aganieszka_adamczyk 17.02.05, 20:14 Mam pytanie , a raczej moja kolezanka. Ma synak i wciaz go karmi piersią a chcialaby dolączyć do nas podczas " kąpieli" w saunie. I nie wie czy może, Prosze Was, odpowiedzcie czy moze czy nie. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszka85 Re: sauna podczas karmienia 18.02.05, 11:37 ja tez mam straszna ochote na saune a;e z tego co wiem to nie mozna ! mleko by sie przegrzalo Odpowiedz Link Zgłoś
agar78 Re: sauna podczas karmienia 18.02.05, 17:47 Oczywiscie, ze mozna korzystac z sauny podczas karmienia! Mieszkam w Finlandii, a tu chodzi sie do sauny bez wzgledu na to czy sie karmi czy nie, nawet kobiety w ciazy moga z niej korzystac- jesli im nic nie dolega (czyli gdy nie ma wyraznych przeciwwskazan od lekarza). Mleko sie nie przegrzeje, latwiej jest przegrzac samego siebie. Nie wiem w jakiej temperaturze "saunujecie", ale o ile w nie bedzie za goraco, to nie ma obawy. Moim zdaniem samo karmienie nie jest zadnym przeciwwskazaniem do korzystania z sauny, ale warto zwrocic uwage czy moze nie ma zadnych innych (np. zbyt wysokiego cisnienia, zakrzepow itp., czy po prostu zlego samopoczucia jak jest goraco) Swoja droga, ja na poczatku sie zastanawialam czy podczas ciazy mozna chodzic do sauny, ale "tubylcy" sie tylko dziwili dlaczego by nie mozna? Jedna praktyczna rada dla karmiacej- pod wplywem ciepla moze zaczac cieknac mleko Pozdrawiam, Aga. Odpowiedz Link Zgłoś