Dodaj do ulubionych

kosmetyczka-pytanie

26.03.04, 13:27
mam pytanie odnosnie oczyszczania cery,kolezanka bardzo mi zachwala swoja
kosmetyczka i ten zabieg(?) jednoczesnie zaznaczajac ze kilka dni po takim
oczyszczaniu cera wyglada fatalnie,jest obrzmiala i czerwona w niektorych
miejescach..troszke mnie to zastanawia czy to jest normalne???moze ktoras z
was dziewczyny to robila i ma inne doswiadczenia ...czekam na opinie,czy w
ogole warto
pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: kosmetyczka-pytanie 26.03.04, 13:53
      Po pierwszych zabiegach, kiedy pory nie sa jeszcze obkurczone a kosmetyczka
      musi troche ponaciskać skórę zaczerwienienia sa rzeczą normalną. To jak bardzo
      sa widoczne i jak długo się utrzymuja zależy od rodzaju cery. Po jakimś czasie
      regularnego chodzenia juz na drugi dzień nic nie widać. Ja chodze regularnie do
      kosmetyczki raz w miesiącu od 7 lat i widze bardzo dużą poprawę, cere mam
      tłustą, a przez ten cały okres czasu pory bardzo mi się obkurczyły i jest duzo
      lepiej. Poza tym to dla mnie czas relaksu. ja prócz czyszczenia twarzy serwuje
      sobie masaż twarzy, wosk na wąsy, bikini, pachy i regulację brwi. Z gabinetu
      wychodze jak nowonarodzona. Moja kosmetyczna uzywa kosmetykow Thalgo i bardzo
      je sobie chwalę.
      Generalnie polecam gabinety kosmetyczne i czyszczenie twarzy, a zaczerwienienia
      na początku to normalne. Na zabieg wybierz sie najlepiej w piatek po południu
      to do poniedziałku nie powinno byc sladów.
      pozdrawiam
    • goniab3 Re: kosmetyczka-pytanie 26.03.04, 17:50
      Zaczerwienienie jest efektem wyciskania. Czarne malutkie kropeczki na twarzy to
      zaskórniki, i to właśnie je się wyciska. Przy dużej ilości zaskórników
      kosmetyczka nie jest w stanie usunąć wszystkiego za jednym razem. Zabieg nie
      należy do bardzo przyjemnych, a właściwie tylko moment wyciskania, który ma
      kluczową rolę w tym zabiegu. Oczyszczanie najlepiej robić wiosną,by odpowiednio
      przygotować skórę na lato.
      Już niedługo kiedy wejdziemy do unii, typowe i standardowe oczyszczanie będzie
      zabronione. Oczyszczać cerę będziemy poprzez złuszczanie naskórka kwasami.
      • mamaestery Re: kosmetyczka-pytanie 26.03.04, 20:53
        a tak z ciekawosci ,goniab dlaczego?...to jakies niebezpieczne czy
        metoda "starej generacji"?smile
        pozdrawiamsmilesmilesmilesmile
        • ainer1 Goniab 27.03.04, 13:32
          Witam!

Oczyszczanie ejst bardzo inwazyjne i latwo moze dosc do infekcji - moze to jest
          prtzyczyna? Moja kosmetyczka zawsze woli wybrac inna forme niz oczu\yszczanie,
          ale tez nie mam tradzikowej skory, tlyko mieszana.
          A ten zakaz w UE to pewne?

Renia
    • lidek0 Re: kosmetyczka-pytanie 27.03.04, 21:53
      Ja sobie nie wyobrażam innej metody niz tradycyjne wyciskanie. Kwasami nie
      można czyścić tak często.
    • artfryzpol Re: kosmetyczka-pytanie 28.03.04, 12:07
      Polecam zabieg noszący nazwę "Bezbolesne oczyszczanie twarzy".
      Zajrzyj na stronę Instytutu Kosmetyki Estetycznej.
      Dalsze pytania na priv.Powodzenia.
      • lidek0 Re: kosmetyczka-pytanie 29.03.04, 11:42
        Czy ta metodą wydobywa się zawartośc porów i je obkurcza? Sam peeling to połowa
        oczyszczania, chodzi o to, żeby wycisnąć zawartośc porów i wtedy ja czuje i
        wiem, że mam czystą cerę.
    • goniab3 Re: kosmetyczka-pytanie 01.04.04, 10:53
      Z tym oczyszczaniem to jest tak: 1) jest to zbyt inwazyjne i kosmetyczce nie
      wolno tak głęboko ingerować w skórę, 2)nie wolno też będzie kosmetyczce używać
      igły do usówania prosaków(małych białych grudek) do tego wszystkiego
      kosmetyczka musiałaby mieć specjalne medyczne przeszkolenie. Z drugiej strony
      są tacy, którzy twierdzą, że w żadnym innym kraju nie robi się już oczyszczania
      poprzez wyciskanie (to nie jest moje zdanie, nie sprawdziłam tego). Takie prawa
      będą jak wejdziemy do UE,ale nie sądze, by ktoś chodził po gabinetach i
      sprawdzał czy kosmetyczka wyciska czy nie. Jednak, gdyby któraś kosmetyczka w
      trakcie oczyszczania zainfekowałaby skórę, lub coś w tym stylu, pacjentka tej
      kosmetyczki ma z góry wygraną sprawę o odszkodowanie,ponieważ prawo mówi
      wyraźnie,żadnego wyciskania. Od tej pory oczyszczać bedziemy peelingami,
      kwasami itd. Oczywiscie nie dają one tak dobrego skutku jak tradycyjne
      oczyszczanie i jest wiele przeciwwskazań do ich stosowania.
      Chcę jeszcze powiedzieć, że to samo dotyczy wycinania skórek przy paznokciach,
      od 1 maja jest bezwzględny zakaz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka