prawidłowo. masz cały świat, znaczy nie masz nic każdy w szkole cię wyśmiewa, ponieważ jesteś biedny wszyscy noszą prawdziwe "nike", tylko ty te z polski nic cię nie cieszy, w szkole siedzisz jak na węglach chcesz tylko do domu, bo twoja mama źle się czuje siedzi sama i płacze nad swoim testem na aids czy powinna być taka kara za ten ciężki czas? musiała stać na ulicy, (dlaczego?) musiała zarabiać pieniądze (aha) i zaczynasz się modlić, zaczynasz rozmawiać z bogiem zaczynasz opychać się do granic i rzygać wtedy pewnego dnia spotykasz w parku człowieka który wciska ci do ręki brązowy proszek za 20 marek i ty wiesz że to może pozwolić ci fruwać ale może też życie zrujnować i zrobić z człowieka zwierzę mi jest obojętne, co teraz robisz, nie mogę decydować wstrzyknij to…nie…zostaw to, ja myśl... musisz słuchać swego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze nawet jeżeli tego chcesz, to ja się nie mieszam jak zrobisz, tak będzie prawidłowo. musisz słuchać swojego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze jeśli chcesz, ono zadecyduje za ciebie również jeśli kiedykolwiek będziesz żałował, tak będzie prawidłowo. musisz słuchać swego serca musisz słuchać swego serca czasami dochodzisz do punktu w którym nic nie wychodzi wprawdzie chcesz iść w lewo, ale przecież w prawo jest też druga droga w którą stronę powinieneś zmierzać, nie wie nikt musisz słuchać swego serca, tak jest lepiej dla twojego sumienia każdy człowiek popełnia błędy, też ten typ tu obok ważne jest tylko, czy może się z tymi błędami żyć nie możesz zawsze tylko prawidłowe decyzje podejmować niektóre decyzje mogą ci wyjść bokiem ja nie chcę powiedzieć, że twoje serce zawsze idealnie zdecyduje lecz pomiędzy wszystkimi innymi, jest to najlepsza rada to jest tak proste, nie musisz wybierać nie pozwól żeby ci ktoś coś wcisnął musisz słuchać swego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze nawet jeżeli tego chcesz, to ja się nie mieszam jak zrobisz, tak będzie prawidłowo. musisz słuchać swojego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze jeśli chcesz, ono zadecyduje za ciebie również jeśli kiedykolwiek będziesz żałował, tak będzie prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: sido "herz" (serce) IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 00:36 www.youtube.com/watch?v=-ikcvxhaDBg&feature=channel Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: sido "herz" (serce) 06.03.09, 07:55 "musisz słuchać swego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze nawet jeżeli tego chcesz, to ja się nie mieszam jak zrobisz, tak będzie prawidłowo. musisz słuchać swojego serca słuchaj jak bije, jak błaga, jak krzyczy, słuchaj jak żyje, jak się śmieje, jak płacze jeśli chcesz, ono zadecyduje za ciebie również jeśli kiedykolwiek będziesz żałował, tak będzie prawidłowo." taaaaa następny romantyk jeszcze nie tak całkiem dawno też bym się pod tym podpisała ale ... życie sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: sido "herz" (serce) IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.09, 10:13 calama napisała: > taaaaa > następny romantyk ale jest też logiczne i racjonalne wyjaśnienie: "musisz słuchać swego serca, tak jest lepiej dla twojego sumienia każdy człowiek popełnia błędy, też ten typ tu obok ważne jest tylko, czy może się z tymi błędami żyć nie możesz zawsze tylko prawidłowe decyzje podejmować niektóre decyzje mogą ci wyjść bokiem ja nie chcę powiedzieć, że twoje serce zawsze idealnie zdecyduje lecz pomiędzy wszystkimi innymi, jest to najlepsza rada" :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: sido "herz" (serce) 06.03.09, 10:16 gdyby wszyscy kierowali się sercem i emocjami to niezły bałagan byłby ;)))) ale to nie powód, by nie wypatrywać wiosny :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: sido "herz" (serce) 06.03.09, 13:25 "...musisz słuchać swego serca..." ... to brzmi jak zalecenia kardiologa... i to w fazie depresji... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: sido "herz" (serce) 06.03.09, 13:29 e_werty napisał: > ... to brzmi jak zalecenia kardiologa... i to w fazie depresji... myslę, że kardiolog w stanie depresji nie powinien nic zalecać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: sido "herz" (serce) IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 11:16 calama napisała: > następny romantyk eee, romantyk to joe dassin. www.youtube.com/watch?v=oIElXj0ZKlk Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: sido "herz" (serce) 11.03.09, 08:53 jaką muzykę dziś zapoda nicelus? pod kwitnące krokusy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: pod krokusy? ... IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 09:37 calama napisała: > jaką muzykę dziś zapoda nicelus? > pod kwitnące krokusy ;) NIGEL KENNEDY Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 11.03.09, 09:59 :)))) idealnie pasuje :) pod te krokusy co wyrosły mimo wertykulacji trawnika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: pod krokusy? ... IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 16:44 cieszę się, że ta muzyka pomaga krokusom wychodzić z ziemi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 11.03.09, 19:29 Gość portalu: nicelus napisał(a): > cieszę się, że ta muzyka pomaga krokusom wychodzić z ziemi. > :) puszczam im wieczorem i rano ;) zastanawiające, że przeżyły tylko białe najwięcej było żółtych :) może żółte inną muzyke lubią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 11.03.09, 20:35 pretty01 napisała: > Dobry wieczór, czynne...? > jasne! jakiego drinka pani sobie życzy? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 11.03.09, 20:43 pretty01 napisała: > Z palemką :) > to już podaję mojito, z palemką ;) a co do jedzenia? i co będziemy omawiać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: pod krokusy? ... 11.03.09, 20:52 calama napisała: > a co do jedzenia? O tej porze to ja od tygodnia nie jadam :( Może dlatego nie mam humora... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 11.03.09, 21:07 pretty01 napisała: > O tej porze to ja od tygodnia nie jadam :( Może dlatego nie mam humora... ;) > o tej porze jada się tylko wyjątkowo :) możemy nie robić wyjątku a możemy jakieś pomidory (takie sierpniowe) wciągnąć w końcu to wirtualny świat to moga być pomidory prosto z krzaka nawet w marcu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 08:38 Krłasanta i espresso na jedną nogę poproszę... Jedencukier, bez mleka, wstrząśnięte... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 08:58 pyttacz napisał: > Krłasanta i espresso na jedną nogę poproszę... > Jedencukier, bez mleka, wstrząśnięte... się robi krłasancik z ciemną czekoladą i gorące, pachnące, czarne espresso dziś w gratisie uśmiech :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 09:18 Przepraszam, że uciekłam wczoraj bez słowa, zostawiając niedopitego drinka... Se la wi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 09:21 pretty01 napisała: > zostawiając niedopitego drinka... Wlaliśmy nazad do butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 09:47 pyttacz napisał: > Wlaliśmy nazad do butelki. takich numerów się tu nie robi! i jakie wlaliśmy? :P Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 10:09 calama napisała: > i jakie wlaliśmy? :P Ja z Wertym, jak byłaś odwrócona i wycierałaś szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 10:13 pyttacz napisał: > Ja z Wertym, jak byłaś odwrócona i wycierałaś szklanki. Werty rzeczywiście był, nawet pamiętam, że zamawiał sok jabłkowy. Ale Ciebie nie było, więc nie ściemniaj. :P Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 10:39 A ja znikam. wpadnę na popołudniową kawkę. Ostatnio piłam świetną w Austrii- "Maria Teresa" z likierem pomarańczowym. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 10:47 pretty01 napisała: > A ja znikam. wpadnę na popołudniową kawkę. Ostatnio piłam świetną w Austrii- > "Maria Teresa" z likierem pomarańczowym. Pycha. popołudniowa kawkę będziesz robiła sama ;) wieczorkiem wpadnij na drinka to pogadulcujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 10:48 pretty01 napisała: > Był inkognito ;) > gościu dwa razy tego samego drinka chciał Ci sprzedać, a Ty go bronisz? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: pod krokusy? ... 12.03.09, 09:46 pretty01 napisała: > Przepraszam, że uciekłam wczoraj bez słowa, zostawiając niedopitego drinka... S > e > la wi ;) spoko się rozumie takie sprawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus pytanie do moderatorów ... IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 23:43 i wszystkich, którzy coś na ten temat wiedzą. jeżeli znalezione w internecie piosenki przetłumaczyłem i tu zamieściłem, to czy czasem nie złamałem jakichś praw autorskich? jeżeli tak to proszę o wykasowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 06.03.09, 08:10 to po romantycznych songach nicelusa zapraszam na kawę, dobrą herbatę i lekkie sniadanie :)))))) www.youtube.com/watch?v=9frf-BNwMic&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: calama café 06.03.09, 08:45 calama napisała: > lekkie sniadanie :)))))) No to dwie wódki i tatara poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 06.03.09, 08:50 pyttacz napisał: > No to dwie wódki i tatara poproszę. To ja może od razu trzy wódki schłodzone przygotuję. :) I dużego tatara. Rozumiem miłość do surowego mięsa. My weganie najbardziej lubimy właśnie surowe mięso. ;) I robię w domu schab suszony, za jakies 17 dni będzie w karcie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: calama café 06.03.09, 09:28 calama napisała: > I robię w domu schab suszony, za jakies 17 dni będzie w karcie. ;) Też kiedyś spróbuję ususzyć. Choc w schabie przeważnie setki litrów wody. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 06.03.09, 09:43 pyttacz napisał: > Też kiedyś spróbuję ususzyć. > Choc w schabie przeważnie setki litrów wody. ponad 30% z 1,2 kg wychodzi 0,8 Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 06.03.09, 12:53 czas na kawę :) z jakimś jabłkiem, albo mrożonymi truskawkami dla hardkorowców tiramisu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: calama café 06.03.09, 21:51 czesc calama , czesc pretty , czesc nicelus , czesc werty i czesc cala reszta forumo!!!! zebysmy tak sie na kawce na trawce ,trawce pretty spotkac mogli (ze do tematu powroce), cza by pozytywnej opinii wlascicielki trawnika:)) odpowiedniego czasu (daty )nam potrzeba, i to powinno byc jzu dalej niz blizej, bo miesko smaczne bym przywiesc bym chial, a ono dopiero sie pojawia, w sezonie grilowym. a czy coreczke bede mogl przywiesc? a czy psa (grzeczny jak cholera!)? a namiot moze by sie na letkie sniadanie zalapac? a na lykend , czy tylko na jedno popoludnie? i czy nicelus romantyczny przybedzie? a czy werty sceptyk zyciowy moze sie pofatyguje? a moze jednak na kawalersko, bez coreczki, bo impreza MOCNA bedzie? tyle pytan? a odpowiedzi? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 10.03.09, 07:09 zaparzę herbatę i kawę póki wszyscy jeszcze śpią ;) i muffinki przygotuję, z wiśniami ze spirytusu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: calama café IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 08:26 calama napisała: > zaparzę herbatę i kawę póki wszyscy jeszcze śpią ;) No to ładnie, po półtorej godziny ostygła. Poproszę kawę rozpuszczalną odgrzewaną w mikrofali. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 10.03.09, 08:39 Gość portalu: login_t napisał(a): > Poproszę kawę rozpuszczalną odgrzewaną w mikrofali. ojej, czegoś takiego nie robię... w porządnych knajpach nie ma mikrofali zaparzę nową, z ręcznie mielonych ziaren chyba będzie lepsza ;) mocna i z cukrem może być? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 10.03.09, 10:07 sobie zapodam trzy wódki jedną za auto, które właśnie ma wymieniane zawieszenie drugą za rower, co też u fachowca jest, na regulacji przerzutek trzecią za moje zdrowie, cobym wygrała z tym cholerstwem co mnie bierze od niedzielnego roweru i żebym dała radę bez środków transportu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 11.03.09, 07:58 dziś specjalność zakładu - świezy chleb z masłem i szczypiorkiem :) wszak wiosna idzie :) dla od_ważnych - surówka dla tych, co lubia - golonka i śmietana do popicia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 12.03.09, 20:06 no to po kromce świeżego chleba z płatkami owsianymi, z masłem ( lub olejem lnianym) i solą do tego śliwowica z lodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 19:24 w sobotni wieczór czas na drinka :) mojito na ochłodę po słonecznym dniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 19:32 może do mojito nie pasuje, ale zrobiłam super zupę cebulową z grzankami i serem to do zupy białe wino :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 20:35 calama napisała: > w sobotni wieczór czas na drinka :) > mojito na ochłodę po słonecznym dniu :) > gości nie ma to sama opróżnię bakardziaka i całą doniczke mięty zużyję ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:06 najmocniejszy alkohol jaki widzialam mial 96% jest cos takiego w karcie zakladu? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:10 Gość portalu: ff napisał(a): > najmocniejszy alkohol jaki widzialam mial 96% > > jest cos takiego w karcie zakladu? na zamówienie jest prawie wszystko nie polecam jednak 96 %, bo to będzie krótkie picie ;) to łiski on de rok czy śliwowica z lodem? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:14 calama napisała: > nie polecam jednak 96 %, bo to będzie krótkie picie ;) trudno, jak pisalam dzis jest mi wszystko jedno > to łiski on de rok czy śliwowica z lodem? ;))) jedno i drugie w stosunku 1:1 + 2 kostki lodu prosze Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:17 Gość portalu: ff napisał(a): > trudno, jak pisalam dzis jest mi wszystko jedno to zrobię coś dobrego :) > > to łiski on de rok czy śliwowica z lodem? ;))) > jedno i drugie w stosunku 1:1 + 2 kostki lodu > > prosze nietypowe zestawienie ale pewnie zszarga z lekka i o to chodzi ;) w tvn mam w gratisie banderasa ;)))) moją miłość ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:23 calama napisała: > to zrobię coś dobrego :) do tego wole jednak mezczyzne :) > nietypowe zestawienie > ale pewnie zszarga z lekka i o to chodzi ;) wlasnie, chodzi o to zeby sponiewieralo > w tvn mam w gratisie banderasa ;)))) > moją miłość ;)))) no coz, moja miloscia jest george clooney ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:30 Gość portalu: ff napisał(a): > do tego wole jednak mezczyzne :) kobiety też robią dobre drinki :P > wlasnie, chodzi o to zeby sponiewieralo stałych klientów zszarganych odwozimy do domu, by bezpiecznie dotarli ;) > > no coz, moja miloscia jest george clooney ;) codziennie o 17 jest w tv :) banderas rzadziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:37 calama napisała: > kobiety też robią dobre drinki :P wiem, wiem, dlatego przyszlam ;) > stałych klientów zszarganych odwozimy do domu, by bezpiecznie nawet 136 km? > > no coz, moja miloscia jest george clooney ;) > codziennie o 17 jest w tv :) > banderas rzadziej ;) mnie to nie przeszkadza :) rzadko ogladam TV, ostatnio widzialam moja milosc w "tajne przez poufne" Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:47 Gość portalu: ff napisał(a): > > stałych klientów zszarganych odwozimy do domu, by bezpiecznie > nawet 136 km? pewnie! w najgorszym wypadki dopoję i dowiozę 27 marca - wtedy realnie się tam wybieram :) > rzadko ogladam TV, ostatnio widzialam moja milosc w "tajne przez poufne" nie oglądałam tv też mi mało potrzebne :) do dobranocek i mini mini najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:56 calama napisała: > w najgorszym wypadki dopoję i dowiozę 27 marca - wtedy realnie się > tam wybieram :) odstawisz mnie wtedy na izbe wytrzezwien :) pare razy juz tam bylam i nie wspominam mile ze wzgl. na wystawiony rachunek > > rzadko ogladam TV, ostatnio widzialam moja milosc w "tajne przez > poufne" > nie oglądałam obejrz > tv też mi mało potrzebne :) > do dobranocek i mini mini najbardziej :) eee, no czasem sie przydaje procz w/w Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:59 Gość portalu: ff napisał(a): > odstawisz mnie wtedy na izbe wytrzezwien :) > pare razy juz tam bylam i nie wspominam mile ze wzgl. na wystawiony rachunek ups przecie mówiłam, że do domu albo gdzie będziesz chciała :) > obejrz zapiszę ;) > > tv też mi mało potrzebne :) > > do dobranocek i mini mini najbardziej :) > eee, no czasem sie przydaje procz w/w pewnie, że tak ale nie jestem niewolnicą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:05 calama napisała: > ups ok, nie ma sprawy nie kryje sie z tym, ze bylam uzalezniona i wlasnie wracam do zdrowia > zapiszę ;) koniecznie, najlepiej zrob tatuaz moze byc zmywalny > ale nie jestem niewolnicą :) a w ogole to jestes od czegos uzalezniona? tylko nie pisz, ze od dwoch pedalow :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 22:13 Gość portalu: ff napisał(a): > nie kryje sie z tym, ze bylam uzalezniona i wlasnie wracam do zdrowia ale wirtualne drinki możesz? > moze byc zmywalny tylko zmywalny > a w ogole to jestes od czegos uzalezniona? tylko nie pisz, ze od dwoch pedalow > :) tylko w wyłącznie :) nawet od kompa nie jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:23 calama napisała: > ale wirtualne drinki możesz? w kazdej ilosci i stezeniu > > moze byc zmywalny > tylko zmywalny na poczatek zapisz wodoodpornym markerem > nawet od kompa nie jestem ;) podziwiam ja mam pare nalogow i nie zamierzam z nimi walczyc z jednych sie lecze a inne nabywam, taki juz moj los i dobrze mi z tym Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 22:31 Gość portalu: ff napisał(a): > w kazdej ilosci i stezeniu to super! te wirtualne najlepsze a czasami i uderzyć do głowy potrafią ;) > ja mam pare nalogow i nie zamierzam z nimi walczyc > z jednych sie lecze a inne nabywam, taki juz moj los > i dobrze mi z tym takie Twoje hobby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:39 calama napisała: > te wirtualne najlepsze > a czasami i uderzyć do głowy potrafią ;) a palic mozna? bo mam ochote > takie Twoje hobby ;) nalog, tak mowia lekarze u ktorych sie lecze Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 22:41 Gość portalu: ff napisał(a): > a palic mozna? bo mam ochote można jest niesamowicie silna wentylacja, bo nie lubię dymu :) > nalog, tak mowia lekarze u ktorych sie lecze to ich się słuchaj ja się nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:47 calama napisała: > jest niesamowicie silna wentylacja, mam nadzieje, ze wlosow mi ta silna wentylacja nie wciagnie, co? > > nalog, tak mowia lekarze u ktorych sie lecze > to ich się słuchaj > ja się nie znam jak to, masz zdanie na kazdy temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 22:50 Gość portalu: ff napisał(a): > mam nadzieje, ze wlosow mi ta silna wentylacja nie wciagnie, co? będziesz najwyżej wyglądać jak bridzit dzons po przejażdżce kabrioletem ;) > jak to, masz zdanie na kazdy temat ;) każdy ma na wielu sprawach się nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:57 calama napisała: > będziesz najwyżej wyglądać jak bridzit dzons po przejażdżce > kabrioletem > ;) tak wygladam codziennie wiec jak moge wygladac po wciagnieciu wlosow w wentylator? > > jak to, masz zdanie na kazdy temat ;) > każdy ma ja np. nie > na wielu sprawach się nie znam to tak jak ja nie znam sie na wchodzeniu komus na glowe i do tej pory nie umiem zatankowac samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 23:00 Gość portalu: ff napisał(a): > i do tej pory nie umiem zatankowac > samochodu jak to możliwe? to nie jest trudne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:03 calama napisała: > Gość portalu: ff napisał(a): > > > i do tej pory nie umiem zatankowac > > samochodu > jak to możliwe? > to nie jest trudne ;) zawsze sie znajdzie uprzejmy i mily pan ... sama widzisz, nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 23:07 Gość portalu: ff napisał(a): > zawsze sie znajdzie uprzejmy i mily pan ... > sama widzisz, nie warto na szelu są tacy w gratisie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:17 calama napisała: > na szelu są tacy w gratisie ;) tym bardziej nie warto zawsze to okazja do poznania kogos ciekawego nie koniecznie gratis/bonus Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 23:19 Gość portalu: ff napisał(a): > > na szelu są tacy w gratisie ;) > tym bardziej nie warto > zawsze to okazja do poznania kogos ciekawego > nie koniecznie gratis/bonus no tak, kiedyś spotkałam ciekawego gościa na stacji :) i nawet nie był w pióropuszu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:28 calama napisała: > no tak, kiedyś spotkałam ciekawego gościa na stacji :) i nie mow, ze zostal Twoim mezem ;) > i nawet nie był w pióropuszu ;) nie liczy sie, to kolega Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 16.03.09, 10:01 Gość portalu: ff napisał(a): > > i nawet nie był w pióropuszu ;) > nie liczy sie, to kolega hm.... jakoś nie jestem zainteresowana znajomościami ze stacji benzynowej miałabym niby iść z takim na kawę czy drinka? nie, dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama na stacji 19.03.09, 08:41 Gość portalu: ff napisał(a): > tym bardziej nie warto > zawsze to okazja do poznania kogos ciekawego > nie koniecznie gratis/bonus Zainspirowana słowami ff pojechałam zatankować. Kawą z obcym nie byłam zainteresowana, ale myślę - rozpoznam sytuację. Oprócz mnie były dwie osoby - dziadek faworitką i laska reno. Dziadek miał problemy z otwarciem baku, a laska szarpała się z dystrybutorem. :))))) Gorzów. Nawet szans na zatankowanei przez kogoś nie ma. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: na stacji 19.03.09, 09:48 calama napisała: > Gorzów. Nawet szans na zatankowanei przez kogoś nie ma. ;)))) Mi kiedyś pewien osobnik napompował koło... A potem zainkasował dychę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: na stacji 19.03.09, 09:53 pretty01 napisała: > Mi kiedyś pewien osobnik napompował koło... > A potem zainkasował dychę :)))) > oj... koła to inna bajka jak za starodawnych czasów jeździłąm maluchem i raz w miesiącu łapałam gumę to zawsze ktoś mi zmieniał koło, a ja się wkurzałam - przeciez ja umiem! sama chcę! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: calama café IP: 77.242.227.* 14.03.09, 21:18 Coś mocnego poproszę, ale może być do 40%. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:22 Gość portalu: kasia napisał(a): > Coś mocnego poproszę, ale może być do 40%. może nalewkę jeżynową? mocna, mocno owocowa i baaardzo dobra z własnych jeżyn :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 14.03.09, 21:37 to do drinków: www.youtube.com/watch?v=KEhpjoz68hY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: calama café IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 00:02 calama napisała: > całuśnych snów! senkju, ale to nie bedzie sen Odpowiedz Link Zgłoś
calama 16.03 16.03.09, 08:35 w ostatni ciepły dzień marca czas na śniadanie świeży chleb z jogurtem bałkańskim i herbata miętowa :) z życzeniami miłego dnia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: 16.03 16.03.09, 09:24 Ostatni ciepły dzień marca albo będzie za 2 tygodnie, albo był w sobotę. Chleb z miodem i kawa - dla odmiany z ekspresu, czarna, jeden cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: 16.03 16.03.09, 09:54 pyttacz napisał: > Ostatni ciepły dzień marca albo będzie za 2 tygodnie, albo był w > sobotę. u nas ciepło szaro-buro, ale ciepło > Chleb z miodem i kawa - dla odmiany z ekspresu, czarna, jeden cukier. się robi chleb z płatkami owsianymi własnej roboty, miod niestety nie od marka_p, ale też dobry (podobno) osobiście uciekam od miodu, propolisów i temu podobnych produktów - jesienią chciały mnie zamordować a kawa mocna, czarna, aromatyczna, słodka dająca energię na pół dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: calama café 16.03.09, 09:54 Dzień dobry Dla mnie mocna kawa i bułeczka francuska z serem. Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 16.03.09, 10:02 pretty01 napisała: > Dzień dobry Dla mnie mocna kawa i bułeczka francuska z serem. Miłego dnia :) > kawa juz czeka buła też druga z jabłkiem i cynamonem :) i uśmiech :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 17.03.09, 08:50 dziś w karcie jajka na bekonie, fasolka, kiełbaski i pudding dla amatorów ;) sałatka z tuńczykiem przy tym wygląda pysznie :) piwo od 13.00 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: calama café IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.09, 11:54 calama napisała: > no to gorzowskiej kawie stawiam :)))) nie jestem na bieżąco, więc nie wiem jaka to jest kawa gorzowska, ale spróbuje. kiedyś polecałem do obejrzenia wiadukt kolejowy w łagowie i nadal polecam. tylko nie pojedyńczo w nocy, bo echo pod nim jest tak opóźnione, że własnych kroków się można przestraszyć. :) www.zachod.pl/articles/view/100-lat-kolei-w-lagowie Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama café 20.03.09, 12:33 Gość portalu: nicelus napisał(a): > nie jestem na bieżąco, więc nie wiem jaka to jest kawa gorzowska, > ale spróbuje. kawa ta nie rośnie w Gorzowie, ani nawet nie jest tu palona jest tylko w Gorzowie parzona :))) jak musi być gorzowska to będzie! ;) "Forum o wszystkim tym, co dzieje się w Gorzowie i okolicach" ;)))))))))) > kiedyś polecałem do obejrzenia wiadukt kolejowy w łagowie i nadal polecam. tylk > o > nie pojedyńczo w nocy, bo echo pod nim jest tak opóźnione, że własnych kroków > się można przestraszyć. > :) i nadal jest na liście "do zobaczenia" ;))) ale wiosna i lato przed nami to dam radę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: calama café IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.09, 12:38 calama napisała: > wiosna i lato przed nami to dam radę ;) właśnie dlatego przypomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś