Dodaj do ulubionych

Diety ....co zrobic żeby schydnąć ?

20.04.05, 21:33
Obserwuj wątek
    • paulina1982 ciag dalszy:) 20.04.05, 21:39
      Jestem mamą trzy letniego Patryczka i trzy miesiecznej Amelci.Po poprzedniej
      ciązy schudłam w przeciagu roku ,w zasadzie się nie odchudzałam.Teraz jest
      gorzej o wiele gorzej .do tej pory schudłam 12 kilo -całkiem niezle ale co z
      tego jak moja waga zaczyna sie podnosic.dziewczyny ,pewnie nie jedna z was
      miała ten problem ,napiszcie jak sobie z tym radziłyście.Napisze jeszcze ,że
      nie karmie piersią,wiec żadna dieta mnie nie przestraszy byle była skuteczna i
      trwała
      • amb25 Re: ciag dalszy:) 21.04.05, 13:45
        Ja po ciąży (pierwsze więc sytuacja ciut inna) musialam zrzucic29 kilogramów.
        Zajęło mi to dwa lata ale za to utrata wagi jest na tyle stabilna, że nawet
        codzienna drożdżówka i czekolada mi nie przeszkadzają.
        Jesli chcesz trwale schudnąć (po drugim dziecku jest znacznie trudniej) to
        przede wszystkim musisz zmienić swoje nawyki żywieniowe oraz zmniejszyc ilośc
        poakrómw. Ale nie dratycznie tylko stopniowo - bo do mniejszej ilości organizam
        sie dość szybko przyzwyczai. Przyzwyczajenie poznasz po tym, że przestaniesz
        tracić na wadze. Wtedy znów troszkę trzeba ogrniczyć jedzenie. I tak w kółko.
        Jak osiągniesz zamierzoną wagę to możesz powoli wracać ale do ilości ok. 2000
        kalorii na dobę (w zależności od organizmu) i trzeba to robić stopniowo bo
        inaczej przytyjesz. I od początku wskazany jest ruch, a w drugim etapie w
        szczególności.
        No i oczywiście wykluczenie z diety slodyczy, zmniejszenie ilości pieczywa,
        zmniejszenie ilości tłuszczy zwierzęcych, a potrawy najlepiej przygotowywane
        bez tluszczu. Posiłki częste ale niewielkie. Dużo wody niegazowanej. Przy
        rzadkich a obfitych posiłkach organizm magazynuje w postaci tłuszczu
        energię "na zapas".
        Chudnięcie więcej niż 0,5 kg na miesiąc jest niezdrowe. Chudnięcie to ciężka
        praca.
    • kakak8 Re: Diety ....co zrobic żeby schydnąć ? 21.04.05, 12:44
      Polecam forum "MAMA CUD"
      • karolcia111 Re: Diety ....co zrobic żeby schydnąć ? 21.04.05, 13:51
        polecam pić wode mineralną niegazowaną a po za tym bez zmian ale nie tłusto i
        bez słodczyczy oczywiscie. ja schudłam 20 kilo w jakieś 4-5 miesiące. teraz
        mam 55 kg.
    • magdak5 Re: Diety ....co zrobic żeby schydnąć ? 21.04.05, 14:55
      Witaj !
      Ja także polecam stronę mama-cud. Sporo tam poczytałam o diecie Montignac i
      chciałabym właśnie zmienić nawyki żywieniowe. Zaczynam z mężem i mamą od
      poniedziałku. Tylko jak wytrzymać bez słodyczy?????
      Wejdź na stronę: www.dietamm.com.
      Pozdrawiam
      Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka