Dodaj do ulubionych

Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie?!?

18.08.04, 12:45
Dziewczyny czy jest ktoś jeszcze oprócz mnie, komu rok czy dłużej po porodzie
nie spłaszczył się brzuszek? Zawsze miałam idealną talię (63 cm), w ciąży nie
przytyłam za dużo, ale teraz nie mogę wrócić do jako takich kształtów. Kiedy
czytam że inne mamy wracają do figury kilka miesięcy po porodzie i często bez
żadnych starań czuję się jakimś niechlubnym wyjątkiem...
Obserwuj wątek
    • mmara Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 18.08.04, 13:55
      Witaj. Mi po porodzie zostalo cale, ciezkie 10 kilo a uplynelo juz 9 miesiecy.
      Mowiono mi ze jak karmie piersia to szybko spadnie, pozniej slyszalam ze jak
      przestane karmic to wtedy schudne, bylo tez ze 9 miesiecy sie chodzi wciazy
      wiec 9 tez trzeba czekac na powrot figury, czekalam i czekalam a tu figa,
      brzusio jak w w 6 miesiacu ciazy. Ale postanowilam sobie pomoc i od dzis
      zaczynam diete kapusciana, wczoraj ugotowalam zupke i bede czekac na efekty.
      Pozdrawiam.

Aneta
      • natik1 Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 18.08.04, 15:38
        Hej!
        Ja po pierwszym dziecku dluzej bylam "miekka". Przytylam 15 kilo, zostalo mi
        jakies 3. Karmilam 10 mcy po czym od razu zaszlam w druga ciaze. Tym razem
        przytylam jakies 12kg i w tej chwili (rok po urodzeniu) mam 3 kilo mniej niz
        przed ciaza i czuje sie swietnie.
        Cwiczylam tylko 3 mce po porodzie, specjalna gimnastyka odbudowujaca cialo i
        brzuszki. Starsze spodnie na mnie wisza. Ale szczerze mowiac sam brzuch w
        okolicy pasa jest nadal miekki. Nie wiem czy to rozciagnieta skora i czy sama
        sie "wchlonie", czy moze nadmiar ciasteczek...

Reasumujac karmienie naprawde odchudza, ale nie przesadzajmy z cukrem, a 50
        brzuszkow wieczorem na pewno pomoze w odzyskaniu dawnej talii.
    • kingaolsz Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 18.08.04, 15:44
      15 miesiecy po porodzie, brzuch jak w 6 miesiacu, pomimo cwiczen ( brzuszki jak
      tylko blizna po cc sie zagoila, czyli po ok.3 mies) , teraz od 2 miesiecy 3
      minimum 3 razy w tyg. 1,5 h silowni i nadal tak sam brzuch.

Widac tak juz niektore mamy, aczkolwiek nie znaczy to ze sie mamy poddac wink)))
      Trzymam za nas kciuki

Pozdr
      Kinga
    • ewik_gs Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 18.08.04, 21:29
      Wielkie dzięki za odpowiedzi! Od dziś ćwiczę brzuszki ale nie wiem czy dam radę
      zrobić ich aż 50 bo nie cierpię tego ćwiczenia. Czytałam w jakiejś gazecie, że
      Britney Spears robi ich codziennie tysiąc, ale nie wiem czy nie przesadzili.
      Pozdrawiam ciepło Mamy z brzuszkami!
      • joanis Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 18.08.04, 22:13
        A ja od września chcę zacząć chodzić na zajecia poporodowe i mam zamiar wrócić
        do brzucha z przed porodu
        • natik1 Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 19.08.04, 16:15
          Zacznij od 10, po paru dniach 50 to nie bedzie zaden problem.
          Skonsultuj sie z jakims trenerem, albo w fitness klubie zeby poprawnie robic
          cwiczenie i nie przeciazac kregoslupa.

efekty naprawde widac!
          powodzenia!
          Natik
          • wio_sna Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 19.08.04, 22:49
            Po pierwszym porodzie po 6 tyg. wróciłam do stanu sprzed
            ciąży, a przytyłam 18 kg. TAlia została jednak szersza
            o 4 cm i ponoć kobiety tak mają. NIe ćwiczyłam, nie
            odchudzałam się a brzuszek miałam pięknie płaski.
            Po drugim porodzie, od dwóch lat nie mogę dojść do
            wagi sprzed ciąży, choć ćwiczę i ograniczam jedzenie.
            O brzuchu nie będe pisała, bo katastrofa. Udało mi się osiągnąć
            tylko tyle, że teraz wygląda na 5. miesiąc, zamiast na 6.
    • mada_br Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 20.08.04, 11:02
      Witaj,
      ja mam ten sam problem. Przed ciążą ważyłam 42,5 kg, 58 cm w pasie (to była
      moja stała waga przez 7 lat, nigdy się nie odchudzałam po prostu taka byłam), w
      ciązy przytyłam 16 kg, zostało mi jeszcze 4 które są niestety na brzuchu -
      wygląda na jakiś 5 miesiąc. W pasie się nie mierzyłam nie chcę się dołować. Mam
      zamiar ćwiczyć żeby go zlikwidować, ale nie mogę się jakoś zmobilizować sad
      • katse Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 20.08.04, 14:30
        a ja mam o 2 kg więcej niż przed ciążą. tylko dlaczego czuje się i wyglądam
        jakbym miała z 5-8 kg.

Od 6 tygodni chodze dwa razy w tygodniu na aerobic (ABT) brzuszek ciut ciut
        mniejszy.

wogóle jakaś większa się zrobiłam, szersze ramiona..chyba od noszenia moich
        kochanych 10 kilogramow

K
        • sybi1 Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 20.08.04, 15:01
          ja waze tyle co przed ciaza ale brzuch mam jak 5-6 miesiac,i tez czuje sie i
          wygladam pulchno
          od paru dni robie brzuszki 100 dziennie bez wysilku
          a cwiczenie wyglada tak:kladziemy sie ,nogi uniesione ugiete w kolanach,rece za
          glowe,i delikatnie unosimy sie ,pracuje tylko brzuch
          robie 4 serie po 20 brzuszkow z malymi przerwami
          po paru dniach cwiczen brzuch jest twardszy

Sylwia
    • weronikarb Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 23.08.04, 07:44
      Ja przed ciaza wazylam 70 kg i mialam 74 cm w pasie na 174 cm wzrostu. Figura
      nie taka zla, ale w ciazy przytylam 30 kg teraz 10 m-cy po waze 69 a w pasie
      80cm !!!! I tez niemam pojecia co zrobic chyba jednak te brzuszki mi zostaly :-
      )
    • ewik_gs Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 25.08.04, 11:12
      Robię te brzuszki i robię, ale na razie nic efektów nie widać. Pewnie jeszcze
      za wcześnie.....
      • wio_sna Re: Rok po porodzie i dalej brzuch - tylko u mnie 25.08.04, 11:58
        Rób, na pewno będą efekty. Mi pomogło także zwiększenie
        ilości wypijanej wody. Gdy zaczęłam spisywać co jem, by
        sprawdzić ile tego właściwie jest, okazało się, że dziennie
        wypijam 2 herbaty i koniec.
        JAk zaczęłam pić zalecane 2 litry, (tak mniej więcej)
        to brzuszek widocznie zmalał.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia
        Wiosna
        • utalia hula hoop 25.08.04, 23:07
          A osttanio bylo na forum, ze najlepiej kupic sobie hula hoop i krecic 20 min
          dziennie. Podobno rewelacyjne efekty. Ale nie uwierzycie jaki to problem kupic
          porzadne kolo. Mialam kiedys dawno temu takie duze, ciezkie, nim sie krecilo...
          W koncu z braku laku kupilam sobie takie malenkie, leciutkie i na dokladke tak
          zrobione, ze powinno sie te firme zamknac natychmisat. Podczas krecenia w
          pewnym momencie wogole sie rozczepilo... Moze Wy wiecie gdzie mozna kupic takie
          kolko. Utalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka