ineiz 11.03.04, 20:35 Witam Czy któraś z emam orientuje się może na czym polega usuwanie kamienia z zębów u dentysty i ile mniej więcej kosztuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meca11 Re: Kamień na zębach 12.03.04, 18:14 Kamień można usuwać w dwojaki sposób: ręcznie zeskrobując- trochę boli lub ultradzwiekami . Sposób usuwania zalezy czy stomatolog ma odpowiedni sprzęt czy nie. Co do cen to nie odpowiadam bo w Warszawie i tak jest kilka razy drożej niż w moim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Kamień na zębach 14.03.04, 00:00 kamień usuwa się mechanicznie lub ultradźwiękami (tego drugiego nie próbowałam). Zabieg trochę trwa a z kosztami bardzo różnie. Jeśli masz problemy z nadwrażliwością zębów (co jest spowodowane przede wszystkim odsłoniętymi szyjkami żebów, moe być minimalne - tak jak mam ja, ale i tak cholerstwo boooli przy gorącym, ciepły, słodkim itd) to najpierw koniecznie zrób sobie "kurację" 2-3 miesięczną polegającą po prostu na używaniu wyłącznie pasty do zębów wrażliwych (polecma zieloną elmex). w przeciwnym razie ból przy czyszczeniu może być nie do wytrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes27 Re: Kamień na zębach 17.03.04, 20:32 W mojej miejscowości kosztuje 60 zł. (gabinet jednoosobowy, najnowsze metody) a w przychodni dentystycznej 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś