Dodaj do ulubionych

Lifting powiek

18.04.16, 19:08
Chciałabym i boję się wink

Znacie kogoś, kto robił? Rzeczywiście są spektakularne efekty? Czy to bardzo ryzykowny zabieg?

Będę wdzięczna za każdy komentarz.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:31
      pani Czubaszek podobno robiła smile
      • grey_delphinum Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:33
        Szkoda, ze na ematce nie pisze wink

• lady-z-gaga Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:34
          ale efekty można ocenić smile
      • nowel1 Re: Lifting powiek 06.07.17, 14:28
        I pani Rozenek smile
    • lady-z-gaga Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:33
      na tym forum jest jedna ematka, ktora robiła już wszystko, co można, a jesli czegoś nie robiła, to na pewno jest juz na to zapisanawink ale na lifting powiek to ona jest za młoda, chociaż kto wie.... może i to zrobiła profilaktycznie wink
      • grey_delphinum Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:37
        U mnie opadanie górnych powiek to nie kwestia wieku, mam to "od zawsze" i męczą mnie już komentarze, że chyba jestem zmęczona albo się czymś martwię. Dlatego myślę o tym zabiegu.
        • lady-z-gaga Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:55
          Oczywiście, to nie jest kwestia wieku. To jest anatomiczna norma i ma ją mnostwo kobiet - pięknych kobiet, ktore ani myślą o operacjach. Przyjrzyj się gwiazdom krajowym i zagranicznym, przyjrzyj się chociażby Kasi Cichopek albo Magdzie Różdżka. Albo Kate Blanchett. Cieszą się opinią pięknych kobiet i opadająca powieka im w tym nie przeszkodziła.
          Zamiast operacji zafunduj sobie szkolenie z makijażu i naucz się malować oczy tak, aby skorygować ich wygląd. Zapewniam, że to wystarczy, skoro nie jesteś stara i nie masz wiszącej i pomarszczonej powieki smile
          • grey_delphinum Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:05
            U mnie opadające powieki nie wyglądają jak u kobiet, które wymieniłaś. Nawet w necie nie znalazłam zdjęcia, które w przybliżeniu pokazywałoby istotę mojego problemu - tym bardziej, że jedna z powiek opada mocniej (przykrywa jedną czwartą oka) i jest wyraźna asymetria.
            Makijaż na to nic nie pomoże.
            • lady-z-gaga Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:14
              Jesli aż tak, to masz realny, a nie urojony powód, aby zdecydować się na zabieg smile niestety, ryzyko istnieje zawsze, a innej metody niż operacyjna korekta nie ma, więc decyzja jest trudna smile
            • aandzia43 Re: Lifting powiek 18.04.16, 21:02
              No, jesli jest tak jak mówisz, to nie zwlekaj. To nie operacja na otwartym sercu wink
      • ofelia1982 Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:16
        O mnie czy o Andzi?
        • shell.erka Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:46
          Ha hasmile a ja myślałam ze o mnie wink
        • shell.erka Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:46
          Najwyraźniej którejś żal dupę sciska
          • nowel1 Re: Lifting powiek 06.07.17, 14:37
            Ale dlaczego?
            Klasyka, że jak ktoś nie robi zabiegów /operacji plastycznych i bawi go to zjawisko, to znaczy że zazdrosny, tak ? big_grin
        • lady-z-gaga Re: Lifting powiek 18.04.16, 21:24
          Ofelia, o Tobie smile ale go żart tylko, bo ja nic do Ciebie nie mam, za to kojarzę, że jak się temat jakichś poprawek pojawia, to zawsze znasz temat od strony praktycznej smile moim zdaniem jesteś za młoda, by być stałą klientką gabinetow, ale ja w ogole do tych spraw mam stosunek sceptyczny, więc się nie przejmuj - czasem sobie rzucę złośliwością i mam nadzieję, że nikomu krzywdy nie robię smile
          • ofelia1982 Re: Lifting powiek 19.04.16, 09:53
            Spoko dzis mam botoks na lwa na 16-tasmile))))) ale pamiętaj - botoks jest prewencja, uniemożliwia utrwaleniu sie zmarszczek. Anyway efekty sa - jakbyś zobaczyła jaka ja ładna jestem hahahsmile))))
      • shell.erka Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:45
        Wstaw fotkę najlepiej
        • ofelia1982 Re: Lifting powiek 19.04.16, 09:53
          ...i zgin pod fala hejtu.
    • mary_lu Re: Lifting powiek 18.04.16, 19:40
      Moja mama robiła, u dobrego ponoć specjalisty, nadmiar skóry został usunięty i powieka wygląda dobrze, ale oko wygląda źle i ogólny efekt jest niezadowalający. Szew idzie milimetr za nisko i oko stało się smutne i zmęczone. Pomogły trochę kreski permanentne zrobione u dobrej kosmetyczki... Nie zdecyduję się na majstrowanie przy powiekach, dopóki skóra nie będzie mi wisieć aż na policzki tongue_out
    • ofelia1982 Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:15
      A ile masz lat? Naprawde masz juz potrzebę?
    • mia_siochi Re: Lifting powiek 18.04.16, 20:48
      Wrzuć sobie w net hasło Plexr. Bezkrwawo i szybko wink
    • mamma_2012 Re: Lifting powiek 18.04.16, 21:31
      A botoks nie dałby rady?
      Ja miałam worki pod oczami (genetyczne, z poważną medyczną nazwą), byłam gotowa je usuwać radykalnie, a pomogły głupie zastrzyki z kwasu hialuronowego.
      • shell.erka Re: Lifting powiek 19.04.16, 06:46
        To z botoksu czy kwasu???
        • mamma_2012 Re: Lifting powiek 19.04.16, 09:21
          Na worki kwas, na podniesienie powiek botox.
          • ofelia1982 Re: Lifting powiek 19.04.16, 09:57
            Na podniesienie botoks wystarczy (wstrzyknięty w czoło oczywiście). Natomiast odradzam kwas hialuronowy pod oczy! Często wychodzą worki wypełnione galareta.
            • shell.erka Re: Lifting powiek 19.04.16, 13:42
              A na bruzdy nosowo wargowe?
              • ofelia1982 Re: Lifting powiek 19.04.16, 16:15
                Na bruzdy jasne. Robię raz w roku
                • shell.erka Re: Lifting powiek 19.04.16, 16:30
                  Mi się zrobiły takie ruloniki z kwasu. Ponoć lepsza wolumetria.
    • majenkir Re: Lifting powiek 19.04.16, 13:33
      grey_delphinum napisał(a):
      > Znacie kogoś, kto robił? Rzeczywiście są spektakularne efekty?

Jedna moja znajoma zrobila. Zaraz "po" byla troche posiniaczona, ale nawet z tymi siniakiami wygladala rewelacyjnie. Wczesniej miala duzo za duzo skory na powiekach. To bylo pare lat temu i wciaz wyglada bardzo dobrze.
    • nutajasminu Re: Lifting powiek 30.08.16, 13:55
      Najlepszy na zwiotczałą skórę jest PLEXR. Ja probowalam wszystkiego, cwiczen, masazu, akupunktury, nic nie pomagalo czytalam juz opinie o chirurgach, taka bylam zrozpaczona wygladem powiek. Dopiero Plex-r mi pomógł. Za jedno oko placilam 500 zl. Szkoda, ze dziala tylko 2 lata. No ale to znasznie tansze i mniej ryzykowne niz skalpel. smile Wszystko opisalam na swoim blogu, lacznie ze zdjeciami: www.3dekady.blogspot.com
      • lalkaika Re: Lifting powiek 30.08.16, 16:52
        zrobilam pare ladnuch lat temu.Worki pod zniknely i nigdy juz sie nie pojawily,a byly zacne.,natomiast na gornych powiekach mam blizny w kacikach i z wiekiem sie pogarszaja.W makijazu spoko ,ale bez niesad( Botox robie od lat na lwia zamarszczke i kurze lapki,troche te kaciki sie podnosza oczywiscie ,ale tych blizn zaluje.
    • elbielka Re: Lifting powiek 26.01.17, 15:57
      Ja miałam tak że jedna powieka zwisała bardziej i to już od lat i próbowałam różnych kremów itd jak sobie wyobrażacie wyglądało to fatalnie ale na operację się nie zdecydowałam bałam się blizny i powikłań w końcu to oko ... Teraz jestem trzy miesiące po zabiegu plexr i jak na razie jest rewelacja . Podobno będzie to trzeba powtórzyć za jakieś 2 - 3 lata ale to nie jest operacja i koszt w zależności od salonu to za jedno oko jakieś 500 - 1000 zł chyba zależy to od stopnia skomplikowania przypadku a tyle to już dawno wydałam na dermatologów i "cudowne kremy" . Zabieg robiłam w Warszawie na Puławskiej w Viva Dermie polecam . Warto trafić do dobrego lekarza z doświadczeniem i nowym urządzeniem bo naczytałam się o różnych przypadkach kosmetyczek .
    • esmeralda_55 Re: Lifting powiek 06.02.17, 16:14
      A ja proponuję wypróbować krem badzbeauty.blogspot.no/2017/02/anti-aging-4ever.html
      Jeśli chcecie natychmiastowy, ale niestały efekt (krem działa 6-8 godzin), np. przed jakąś imprezą to badzbeauty.blogspot.no/2017/02/anti-aging-unlimite-young.html – na prawdę działa w 3 minuty, polecam obejrzeć filmik 🙂
    • milena_anna Re: Lifting powiek 04.05.17, 10:00
      Są mniej radykalne zabiegi, które poprawiają wygląd. Jest sonoqueen i plazma IQ- to są bezoperacyjne zabiegi, najlepiej udać się do specjalisty. Ja miałam problem z worami pod oczami i pomogła mi dr Magalena Ty Tyka z Krakowa, bardzo konkretna babka z dużą wiedzą i ma przyzwoite ceny.
    • slona78 Re: Lifting powiek 04.05.17, 12:19
      Moja mama zrobiła powieki przed dwoma tygodniami. Zabieg w znieczuleniu miejscowym, przez tydzień utrzymuje się opuchlizna i siniaki, ale rezultat jest niesamowity. Wygląda pięknie, widząc ją, jestem przekonana, że za jakieś 10 lat też na pewno zrobię. Spektakularna zmiana!
    • tedesca Re: Lifting powiek 04.05.17, 14:06
      Znam. Mogę tylko polecić. Niewielki ból, przez ok. 2 tygodnie nie wygląda się najlepiej, ale wystarczy nosić okulary słoneczne by to ukryć. Po miesiącu można się poczuć młodszym o 5-10 lat.
    • aqua48 Re: Lifting powiek 06.07.17, 15:06
      Ostatnio znajoma robiła bo górna powieka już zasłaniała jej pole widzenia - dwa tygodnie w ciemnych okularach bo sińce, opuchlizna i szwy widać, a potem jakby nic nie było robione, bo cięcie przeprowadzono w linii załamania powieki, natomiast oczy się otwarły. Super sprawa, mimo mojego zdecydowanie negatywnego podejścia do operacji plastycznych zaczęłam się też przekonywać, bo również mam opadającą (na razie lekko) powiekę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka