Dodaj do ulubionych

by brzuch znowu piękny był...

14.01.04, 15:21
Czy macie jakies sprawdzone kremy/ balsamy ujędrniająco- nawilżające albo cos w tym rodzaju? Chodzi o to by skórze przywrócić napięcie. Innych rad (nie-kosmetykowych) też chętnie wysłucham.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • hilde Re: by brzuch znowu piękny był... 14.01.04, 15:34
      ja planuje kupic krem nivea ujedrniajacy. probowalam darmowa probke i jakby
      bylo lepiej <a moze sobie tak w mowilam? tongue_out >. nie jest drogi <mniej niz 20zl>
      ale jak na to ze i tak mam malo kasy to troszke mi szkoda tyle wydawac tongue_out. no
      ale brzuch potrzebuje!! smile
      a masz problemy z rozstepami?? bo jak tak to polecam cepan!! mi bardzo pomaga
    • ese1 Re: by brzuch znowu piękny był... 14.01.04, 19:34
      Zwykly polski krem wyszczuplajacy (ok 25zl), do tego pas masujacy z pianki (do
      kupienia w sklepach ze sprzetem rehabilitacyjnym, ok 50zl). Nalozyc krem, na to
      pas i chodzic w ciagu dnia w tym (pas jest waziutki, nie widac spod bluzki).
      Miesiac czasu i problem z glowy.
      • ainer1 Re: by brzuch znowu piękny był... 14.01.04, 21:54
        Czescsmile

jestem pzryszla mama - o 15.03 - i slyszlam o pasie poporodowym.
        Czy to rzeczywiscie zdaje egzamin?
        I jaki jest najleszy?

Reniaq
      • brunusia Re: by brzuch znowu piękny był... 15.01.04, 17:52
        Gdzie można kupic taki pas w W-wie?
    • olka_gd do ese1 15.01.04, 21:23
      Wyglada interesujaco- sama sprawdzilas?Daje efekt wyszczuplajacy czy dziala tez na napiecie skory?
      • ulala72 Re: pas 15.01.04, 21:54
        Dziewczyny, ja używałam takiego pasa i dużo o nim pisałam na forum ciążowym,
        więc nie chcę już tego powtarzać. Poszukajcie pod moim loginem.
        Pozdrawiam.
      • ese1 Re: do ese1 16.01.04, 19:25
        Tak, sprawdzilam. Mialam kilka faldek na brzuchu, skora pomarszczona po ciazy.
        Miesiac wystarczyl, chodzilam w pasie codziennie. Do tego wieczorem robilam
        troche brzuszkow, ale nie zawsze regularnie. Po faldkach nie ma sladu, skora
        napieta (moze nie az tak jak przed ciaza, ale niewiele brakuje, moze za pare
        tygodni powtorze kuracje). Pozdrawiam i zycze dobrych wynikow.
    • kapy1 Re: by brzuch znowu piękny był... 16.01.04, 08:20
      Z kosmetyków polecam rzecz na którą natrafiłam niedawno: antycelulitisowy
      peeling pod prysznic LIRENE dr Eris (pomarańczowy) działający wspaniale na
      całe ciało, również na brzuch. Skóra jest gładka i mocno napięta, pięknie
      pachnie. Cena 8,8 zł, pisałam o nim w wątku o tanich kosmetykach. Potem wcieram
      balsam ujędrniający AA.
      Co do pasa - nie każda kobieta może go stosować po porodzie (ja nie mogłam),
      najlepiej zapytać połóżną. Później próbowałam w nim chodzić(również w
      kombinacji z kremem wyszczuplającym XXL ATW) i ćwiczyć, ale strasznie się pod
      nim pociłam. Pozostało więc poczciwe hoola-hoop, ćwiczenie klasycznych
      brzuszków, oraz brzuszki "francuskie". Uprzedzając ewentualne pytania co do
      tych ostatnich: Francuzki ponoć starają się chodzić z wciągniętym brzuchem przy
      każdej okazji. Rzecz naprawdę niekłopotliwa, można to robić prawie zawsze i
      prawie wszędzie, i dosyć skuteczna.
    • margarettka Re: by brzuch znowu piękny był... 16.01.04, 20:45
      witajcie,
      ja mam taki problem...slyszalam, ze po porodzie tez moga sie porobic rozstepy
      (narazie ich nie mam) i dlatego lepiej jeszcze przez jakis czas smarowac sie
      kremem przeciwko rozstepom, ze wzgledu na duzy spadek wagi itp. Tak wiec, czy
      po prodzie lepiej zainwestowac w krem ujedrniajacy, czy jednak ten przeciw
      rozstepom nadal?? Prosze poradzcie! Co do pasa, to jestem na niego zdecydowana,
      tylko nie wiem czym sie smarowac
      Pozdrawiam
      Gosia i 34 tyg Ignaś
      • ese1 Re: by brzuch znowu piękny był... 17.01.04, 09:47
        Hej, wcale nie jest powiedziane, ze po ciazy bedziesz miala rozstepy. Ja ich
        nie mialam, chociaz brzuch mialam strasznie duzy. Uzywalam czasami kosmetykow
        roznych, raz Vichy, raz Mustela, ale nie jakos regularnie. Wiec proponuje zebys
        sie ktoryms z takich kremow profilaktycznie smarowala w ciazy, a pozniej
        zobaczysz.
        • margarettka Re: by brzuch znowu piękny był... 17.01.04, 10:51
          ja od czwartego miesiaca sie smaruje 2x dziennie Mustela i mam zamiar to
          kontynuowac do porodu. Tylko slyszalam, ze rowniez po nim najlepiej jeszcze
          jakis czas sie takimi specyfikami smarowac i stad moje pytanie, czy
          rzeczywiscie, czy tez mozna juz po porodzie jakims ujedrniajacym kremem a nie
          przeciw rozstepom. Dlatego chcialam spytc, czy ktorejs z Was rzeczywiscie
          porobily sie rozstepy nawet po porodzie???
          Pozdrawiam
          Gosia i 35 tyg Ignaś
    • olka_gd Re:dzięki, o rozstępach i kosmetykach ATW 17.01.04, 19:20
      Dzięki wszystkim,ese1- zwłaszcza Tobie.Spróbuję pasa. Mam jeszcze pytanko apropos kosmetyków ATW- gdzie się je kupuje?
      A co do rozstepów- przez prawie całą ciążę smarowałam brzuch poczciwym PENATENEM i szczęśliwie udało mi się uniknąć rostępów.Urodziłam ponad miesiąc temu i na wszelki wypadek nadal go stosuję- jak zalecono do końca drugiego m-ca oraz chronię nim piersi.Dodam, że moje kuzynka osiągnąła podobne wyniki, a miała całkiem spory brzuch.
      • anjaaa Gzie pas? 18.01.04, 12:17
        Hej dziewczyny,mozecie podac jakies konkretne miejsce,gdzie do nabycia jest
        taki pas masujacy?Z gory dziekismile
      • ese1 Re:dzięki, o rozstępach i kosmetykach ATW 05.02.04, 12:31
        Oj, bardzo mi milo, ale zadna w tym moja zasluga. Po prostu podzielilam sie
        informacja zdobyta od mojej kosmetyczki. Pochwal sie rezultatami.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9521152&v=2&s=0
    • kasiaka3 Re: by brzuch znowu piękny był... 17.01.04, 22:03
      Mi zrobily się rozstępy po porodzie. Smarowalam brzuch calą ciążę, a potem
      sobie odpuścilam i mam kilka rostępów - nadal je smaruje. W poniedzialek
      biegnę po pas i liczę na efekt.Rodzilam 2 miesiące temu. Czy taki pas pomoże
      po takim okresie?
      dziewczyny cieszmy się że do lata jescze daleko i mamy dużo czasu na zbobienie
      sobie tzw. kratki ma brzuchu!!!smile)
      kasia
    • mamongabrysi Re: pas a cesarka.. 18.01.04, 13:20
      A czy po cesarce można taki pas nosić? Od mojej cesarki minął miessiąc i mój
      brzuch wygląda jak siedem nieszczęść. Rozstępy są duże i gęste, paskudna
      blizna, no i flaczeksad( Smaruję mustellą, bo jak na cepan to powierzchnia jest
      za duża i cała na odległość "pachnę"sad((.
      Pozdrawiam
      Ania
      • mharrison Re: pas a cesarka.. 04.02.04, 21:11
        Ponawiam pytanie mamongabrysi: czy po cc mozna nosic pas? i gdzie go mozna
        kupic w warszawie? czy 2 miesiace po cc warto jeszcze zaczac nosic?
        pozdrawiam
        • ese1 Re: pas a cesarka.. 05.02.04, 12:28
          W Warszawie moja siostra mi kupila pas w sklepie ze sprzetem rehabilitacyjnym
          na Zabkowskiej. A po cc moim zdaniem nie ma zadnych przeszkod. Jezeli rana sie
          wygoila to dlaczego nie, a jezeli jeszcze nie do konca, to ja bym na poczatku
          wkladala sam pas, bez nakladania kremu. Ale skonsultuj to jeszcze ze swoim
          lekarzem, on chyba najlepiej odpowie na to pytanie. Moj rezultat to po miesiacu
          czasu skora byla o wiele bardziej sprezysta, 4cm ubytku na obwodzie. To raczej
          dziala!
          Nie mialam cc, ale wyobrazam sobie, ze blizna jest na dole brzucha. Jezeli tak,
          to pas ten mozna tak nakladac, zeby do blizny nie dotykal.
          Powodzenia

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9521152&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka