Dodaj do ulubionych

Strasznie wypadają mi włosy

09.02.11, 22:11
Cześć dziewczyny..
MInęło 2,5 miesiąca od porodu i strasznie zaczęły wypadać mi włosy...Wiem, że to normalne, ale może znacie jakieś skuteczne sposoby żeby to chociaż w jakimś stopniu powstrzymać, bo jak tak dalej pójdzie to za miesiąc będę łysa...Błagam pomóżcie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ktkasik Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 22:15
      jakbym czytała o sobie, łączę się w bólu i będę śledzić wątek z nadzieją na jakieś super rady...
      • magdal_l Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 22:25
        W ramach pocieszenia: rodziłam w maju, przez kolejne miesiące włosy wypadały mi garściami (i nie przesadzam ani trochę), przestały wypadać jakieś 2-3 miesiące temu, Teraz mam piękną aureolkę z nowych włosów, które gęsto odrastają. Będzie dobrze, nie martw się smile
        • paniluna Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 22:33
          Ja myślałam ze wyłysieję totalnie. Serio. Cały dom był w kłakach! Fuj. Szarpnęłam się na szampon VICHY (taki z czerwona nakrętką). Nie wierzyłam w jego cudowną moc. A jednak! smile Odczułam różnicę już po 3 razach. Ze swojej strony polecam.
        • ylunia78 Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 23:15
          mam dokładnie to samo....Wypadały mi niemiłosiernie...nagle przestały,a ja się nawet dziwiłam dlaczego nowe mi rosną,bo jeszcze nigdy tak nie miałamwinkheh
    • matka_karmiaca Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 22:31
      Ja 7 miesięcy po porodzie z niesmakiem spojrzałam w lustro i skróciłam włosy o połowę (miałam długie, za łopatki). Nie wiem, czy to to pomogło, ale jest lepiej, mniej wypadają.
      • ripani Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 22:58
        ja jak wstawałam rano to zanim pościeliłam łóżko zbierałam włosy z poduszki, przescieradła - całe garscie...
        obciełam przez pół i jadłam cały czas feminatal-do dzisiaj karmię i zjadam witaminy.
        Dzisiaj - 7 msc po porodzie jest juz OK.
        Spokojnie z czasem będzie coraz lepiej, nie denerwujcie się, pocieszajcie za kazda tak ma i to minie.
        Pozdrawiam.
    • jusiakr Re: Strasznie wypadają mi włosy 09.02.11, 23:56
      Tak jak u mnie. Rozmawiałam nawet o tym z moją fryzjerką - to całkiem normalne. Hormony.
      W ciąży włosy nam nie wypadały (ale takiego faktu się nie zauważa), no i teraz te "martwe" muszą wypaść. Ale po paru miesiącach się polepszy. Można kombinować z fryzurą.
      Ja (ponad 6 m-cy od porodu) już widzę, że jest trochę lepiej.
    • titerlitury Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 00:12
      to normalne, a rady na to nie ma żadnej, pocieszenie: odrastają
      • mehil.dam Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 00:19
        Odżywka VAX, w aptece kupować, do włosów ciemnych, obojętne jakie masz smile
        • titerlitury Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 10:19
          Kochana., wypadanie włosów to problem skóry, a odżywki działają na same włosy, nie na skórę głowy smile Włosy przez ciążę nie wypadają, a potem nagle wszystko to co wypadłoby w ciągu 10-11 m-cy wypada w ciągu 1 lub 2, więc wygląda strasznie. Ale nie jest, wszystkich sie nie straci, a nopwe odrosna, często bardzo ładne wink
    • ka_gata Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 08:08
      Mnie pomogly witaminy MERZ SPEZIAL.
      po miesiacu widac bylo pierwsze efekty, wlosy przestaly wypadac, a tracilam ich codziennie naprawde duzo.
      • aleget Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 09:37
        A czy można stosować merz special lub inne witaminy na włosy karmiąc piersią? co prawda karmię dzidzie tylko 2-max 3 razy na dobe bo więcej pokarmu nie mam...no ale zawsze to coś...Mam nadzieję, że nie wyłysieję zupełnie...
        Myślałam, że może jest jakiś skuteczny sposób lub chociaż coś co troszkę zmniejszy wypadanie...Włoski mam takie do ucha wiec nie chcę bardziej obcinać...pozdrawiam i czekam na inne sugestie...może komuś coś przyjdzie jeszcze do głowy
        Pozdrawiam
        • multi-vita Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 10:12
          Lepiej nie.. Jesli karmisz piersią stosuj suplementy z czasu ciąży lub takie dla mam karmiacych. Trzeba przeczekać moment wypadania włosów, to normalny objaw. Nie martw się! Po 2-3 miesiącach zauważysz poprawę smile
        • posh_emka Re: Strasznie wypadają mi włosy 10.02.11, 11:07
          A ja wtrącę swoje trzy grosze- pokarmu nie masz bo dokarmiasz butelką. Im częściej dostawiasz dziecko do piersi tym więcej będziesz mieć pokarmu- to działa na zasadzie jest zapotrzebowanie-ssanie to i jest produkcja. To tak dla obalenia mitu KP o niewystarczającej ilości mleka.

No i owszem przy KP można stosować witaminy i np. preparaty ze skrzypu polnego- stosowałam podczas KP i mamy się dobrze. Ja polecam- nowe włosy szybciej odrastają.
    • posh_emka Skrzyp 10.02.11, 11:03
      Kup sobie jakieś preparaty ze skrzypu polnego i zażywaj- można nawet przy KP. Ja stosowałam skrzypowitę i powiem tak- działała. Choć co ma wypaść to wypadnie to szybko zobaczyłam odrastające nowe włosy i dzięki nim nie miałam prześwitów i 5-ciu włosów na krzyż- jak to się mówi.
      • ka_gata Re: Skrzyp 10.02.11, 16:08
        Ja karmie piersia, zaczelam brac Merz jak moj synek mial 3,5 miesiaca, oczywiscie po konsultacji z pediatra, tydzien temu skonczyl 6 miesiecy i zaczynamy rozszerzac diete, nic mu nie jest po witaminach, ktore biore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka