Dodaj do ulubionych

Wolny Piątek

10.04.09, 09:08
Pierwszy raz w życiu mam wolne w Wielki Piątek.
Z sondaży wynika, że naród, spragniony głębi przeżyć religijnych i zapewne
wiedziony brytyjskim obyczajem, też chce wolnego.

Z wczorajszych moich rozmów telefonicznych z klientami w całej Polsce wynika,
że jakieś 2/3 społeczeństwa ma wolne.
Bez uciekania się do zmiany ustawy.
Obserwuj wątek
    • calama Re: Wolny Piątek 10.04.09, 12:35
      pyttacz napisał:

> Z wczorajszych moich rozmów telefonicznych z klientami w całej
      Polsce wynika,
      > że jakieś 2/3 społeczeństwa ma wolne.
      Nie w mojej branży. U nas wszyscy na stanowisku pracy.
      Mazurki będa piec wieczorem. ;)
      Tylko ... ja z Kózką od wtorku w domu. A mazurków i tak nie
      popiekłyśmy. ;)
      • Gość: thebird1 Re: Wolny Piątek IP: *.gorzow.mm.pl 10.04.09, 13:35

Proponuje wolny cały tydzień ,nie tylko piątek .
        To jest chore .
        Kraj w kryzysie, a oni sie modlą zamiast zapier...
        • calama Re: Wolny Piątek 10.04.09, 13:39
          Gość portalu: thebird1 napisał(a):

> Proponuje wolny cały tydzień ,nie tylko piątek .
          > To jest chore .
          > Kraj w kryzysie, a oni sie modlą zamiast zapier...

chyba przez przypadek to napisałeś pod moim postem
          z Kózką zdrowiejemy i nijak się to do kryzysu nie ma :P
          Wesołych Świąt!
        • calama Re: Wolny Piątek 10.04.09, 13:44
          Gość portalu: thebird1 napisał(a):

a może miałam Kózkę po tygodniu gorączki ponad 39 puścić, żeby
          zapie...ła? Ma małe rączki to dobra byłaby do precyzyjnych prac. ;)
          Chyba niektórzy za duzo pracują. ;)
          • e_werty Free Wolny Piątek 10.04.09, 14:34
            "...po tygodniu gorączki ponad 39 puścić,..."

... cykloza?
            • Gość: jona Re: Free Wolny Piątek IP: *.access.telenet.be 10.04.09, 16:29
              A ja mam najlepszego pracodawce,wolne platne juz od
              czwartku.Niestety ci co pracuja jako soustraitentes (personel
              pomocniczy-sprzatanie,kuchnia,informatyka) maja 2 dni bezrobotnego
              technicznego
              WESOLYCH SWIAT
              • Gość: nicelus Re: Free Wolny Piątek IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.09, 19:37
                jona napisała:

> A ja mam najlepszego pracodawce, ...

widzisz. podziękuj nam.

• Gość: jona Re: Free Wolny Piątek IP: *.access.telenet.be 13.04.09, 21:17
                  hahaaaaaaaaaaaaaaa tobie,nam za co????????????
                  • Gość: nicelus Re: Free Wolny Piątek IP: *.dip.t-dialin.net 13.04.09, 22:29
                    jona napisała:

> hahaaaaaaaaaaaaaaa tobie,nam za co????????????

czyż nie utrzymujesz się z naszych podatków?

• calama Re: Free Wolny Piątek 14.04.09, 07:47
                      Gość portalu: nicelus napisał(a):

> czyż nie utrzymujesz się z naszych podatków?
                      >
                      nie można takich skomplikowanych tematów poruszać :)
                      kto by to zrozumiał? tak po świętach! ;)
                    • Gość: jona Re:nicelus IP: *.access.telenet.be 14.04.09, 21:24
                      Napewno nie z twoich (czytaj polskich,bo UE ciagle doplaca do
                      Polski.Czyzbys byl zazdrosny???Zawsze mozesz probowac....egzaminy sa
                      prawie na okraglo...tylko najpierw trzeba je zdac :-)potem wykazac
                      sie odpowiednim doswiadczeniem i miec troche szczescia...
                      • Gość: nicelus do jona IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.09, 13:38
                        jona napisała:

> Napewno nie z twoich (czytaj polskich ...

a na pewno z moich.

wszyscy obywatele unii płacą podatki. ja płacę podatki głównie w niemczech, ale
                        też trochę w holandii, francji i polsce. nigdzie nie ma odnotowane, że to są
                        "polskie podatki". kupuję piwo w czeskiej pradze, to płacę vat i nikt mnie nie
                        pyta o narodowość.

> ... UE ciagle doplaca do Polski.

wszystkie kraje eu płacą do eu i eu pomaga wszystkim krajom eu. pewnie masz na
                        myśli, że jeżeli od dopłat odejmiemy pomoc i podzielimy przez ilość obywateli,
                        to wyjdzie nam, że największym płatnikiem netto jest przeciętny obywatel
                        holandii, a na drugim miejscu obywatel niemiec? więc taż wychodzi, że jednak z
                        moich podatków.

> Czyzbys byl zazdrosny???

za żadne pieniądze nie zostałbym urzędnikiem.

> ... i miec troche szczescia...

ano! ty miałaś nawet dużo i to już przed egzaminem.

• Gość: nicelus do jony IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.09, 14:26
                        jona napisała:

... i miec troche szczescia...

też miałem trochę szczęścia. w tym roku roku zmieniłem samochód na nowy i rząd
                        wypłaci mi z kieszeni podatnika 2.500,- €

:)

• Gość: uprzywilejowany Re: Free Wolny Piątek IP: *.cec.eu.int 15.04.09, 12:30
                Sous-traitants a nie "soustraitentes" i nie "personel pomocniczy",
                tylko "podwykonawcy"... bo personel pomocniczy to wlasnie akurat Ty
                jestes ... :-)
                I nie chwal sie tak, tylko skromnie i ciuchutko codziennie wieczorem
                podziekuj ze znowu chwilowo masz jak u P. Boga za piecem... a nie
                rzucaj innym w oczy swoimi przywilejami... w dodatku tym ktorzy z
                podatkow Cie utrzymuja (jakies bzdury opowiadasz jak zwykle .... o
                tych podatkach rowniez... nawet jezeli z Niemieckich czy
                Brytuyjskich podatkow Cie utrzymuja to i tak buzia w kubel i nie
                chwalic sie!!)

I sama zdaj wreszcie jakis konkurs urzedniczy do instytucji, bo jak
                na razie to swoimi kontraktami nikogo na ziemie nie powalasz...ani
                tez swoim "konkursem" na krotkoterminowy personel kontraktowo-
                pomocniczy...
                • Gość: jona do uprzywilejowany IP: *.cec.eu.int 15.04.09, 13:18
                  I znowu jak na innym forum bawisz sie we wrozbite??? :-)))smieszny
                  anonimie nie jestem zadnym personelem podwykonawczym (poczytaj
                  dokladniej regulamin to znajdziesz okreslenie personelu
                  pomocniczego,ale czy ty wogole umiesz czytac???)NIC o mnie nie wiesz
                  i bawisz sie we wrozbite....dobrej zabawy....ANONIMIE
                  • e_werty personel sprzatajacy? 15.04.09, 13:38
                    "... nie jestem zadnym personelem podwykonawczym ..."

... to samo twierdzi ten "ktoś"!

"...personel pomocniczy to wlasnie akurat Ty jestes ... :-) "

... joni - staraj sie zrozumieć to co czytasz... :)
                    • Gość: nicelus Re: personel sprzatajacy? IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.09, 13:46
                      e_werty napisał:

> ... joni - staraj sie zrozumieć to co czytasz... :)

jeżeli do zaliczenia tego słynnego egzaminu nie trzeba rozmieć nawet języka
                      ojczystego, to nie wiem na czym taki egzamin może polegać...

• Gość: tez gorzowianin Re: personel sprzatajacy? IP: *.cec.eu.int 16.04.09, 11:52
                      Jona nie jest personelem sprzatajacym ani podwykonawca, tylko
                      personelem kontraktowym- pomocniczym (to z definicji Statutu
                      Perosnelu Instytucji UE; rejestruje, w bibliotece (archiwach?)
                      przychodzace/wychodzace ksiazki, pisma, gazetki i tym podobne...

Jak zda kiedys konkurs na urzednika, i zostanie zatrudniona-
                      mianowana, to bedzie urzednikiem mianowanymna czas nieokreslony. Na
                      razie nim nie jest. Wiec prosze nas - urzednikow- nie wrzucac
                      wszystkich do tego samego worka z Jona-Anbxl.

Pozdrowienia z Bruskeli
                      • Gość: jona Re: personel sprzatajacy? IP: *.cec.eu.int 16.04.09, 15:20
                        Posiadasz nieaktualne informacje... i jeszcze dopisz inne szczegoly
                        z mojego cv-wygrana sprawa,jako jeden z nielicznych urzednikow,zdane
                        3 casty (pewnie wiesz,ze i kontraktowi to tez urzednicy i co to
                        znaczy agencje i kontraktowi bezterminowi)Jestes ta sama osoba
                        anonimowa,ktora pisala i poprzedniego posta i inne w innym
                        temacie...czy jestes mianowanym tego nikt nie sprawdzi,bo jestes
                        tchorzem ANONIMEM ktory co jakis czas pisze to tu to tam jakies
                        brednie na moj temat....Troche odwagi,bo kazdy moze byc anonimowym
                        bohaterem....czytaj tchorzem
                        • Gość: gosc z Brukseli Re: personel sprzatajacy? IP: *.cec.eu.int 16.04.09, 16:09
                          No to jakby ktos chcial wiedziec czy jona/anbxl jest mitomanka czy
                          urzednikiem zapraszam na forum europracownicy/EPSO na GW, dzial
                          praca;

Gdyby nie psula opinii calemu srodowisku, takimi postami jakie jej
                          sie tu zdarzaja, nikt by jej palcmen nie tknal... (to tak w
                          nawiasie...) niestety sama sie prosi... wiec niektorzy czuja
                          potrzebe sprostowania, szczegolnie jak widzi posty Szanownych
                          Panstwa na temat urzednikow UE oparte na zachowoaniu tej Pani,,

Pozdrowienia z Brukseli;

ps. status kontraktowych jest wyraznie opisanyn stronie
                          europa. eu/EPSO- dostepny dla kazdego - tam tez jasno pokazuje sie
                          roznice miedzy personelem kontraktowym-tymczasowym-pomocniczym i
                          urzednikami - to dla ciekawych;

Dla ciekawosci dodam ze personel kontraktowy zdaje jednoczesciowy
                          mini-konkurs w postaci latwych testow -podstawy liczenia, rozumienie
                          czytanego tekstu, podstawowa wiedza o UE- (stad tez ograniczone
                          mozliwosci zatrudnienia- czasowo i jakosciowo), podczas gdy urzednik
                          zdaje 4/5 etapowy egzamin, w tym ustny...i w momencie mianowania ,
                          po OKRESIE PROBNYM, dostaje nominacje wlasciwie dozywotnia(wyjatkiem
                          sa zwolnienia dyscyplinarne).
                        • Gość: eps personel UE IP: *.cec.eu.int 16.04.09, 16:16
                          europa.eu/epso/discover/careers/staff_categories/index_pl.htm#chapter2

urzednicy... i inni...
        • Gość: nicelus Re: Wolny Piątek IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.09, 19:43
          thebird1 napisał:

w niemczech wielki piątek jest wielkim świętem i dniem wolnym od pracy. sobota
          nie jest żadnym świętem. jest całkiem normalną sobotą. na przykład sklepy są
          otwarte jak w każdą sobotę. niedziela i poniedziałek, to święta jak w polsce.

• Gość: nicelus Re: Wolny Piątek IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.09, 19:48
      a propos wielkiego piątku:

www.wprost.pl/blogi/wojciech_wencel/?B=699

• Gość: gas Re: Wolny Piątek IP: *.gorzow.mm.pl 13.04.09, 18:55
        Jestem z wolnym Wielkim Piątkiem.
        • Gość: nicelus Re: Wolny Piątek IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.09, 00:27
          gas napisał:

> Jestem z wolnym Wielkim Piątkiem.

jeżeli jest spowolnienie gospodarcze, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie
          zrobić więcej dni wolnych od pracy?
          ;)

• calama Re: Wolny Piątek 16.04.09, 08:04

> gas napisał:
            >
            > > Jestem z wolnym Wielkim Piątkiem.
            >
            a ja jestem z wolną sobotą ;)))))))))
    • jerryco Re: Wolny Piątek 14.04.09, 09:34
      Jakie jest religijne uzasadnienie wolnego poniedziałku?
      Chyba znacznie mniejsze niż piątku.
      Może zamiana?
      • e_werty Re: Wolny Piątek 14.04.09, 11:36

"...uzasadnienie wolnego poniedziałku..."

... kiedys aktorzy mieli poniedziałki wolne.
    • Gość: Janusz Re: Wolny Piątek IP: 91.206.108.* 15.04.09, 19:25
      Też wtedy wypoczywałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka