pola.76 13.01.05, 11:49 Dziewczyny, może znacie jakies domowe a skuteczne ćwiczenia na wzmocnienie ud???(domowe, tzn takie, ktore wykonuje się w zaciszu pokoju, bez udziału skomplikowanych maszynerii) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
82nati Re: coś na uda??? 13.01.05, 12:48 W każdej pozycji leżącej(na brzuszku-uda i pośladki się ćwiczą, na boczku-uda, na plecach-uda i brzuch) podnosić nogi, czy karmisz, czy czytasz, czy poprostu odpoczywasz, boli, ale działa, najlepiej pare sekunt przytrzymywać w najbardziej trudnym momencie (u mnie to jest chyba leżąc na boku około 30cm w górze). Odpowiedz Link Zgłoś
ojala Re: coś na uda??? 13.01.05, 13:56 www.fit.pl/smukle_nogi.htm www.fit.pl/ciwcz_z_nami_posladki.htm Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ojala I jeszcze... 13.01.05, 14:53 Zapomniałam dodać, że fantastycznymi ćwiczeniami są też niepełne przysiady i przysiady w rozkroku. Nie dość, że modelują uda (te w rozkroku również wnętrze uda, tzw. przywodziciele) to jeszcze znakomicie ujędrniają pośladki. Poćwiczcie parę tygodni to same zobaczycie I żeby tak samych łydek bez "opieki" nie zostawić - polecam wspięcia na palce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pola.76 Re: I jeszcze... 13.01.05, 19:17 ale ile razy??? tzn ile razy trzeba tak przyasiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
ojala Re: I jeszcze... 14.01.05, 15:59 Wiesz, to wszystko zależy. Od tego jaką masz kondycję, ile wcześniej ćwiczyłaś, ile masz czasu Dla mnie wyjściowa ilość powtórzeń danego ćwiczenia to 100. Bo to są przysiady niepełne, bo bez obciążenia, itd. Podam, jak to wygląda u mnie: - przysiady niepełne 100 (to wychodzi 2-2,5 min w zależności od tempa wykonywania ćwiczeń) - przysiady w rozkroku 100 - unoszenie nogi 100 (ćwiczenie na zewnętrzne partie uda i biodra) - unoszenie drugiej nogi 100 - unoszenie odwrotne 100 (wnętrze uda) - unoszenie odwrotne drugiej nogi 100 - wspięcia na palce (łydki) Całość zajmuje mi ok. 15 min. W miarę możliwości całą tę serię powtarzam drugi raz, co przy moim nadpobudliwym dziecku jest wielką sztuką... Ćwiczę co drugi dzień nogi, a co drugi brzuch (no teraz brzuch codziennie bo robię szóstkę Weidera). Niestety nie mam na razie czasu na aeroby, a bez tego ciężej się chudnie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pola.76 Re: I jeszcze... 14.01.05, 16:24 dzielna jesteś ojalai konsekwentna ja tylko chcę wzmocnić mięsnie, nie chcę chudnąć, więc mi takie domowe ćwiczenia powinny wystarczyć, pozdrawiam ps. a jak skończysz szóstkę, to daj zna , jakie rezultaty Odpowiedz Link Zgłoś
ojala Re: I jeszcze... 14.01.05, 16:40 Pola nie zapeszaj Bo nie wiem czy szóstkę skończę..! Prawda jest taka, że mało kto kończy. To jest ogromnie ciężki trening. Ale jak to się mówi, nie spróbujesz - nie wiesz. Póki dam radę, będę robić. Nawet kilka dni coś daje. Jestem dopiero po piątym dniu, a brzuch mam już twardy i mięśnie proste odcinają się już od skośnych (lekko, ale jednak) A co do mojej konsekwencji... to mi jej brakuje. Co jakiś czas rezygnuję z ćwiczeń, potem znów zaczynam, itd. Schudnąć specjalnie też nie chcę, bo wagę mam w porządku, ale mam też gdzieniegdzie trochę zbędnego tłuszczyku i ciężko go spalić... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: I jeszcze... 14.01.05, 19:22 Olaj! A o co chodzi w tej szustych cwiczeniach? Juz kiedys wchodzilam na strone ale nie moge sie zorientowac ani sobie wyobrazic co i jak. Czy moglabys mi lopatologicznie napisac co robic konkretnie przez kolejne dni. Zaczecilo mnie, ze juz po 5 dniach masz takie efekt, choc martwie sie, ze cos zle zrozumialam? Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
ojala Do utalii 15.01.05, 10:58 Utalia, pomyliłaś mnie z moderatorem tego forum Postaram się przygotować Ci dokładny opis tych ćwiczeń, ale na to muszę mieć troszkę czasu. Wieczorem nad tym popracuję i Ci to wkleję pod spodem. To bardzo intensywny trening i niesamowicie wzmacnia mięśnie w krótkim czasie. Kilka osób mówiło, że nawet po 200 brzuszkach dziennie nie czuło tak mięśni jak po szóstce. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Do utalii 15.01.05, 12:09 Bardzo Cie przepraszam za pomylke, Ojala ale podobnie brzmiace macie nicki. Wczoraj weszlam kolejny raz na te strone o brzuszkach i jakos "zmoglam ten problem". Dlatego strasznie mi glupio, ze Cie fatygowalam, mam nadzieje ze nie jest jeszcze zbyt pozno i nie pisze tego w momencie kiedy juz sporzadzisz dla mnie opis. Byc moze nafdal nie do konca pojmuje jak te wszystkie cwiczenia wykonac i ich kolejnosc ale juz wczoraj zrobilam probe generalna przed dzisiejszym pierwszym dniem. Choc mam obawy, ze nie dam rady zaczac dzisiaj, poniewaz wczoraj wyprowadzalam mojego psa z cieczka na smyczy a wczesniej musialam pogonic innego, ktory sie bardzo napalil na moja sunie i biegnac za nim wpadlam na pieneik lea piszczela... w tym samym miejscu gdzie miesiac temu wywalialm sie w brodziku i do tej pory mnie bolalo. Ale jak bys miala jeszcze swoje wskazowki, jak cwiczyc i na co zwrocic uwage..o np. nie wiem czy jak trzymamy rece na karku to czy lokcie sa rownolegle do podlogi czy do sufitu? Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
ojala Re: Do utalii 15.01.05, 19:43 Nie masz za co przepraszać)) Miałam pisać, że mi schlebiasz Właśnie zamierzałam usiąść do opisu tych ćwiczeń, ale cieszę się, że już to rozgryzłaś. Co do tych wskazówek odnośnie ćwiczeń, to zapraszam Cię na wątek, który założyła mama_amelki, pt. "Macie zamiast brzucha oponę? Chcecie to zmienić?". Tam właśnie dzielimy się wszystkimi spostrzeżeniami i "doświadczeniami" z tych ćwiczeń. Bo właśnie co do tych rąk na karku, o których piszesz, to zasugerowałam mamom, żeby trzymały je przy skroniach, a nie z tyłu, bo i kark wtedy nie boli, i już nie musisz się martwić o łokcie (zresztą łokciami musisz "złapać" kolano, więc jest chyba jeden sposób). Pozdrawiam i czekam na tamtym wątku! P.S. Ja też przed rozpoczęciem ćwiczeń robiłam próbę generalną)) Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Do utalii 15.01.05, 23:42 Oj wlasnie ja po probie generalnej juz wiem, co robic z tymi lokciami. Ale jest gorzej niz myslalam, prawie nie jestem w stanie 'zlapac" lokciami za kolana!!! Moze dlatego, ze mam kiepski humor, moja corunia prawie 2 letnia zalapala jakies chorobsko, zreszta pierwsze, dlatego jestem przerazona goraczka i tylko biegam i sprawdzam temperature, nie moge myslec o niczym innym. Pozdrawaim Wszystkie ciwczace EMamusie. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
bogada Re: I jeszcze... 21.01.05, 00:14 jaki miałaś poród? normalny czy cc? - chodzi mi o to czy ja (będąc 6 tygodni po cc) mogę tą szóstkę i inne ćwiczenia wykonywać??? ) Odpowiedz Link Zgłoś