Dodaj do ulubionych

czerwone placki na twarzy, pomocy!!!

23.03.05, 09:42
Od jakiegoś czasu mam problemy z cerą (po odstawiniu tabletek anty) , a od
zeszłego tygodnia to już nie wiem co robić. Pojawiły mi się na twarzy
czerwone placki. Skóra w tym miejscu jest wysuszona, łuszczy się. Jak się
złuszczy, to jest czerwona i w kółko. Wiem że powinnam iść do dermatologa ale
teraz nie mam czasu. Co to jest? Może znacie jakiś domowy sposób na
złagodzenie tego podrażnienia?
Obserwuj wątek
    • hallina Re: czerwone placki na twarzy, pomocy!!! 31.03.05, 12:38
      zajrzyj tam,na forum :
      www.wizaz.pl/
      biochemiaurody.com/
    • charlotkaw Re: czerwone placki na twarzy, pomocy!!! 02.04.05, 12:25
      Mam identyczne placki na twarzy, pojawiły się 2 miesiące po porodzie. Byłam u
      dermatologa, rozpoznanie- łojotokowe zapalenie skóry, ale niestety nic nie
      pomogło na dłużej... Wszystkie maści pomagaja na tydzień, dwa i placki wracają.
      Jak znajdę coś skutecznego, to napiszę i bardzo Cię proszę o to samo, dobrze?
      • magounia Re: Dzięki za 10.04.05, 12:12
        obie odpowiedzi, bo już zwątpiłam...
        Byłam u dermatolog i stwierdziła, że moje "placki" są alergiczne. Dała mi
        leki :Aleric i Clemastin. Do smarowania twarzy krem E45, pod okiem Cortinef i
        Triderm na inne miejsca. Początkowo wszystko przyblakła ale po ok. 10 dniach
        zaobserwowałam ponowne nasilenie zmian. Tak więc przede mną ponowna wizyta i
        50dych sad(( z głowy, a raczej z portfela. Obawiam się że może zmienić diagnozę
        na coś gorszego. Odezwę się jak będzie coś nowego. Pozdrawiam
        • charlotkaw Zineryt? 10.04.05, 16:14
          Mam coś nowego, co mnie pomogło, nie wiem czy będzie miało zastosowanie u Ciebie
          ale zawsze możesz spytać dermatologa. Z rozpaczy, żeby nie używać sterydowych
          maści zapisanych przez dermatologa, zaczęłam stosować mydło "Zineryt", czyli
          erytromycyna chroniona cynkiem. Pomogło, przynajmniej na razie, ale to juz
          całkiem długo. (odpukaćwinkNa sterydy staram się uważac bardzo, u mnie wywołały
          tylko "efekt jojo" - pomogły na chwilę, a nawrót następował szybko i w gorszym
          stanie. Pozdrawiam i trafnej diagnozy życzę!
          • magdyb Re: Zineryt? 12.04.05, 22:11
            zineryt mydlo? a gdzie to mozna kupic,bo w aptece sa tylko granulki i pod inna
            postacia ponoc nie wystepuje
            pozdrawiam
            • charlotkaw Re: Zineryt? 14.04.05, 20:35
              Dostałam takie mydło od dermatologa "na próbę". Jest okrągłe, pomarańczowe, z
              chińskim/japońskim krzakiem jako ozdobą. Może to był tylko materiał reklamowy?
              Ale ono naprawdę istnieje! Dowiem się gdzie można kupic i napiszę. Muszę
              przyznać, że się zdziwiłam...
              • magdyb Re: Zineryt? 15.04.05, 12:42
                dzieki za odpowiedz,a ja moze poszukam w jakic chinskich sklepach,moze sie uda.
                A co jest napisane na tym mydle?
                pozdrawiam,madzia
    • magdyb Re: Zineryt 18.04.05, 12:11
      i nie znalazlam tego mydla crying((
    • hanedi Re: czerwone placki na twarzy, pomocy!!! 19.04.05, 21:27
      jesli problemy pojawily sie po odstawieniu tab.antykoncepcyjnych,to moim
      zdaniem przyczyna sa hormony-idz do dermatologa,a narazie smaruj plamki mascia
      oxykort
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka