gorzoowianin 03.08.08, 20:33 Fiki miki myszki Miki !!! Stal 41 - Falubaz 49 Jakie wnioski na przyszłość ..., i teraźniejszość ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: za-warciak Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 20:40 Czyżby pozorna "potęga" Stali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: *.net.fone.pl 03.08.08, 20:57 Jak to było? "dwa razy wpieprzyć tym z południa" czy jakoś podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: 82.160.209.* 04.08.08, 21:05 Skoro historia dwa razy się powtórzyła, może i z Atlasem uda się wygrać drugi raz, na ich torze ? Nasi atutów gorzowskiego toru nie czują to może i strachu przed wrocławskim torem też nie będa mieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: 82.160.209.* 04.08.08, 22:17 Co Ty biedny trenerze możesz ? Jaki masz wpływ na to, co Twoi obcy wybrańcy poczynią we Wrocławiu ? Skoro klub im dobrze płaci, jak pisał to Zielonka, to może warto się odwdzięczyć we Wrocławiu ... ? A kasa na przyszły sezon będzie taka sama, ale według zasług w tym ? Może nawet lepsza, bo już nie w roli beniaminka, ale kandydata na mistrza będzie startowała drużyna Stali. Tylko złoto się liczy ... Ja bym nie lekceważył tego, co jest w zasięgu ręki i z czego żyjemy ! Lotos to nie Falubaz. Falubaz się sprężył i zagrały derbowe emocje. Trzeba podjąć walkę jak Falubaz u nas, już od pierwszego wyścigu ... I starty. Dobry start to 80% zwycięstwa. Przećwiczcie przed meczem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: 82.160.209.* 04.08.08, 23:12 No cóż ... ? Nie każdy ... ? Nie każdy kocha Stal, jak ja ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: 82.160.209.* 03.08.08, 21:12 Trzeba oddać sprawiedliwość Mecenasowi Jerzemu Synowcowi ... !!! "Asy" drużyny Golob, Holta, Karlson to jedno, ale "korzenie" to drugie : Szewczykowski, Hlib to za mało ... !!! Wystarczyłby tylko Świst, a inny byłby duch w drużynie Stali ??? Głęboko w d... mam opinie działaczy i ogłupiałych przez nich fanów. Świst zawsze jest i był zrywny wygrywny, zwłaszcza na własnym torze. Jeszcze dziś na wyspach potrafi ogrywać najlepszych asów Grand Prix. Wygrał Falubaz 3+1 (3-Zengota,Protasiewicz,Walasek, +1-asyst.Huszcza) Przegrała Stal 0-1 ( 0-Szewczykowski, -1 - Hlib "wielki nieobecny") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Podsumowanie strat ... !!! IP: 82.160.209.* 03.08.08, 21:28 Podsumowanie strat : - strata bonusu - strata punktu remisowego - strata 3 punktów w klasyfikacji - strata 3 punktów do następnej drużyny - spadek do grupy outsiderów - załamanie pozycji drużyny - zła dyspozycja Stali przed meczem z Atlasem na ich własnym torze TOTALNA KLĘSKA - Trenerze. Golob zakochany w Gorzowie nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ryanzg Re: Podsumowanie strat ... !!! 03.08.08, 21:40 Kto wie co z Monbergiem ? Bo nieciekawie to wyglądało w TV. Nie ma żadnego info o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorzanin Re: Podsumowanie strat ... !!! IP: *.ztpnet.pl 03.08.08, 21:57 Witam Mecz oglądałem w telewizorni i musze przyznać ,że piękne widowisko! A jeszcze do tego wszystkiego nasza wygrana! Pięknie. Ale najbardziej ciesze się ,że ten wasz prezesunio miał kwaśną minę;)) A miał być wpiepsz dwa razy "tym z południa". I co, kwaśniutki Władziu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Podsumowanie strat ... !!! IP: 82.160.209.* 03.08.08, 22:41 Gość zgorzanin : Mecz oglądałem w telewizorni i musze przyznać ,że piękne widowisko! A jeszcze do tego wszystkiego nasza wygrana! Ale najbardziej ciesze się ,że ten prezesunio miał kwaśną minę;)) A miał być wpiepsz dwa razy "tym z południa". I co, kwaśniutki Władziu ?? Kochany zgorzanin, Masz wiele racji, a może nawet największą rację w tej sprawie ... !!! Gdyby Prezes zachowywał się bardziej dystyngowanie, jak na Prezesa INTERBUD przystało, nie jak wsiowy kałmuk, to może nie rozgniewałby falubaziaków i łatwiej byłoby wygrać ... ? A tak to nam dolali ... ? A tak to : miasto ze wsią nigdy nie wygra ? Chłop żywemu nigdy ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZG Re: Podsumowanie strat ... !!! IP: *.ztpnet.pl 06.08.08, 08:03 gorzydlak o nicku [ gOrzOOwianin ] napisał . miasto nigdy nie wygra ze wsią .szanowny wiesniaku z gorzydłowa informuje ,że gęstosc zaludnienia wynosi w Gorzydłowie 1.464 osoby/km . w Zielonej Górze gęstosc zaludnienia wynosi 2.025 osob/km !Kanalizacja w Gorzydłowie 192km w Zielonej Górze 212 km Zuzycie wody na osobe w gorzydłowie 4073 litry w Zielonej Górze 4396 litry Gorzydłowo tylko dlatego jest wieksze , gdyz odpowiednim czasie przyłączył sasiednie wioski i stał sie miastem-wsią ! To Zielona Góra jest miastem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 06.08.08, 19:17 ZG napisał(a): To Zielona Góra jest miastem ! Skąd u zielonogórzan ten kompleks wsi ? Ci co studiowali inżynierię mówią, że studiowali na „wsi”, a kto tam mieszka ciągle udowadnia, że ZG to nie wieś. Czy to może to, że dominuje tam wiejska zabudowa ? Największa głupotą jest mówić że Gorzów liczący 140 tys. mieszkańców jest wsią, a Zielona Góra 120 tys. jest miastem. Przyganiał „kocioł garnkowi”. Oba nie są metropoliami a dużymi 100 tysięcznymi miastami. Różnica w gęstość zaludnienia o niczym nie świadczy skoro dużą część Gorzowa zajmuje dorzecze Warty i niezabudowane wzgórza, wszak Gorzów na siedmiu wzgórzach jest położony. Jeśli by się jednak okazało, że gęstość zaludnienia w Gorzowie jest mimo to mniejsza, zamieszkanie ludności w zabudowie osiedli domków jednorodzinnych nie kołchozowych wieżowców, świadczyłoby o wyższej kulturze budowlanej w tym mieście. Ilość wykorzystywanej wody ma związek z dużą wilgotnością powietrza w Gorzowie, Zielonogórzanie muszą pić więcej dodatkowych płynów, i wielkoprzemysłową produkcją napoi alkoholowych w Zielonej Górze : piwa, wina, wódek, stąd u nich te pijackie średniowieczne tradycje. A kanalizacja musi być dłuższa w ZG skoro do Odry mają tak daleko, a przez lata i wieki ścieki zawsze odprowadzano tam do większych rzek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Zakompleksiona ZG ... IP: *.ztpnet.pl 06.08.08, 20:27 buhahaha buhahaha 140tys ! buchahhabuhahah ! stary ciebie chyba kobyła w główke kopneła buhahahbuahahah !! gorzówek obrzydliwy gorzydalaku ma 125.5 tys mieszkanców ! [roczni statystyczny ! ] Zielona Góra ma 118.1 tys. mieszkanców tylko małe ale gmina Zielona góra ma 18 tys mieszkanców ![ wy gmine gorzówka połkneliscie juz kilka lat temu i dlatego macie mniejsze zaludnienie na km/kw [ gorzówek 1.464 osoby na km/kw. Zielona Góra 2.005 osoby na km/kw ! ] REASUMUJAC ZIELONA GÓRA MA 136 TYS MIESZKANCÓW RAZEM Z GMINĄ I JEST NAJWIEKSZYM MIASTEM W LUBUSKIM ! [ a te 140 to morzesz opowiadac u cioci na imieninach w Gorzówku !!! bo w Zielonej Górze to ty jestes mały pikuś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 06.08.08, 21:34 Gość zg napisał(a): stary ciebie chyba kobyła w główke kopneła ! Znów zg mówi, o jakichś wsiowych bliżej mi nieznanych zagrożeniach ? Stoi, gdzieś tam koło Ciebie, kobyła, która od czasu do czasu kopie Cię w główkę ? To niemożliwe ? Komputer masz zamontowany w stajni ? Ja siedzę spokojnie przy komputerze w cudownej miłej kompkawiarence, wokół sami inteligentni, mili mi ludzie, niektórzy kibicują inni też podpowiadają dobre teksty i riposty dla Zieleniny, ależ fajno jest ? Trzody żadnej na kilometry tu nie uświadczysz ? Wiocha w ZG jednak się rządzi innymi prawami, jak widać ? Ja do wiochy nic nie mam ... Mleko trzeba pić, mięsko trzeba jeść, pole trzeba orać, fajno macie tam w ZG ? Niby miasto a kobyłka może kopnąć lub kurka jajko znieść ? Ciekaw jestem w którym osiedlu ZG mieszka ten Wasz Józek z Chociul ? No wiesz ten komik od kurczaków które Wam w ZG komputery naprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Zakompleksiona ZG ... IP: *.ztpnet.pl 07.08.08, 07:44 gorzydalku o nicku gOOrzowian zabawni jestescie gorzydlaki [ hiro i ty ] merytorycznie do tematu sie nie odniesliscie ,za to bełkot totalny w wydaniu gOOrzowianina jak bym film oglądał REJS . Cudaku zobacz rocznik statystyczny tam sie dowiesz ile macie do zaorania ziemi [ bo 20 km od Zielonej i od Szczecina juz Gorzówek ! a wiocha za wiochą , zgoda macie wiecej trzody chlewnej bydła rogatego kóz i wszelakiego drobiu .Zielona góra to miasto i lasy [ zielone gorzydalku ] Cudaku idz do biblioteki przeczytaj rocznik statystyczny i zobaczysz ile ziemi ornej macie w gorzówku . buchahaha 140 tys buhahahbuhahah usmiałem sie do łez z takiego cudaka jak ty , to tylko w gorzówku moga byc takie cudaki . [ może ] to do hiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 07.08.08, 15:48 zg napisał(a): gorzydalku, zabawni jestescie gorzydlaki, to bełkot totalny, Cudaku, sie dowiesz ile macie do zaorania ziemi, Gorzówek ! a wiocha za wiochą , zgoda macie wiecej trzody chlewnej bydła rogatego kóz i wszelakiego drobiu, zobaczysz ile ziemi ornej macie. Ten "zg" tylko o trzodzie, bydle, kozach i ziemi ornej bełkoce ... ? Głodnemu chleb na myśli ... ? To jakiś rolnik albo chłop czy co ... ? My w Gorzowie to jakieś cudaki ? Ani trzoda, ani ziemia orna nam w głowie i nie wiemy w końcu o co tym zielonogórzanom tam chodzi ... ? Od rana do wieczora tylko o trzodzie, orce i wiochach, może żniwa w Zielonej Górze w pełni a my o niczym gorzowskie mieszczuchy nie wim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 07.08.08, 19:46 zg napisał(a): gorzydalku, zabawni jesteście gorzydlaki, to bełkot totalny, Cudaku, się dowiesz ile macie do zaorania ziemi, Gorzówek ! a wiocha za wiochą, zgoda macie więcej trzody chlewnej bydła. Szczerze się przyznaję, że po ostatnim szkoleniu asertywności, mojej trenerce obiecałem, że wypróbuję to czego się uczyłem na szkoleniu, w tak trudnym środowisku, jakim jest forum na GW, zwłaszcza to kiedy dyskusja toczy się między kibicami gorzowskimi i zielonogórskimi na temat przegranego przez Gorzów żużlowego meczu derbowego z Zieloną Górą. Pikanterii i ostrości dyskusji dodały niefortunne prowokacyjne słowa Trenera Stali, ale i z tym szczegółem sobie nieźle poradziłem. Przeciwnicy z Zielonej Góry byli bardzo trudni nieokiełznani, niemal dzicy w swych atakach na gorzowian. Zdobycie przewagi merytorycznej w tej dyskusji można potraktować jako niebywały sukces negocjacyjny. Partnerzy pienili się ze złości i niemocy, ja słodko się uśmiechałem i w końcu wygrałem. Wyrażałem się merytorycznie, czasem z przekąsem i dowcipnie, a co najważniejsze w ramach racjonalnych i tylko czysto merytorycznych argumentacji naukowych. I tak mogę powiedzieć: Jestem dziś górą nad Zieloną Górą ! Dziękuję Pani Ewo za świetną naukę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 07.08.08, 20:20 Byłbym wielkim niewdzięcznikiem oczywiście gdybym z tego to miejsca nie podziękował wszystkim, którzy w dyskusji na wątku głos zabrali, zwłaszcza naszym gościom z Zielonej Góry. Podziwiać należy tę ich niesłychaną zapalczywość i regularność w wystąpieniach. Mimo, że są z Zielonej Góry, chętnie zagościli na stronie gorzowskiego forum i nie oszczędzając systemów nerwowych, ochoczo wdawali się w dyskusję. Byli to zielonogórzanie nieliczni, ale szczególnie zapalczywi. To był mój pierwszy krok, który już mam za sobą. Po meczu we Wrocławiu, zrobię coś jeszcze bardziej w tej sprawie trudnego. Bez względu na wynik udam się w paszczę lwa i uruchomię wątek, tym razem na forum zielonogórskim. Ciekaw jestem czy sobie dam radę z zielonogórzanami na ich własnym gruncie. Nie będzie łatwo, ale znać mistrza obiecuję. Obym znów stanął na wysokości zadania i wrócił do Gorzowa z tarczą. Już dziś szykuję tematy i argumenty, może nawet jakąś tajną broń ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Zakompleksiona ZG ... IP: *.ztpnet.pl 08.08.08, 09:58 gOOrzOOwian ! ty nie dziekuj tylko prawde pisz ! 140 tys mieszkanców to fatasmagoria twoja [ usmiałem sie do łez z ciebie za te wielkomocarstwowe fatasmagorie ! ] Zagosciłem na gorzowskim forum bo nick Andrzejusia z gorzydlowa dwa miesiace temu na forum ZG drwił sobie z naszych ligowych sportowców. [ co nie znaczy , że nie życze waszym koszykarkom Mistrza Polski ! bo chetnie ogladam mecze koszykarek z Gorzowa ! ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 08.08.08, 19:43 Gość portalu: zg napisał(a): życze waszym koszykarkom Mistrza Polski ! bo chetnie ogladam mecze koszykarek z Gorzowa ! Niespodzianka ? Nie wiedziałem, że asertywność jest zaraźliwa ... ? Teraz to ja zostałem mile zaskoczony przez z "zg" ... ? Przyznaję ! Tam w Zielonej Górze mieszkają po prostu tacy fajni ludzie, jak my ? A te nasze przedżeźnianie - to tylko zwykła zabawa i słowne gierki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 08.08.08, 21:28 Gość portalu: zg napisał(a): Andrzejusia z gorzydlowa dwa miesiace temu na forum ZG drwił sobie z naszych ligowych sportowców. "andrzejusa" to nieokrzesany typ o imieniu Andrzej z USA. Nieprzejmuj się nim. To jest człowiek o mentalności szczura, który uciekł z okrętu i ciągle bierze mu za złe, że nie tonie ? Dlatego jego celem jest, abyśmy tu w Polsce wszyscy brali się za łby ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk ele! czemu zmieniłeś nicka IP: *.backiel.com.pl 08.08.08, 22:15 buuu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: ele! czemu zmieniłeś nicka IP: 82.160.209.* 09.08.08, 14:14 Gość portalu: tk napisał(a): buuu :( Kto zmienił nicka ? O co komu tu chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: ele! czemu zmieniłeś nicka IP: *.backiel.com.pl 12.08.08, 18:53 Gość portalu: gOrzOOwianin napisał(a): > Kto zmienił nicka ? O co komu tu chodzi ? "zg" z tego wątku to wypisz wymaluj "ele!" z for zielona góra i gościnnie gorzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: ele! czemu zmieniłeś nicka IP: 82.160.209.* 12.08.08, 20:02 A kto to jest "ele" i jaka to jest róznica merytoryczna dla spraw tu omawianych ? "zg" czy "ele" grunt że miła uprzejma osoba ? Czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Świstek stary, ale jary !!! IP: 82.160.209.* 11.08.08, 21:51 Niedzielny mecz Piotra Śwista. Lokomotiv Daugavpils - Lotos Gdańsk 44:46 Lokomotiv: G. Łaguta 12 (3, 2, 3, 3, 1), Darkin 3 (2, 1, w, 0), Korolew 4 (1, 2, 1), Miesiąc 2 (0, 1, 1), Świst 7 (1, 1, 2, 1, 2), A. Łaguta 6 (1, 3, 0, 0, 2), Bogdanow 10 (3, 2, 2, 1, 2); Lotos: Zetterstroem 10 (1, 3, 3, 3, 0), K. Jabłoński 7 (0, 0, 1, 3, 3), Gafurow 8 (3, 3, 2, 0, 0), Chrzanowski 6 (2, 2, 1, 1), B. Pedersen 13 (2, 3, 3, 2, 3), Sperz 0 (0), Karpow 2 (2, 0, 0, w, 0) Piotr Świst 7 (1, 1, 2, 1, 2), Świstek stary, ale jary !!! Młody Chrzanowski zdobył tylko 6 p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Świstek stary, ale jary !!! IP: 82.160.209.* 11.08.08, 22:05 ATLAS WROCŁAW - CAELUM STAL GORZÓW 53:39 Atlas: Tomasz Jędrzejak 8+1 bonus (3,2,0,2,1), Krzysztof Słaboń 6 (0,3,1,2), Daniel Jeleniewski 10+2 (2,1,3,3,1), Mariusz Węgrzyk 8+1 (3,2,2,1,w), Jason Crump 12+1 (3,3,3,1,2), Maciej Janowski 5+2 (2,2,- ,0,1), Benjamin Barker 4 (3,1). Caelum Stal: Tomasz Gollob 14 (2,3,2,2+2,3), Jesper Monberg 8+2 (1,0,1,3,3), Peter Karlsson 7+2 (1,2,2,0,2), Matej Ferjan 6 (w,0,3,3,d), Paweł Hlib 2 (1,1,w,d), Adrian Szewczykowski 2 (1,0,- ,1,-), Kenneth Hansen 0 (0,0,0). Paweł Hlib 2 (1,1,w,d), Adrian Szewczykowski 2 (1,0,-,1,-), Świst na pewno zdobyłby więcej niż oni dwaj razem. Zwłaszcza, gdy jeździłby dla naszej Stali, a nie Lokomotivu ? W lidze angielskiej, jak się dobrze przyłoży do startu, to ogrywa nawet Crumpa i Adamsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyn Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: *.centertel.pl 03.08.08, 22:31 Gratulacje dla ZG. ten rok jest lepszy dla Falubaza. Wygrali zasłużenie a STAL zawiodła. Boli oj boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: 82.160.209.* 03.08.08, 22:59 Gość portalu: Swarozyn napisał(a): Gratulacje dla ZG. ten rok jest lepszy dla Falubaza.Wygrali zasłużenie a STAL zawiodła. Boli oj boli. Właśnie o to idzie, że nie ten ból, że przegrali, ale ten, że nasi gorzowscy żużlowcy w tym nie uniczestniczyli i nie mieli wpływu ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oferent Stadion - nowy - żużlowy... IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.08, 23:10 Mało uzywany - sprzedam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: hej prezesiku staleczki jak sie czujesz :P IP: *.ztpnet.pl 03.08.08, 23:37 Do dymisji prezesiku ! To byl jeden cel, "dwa razy wpieprz tym z poludnia" jeden jedyny. Taki typowo gorzowski. Nie udało sie FALUBAZ zniszczył staleczkę, która nie ma zawodnika z gorzowa. Sami podkupieni z zewnątrz. Ale wstyd heheeh na kolana !!! na kolana preziesiku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 04.08.08, 06:28 Gość portalu: alek napisał(a): Do dymisji prezesiku ! Można Prezesa opieprzać, ale nie od razu wypieprzać ... ?! Chłop zrobił bardzo dużo i swoje osiągnięcia dla Stali ma ... Jak na beniaminka extraligi przystało, Stal poczyniła duże postępy ... Naprawić błędy zlikwidować uchybienia i można będzie liczyć na medal. Falubaz stale będzie w ogonie extraligi bo ich na taki zryw nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zilonogórzanin Re: prezesiku, popraw się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 10:21 Masz rację dużo "zrobił" czyli co???? bo jakoś tego nie widać 100000 zł za występ dla Goloba czy jak mu tam. poprostu byliście, jesteście i będziecie gorsi od nas. Ciekwae tylko jak długo jeszcze pociągniecie z takimi długami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 04.08.08, 15:52 Gość portalu: zilonogórzanin napisał(a): Masz rację dużo "zrobił" czyli co???? bo jakoś tego nie widać 100000 zł za występ dla Goloba czy jak mu tam. Kochny Zielonka, popraw się. Nikt Twojemu Kronopolowi do kieszeni nie zagląda ile komu dotąd płacił, płaci i jak długo jeszcze będzie płacił. Biznes jest biznes, a dżentelmani o pieniadzach nie gadają. Największym sukcesem Prezia jest awans do extraligi i stadion jak marzenie. Największy i najładniejszy stadion żużlowy w Europie !!! Ta co książkami o bruk rzucała nigdy Wam takiego by nie załatwiła !!! A jeśli chodzi o gorszych i lepszych "przyganiał kocioł garnkowi". Oba zespoły lokują się jeden za drugim i zmian większych to raczej nie będzie. Kto będzie walczył i o co, w playoffach, to raczej już większego znaczenia nie będzie miało, bo ani G, ani Z, do spadku nie kwalifikują się, a na medal to też raczej na razie szans nie mają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHINE Re: prezesiku, popraw się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 14:11 Gość portalu: gOrzOOwianin napisał(a): > Gość portalu: zilonogórzanin napisał(a): Masz rację dużo "zrobił" > czyli co???? bo jakoś tego nie widać 100000 zł za występ dla Goloba > czy jak mu tam. > > Kochny Zielonka, popraw się. Nikt Twojemu Kronopolowi do kieszeni > nie zagląda ile komu dotąd płacił, płaci i jak długo jeszcze będzie > płacił. Biznes jest biznes, a dżentelmani o pieniadzach nie gadają. Tu nie chodziło o to ile Gollob dostaje tylko o to, że nie mająć pieniędzy wasze władze nie liczą się z kosztami. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 05.08.08, 14:57 Dziękuję za zainteresowanie Gorzowem i miłe cenne podpowiedzi. Co do słowa dżentelmen : pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCentelmen Słowa takie, jak dżentelmen i manadżer mogą być pisane także w wersji polskiej, a wtedy nawet można je po polsku odmieniać : - po polsku liczba mnoga wygląda : "dżentelmen", ale "dżentelmeni" - po angielsku liczba mnoga wygląda : "gentleman", ale "gentlemen" Jest wiele jeszcze innych obcojęzycznych słów, które posiadają swoje wersje w języku polskim i stosuje się do nich polskie reguły odmian gramatycznych. Jeszcze dziś w Zielonej Górze jest tablica przy ulicy Szopena zamiast Chopina i nikt się temu nie dziwi. To jest dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 05.08.08, 15:16 A jeśli się tak uczepiłeś Kobylej Góry to wiedz, że nie dotyczyła ona centralnego Gorzowa, czyli Landsberga am der Warte, a przedmieść tych od strony wyjazdu na Zieloną Górę. Landsberczycy tak popędzili im kota, że pouciekali aż do Zielonej Góry w okolicę Zawady. To dziś tam zobaczyć można pasące się kobyły. W Gorzowie tylko nam została nazwa ulicy prowadzących w Waszym kierunku. To samej Zielonej Góry Kobylaków nie wpuszczono bowiem tam żyli i do dzisiaj żyją w Waszych osobach Dziadoszanie. Dlatego u Was wszystko jest takie dziadowskie. pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Plemiona_polskie.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 05.08.08, 18:53 Gość portalu: SHINE napisał(a) : Tu nie chodziło o to ile Gollob dostaje tylko o to, że nie mając pieniędzy Wasze władze nie liczą się z kosztami. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 05.08.08, 20:58 Gość SHINE napisał(a) : Tu nie chodziło o to ile Gollob dostaje ... Zawsze byłem zwolennikiem robienia dobrych transferów i za ten Panu Prezesowi bardzo dziękuję. Jeszcze lepszy byłby, gdyby kupił dwóch Golobów, bo jak widać Holta jest bardzo himeryczny. A brat bratu dopomoże, jak nikt nikomu. Tomek i tak jest bardzo koleżeński, ale bratu zawsze się więcej pomoże niż koledze. A Jacek gracz drugiej linii z Tomkiem jeździ bardzo skutecznie. Przy takich zawodnikach, jak Tomek, druga linia też jest bardzo ważna. Świst, jako miejscowa gwardia i ...wyniki byłyby dobre. Bo coś te Bombergi nas zawodzą ... A płacić dobrym zawodnikom trzeba dobrze, bo robią dobrą robotę ! I jak to na żużlu, po prostu narażają życie. Hlib niestety pękł ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 11.08.08, 17:48 Gość portalu: gOrzOOwianin napisał(a): Jeszcze lepszy byłby, gdyby kupił dwóch Golobów, bo jak widać Holta jest bardzo himeryczny. A brat bratu dopomoże, jak nikt nikomu. Tomek i tak jest bardzo koleżeński, ale bratu zawsze się więcej pomoże niż koledze. A Jacek gracz drugiej linii z Tomkiem jeździ bardzo skutecznie. Przy takich zawodnikach, jak Tomek, druga linia też jest bardzo ważna. Polonia Bydgoszcz - RKM Rybnik 56 - 37 Polonia: Okoniewski 9 (0, 3, 1, 3, 2), J. Gollob 5 (1, 1, 2, 1), Davidsson 9 (d, 3, 2, 1, 3), Buczkowski 11 (3, 2, 3, 3, 0), Jonsson 7 (2, 2, 3), Jędrzejewski 3 (2, d, 1), Sajfutdinow 12 (3, 3, 2, 2, 2) Jacek Gollob 5 (1, 1, 2, 1), Druga linia jest równie ważna do pary z pierwszą. mniej kosztuje, a daje pełniejsze zwycięstwa w biegach. A nie tylko remisy 3:3 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Prezesiku, co ty na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 14:28 gOrzOOwianin napisał(a): Lepsze byłoby, gdyby kupić dwóch Golobów. W przyszłym sezonie Polonia Bydgoszcz wróci do Extraligi, więc oba Goloby będa tam jeździły, a nie w Gorzowie ? Stal Gorzów zostanie z palcem w nocniku. Już dziś musi Zarząd myśleć z kogo budować zespół ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Prezesiku, co ty na to ? IP: 82.160.209.* 12.08.08, 20:25 Gość portalu: kibic napisał(a): W przyszłym sezonie Polonia Bydgoszcz wróci do Extraligi, więc oba Goloby będa tam jeździły, a nie w Gorzowie ? Stal Gorzów zostanie z palcem w nocniku. No tak. "Koszula bliższa ciału." Tomek Golob odejdzie i z czym, a raczej kim Stal będzie jeździła, żeby nie spaść znów do I ligi ... ? To może od razu kupmy całą drużynę mistrza Angli albo Szwecji w komplecie, jak to sugerował Mecenas Jerzy Synowiec ? Będą miały chłopaki uproszczony grafik startów. Przejazdy z meczu na mecz też będą grupowe, a zakup zawodników w sprzedaży wiązanej obniży cenę ? I będzie sobie taki "Dream Team" jeżdził po Europie i dawał koncerty. Kocerty jazdy oczywiście ? "Stal Pirat Pool Caellum" na przykład ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Prezesiku, co ty na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 07:23 Gorzów Wlkp. był w 1975 roku stolicą polskiego żużla. Do finału rozgrywek Indywidualnych Mistrzostw Polski w Częstochowie w roku 1975 zakwalifikowało się aż 7-miu zawodników Stali Gorzów. Nigdy przedtem ani do dziś żadna drużyna nie powtórzyła takiego wyczynu. Do finału bowiem zakwalifikowali się Edward Jancarz, Jerzy Padewski, Zenon Plech, Bogusław Nowak, Jerzy Rembas, Ryszard Fabiszewski, Mieczysław Woźniak. Mistrzem Polski został Edward Jancarz. Mistrzem par klubowych w Lesznie zostali w roku 1975 Jerzy Rembas i Bogusław Nowak. W turnieju o Złoty kask w Gdańsku, rzecz bezprecedensowa, na pierwszych czterech miejscach uplasowali się Edward Jancarz, Zenon Plech, Bogusław Nowak i Jerzy Rembas. To dopiero był super zespół. Stal Gorzów nadawała ton rozgrywkom ekstraligi i z przewagą 6 p. nad kolejną drużyną wywalczyła kolejny tytuł mistrza Polski. Od 1975 r. Stal Gorzów była mistrzem Polski 4 razy z rzędu: 1975,1976,1977,1978. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Prezesiku, co ty na to ? IP: 82.160.209.* 13.08.08, 18:31 Świetnie "kibic", że to wszystko przypomniałeś ! A dzisiaj ? : Paweł Hlib 2 (1,1,w,d), Adrian Szewczykowski 2 (1,0,-,1,-), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZG Re: prezesiku, popraw się IP: *.ztpnet.pl 06.08.08, 08:11 gOrrzOOwian napisał . Kobyła góra to przedmiescie , gorzydlaku ładnie sobie wykombinowałes ,ale to sie kupy nie czyma bo jak sama nazwa wskazuje ze kobyla GÓRA a góra jest za warta . Na przedmiesciach [ od zielonki] jest równina tak wiec góra kobyla czy chcesz czy nie chcesz gorzydlaku jest w Gorzowie HEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHINE Re: prezesiku, popraw się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:42 Dobrze, skoro gOrrzOOwian nie podoba się Tobie nazwa Kobyla Góra, to może się to spodoba Gorzów Wlkp. - Gorzów Wioska Leżąca Koło Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: prezesiku, popraw się IP: 82.160.209.* 06.08.08, 22:14 SHINE napisał(a): Skoro nie podoba się Tobie nazwa Kobyla Góra, to może się to spodoba Gorzów Wlkp. - Gorzów Wioska Leżąca Koło Poznania I znów kompleksy zielonogórskich Dziadoszan dają o sobie mocno znać ? Fajna propozycja, lepsze niż miasto w Województwie Dziadoszańskim ? Do Lubuszan nigdy ZG nie należała, tylko upierdliwie się dopisywała ? Ale ja idę na ugodę i jeśli nie chcecie Gorzów - Wielmoże Lubuskiego Królestwa Polski, to - Gorzów Wielka Landsberska Kolebka Polskości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: *.net.fone.pl 05.08.08, 01:47 gorzoowianin napisał >może i z Atlasem uda się wygrać drugi raz, na ich torze ? Ach, to o te południe chodziło, żeby wpieprzyć dwa razy, teraz wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Fiki miki myszki Miki !!! IP: 82.160.209.* 05.08.08, 08:24 Gość portalu: Danny napisał(a): Ach, to o te południe chodziło, żeby wpieprzyć dwa razy, teraz wszystko jasne. Rację to Ty Danny w końcu masz. Prezes mógłby nawet być oskarżony o nakłanianie kibiców do agresji. Nie wiadomo, co znaczyło wpieprzyć ? Chyba, że miało znaczyć "wygrać na torze w ostrej sportowej walce" ? Żeby tylko kibice zadymiarze nie zrozumieli tego na opak jak to oni ? Chciał żeby zabrzmiało rubasznie, a wyszło dla Stali ... strasznie ! Zatem za te słowa na niego i drużynę już spadły kara i ośmieszenie ! Może teraz Prezes zacznie słowa cyzelować, by godzić, a nie dzielić ? Bo na lubuskiego polityka z takim tekstami to się raczej nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Zakompleksiona ZG ... IP: *.ztpnet.pl 07.08.08, 20:51 wal sie hiro pikus mały jestes z gorzydlowa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOrzOOwianin Re: Zakompleksiona ZG ... IP: 82.160.209.* 07.08.08, 21:01 zg napisał(a): wal sie hiro pikus mały jestes z gorzydlowa i tyle. Umarł Maciek umarł juz leży na desce ... A kiedy zagrali - to podskoczył jeszcze ... ? Odpowiedz Link Zgłoś