Dodaj do ulubionych

Strona MniamMniam?

IP: *.aster.pl 18.12.04, 14:10
Pragnę wykupić abonament na stronie MniamMniam, czy ktoś z was korzystał z
przepisów z tej strony, czy są one ciekawe?I jeszcze jedno czy wykupując
abonamet np. roczny można korzystać z tej strony do "woli", czy są jakieś
ograniczenia w ilości przeglądanych przepisów. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Strona MniamMniam? 18.12.04, 14:18
      Ciekawa jest na pewno. Ograniczen nie ma; nie bylo przynajmniej, kiedy mialam
      abonament.
    • Gość: zyglis Re: Strona MniamMniam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:14
      Ja z tego korzystam i jestem zadowolony. Jest wielka masa przepisóww ciekawych
      porad i dyskusji. Niestety po niedawnych zmianach organizacyjnych forum
      niestety wiele straciło. Odeszła niemal cała śmietanka forumowiczek. Ale i tak
      warto, Polecam
      • Gość: in_koguto Re: Strona MniamMniam? IP: *.acn.waw.pl 19.12.04, 20:39
        trochę szkoda pieniędzy. tyle dobrych darmowych przepisów jest w internecie, a
        te na mniammniam.pl niczym się od nich nie różnią
      • linn_linn Re: Strona MniamMniam? 19.12.04, 22:10
        No chyba nie sadzisz, ze sie tak latwo poddalismy. Napisz do mnie maila, a moze
        cos sie da dla Ciebie zrobic. No chyba, ze nie tesknisz za tamtym forum.
    • czarna_jagodka Re: Strona MniamMniam? 19.12.04, 20:42
      Ja polecam stronę Czarnej Oliwki
      www.kuchnia.o2.pl/
      Zawsze wolałam ją od Mniammniam.
      • Gość: Totoro Re: Strona MniamMniam? IP: *.spray.net.pl 19.12.04, 22:03
        Ja mam abonament i sobie to chwalę.
        Owszem jest pełno przepisów w internecie, ale to przeważnie zbieranina przypadkowych autorów, na zasadzie "dodaj przepis". Nie mam zaufania do takich przepisów.
        Na Mniamie przynajmniej widzę kto jest ich autorem i że ten ktoś bierze odpowiedzialność za efekt. To dla mnie główna zaleta.

A co do tamtejszego forum - powstaje od początku i dobrze. Na poprzednim zebrała się grupa przyjaciółek - kumoszek, pod koniec było tam już jak w kurniku.
        Może teraz będzie bardziej merytorycznie.
        • linn_linn Re: Strona MniamMniam? 19.12.04, 22:11
          Ty ozcywiscie nie bedzisz zainteresowany powyzsza propozycja, ale jakos to
          przezyjemy.
          • Gość: Totoro Re: Strona MniamMniam? IP: *.spray.net.pl 19.12.04, 22:24
            eeee, dzięki, wiem o co chodzi, łapanka?... ;))))
            • linn_linn Re: Strona MniamMniam? 20.12.04, 10:25
              Dlaczego? Wprost przeciwnie: klub eskluzywny. Zartuje. Propozycja dla
              blakajacych sie po sieci w poszukiwaniu klimatu tamtego forum M. Prosze o
              kontakt, jesli ktos ma ochote. Problem w tym, ze ja ostatnio nie widze, gdzie
              sie odbiera poczta gazetowa. Byla zawsze na dole.
              • syso Re: Strona MniamMniam? 20.12.04, 17:50
                Propozycja dla
                > blakajacych sie po sieci w poszukiwaniu klimatu tamtego forum M. Prosze o
                > kontakt, jesli ktos ma ochote.
                Ja sie blakam i mam ochote :-))
                • linn_linn Re: Strona MniamMniam? 21.12.04, 10:42
                  Wyslalam Ci wiadowmosc.
    • mirabbelka Re: Strona MniamMniam? 19.12.04, 22:30
      mam tam abonament od dwoch lat. Z przepisow jestem bardzo zadowolona, ale tez
      jestem zdania, ze od czasu kiedy zreformowano forum, ta strona wiele stracila.
      Szkoda mi przede wszystkim arcyciekawego watku o chlebie.
    • negresca Re: Strona MniamMniam? 20.12.04, 08:17
      Ja mam wykupiony abonament i uważam, że strona warta jest tego. Przepisy są
      dobre (dużo już wypróbowałam), są zdjęcia, napisane są dość szvzegółowo, nie
      tylko zdwakowo, np. ugotuj ryż. Przykładowy ryż można gotować na wiele sposób i
      w przepisie jest to zawsze wyjaśnione.
      Teraz jest akurat promocja abonamentu, jest o połowę tańszy.
      Jest dobra wyszukiwarka, strona jest kolorowa, ładnie podzielona na działy
      tematyczne - ja uważam że warto.
      • Gość: Yutek Re: Strona MniamMniam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 09:54
        Dolaczam sie do pochlebnych ocen tego serwisu! :) zawartosc merytoryczna na
        BARDZO wysokim poziomie.

Niestety obecne forum to faktycznie UPADEK :(( myslalem ze dostane zawalu jak
        zobaczylem TO COS po ponownym uruchomieniu :((((

Pozdrawiam
        • ciocia_ciocia Re: Strona MniamMniam? 20.12.04, 13:15
          w pełni popieram Yutka
          i widać dbałość o detale, co w przypadku serwisów jest mało spotykaną praktyką
          co do forum nie mam specjlanie zdania, za mało korzystałam
          wczoraj byłam bo zajawili forum w liście
          forum jak forum

cioteczka
      • Gość: kasica Re: Strona MniamMniam? IP: *.chello.pl 21.12.04, 10:38
        bym polemizowala, jesli chodzi o przepisy. sa, owszem, ciekawe, ale czesto
        niedopracowane w szczegolach - np. potrafia zawierac wskazowki, co robic
        najpierw, a co potem - bezsensowne zupelnie (np. zaczac od wyciskania soku,
        ktorym masz nasaczyc upieczone juz ciasto, a potem dopiero wyrabiac i piec -
        totalna strata czasu). brakuje czasem czasu i/lub temp. pieczenia, rozmiarow
        formy etc.

to wszystko dotyczy mniammniama sprzed skomercjalizowania, moze teraz lepiej sie
        staraja.

no i ten jezyk... "costam costam niezwykle wysmienite i pomidorowe okrutnie"
        itp. stylistyczne wygibasy, a chodzi np. o zwykla pomidorowa :)
    • negresca Re: Strona MniamMniam? 20.12.04, 13:37
      Annes pytała jeszcze o ograniczenia w dostępie do stron - zapomniałam napisać,
      że nie ma żadnych, można logować się z dowolnego komputera.
      A jeśli chodzi o forum - to jeśli ktoś szuka miejsca gdzie można poplotkować na
      każdy dowolny temat, to rzeczywiście ta strona tego nie oferuje. Ale rozmowy
      kulinarne mają szansę rozwoju.
      • Gość: Yutek Re: Strona MniamMniam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:11
        A jeśli chodzi o forum - to jeśli ktoś szuka miejsca gdzie można poplotkować na
        >
        > każdy dowolny temat, to rzeczywiście ta strona tego nie oferuje. Ale rozmowy
        > kulinarne mają szansę rozwoju.

Moze i prawda, jednak poprzednie forum nie tylko bylo miejscem do plotkowania
        jak to napisalas ale rowniez niewyczerpana skarbnica zmasowanej wiedzy
        kulinarnej ktorej na prozno szukac w "obecnym internecie" ( przepraszam za
        potworka jezykowego)Forum Gazety troche przypomina zawartoscia tamto (kilka
        znalomych nickow zreszta mi sie obilo o oczy)ale jednak to nie to samo

POzdrawiam
    • Gość: Sambady Re: Strona MniamMniam? IP: *.echostar.pl 20.12.04, 17:36
      A ja mysle ze nie warto. Mialem abonament przez rok i doszedlem do wniosku ze
      nie ma sensu. Stron z przepisami jest mnóstwo, a przy znajomosci angielskiego w
      zasadzie nie jestes w stanie nie znaleac interesujacego cie przepisu, lub
      wyczytac o czyms atrakcyjnym. nawet dobrych polskich stron jest przynajmniej
      10. A kupowac abonament dla gadgetów (fartuszki, ksiązeczki), albo dla recenzji
      produktów jakiegos pana X jest glupotą - moje gusta dotyczace np. majonezu czy
      przecieru mogą i są inne niz jego... itd.
      • Gość: jak_malyna Re: Strona MniamMniam? IP: 217.11.136.* 21.12.04, 11:03
        sambady, zgadzam sie w 100%.

• jotika Re: Strona MniamMniam? 21.12.04, 10:36
      a ja mam juz drugi rok abonament i sobie chwalę- jeszcze nie zawiodlam sie na
      żadnym przepisie!! mamy juz z męzem i znajomymi swoje ulubione dania
      Mniamniamowe! co do forum - faktycznie nowe juz nie zachęca i brak mi czasem
      tych rozmów "kapuścianych", ale ostatnio nie mam nawet czasu na zaglądanie do
      komputerka to moze i lepiej - nie kusi :))
      ale polecam, spróbowac mozna, i samemu najlepiej ocenić!!
      • ciocia_ciocia Re: Strona MniamMniam? 21.12.04, 16:49
        jotika a co najbardziej polecasz?

cioteczka
        • ammeux Re: Strdo linn_linn 21.12.04, 18:41
          Też bym chciała do tego "Klubu" :-)
          • linn_linn Re: Strdo linn_linn 21.12.04, 19:27
            Zajrzyj do poczty.
            • mirabbelka ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 08:57
              tak mi brakuje dawnych watkow z tamtego forum. Nie wszystkie udalo mi sie
              skopiowac. Czy tez moge sie wkupic ?
              pozdrawiam
              • jak_malyna Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 10:14
                czy chodzi o www.sys21.de ? i dlaczego to taka tajemnica?
                • Gość: pam Re: ja tez, bardzo !!! IP: 195.117.255.* 22.12.04, 11:14
                  mam wrażenie nieodparte, że komus tu bardzo zależy na reklamowaniu tego serwisu
                  mniamowego. Równiez mam wrażenie, że pan Grzegorz zawiódł się trochę, myślał że
                  więcej ludzi skorzysta z abonamentu.
                  Tu jest forum Gazety, zwolennicy Gazety korzystaja z tego forum, Ci co chca
                  płacić to płacą i niech nie przekonują innych do swoich racji.
                  Ja osobiście uważam że jest tyle świetnych stron zaznaczam - bezpłatnych że nie
                  muszę płacić za przepisy znane i tak opisane żeby stanowiły nowość. Kiedyś za
                  czasów bezpłatnego forum mnaimowego, byłam nim zachwycona. Później się
                  zniesmaczyłam i trwa to do teraz.
                  • jak_malyna Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 12:16
                    pam, ja tez mam wrazenie ze ten watek sie pojawia jak bumerang i potem ciagnie
                    jak krowka dlatego, ze jest jakos wlasnie tak jakos sztucznie naciagany...
                • linn_linn Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 12:18
                  To nie jest tajemnica. Forum powstalo jako poczekalnia i jak to w Polsce,
                  prowizorka to jest to co sie najlepiej trzyma. Forum wychodzi z okresu
                  poczatkowego; moim zdaniem daje sobie doskonale rade. A ze nie jest
                  reklamowane? Zapewniam, ze kazda nowa osoba zarejestrowana jest witana z
                  radoscia. Mysle, ze stalo sie tak w wyniku pelnego zaskoczenia tworcow i
                  poczatkowego grona forumowiczow. Nikt nie spodziewal sie, ze w tak krotkim
                  czasie dojdzie do takich rozmiarow i ze w ogole przetrwa powrot Forum Mniama.
                  • Gość: pam Re: ja tez, bardzo !!! IP: 195.117.255.* 22.12.04, 12:49
                    a szczególnie linn linn wyciąga ten wątek - już wyluzuj. Sprawiasz wrażenie jak
                    byś tylko czekał(a) czy coś w ty wątku sie pojawi. Dziwne, bo gdzie indziej Cie
                    nie widać:)
                    • linn_linn Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 13:44
                      Widac nie zauwazylas, ze odpowiadalam na konkretne zadane wczesniej pytanie. Po
                      co natomiast wyciagasz go Ty, nie wiem. A to, ze na forum mnie nie widzisz nie
                      musi byc dziwne. Widocznie jadamy co innego.
                      • Gość: Nika24 Re: ja tez, bardzo !!! IP: *.udn.pl 22.12.04, 13:59
                        będąc aktywnym uzytkownikiem i forum mniam i serwisu odeszłam w momencie, kiedy
                        okazało się ,że nie dość, że JA mam płacic za umieszczenie przepisu na stronie
                        mniammniam, to jeszcze własciciel potralu będzie pobierał opłaty za jego
                        oglądanie przez innych.

• gosiowo Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 14:03
                          serwis mniamowy jest serwisem niezbednym
                          ludziom ktorzy nie maja fantazji lub zaczynaja gotowac
                          cala reszta bez niego przezyje

linn z mi tez wyslesz maila?
                          • linn_linn Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 15:37
                            A jest taka koniecznosc? Nie wydaje mi sie...
                            • gosiowo Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 17:28
                              buuu :(
                      • Gość: pam Re: ja tez, bardzo !!! IP: 195.117.255.* 22.12.04, 14:25
                        Tylko że ja o nic Cie nie pytałam. Jakież to koneksje z Ostrowskim?
                        • churros Re: ja tez, bardzo !!! 22.12.04, 19:05
                          Gość portalu: pam napisał(a):

> Tylko że ja o nic Cie nie pytałam. Jakież to koneksje z Ostrowskim?

Toteż linn odpowiedziała jak_malynie, nie tobie. Kolejność pojawiania się postów zależy zazwyczaj od kolejnosci ich pisania i wypowiedz linn tylko dlatego znalazła się pod twoją.

Gosiowo, nie płacz- linn prawdopodobnie rozsyłała pocztą adres tego forum, żeby nie robić tutaj reklamy, a ponieważ adres został podany do publicznej wiadomości przez jak_malynę, chyba nie ma już potrzeby tego robić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka