Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

08.02.12, 21:56
Hej,
od jakiś 3-4 tyg wypadają mi włosy - wypadają to za mało powiedziane garściami wyłażą. Jestem tym faktem załamana i zmęczona jednocześnie mała ma 5,5 tyg zamierzam karmić ją piersią jeszcze ze 2-3 miesiące obawiam się że do tego czasu wyłysieje a co gorsza że włosy nie odrosną. Od 1,5 tyg używam szamponu i odżywki pharmaceris oraz łykam prenatal, zastanawiam sie co jeszcze mogła bym zrobić - oczywiście oszczędzam włosy nie farbuję, nie czesze grzebieniem.
Domyślam się że nie jedna z was sie boryka z podobnym kłopotem - co wam pomogło? i ile ten stan trwał? Czy włosy się zregenerowały?
Obserwuj wątek
    • aamarzena Re: Wypadanie włosów 08.02.12, 22:06
      To co opisujesz jest zupełnie normalne, każda mama to przechodzi. Podczas ciąży włosy nie wypadają prawie wcale i teraz przyszedł czas, że to co powinno wtedy wypaść wypada plus dochodzą te włosy na które przyszedł czas. Mam nadzieję, że zbytnio nie nakręciłam i zrozumiałaś o co mi chodzi. Mi włosy też wypadały, właściwie nic nie robiłam, po kilku tygodniach przeszło. Nie wyłysiałam zupełnie i jeszcze sporo włosów zostało smile
      • r0ksanka Re: Wypadanie włosów 08.02.12, 22:09
        Wiem, że to normalne smile ale jak sobie z tym cholerstwem radzić.
        • gosi-a-k Re: Wypadanie włosów 08.02.12, 22:13
          Samo minie, cierpliwości. Mi wypadały jakieś 3 miesiące i odrosły smile. Mam taką śmieszną grzywkę, a jak farbowałam to fryzjerka powiedziała, że na całej głowie mam pełno króciutkich włosków smile
        • mika_p Re: Wypadanie włosów 08.02.12, 23:01
          Teraz to już nic nie poradzisz, bo to jest SKUTEK ciąży. Pakiet taki: dzidziuś, rozciągnięta skóra na brzuchu i w okolicach 4.-5. miesiaca po - wypadające włosy.

Mozliwe, że za jakieś 3 lata znowu będziesz miec falę wypadania - włosy żyja określony czas, a ty bedziesz miec dużą ilosć włosów w tym samym wieku.
        • karolla808 Re: Wypadanie włosów 08.02.12, 23:21
          Nic z tym nie zrobisz. Jest dokladnie tak jak aamarzena napisała. W ciazy wlosy nie wypadaja,zwiększa się ich objętosć, wiec teraz wypadają. Łykaj suplement i przeczekaj. Mi minelo ok 5 miesiaca po porodzie jak ręka odjął, a tez bylam zalamana.
        • aamarzena Re: Wypadanie włosów 08.02.12, 23:55
          Idź do fryzjera, zrób sobie nowa fryzurkę i kolor. Mi pomogło, nie na wypadające włosy co prawda, ale na poprawę nastroju big_grin
      • kijek82 Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 08:40
        nie kazdasmile
    • anetchen2306 Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 07:27
      No, dokladnie tak samo mialam: mialam dlugie wlosy i byly one doslownie wszedzie - w lozku, na dywanie, zapychal sie nawet odplyw pod prysznicem ...
      Co pomoze? Tak naprawde prawda jest okrotna: nie pomoze w tej chwili nic, oprocz optycznej zmiany fryzury sad Bo wypadanie spowodowane jest zmianami hormonalnymi. Gdy skonczysz karmic, wszysko sie uspokoi. Nie martw sie, lysina ci nie grozi, jeszcze zadna karmiaca nie wylysiala wink. Wlosy odrosna. Rok po porodzie nadal mi odrastaly, mialam taka smieszna "aureole" krotkich wlosow u nasady grzywki np., po bokach ... trudne do ulozenia.
      Co ma wypasc - wypadnie, obojetnie czym posmarujesz, co polkniesz, czym umyjesz i uczeszesz. To jeden z "urokow" ciazowo (mnie juz wtedy wypadac zaczely)-karmieniowych.
      • mika_p Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 15:12
        Anetchen, nie pisz głupot, bo wypadanie włosów nie ejst skutkiem karmienia, tylko skutkiem przebytej ciąży. Włosy przestaną wypadać tak bardzo po kilku tygodniach, niezależnie od tego, czy autorka watku będzie karmić piersią, czy nie.
    • dor.tom Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 14:06
      z pierwszą córą zaczęły mi wypadać dokładnie z wybiciem małej 2 miesięcy- z dnia na dzień. najpierw po ciąży nic- 2 miesiące później-GARŚCIE. ja nie mogłam wytrzymać walających się wszędzie kudłów i obcięłam na krótko. pomogło o tyle, że już tych wypadających tak nie widziałam , a całość si wzmocniła. teraz drugie mlode ma 5 tyg i łudzę się, że może teraz mnie to ominie, bo już nie szaleję z dietą dla karmiących matek, tylko normalnie jem wszystko.
    • bozek74 Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 15:59
      Karmienie + ciąża to raz, warto też sprawdzić tarczycę która po ciąży może się rozregulować. A poza tym to antykoncepcja ?....? ( Azalia, cerazette w ulotce jest napisane wypadanie włosów jako objaw niepożądany)
    • allyviki Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 22:47
      mialam dokladnie tak samo... i poprawilo sie dopiero gdy mala przestala jesc z piersi ale to tez trwalo... mi pomagalo w stu procentahc oczywiscie ale moze w 70 wink szampon rzepa z joanny ten czerwony iii fakt ze zafarbowalam wlosy ( z blond na ciemny braz ale to chyba nie znaczenia wink )... no i wiadomo witaminki trzeba jesc bo po prostu wszystko ci zjada twoje malenstwo... mozesz tez sprobowac robic maske z jajek... ale tak na serio to trzeba to przeczekac po prostu iwyczesywac czesto te wlosy... nie martw sie to minie i wlosy wroca do dawnej formy wink daje ci gwarancje na to wink
    • aniaurszula Re: Wypadanie włosów 09.02.12, 22:54
      na pocieszenie napisze ze wlosy odrosna ,u mnie polaczenie ciaza, porod, kp i smierc mego taty spowodowalo to ze mialam lyse placki ktore ukrywalam dluzszymi kosmykami, minelo 15 mcy od porodu, 12 od smierci taty wlosy odrastaja maja jakies 3-4 cm a grzywka juz calkiem pokazna i mam nadzieje ze na wiosne bede mogla miec wrescie porzadna fryzure
    • lidek0 Re: Wypadanie włosów 17.02.12, 17:42
      Doustnie skrzypovita i szampon z czarnej rzepy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka