pyttacz 13.03.09, 08:28 Dwa trzynaste piątki pod rząd. (w Gorzowie, z dala od oślej ławki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nicelus Re: To nie do zniesienia IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 08:45 luty ma przeważnie 28 dni, dlatego w marcu przeważnie powtarza się numeracja dni tygodnia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: To nie do zniesienia 13.03.09, 08:58 W 1998 poprzednio. Czyli mamy pierwszy dubelt tysiąclecia. Trzeba się napić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To nie do zniesienia IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 09:58 pyttacz napisał: > W 1998 poprzednio. > > Czyli mamy pierwszy dubelt tysiąclecia. > Trzeba się napić. też czasem zaglądam do kalendarza, ale raczej do chronologii wydarzeń. mnóstwo tam ciekawostek, jak np.: 623-658 powstało pierwsze słowiańskie państwo (samon, państwo samona) 694 wizygoci nasilili prześladowania żydów (dorośli żydzi utracili majątek i wraz z rodzinami stali się niewolnikami). 704 pierwsza drukowana książka - pt. "dharani sutra" (korea) 801-850 powstanie pierwszej osady otoczonej palisadą (kraków) i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To nie do zniesienia 13.03.09, 10:19 "...dorośli żydzi utracili majątek ..." ... mogli przepisać na dzieci... (durne jakieś czy co?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To nie do zniesienia IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 10:36 e_werty napisał: > ... mogli przepisać na dzieci... > > (durne jakieś czy co?) przepisałem dosłownie z kalendarza... można się tylko domyślać, że dzieci już wcześnie nie mogły posiadać majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: To nie do zniesienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:57 Chwilę potem Półwysep Pirenejski podbili Omajadzi (muzułmanie). A wcześniej Żydzi byli traktowani jako sojusznicy Islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: To nie do zniesienia 13.03.09, 10:27 Gość portalu: nicelus napisał(a): > 704 pierwsza drukowana książka - pt. "dharani sutra" (korea) > > 801-850 powstanie pierwszej osady otoczonej palisadą (kraków) Często nachodzi mnie refleksja, że zawsze byliśmy i będziemy podążać za innymi cywilizacjami. Ale mamy i tak lepiej niż Zulusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To nie do zniesienia IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 10:51 pyttacz napisał: > Często nachodzi mnie refleksja, > że zawsze byliśmy i będziemy podążać > za innymi cywilizacjami. niedawno widziałem ciekawy film o historii chin. jeden z cesarzy zbudował największą na świecie flotę. chiny posiadały więcej okrętów niż wszystkie inne państwa. okręty chińskie rozmiarami i zdolnością bojową znacznie przewyższały wszystko inne co wtedy pływało po morzach i oceanach. chiny mogły bez żadnego problemu podbić cały świat. jednak cesarz zmarł, a jego następca kazał całą flotę zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To nie do zniesienia 13.03.09, 10:56 "... jednak cesarz zmarł, a jego następca kazał całą flotę zniszczyć." ... i zastapic euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: To nie do zniesienia IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 11:22 Ku pokrzepieniu serc powiem: Złe czasy dla Żydów minęły - niejaki Madolf zarobił 50 miliardów na piramidzie finansowej. - oto jak historia zatoczyła przysłowiowe koło - onegdaj im zabrali - dziś już nikt inny nie zabiera tylko Oni. Bycie narodem wybranym zobowiązuje?! Wall Street gorączkowo próbują oszacować skutki aresztowania przez FBI byłego przewodniczącego rady nadzorczej Nasdaq Stock Market (publikującego indeks firm wysokiej technologii Nasdaq), 70- letnego Bernarda Madoffa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To nie do zniesienia IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 11:45 hektor napisał: > ... zarobił 50 miliardów ... > ... aresztowania przez FBI ... chcą mu zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: To nie do zniesienia IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 13:34 > chcą mu zabrać? - e..nie - przecież musi wystarczyć na papugę i na zainwestowanie w jakimś zaprzyjaźnionym (nie powiem bratnim) banku -bo każiu by się obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: To nie do zniesienia 14.03.09, 19:28 Trzynasty był super. Czternasty jest kiepski. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: To nie do zniesienia 14.03.09, 19:52 calama napisała: > Trzynasty był super. > Czternasty jest kiepski. :( > Spoko, w tym roku jeszcze jeden trzynasty-piatek, w listopadzie, będzie super ;D Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: To nie do zniesienia 14.03.09, 19:55 wredny_menel napisała: > Spoko, w tym roku jeszcze jeden trzynasty-piatek, > w listopadzie, będzie super ;D pewnie listopad zawsze jest pięknym miesiącem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: To nie do zniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:46 calama napisała: > listopad zawsze jest pięknym miesiącem ;) szczegolnie nie ma to jak 1 listopad Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To nie do zniesienia 14.03.09, 23:41 "> Trzynasty był super. > Czternasty jest kiepski. :( > ...wszystkie dni sa do doopy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: To nie do zniesienia 15.03.09, 11:03 calama napisała: > Czternasty jest kiepski. :( Piętnastego tudzież. Zaliczam stany dolne. Niech już ta wiosna przyjdzie wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To nie do zniesienia 15.03.09, 00:01 14... 03. ... około 22.00 za oknem pokazal mi sie... strazak w pełnym rynsztunku...jadacy w koszu na 4 piętro... karuzela światel i policji... Dzialali okolo godziny... i nic nie zdzialali... wysiegnik był za krotki... odjechali... Cholera wie co to było? Spóźniony 13? Dostałem od policji i straży opieprz bo zdjecia robiłem... wolno robić - ale poprosili mnie zebym nie robił! Taka okazja - akcja przed balkonem... i nie wolno focic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: To nie do zniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 00:05 e_werty napisał: > Taka okazja - akcja przed balkonem... i nie wolno focic!!! kiedys bylam w roli glownej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: To nie do zniesienia IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.09, 10:32 Facjaty mundurowych są pod ochroną? -albo na akcję wyjechała wyjątkowo nie fotogeniczna załoga. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To nie do zniesienia 15.03.09, 11:23 "...wyjątkowo nie fotogeniczna załoga." ... fakt - jak sobie obejrzalem te kilka zdjęć - to gęby nieciekawe - rangi dodawały te kaski i mundury. Było takze kilku cywilnych policmajstrów... jak w jakimś serialu.... a może krecili jakieś wstawki do filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: To nie do zniesienia 15.03.09, 11:24 "...kiedys bylam w roli glownej ..." ... jako kto? Drabina strazacka? Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: To nie do zniesienia 15.03.09, 11:30 e_werty napisał: > ... jako kto? Drabina strazacka? E, tam, Werty, zaraz drabina. Z miłości płonęła! :) Znalezione w sieci: :)) "Masz swoją miłość dla mnie płonącą I pocałunki gorące Myśli ciepłe A serce wrzące. Bez Ciebie wygasam I nie ma już żaru Wtedy tracę czas Ale gdy jesteś Z iskierki szybko zmieniam się w płomienie." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna nie do zniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 20:51 "Masz swoją miłość dla mnie płonącą I pocałunki gorące Myśli ciepłe A serce wrzące.Bez Ciebie wygasam I nie ma już żaru" nie szkoda paluszków?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: nie do zniesienia 15.03.09, 21:12 Gość portalu: Żanna napisał(a): > nie szkoda paluszków?;-) Baterii -paluszków? Kotku, komputer nie działa na paluszki. A taka poezja to dopiero piękna jest, bez dwóch zdań. A jaka życiowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: nie do zniesienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 21:22 "Kotku, komputer nie działa na paluszki" włączasz i nie używasz paluszków? lubisz sobie popatrzeć?;-) [jeśli już to kociczko] ;-)) "A taka poezja to dopiero piękna jest, bez dwóch zdań" poezja? to ja wolę bez wszystkich zdań;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: nie do zniesienia 15.03.09, 21:29 Gość portalu: Żanna napisał(a): > [jeśli już to kociczko] ;-)) Taa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: nie do zniesienia IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.09, 22:08 Cóż dziś działa na paluszki? -może twarda klawiatura? -może mróz, co zmrozi nóżki?- może giętkość mego pióra? Panie zamiast biżuterii wolą nosić je w torebce. -kiedy życie nie rozpieszcza - to przynajmniej łechce. wtedy potrafi poruszyć, najgłębsze pokłady kobiecej duszy - ale nic na tym Świecie nie jest doskonałe - paluszki trzeba wymieniać - nawet gdy są małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna paluszkowe rymowanki ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 22:44 "paluszki? nóżki?" oraz ciuszki faramuszki ;-) "paluszki trzeba wymieniać - nawet gdy są małe." nawet? czy dlatego, że małe? ;-)) "może giętkość mego pióra?" może ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Zaorane hektary... poezji 15.03.09, 23:33 Hektar potrzebuje teraz spokoju. Wiosna na hektarach to nie przelewki... Odpowiedz Link Zgłoś