Dodaj do ulubionych

hula hop- dziś zaczynam i zapraszam

27.10.05, 22:34
Witam wszystkie dziewczyny chcące zgubić conieco w pasiesmile.
Dzisiaj kupiłam wreszcie duże koło i zaczynam kręcićsmile Napiszcie proszę ile
czasu dziennie trzeba poświęcić żeby w miarę szybko było widać efektysmile
Zapraszam- razem będzie raźniejsmile
Obserwuj wątek
    • 19maj Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 10:34
      ja kupiłam jakiś czas temu ale nie umię kręcić sad(((
      schudnę chyba od podnoszenia go z podłogi
      • evellek Re: do 19maj 28.10.05, 13:43
        pewno masz za małe koło- ja wymieniłam na 10 cm szersze i jest super-
        oczywiście spada czasem ale przynajmniej da sie kręcićsmile
        • 19maj Re: do 19maj 28.10.05, 22:29
          ja mam takie 80cm a Ty? czy są jeszcze większe??
          pozdrowienia
          • evellek Re: do 19maj 31.10.05, 06:23
            też mam 80-w sklepie intern. znalazłam 85 ale sprzedają tylko hurtemsad
    • jagoda051 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 11:13
      ja kręcę od 3 dni. I idzie mi coraz lepiej - już rzadziej się po nie schylamsmile
      Czytała na forum że najlepiej kręcic po pół godziny - 15 minut rano i
      wieczorem. Ale wiadomo - im więcej tym lepiej. Chociaż najważniejsza jest
      systecztyczność, czego sobie i Wam życzęsmile
    • nieszkasob Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 11:42
      Hej ja juz krece 1,5 tygodnia. 30 min dziennie
      (po 15 min w kazda strone)efektow na razie za bardzo nie widze no moze
      ciutke "boczkow" zniknelo ( ale do tego robie jeszcze 6 weidera i cwicze na
      uda)- bede informowac na biezaco o swoich postepach.
      Pozdrawiam
    • myszka785 tamten wątek faktycznie był już trochę za długi... 28.10.05, 14:50
      ...więc odpowiadam na Twoje zaproszenie evellek i jestem!...
      kręcę już 5-ty dzień!... minimum pół godziny czasem nawet godzinę, w zależności
      od tego jak długo moja mała śpi!!!... nie bardzo potrafię kręcić w obie strony,
      staram się, ale w jedną jakoś lepiej mi wychodzi i nie muszę się tak często
      schylać...
      zdradzę Wam jaki mam plan: za niecałe 2 miesiące lecimy do Polski na Święta i
      do tego czasu mój brzuszek będzie pięknie wyrzeżbiony - nic nigdzie nie będzie
      zwisało!!! - taki plan! mam nadzieję, że wytrwam i zrealizuję!!!
      narazie efekt jest taki, że brzuch jest taki twardszy, czyli chyba coś się z
      mięśniami zaczyna dziać?...
      powodzenia!...
      i nie dopuśćmy, żeby ten wątek umarł!!!
      • evellek Re: do myszka785 28.10.05, 21:14
        napisałam na priv
        • myszka785 Re: do myszka785 29.10.05, 12:46
          dzieki - otrzymałam! i odpisałam też na priva
    • evellek Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 15:41
      witamsmile)) wcześniej nieszkasob napisała że dokłada do koła Aerobiczną "szóstkę"
      Weidera(www.sfd.pl/temat144665) .Poradziłam sie kolażanki, która
      prowadzi klub fitness i powiedziała że powinno dać świetne efekty ale najlepiej
      robić te brzuszki zaraz po np. pół godzinnym kręceniu- wtedy hulahop traktuje
      się jako areobowy a "szóstkę" jako rzeźbienie.
      Powodzenia i wytrwałości życzę i uciekam kręcićsmile))
      • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 16:36
        nie mogę wejść na ten link, który podałaś...
        o co chodzi z tą "szóstką"?...
    • robsylwia Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 16:54
      Hej dziewczyny dołączam do Was , kupiłam Hula-Hop kilka dni temu , kręcę bez
      problemu, do tego ćwiczę brzuszki, mam nadzieję, że efekty będą. Mam pytanie czy
      przytych ćwiczeniach to tylko w pasie się gubi , czy ogólnie się chudnie?
      Pozdrawiam.
    • agakaa79 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 18:35
      Witam,
      własnie dzisiaj kupiłam hula-hop i próbowałam krecic, ale cały czas mi spadało.
      mam nadzieje ,ze jutro bedzie lepiej.

Pozdrawiam
      Agnieszka
    • nona_n Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 18:48
      Ja też chcę!!! Mój brzuch przypomina łóżko wodne...
      Ale:
      po pierwsze - próbowałam milion razy i spada sad((
      Wyczytalam ze za małe, tak?
      po drugie - moja córka zaczyna ryczeć jak widzi co ja wyprawiam smile))
      za kazdym razem ryczy, mimo ze bardzo pogodna z niej dziewczynka.....
      • maga202 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.01.06, 16:58
        Jeszce dobrze aby było dosyc ciężkie, należy nasypac do środka piasku tylko nie za dużo bo mogą porobic sie siniaki. Wtedy łatwiej jest krecic.
    • asiouek Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 19:59
      15-30 min. dziennie albo co drugi dzien. Po trzech tygodniach -6 cmsmile)
      • jimg Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 28.10.05, 20:43
        ja też chcę!!!!!!!!!!! a nie umiem zakręcić-staram się ale nic nie wychodzi.
        Może naleję wody do środka?help sad((
        • maga202 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.01.06, 17:00
          piasku nasyp a będzie cięższe, tylko nie za dużo bo będziesz miała siniaki.
      • myszka785 do asiouek! 29.10.05, 12:49
        czy to Twój wynik?
        w 3 tygodnie 6 cm? tylko kręcąc? bez żadnych diet i innych ćwiczeń?...
        oby tak było!
      • dziewczynazalabamy Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 31.10.05, 11:43
        Fajny wynik po trzech tyg. -6 ale to w pasie zgubilas az tyle?? Ja tez bym tak
        chciala jak na razie kupilam i troche krece - za krotko aby pisac o efektach no
        ale najwazniejsze dla mnie zgubic w pupie no i wbrzuchu zbedne centymetry. Bo
        waze podbnie jak moje kolezanki tylko niestety ten brzuch powoduj ze wszyscy
        daja mi wiecej sad(
    • ruda773 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.10.05, 18:52
      Qpiłam pare dni temu i staram sie kręcić. JUz coraz mniej sklonów do podłogiwink)
      Niestety "umiem" tylko w jedną stronę. MNie samo hula hop chyba nie pomoże. MAm
      do zrzucenia 8 kg, i jeszce by sie 2 dodatkowo przydało bo przed ciążą
      przytyłam 2 kg i nie zedążyłam zrzucić. CZy ktpoś kręcąc zrzucił 10 kg? HEheh
      chyba nie co?
      • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 31.10.05, 15:08
        ja mam jeszcze po ciąży do zrzucenia 5kg! narazie tylko kręcę hula hoop,
        chciałam się zabrać za "szóstki", ale nic z tego!... (powód: lenistwo!)
        dziś zaczynam drugi tydzień kręcenia, na początku też nie umiałam w drugą
        stronę, teraz z dnia na dzień jest lepiej: najpierw kręcę w tą gorszą stronę,
        potem w lepszą! - Po 15 min w każdą!!!
        narazie wydaje mi się, że ciut boczki zmalały i brzuch jest bardziej napięty!
        cel narazie ma taki - kręcę codziennie, aż do Świąt Bożego Narodzenia, wierzę,
        że jakiś efekt będzie!!!...
        • anouk4 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 31.10.05, 22:33
          A macie takie ciezke hula hop czy zwykle dla dzieci lekkie?
          kiedys jak bylam dzieckiem to mialam takie ciezkie i super nim sie krecilo,
          teraz mam takie zwykle lekkie i o wiele gorzej sie kreci. Czy na rozciagnieta
          skore na brzuchu tez cos pomaga? Jestem po drugiej ciazy...
          • evellek Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 01.11.05, 17:16
            witam- cięzsze koło jest lepsze bo łatwiej się nim kręci a na skórę na pewno
            pomagasmile ja kręcę tydzień a 8 dni temu zaczęłam "szóstkę" i najwięcej widać
            wlasnie po skórze.pozdrawiam
        • asiouek Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 01.11.05, 01:19
          bez diet, ale systematyczniesmile efekty naprawdę widać, jak kręci się
          nieprzerwanie kilkanaście minut dziennie.

Może trochę dłużej niż 3 tygodnie - dodatkowe dwa tygodnie poświęciłam na
          naukę, bo na początku kółko spadało co chwilkęsmile, potem coraz rzadziej, dziś
          kręcę bez spadania ile chcę

Potem doszłam do takiej wprawy, że potrafię chodzić kręcąc, czytać gazetę albo
          sięgać po coś (np. butlę z mlekiemwink. Żeby się nie nudzić kręcę często przed TV
          albo słucham radia.
          powodzenia!!!!
    • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 01.11.05, 18:37
      kręcenie idzie mi coraz lepiej!!! nawet w "gorszą" stronę dziś spadło mi tylko
      raz w ciągu 15 minut kręcenia! jest prawie tak dobrze jak w "lepszą" stronę, a
      myślałam, że się wcale nie nauczę!!!
      jeżeli kółko za lekkie to najlepiej czegoś wsypać do środka albo wlać - ja
      wlałam wodę!!!
      pozdrawiam wszystkie kręcące!
      ... i dodam, że chyba zaczynam widzieć efekty, mój brzuch z dnia na dzień
      prezentuje się lepiej! i dziś na wadze miałam 1kg mniej! mam nadzieję, że ta
      tendencja się utrzyma!
      • joasia401 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 02.11.05, 14:05
        A ile wlać tej wody? Tak do pełna?
        • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 02.11.05, 16:24
          spróbuj najpierw mniej i trochę pokręć, potem dolej i znowu pokręć - tak żebyś
          czuła, że jest dobrze...
          ja najpierw nalałam zbyt mało, a po dolaniu jeszcze troszki kręcenie stało
          się "prawie" dziecinnie proste...
          musisz popróbować!
    • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 03.11.05, 19:30
      dziś 11 dzień mojego kręcenia!!!
      talia się zaznacza coraz wyrażniej - nie zmierzyłam się przed kręceniem, ale
      myślę, że zeszły około 2cm! tak po ubraniach oceniam!
      a na wadze utrzymuje się 1kg mniej!!!
      • dziewczynazalabamy Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 04.11.05, 08:53
        No ja wczoraj krecilam - mialam przerwe ale mam nadzieje ze nie bede robila
        sobie przerw i tez chce krecic do Swiat BN zeby zobaczyc czy poskutkuje.
        Brzuszki kiedys robilam ale nie widzialam efektów i szybko sie zniechecilam.
        • mgawlik1 jaka "szostka"?????? 04.11.05, 11:19
          nie moge wejsc na link z wyjasnieniem o co chodzi w tej "szostce". prosze
          napiszcie mi, to tez chetnie to zaczne.
          • evellek Re: jaka "szostka"?????? 04.11.05, 15:36
            proszę - może teraz będzie sie otwierać : www.sfd.pl/temat144665
            u mnie 2 cm w pasie zeszłysmile i coraz wyraźniej widzę efekty smile
          • gawliki Re: jaka "szostka"?????? 30.11.05, 10:45
            hej, mgawlik1-ja tez mam tak na nazwisko!po mezu-pozdrawiamskad jestes?
        • atenappp Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 06.11.05, 22:22
          dziewczyny tez chce zacząć
          Ale mam problem - gdzie kupić hula hoop? Najlepiej o dużej średnocy?
          Podajcie proszę jakieś namiary najlepiej na sklep internetowy
          dziekuję
          • evellek Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 07.11.05, 09:17
            no własnie z tym jest problem sad przynajmniej w krakowie- obdzwoniłam chyba ze
            20 sklepów- znalazłam w decathlonie o średnicy 80 cm. Jest sklep internet. w
            którym jest 85 cm ale nie odpisują na meile- jak chcesz spróbuj:
            sportowy.net.pl/cgibin/shop?info=1903&sid=038484f3 może Ci się uda
            • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 07.11.05, 18:08
              ja też trochę szukałam, myślałam, że tu nie kupię (jestem za granicą) i będę
              musiała z Polski przywieżć, ale udało się!...
              w najzwyklejszym sklepie z zabawkami, kolo o średnicy 90cm!!!
              poszukajcie w zwykłych sklepach z zabawkami!
              na poprzednim wątku o kręceniu ktoś pisał, że są też w supermarketach!...
              a ja dziś mam 15 dzień kręcenia: dalej 1kg mniej i ciuszki lużniejsze, widać
              efekty - naprawdę warto kręcić!!!
              pozdrawiam!
              • evellek Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 07.11.05, 18:38
                Myszka- tak trzymaj !!! u mnie też juz widac- kontuzja kolana troszke mnie
                ogranicza jesli chodzi o kręcenie ale brzuszki z "6" robie ostrosmile
                • dziewczynazalabamy Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 08.11.05, 08:56
                  Ja tez sie troche za swoim nachodzilam bo w kilku miejsach widzialam ale male.
                  Polecam hipermarkkety albo sklepy z zabawkami mozna juz kupic za 5 złotych.
                  • onikat zaczynam!! 08.11.05, 09:51
                    Ja dzisiaj zaczynam.
                    Niestety mam lekkie hula-hop a już myślałam że kupiłam odpowiednie, bo to mój
                    trzeci zakup i już nie chciałam wlewać wody żeby było cięższe...
                    Ech.
                    Ale dzisiaj zaczynam KRĘCIĆwink
    • malta25 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 11.11.05, 19:44
      Dziewczyny i jak? Krecicie?
      Ja zaczelam dzisiaj,jeszcze nie za bardzo mi to wychodzi,ale po dzisiejszym
      dniu czuje miesnie po bokach.To znaczy,ze chyba cos dziala.
      • onikat Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 11.11.05, 21:37
        U mnie kiepskosad
        Nie dość że kręcenie mi kiepsko idzie to jeszcze wyjechałam na weekend... bez
        hula hopsad
    • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 12.11.05, 11:37
      kręcę! dziś 20 dzień! wszystkie ciuchy coraz lużniejsze - szczególnie w pasie,
      ale biodra i uda też schodzą!!!
      na wadze 1kg mniej utrzymuje się - czasem nawet 2kg!
      a co to będzie za parę tygodni?...
      naprawdę polecam - liczy się systematyczność: codziennie 15min w jedną i 15min
      w drugą stronę!!!
      smile))
    • mama_idalki Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 13.11.05, 16:38
      Hej! Kupilam sobie dziś kółko, ale tylko 70cm.. Zobaczę czy da radę kręcić czy
      potrzebuję większe.. Pozdrawiam!
      KAsia
      • maartha Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 14.11.05, 14:45
        Czesc dziewczyny. Ja kupilam wczoraj i dzis krecialam prawie 10 minut ale tylko
        w jedna strone-w druga ciezko jest a poza tym doskwiera mi krzyz po porodzie
        ( 3 miesiace) jak krece i przez to nie moge zbyt dlugo. Ehhhhh
        • dziewczynazalabamy Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 14.11.05, 16:18
          Czesc dziewczyny ja krece od tygodnia w miare systematycznie niestety tylko w
          jedna strone (nie widze jeszcze efektow ale postaram sie nauczyc w druga i tak
          przynajmniej z miesiac powalczyc jak nie bedzie efektow to nie wiem co zrobie -
          strasznie mnie wkurza moj brzuch wink
          • myszka785 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 14.11.05, 18:26
            jak będziesz kręcić codziennie po 15min w każdą stronę to efekty będą!!!
            ja kręcę już 22dzień i talia jest super, na wadze 2kg mniej, boczki zeszły na
            początku, teraz powoli, powoli schodzi z brzucha, z ud i pośladków smile))
            ja mam plan kręcić tak do Bożego Narodzenia (równo 2 miesiące bo zaczęłam
            24pażdziernika) i wiem, że do tego czasu efekty będą piorunujące!!!
            zachęcam do systematycznego kręcenia!
            pozdro!
    • mama_idalki hula-hoop 90 cm w TESCO! 14.11.05, 21:04
      Hej!
      Właśnie wróciłam z Tesco z nowym kółkiem (70 cm to jednak za mało). W Bydgoskim
      Tesco napewno dostaniecie takie duże, spróbujcie też w innych marketach.
      Dopiero dziś zaczynam solidnie kręcić.
      Pozdrawiam!
    • evellek Re: kręćcie, kręćcie- WARTO !!! 14.11.05, 22:12
      hej dziewczyny ! zmierzyłam się dzisiaj rano no i chwalę sie oczywiscie- 6 cm.
      mniej w pasie!!! nie muszę pisac że tyle to juz przynajmniej widaćsmile) co
      prawda kółeczko musiałam odstawić na tydzień (kolano mi odmówiło współpracy-
      pewno przez moje pozy przedziwne przy kręceniusmile ale trzymam się ostro "6" od
      18 dni i mam dietkę (okazuje się że można jeśc o połowę mniej i nie być wcale
      głodnymsmile. Od jutra znowu zaczynam na kole. Pozdrawiam
      • myszka785 Re: kręćcie, kręćcie- WARTO !!! 15.11.05, 12:30
        evellek! cieszę się, że z Twoim kolanem lepiej! smile
        efekty imponujące!!! no ale Ty jeszcze "szóstki" robisz... i dieta!
        ja też miałam zmniejszyć ilość spożywanego jedzenia, ale jakoś mi nie wychodzi,
        słodyczy też miałao nie być w domu aż do świąt, ale musieliśmy się zaopatrzyć
        na Halloween i niestety nie rozdaliśmy wszystkiego, więc czasem zapycham się
        jakimś batonikiem sad
        ale efekty i tak widać!!! smile))
        myślę, że 4-5cm z pasa (nie wiem dokładnie bo na początku się nie zmierzyłam,
        ale po ubraniach widzę) zeszło, no i waga mniej pokazuje!!! smile
        pozdrawiam! i "walczymy dalej"!...
        • pomme Re: kręćcie, kręćcie- WARTO !!! 15.11.05, 20:51
          najpierw zaczytywałam sie w waszych postach i czekałam az ja bede mogła sie
          zabrać za krecenie. w końcu dziś mąz kupił mi hula hop w Geant ( 90 cm) i
          spróbowałam. Oczywiście mi nie wychodzi ale czytając wasze posty rozumiem że
          tego mozna sie nauczyć? zamierzam sie nie poddawać i wyrzeźbić piekna sylwetkę
          Więc od jutra ruszam z wamismile))
    • myszka785 Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 20.11.05, 12:36
      ja kręcę już 28 dzień i nie zamierzam się poddawać, więc towarzystwo mile
      widziane!
      pozdrawiam!
      smile
      • pomme Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 21.11.05, 19:27
        ja dopiero zaczynam i w zasadzie wciaż się uczę ale widze postępy, również nie
        zamierzam sie poddawaćsmile
        • myszka785 Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 21.11.05, 19:46
          cieszę się, że nie zostałam na polu bitwy sama!!! smile
          ja już dziś mam 29 dzień kręcenia i na początku też było ciężko, ale z dnia na
          dzień były postępy i teraz to już prawie rutyna...
          a brzuszek coraz śliczniejszy i coraz większe wcięcie w talii...smile
          pozrdawiam!
          • evellek Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 21.11.05, 20:54
            ja też się nie poddajesmile tylko czasu troszkę mało na buszowanie po neciesmile))
            podobnie jak Myszka mam już ponad 20 dni i efekty na prawde widacsmile)
            • leluchow1 Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 22.11.05, 08:15
              Ja tez bym chciala zaczac ale kurcze nie moge znalezc nigdzie koła! No i chyba
              dzis zaczne te szostke - mam tylko pytanie - to wszystko jest ukierunkowane na
              talię ( albo jej resztki) a co z udami i biodrami macie jakies sposoby?
              ania
              • evellek Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 22.11.05, 12:08
                przede wszystkim na talięsmile ale kręcenie kołem to po części ćwiczenie areobowe-
                będzie więc dobre nie tylko na kształtowanie mięśni ale na pozbycie się tkanki
                tłuszczowej przede wszystkim. "6" z kolei to ćwiczenie głównie na wyrzeźbienie
                mięśni. Myslę że optymalnie byłoby ćiwczyć np. na rowerku(lub bieg) jakies
                35/40 min zaraz po tym "6" a koło w wolnym czasie np. przed telewizorem. Ja mam
                właśnie taki program i daje efektysmilepolecam
                • agamagdziuk Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 23.11.05, 10:08
                  Moje koło jest sklejone taśmą i zszyte zszywką, chciałabym nalać wody bo jest
                  strasznie lekkie, ale kurcze jak je potem spowrotem posklejać smile bo jak mi woda
                  będzie chlapać? smile Myslałam żeby wsypać kaszy albo grochu, ale to chyba nie
                  najlepszy pomysł bo kółko zamieni sie w grzechotkę. Jak napełniłyście wasze
                  koła?
                  • myszka785 Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 23.11.05, 12:00
                    ja nalałam wody, ale moje koło jest na takiej plastikowej złączce i nie było
                    problemu z napełnieniem i złożeniem z powrotem!... dodatkowo zakleiłam taśmą
                    przemysłową, żeby się ta woda nie lała i tak już kręcę równo miesiąc!!!
                    pozdrawiam!
                    • pomme Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 25.11.05, 21:21
                      do mojedgo tez sie nie da nalac wody, mam nadzieję ze i tak bedzie działało.
                      ja "krece" od powiedzmy 5 dni i od 3 robie szóstkę, za 6 tyg ocenie efektysmile
                      • gosiiik Re: Czy ktoś tu jeszcze kręci???... 27.11.05, 22:37
                        dziewczyny jeteście jeszcze ? Podczytuje was od jakiegos czasu ale leń jestem
                        śmierdzący i dziś wkoncu pierwszy raz pokręciłąm i dołączam do was. Napiszczie
                        mi jak u was po tym miesiącu krecenia jakie efekty- tak na zmotywowaniesmile
                        Cholercia został mi brzuch po dziecku (mały ma juz 8 mies) i mu sze coś z tym
                        zrobić.A tak pozatym to moze jakies 5-8 kilo tez by mogło sobie pojsć. Myślicie
                        ze hula-hop mi pomoze?
    • mmu ja od dziś... 28.11.05, 12:38
      a w zasadzie pierwsze kręcenie było wczoraj w nocy, po przeczytaniu wątku...
      Już raz próbowałam, ale jakoś chęci odstąpiły po paru dniachsad ale teraz się tu
      dopisuję i może to mnie zmobilizuje! Macie jakieś sposoby na lenia ?
      Kręcę tylko w jedną stronę i po 15 min, strasznie swędziała mnie skóra na
      brzuchu. Aż po bokach i na brzuchu miałam bardzo zaczerwienione. Też tak macie,
      czy tylko ja jakaś dziwna jestem?
      Przed ciążą miałam 10 cm mniej w talii, gdzie te czasy...
      pozdrawaim i życzę wytrwałości zarówno sobie, jak i Wam
      Gosia
      • kita_76 Re: ja od dziś... 28.11.05, 12:58
        Hej,
        a jak myslicie mozna cwiczyc z kolem i robic te szostki jak ja sie staram teraz
        zajsc w ciaze, chcialabym jeszcz troszke schudnac przed?
    • myszka785 kręcę miesiąc i 5 dni :) 28.11.05, 17:37
      wyrażny efekt był widoczny już po 3 tygodniach kręcenia!
      teraz jakby trochę zastój choć kręcę codziennie po 15 min w każdą stronę, ale
      nie zamierzam się poddawać i myślę, że będzie jeszcze lepiej!
      pozdrawiam!
      • evellek Re: kręcę miesiąc i 5 dni :) 28.11.05, 21:24
        witam wszyszystkich nowych smile ja myslę że zarówno kręcenie jak i "6" nie
        zaszkodzą w razie ciąży bo obciąża się głównie mięśnie ale nie jestem lekarzem
        i pewno leiej byłoby wlaśnie jego spytać. co do postu Myszki to wydaje mi się
        że powinno się troszkę podnosić poprzeczkę z czasem np. o 5 min. tygodniowo bo
        jeśli mięśnie się przyzwyczają nie ma juz takiego wysiłku jak na początku. Ja
        przynajmniej zwiększam czas i narazie nie zauważyłam "przystowpowania". uff to
        już miesiącsmile lecę trochę się pomęczyćsmile pozdrawiam
    • yagooda Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 29.11.05, 12:40
      Hej Dziewczyny,
      i ja do Was dołaczę. Urodziłam synka równo miesiąc temu. W ciąży przytyłam aż
      18 kg, z czego 8 w ostatnim miesiacu, podejrzewam ze była to po prostu woda.
      Tydzień po porodzie odwazyłam się wejść na wagę i było 13 kg mniej! Jednak te 5
      kg jeszcze zostało i mimo, ze karmię jeszcze trochę piersią (nie bardzo mu
      smakuje) i odżywiam się rozsądnie, bez słodyczy i nadmiaru "zapychaczy", to
      waga nie chce drgnąć nic a nic. Po przeczytaniu Waszych postów wróciła mi
      nadzieja. Kupiłam hula hop przez internet, od kilku dni ćwiczę na rowerku, a
      szóstkę zacznę może za jakis tydzień, bo jestem po cc i troche sie jeszcze boję.
      Także dzięki wielkie i pozdrawiam, bedę się spowiadać z efektów...
      Monika
    • leluchow1 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.11.05, 09:05
      kupiłam hula hop ale dziewczyny - porazka! Cholera nie moge wcale zrobic kółek?
      Kiedys jako dziecko krecilam i krecilam, a teraz`smiech na sali.........
      Jak u was? Szybko doszlyscie do wprawy?
      ania
      • koralik12 Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.11.05, 10:15
        Mnie nauczenie się kręcenia zajęło kilka dni. Jak już złapałam rytm to mogłam
        kręcić przez 20 minut bez przerwy. Ćwiczyłam przez 3 tygodnie po pół godziny
        dziennie (15 min rano i 15 wieczór) i rezultat był super!! 6 cm w obwodzie
        pasasmile A potem chociaż cały czas ćwiczyłam już nic się nie zmieniało... już mnie
        żadne mięśnie przy kręceniu nie bolały i już nie szczuplałam z każdym dniem. Po
        2 m-cach dałam sobie spokój... Przez pół roku nie ćwiczyłam ale nie przytyłam.
        Chyba znowu zacznę kręcić, może po takiej półrocznej przerwie znowu się coś uda
        zrzucić?
    • gawliki Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.11.05, 10:46
      jery laski ja tez chce!!gdzie najlepszekolo kupic?jestem wysoka i niezbyt
      szczupla....sadi coto ta 6?wader?nie lapie!odp moze na priv!ratujcie
      dzieki
      • gosiiik Re: hula hop- dziś zaczynam i zapraszam 30.11.05, 12:56
        ja włąśnie ćwicze 15 min wieczorem ale chyba dorzuce jeszcze cos z rana. Juz 3
        dzień jestem z wami.
        Pozdrawaim wszystkie kręcace!
    • myszka785 liczy się systematyczność! 30.11.05, 16:30
      kręcę miesiąc i tydzień! smile
      z talii zeszło więcej niż 5 cm smile
      zeszło też z ud i pośladków - to nawet mój ślubny zauważył...
      najgorzej z brzuszyskiem pod talią, nadal fałda tłuszczu, może ciut mniejsza,
      ale niewiele mniejsza...
      wg mnie liczy się systematyczność!!!
      kręcę dalej, nie mam zamiaru się poddawać, zawsze to jakaś dawka sportu dla
      organizmu, prawda?
      lepiej kręcić po 15 min w każdą stronę codziennie niż nie robić nic!!!
      pozdrawiam!
      p.s. jak komuś nie idzie kręcenie, niech się nie poddaje, mi na początku też
      nie szło... pomaga tez obciążenie kółka - ja nalałam wody!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka