24.01.11, 18:41
Kupiłam sobie aparat. Robi bardzo, ale to bardzo ładne zdjęcia. Wszystko na nim widać. Dzisiaj robiłam sobie zdjęcia twarzy i jest tak zawągrona, ze się przestraszyłam!!!! Wiedziałam, ze te wągry mam, ale są na nosie, są na policzkach (tuz kolo nosa), na brodzie pojedyncze egzemplarze. Sa normalnie WBITE w otwarte pory. Wyciskam, naklejam plastry Nivea, a gdzie tam. Dzień, dwa i już jest czarno. Sa w moja skore wsadzone. Jak tylko wycisnę to mam gwarancje, ze w tym samym miejscu wyskoczy mi krosta! A policzki i skore pod oczami mam delikatna.
Próbowałam niegdyś tego toniku na wągry. Taki przezroczystej butelce-niebieski i zielony. Clean and clear bodajże. Nie działa. Co z tym robić.
Proszę o jakieś nazwy kosmetyków, gdzie to wylezie i nie wróci! W maju kończę 25 lat!
Obserwuj wątek
    • pani_hill Re: wągry 24.01.11, 19:09
      Naprawdę polecam Ci wizytę u kosmetyczki na przeczyszczanie cery. Kremy, mazidła nic nie dadzą, bo tak głęboko nie wchodzą w skórę. Zabieg trochę bolesny i kosztowny (zależy jeszcze gdzie) ale świetny. Też miałam wągry na nosie i w okolicach, teraz nie mam ani jednego. Kosmetyczka usunie Ci je do cna smile przekonałam się, że specyfiki to strata czasu, kasę za to można uzbierać i udać się do profesjonalisty.

Pozdrawiam.

,,Kobiety były palone na stosie jako czarownice tylko za to, że były piękne.''
      • starutka86 Re: wągry 24.01.11, 19:24
        Dobrze, ale jestem temu niechętna, bo piszą, że:
        wagrow sie nie wyciska
        ze po zabiegu zaraz sie pojawia
        a poza tym nie zniosłabym gdyby mi ktoś wyciskał skore!!!
        • thegimel Re: wągry 24.01.11, 20:28
          Jak wybierzesz dobrą kosmetyczkę, to twarz Ci wyczyści a nie zmasakruje.
        • gku25 Re: wągry 24.01.11, 20:45
          To cierp dalej, ale nie skarż się na forum.
        • hellulah Re: wągry 24.01.11, 21:59
          A próbowałaś do dermatologa? od medycyny estetycznej? Oczyszczania starymi metodami nie polecam. Jak już (u kosmetyczki) to jakiś peeling kawitacyjny, mikrodermabrazję czy kwasy, co tam pasuje do Twojej cery. Zbytniego przesuszania cery też nie polecam, czasami daje efekt przeciwny do zamierzonego. Lekki nawilżający krem, może z jakimś kwasem, dokładne oczyszczanie rano i wieczorem (ale delikatnie), raz na kilka dni peeling, niezatykający podkład.
          • ho-shi Re: wągry 24.01.11, 22:24
            wizyta u kosmetyczki

Zresztą całkowicie zgadzam się z hellulah
        • lidek0 Re: wągry 12.02.11, 16:34
          I tu się mylisz, bo jedyna metodą usunięcią wągrów jest ich wyciskanie. Moja kosmetyczka robi to od prawie 15 lat z dużym powodzeniem, pory zdecydowanie mniejsze i dużo mniej do wyciskania. jak widac uległaś presji reklamy. Bo niby jak mają reklamować kosmetyki jak nie oradzaniem wyciskania. W końcu jak wyciśniesz to nie masz po co używać tego cudownego środka z reklamy. Oj kobiety, w jakim świecie wy żyjecie...Dobra kosmetyczka zrobi porządek.
    • joanna.pio Re: wągry 24.01.11, 22:37
      Gdy jako nastolatka cierpiałam na wysyp czarnych wągrów, najlepiej sprawdzała się specjalna szczoteczka do mycia twarzy. Taka miękka, z rączką. Nie trzeba szorować, ale regularnie (codziennie) specyfikiem do mycia twarzy masować newralgiczne miejsca. Do tego regularny peeling. Bardzo pomagało. Taką szczoteczkę kupisz w każdej drogerii - taką na przykład: raan.istore.pl/pl,product,600232,top,choice,akcesoria,do,makijazu,szczoteczka,do,twarzy,2939.html
      • lidek0 Re: wągry 13.02.11, 11:29
        Niestety taka szczoteczka działa trochęj ak peeling i nie usunie zawartości pora. Dobrze jest ją mieć ale nie zastąpi wizyty u kosmetyczki.
    • halapta Re: wągry 22.02.11, 12:51
      Ja ostatnio sobie zrobiłam domowym sposobem plastry na usówanie wszelkich wągrów z mleka i żelatyny. Polecam.
      Przepis wzięłam stąd przepis jest podany w 7minucie i 22sekundzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka