kaktus22 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 02.01.06, 13:57 Witam, ja od dziś zaczynam, mam do zrzucenia (do stanu przed ciążą) 8-9 kg, mały ma 19m-cy, a ja wciąż mam za dużo tu i ówdzie w ciaży strasznie przytyłam Do lata muszę pomieścić się w swoje letnie fajne ciuszki A więć dziś zjadłam: kawa z mlekiem 10:00 jogurt + 2 chlebki Wasa 14:00 kefir + 2 chlebki Wasa no i piję wodę... ok 17:00 zjem pewnie jakiś jogurt i kanapki z Wasą...potem na fitness!!! Życzę powodzenia! U mnie najgorsze to miłość do słodyczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 02.01.06, 17:32 I ja sie przyłączam. mam do zrzucenia jakies 6 kg. obecnie waze mniej niz przed ciaza ale i tak zbyt duzo. jadlam obiad o 15 i juz do wieczora basta. szukam jakis cwiczen na biodra uda i posladki. fitness odpada - nie moge zostawic mateusza samego. znacie jakies? ania Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 03.01.06, 08:33 Witam, jak tam? U mnie nawet ok, wczoraj ok 17:00 zjadłam jeszcze kanapki z Wasą (4-5szt), no i potem trochę podjadałam, właściwie próbowałam sałatki i zupki dla dziecka! No i piję dużo wody, Dziś 2-gi dzień: rano kawa z mlekiem 0,5% planuję: 9-10.00 - jogurt + 2 Wasa 14.00 - sałatka tuńczyk, ryż, ananas, kukurydza, spory pojemnik (bez majonezu) 15-16.00 - jogurt 17:00 - to już w domku jakieś małe kanapeczki z Wasą Mam nadzieję, że dotrzymam planu Odpowiedz Link Zgłoś
carinap Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 03.01.06, 09:27 Hej, Ja ma dokładnie to samo - musze zrzucić 15kg. Synke ma 9 misięcy i jak obejrzałam babe która go a Chrzcinach trzymała na ręku i z przerazeniem stwierdziłam że to ja doznałam szoku. Kupiłam Cambridge na 3 tygodnie. Dzisiaj zaczęłam: koktail o smaku capuccino, czarna gorzka kawa.... Liczę na minimum -10 po 3 tygodniach, potem odrazu zaczynam trzynastkei jak będzie trzeba znowu Cambridge... MUSZĘ WYGLĄDAĆ jak wcześniej bo nienawidze juz tego zwalistego babska które mieszka w moim lustrze. Trzymajcie sie dziewczyny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_chlopczyka Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 03.01.06, 12:06 ok... ja też... mam 25 kg do zrzucenia... 3 miesiące po porodzie... wyglądam jak balon... ogranicze to wstrętne jedzenie, a w następnym tygodniu zapisuję się z siostrą na areobic... mam nadzieję że to pomoże, bo w sierpniu mam wesele brata i przydałoby się w coś fajnego ubrać... noi dobrze że mąż albo mama będzie w tym czasie pilnowaś Stasia... pozdrawiam was... jak mi cos spadnie to napewno napiszę... ale powiem wam że po tak długiej przerwie nie robienia nic i z tyloma kg to nie wiem jak ja dam radę na tym areobicu - ale głowa do góry... musi być dobrze pa Odpowiedz Link Zgłoś
lafela Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 03.01.06, 14:16 o rany ja też musze z 15 kg, a juz jestem 15 miesiecy po porodzie, mąż powiedział ze mnie z kijem przegoni kocha mnie ale u mnie zero motywacji najgorzej z tym brzuchem, czuje jakby mi sie coś przyczepiło; a na aerobik nie mam siły po prostu, po pracy i domu eh szkoda gadac ale moze mnie jkaos zmotywujecie Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 03.01.06, 14:25 Zmotywujemy Zacznij z nami po prostu mniej jeść, ja nie stosuję żadnej diety bo mi się nie chce, poprostu zjadam mniej, no i zero słodyczy, soków (a słodycze kocham), już drugi dzień trwa ta moja niby dieta dziś zajdłam: jogurt+ 4 chlebki Wasa sałatka tuńczyk, ryż, kukurydza, ananas jogurt teraz piję kawę, niestety słodką, bo mam taką 3 w 1 nescafe, ale takto zawsze od wieków nie słodze ani kawy ani herbaty. Mam nadzieję, że nie ulegnę w weekend pokusom! Na aerobic uwielbiam chodzić, chociaż po pracy też padam i nie mam siły więc wczoraj nie poszłam, po ciązy zrzuciłam 20kg, właśnie dzięki fitnessowi, ale to było rok temu jak zaczęłam chodzić iwtedy nie pracowałam jeszcze, więc miałam ogromną ochotę wyrwać się wieczorem z domu... Do dzieła!!! Razem raźniej, do lata trzeba jakoś wyglądać, a przede wszystkim dobrze się czuć, a ja uwielbiam być szczupła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 03.01.06, 19:36 a ja jutro mam ambitny plan zeby isc na basen. a tak mi sie dzis chce pizzy ( ANIA Odpowiedz Link Zgłoś
kate3 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 00:48 Oooo, to i ja sie przylaczam z tym, ze dietke od jutra zaczne! Moje Sloneczko niedlugo konczy roczek, a ja patrzec na siebie nie moge Na poczatku grudnia udalo mi sie co prawda troche zrzucic, ale pozniej pieklam pierniczki, ciasteczka cynamonowe itp i znow przytylam I chcialabym zrzucic jakies 20kg... Jutro znajde jakies swoje zdjecie sprzed ciazy i na lodowce powiesze!!! Jejku, dziewczyny, mam nadzieje, ze razem nam bedzie razniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kate3 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 00:52 Carinap => tez sie nosze z zamiarem sprobowania diety cambridge - dziala?? a efekty jojo?? minimum to 10kg w 3 tygodnie?? to brzmi jak bajka hehe a trzynastka to co to? Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 01:18 Musze Was dziewczyny zmartwić , ale odchudzanie poprzez głodzenie się jest pozbawione sensu i na dodatek bardzo niezdrowe ! Zamiast zaczynać tą katorge radze poczytać o dobrze zbilansowanej diecie . 1 posiłek dziennie to zdecydowanie za mało - człowiek na diecie powinien jeść przynajmniej 5 małych zdrowych posiłków. Takie są po prostu wymogi prawidłowego funkcjonowania . Ponadto niektóre produkty np warzywa możemy jeść bez ograniczeń itp. Wiem , że zdrowy tryb życia pewnie kompletnie do Was nie trafią więc ukaże Wam prawdziwy absurd takiej diety - czujesz ssanie w brzuchu i jesteś dumna , że zrezygnowałaś z kolejnego posiłku wiec schudniesz ? Heh schudniesz ale szybciej zaczniesz tracić mięśnie przez katabolizm niż tłuszczyk niestety . Im masz mniej mięśni tym szybciej tyjesz i ciężko Ci utrzymać wage. Ładna sylwetka to nie mało warząca otyła z wiszącym brzuchem i niejędrnymi mięsniami wkurzona nic nie jedzeniem niemal anorektyczka. Do tego jednak potrzeba ćwiczeń , sportu , ruchu . Kazdy kto wpada w skrajności ma problem z wytrwaniem , to sie nie sprawdza. Lepiej zaczac zyc zdrowo i uprawiac sporty ( nie zmuszac sie do niczego, najlepiej znalesc sport który sie polubi) przez dlugie lata niz sie oszukiwac ze sie dlugo wytrwa w głodowaniu i zle dobranej diecie . To tak samo jak diety jednoskładnikowe - a gdzie inne potrzebne organizmowi składniki ?? Bez nich szybko odczuje sie zmeczenie badz inne dolegliwosci albo sie czlowiek wpadzi w chorobe. Pozdrawiam i życze by kazdemu się udało schudnac , ale moze lepiej pójsc do dietetyka niz na własna reke wyliczac sobie malusieńskie porcje. Odpowiedz Link Zgłoś
lafela Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 09:12 dzięki kaktus22, to fajnie że ktoś moze troche zmotywowac, mysle o aerobiku, juz nawet zostawiłam zaliczke z pół roku temu i przepadła, nawet kasa mnie nie zmotywowała; tylko że teraz szkoda mi czasu który mogłabym spędzić z dzieckiem ale nic- juz przechodze na chleb razowy i staram sie przynajmniej mniej jesc na kolacje ja nie wyrabiam na Wasie itp., jesc musze bo inaczej padam ze zmęczenia i jeszcze ta zima i brak słońca ale mam nadzije że razem damy rade tzrymam kciuki za nas dziewczyny, juz co prawda zjadłam śniadnako, ale od 7 jestem w pracy miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 10:15 To już 3 dzień, ufff nie czuję się lżejsza, ale ogólnie jestem z siebie dumna, bo to 3 dzień bez słodyczy (dla mnie to sukces), wczoraj nawet dawałam batonika małemu i mężowi i nie ugryzłam nawet kawałka Dziś kawa, jogurt + 4 chlebki Wasa Zobaczymy jak pójdzie dalej....na aerobic na razie nie zmobilizowałam się, ale będę chodzić, bo uwielbiam, przed ciążą intensywnie ćwiczyłam przez parę lat nawet 4,5 x w tyg, ale wtedy miało się duuużo czasu i siły Jak u Was z jedzonkiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
carinap Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 12:00 Hej ja drugi dzień Cambridge ale chyba powinnam powiedzieć że pierwszy. Po swiatecznym obzarstwie nie wytrzymała tylko 3 koktaile dziennie i nic do gryzienia było za trudne... wieczorem zjadłam kolację(niby tyko Wasa i szopska ale wiem że grzech :o) Dzisiaj pełna motywacji wierze ze sie uda, własnie pije obiadową porcję. Mam nadzieje że wytrwa równiez po i nie dopadnie mnie jojo.................. Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 04.01.06, 12:42 ja jestem w pracy i tu nie mam dostepu do lodowki,najgorzej jak bede w domu bo po siwtach slodyczy zostalo cale mnostwo. mam nadzieje ze starczy mi motywacjizeby isc dzis na basen. ania Odpowiedz Link Zgłoś
carinap Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 08:05 Hej, Ja po 3 dniach Cambridge(mieszanej) mam -2 kg. Niby niewiele i pewnie tylko świateczne obżarztwo zeszło, ale dzisiaj jakoś w spodniach luźniej i na duchu tez lżej odrobinę.... Przede mną jeszcze 18 dni diety, mam nadzieję co jakiś czas odzywac sie i zwiąkszać minusowy wynik. Pozdrawiam resztę! Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 08:26 u mnie 1,5 kg mniej i - 1cm w biodrach. takze mam nadzieje ze cos sie wreszcie ruszy! Odpowiedz Link Zgłoś
lafela Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 08:30 dziewczyny, nie jem kolacji, tzn. obiad po pracy ok 16, a potem juz tylko marchewka, jabłko, herbatka i juz mi lepiej, ledwo dopinam sie w dżinsy, ale dopinam się damy rade zgłosze się za kilka dni bądźcie twarde Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 10:16 to i ja się do was dołączę - jestem na dietce od poniedziałku... kurczę nie wiem kiedy te dodatkowe 10 kilo na mnie wskoczyło!! czuję się ohydnie nienawidzę tego cielska... ale od poniedziałku jestem na Wasie, warzywkach i pu earth... wierzę że będzie dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniabi Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 11:30 Też jestem na diecie od poniedziałku. Zero chleba. Warzywka, dużo wody. Mam do zrzucenia 15 kg. Trzymajcie się dziewczyny. Moze się nam uda. pozdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 12:11 musi sie udac.mnie naprawde nie chce sie jesc!!tzn pod wieczor dopada mnie...ale walcze-na razie!! mam pytanko-cambridge9tak sie pisze?)serio dziala?czy lepiej poprostu mniej jesc?czy te napoje tluszcz spalaja?jeszcze mysle nad herbalife-ktos probowal? nie hcce w ciemno kupic tylko po to zeby sie nazywalo ze sie odchudzam.ktos gdzies kiedys mi mowil,ze pomoglo.ale ja cos mysle ze wystarczy mniej jesc-zero slodyczy.......i ruch.czy jednakkupic?poradzcie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 06.01.06, 12:40 moim zdaniem - zaznaczam że to moja opinia - ja cambridge stosowałam i... nigdy więcej. na sam widok torebki robi mi się niedobrze, jakbym powąchała to paw murowany.. owszem głód zanikał ale z dwojga złego wolałabym nic nie jeść niż te ohydne zupki... fuuj... a jojo po tym murowane. tyle o mojej przygodzie z cambridge, choć wiem że wiele osób ma inne zdanie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
carinap Cambridge 06.01.06, 13:14 Z tym Cambridge to czytam ze jest róznie - jedni chwalą innie nie. Moje znajome zaliczją się do tych pierwszych, wiec i ja sie skusiłam. Koktaile raczej smaczne niz nie a zupki mdłe rzeczywiście ale bardziej jak nienajlepszy gorący kubek niż cos super paskudnego. Narazie wiele CI nie powiem bo dzisiaj dopiero 4 dzień ale - 2g w trzy dni to nienajgorzej(zwłaszcza że nie daje rady utrzymac tzw diety ścisłej tzn wyłacznie 3 koktaili i jeden z nich zastępuję lekkim obiadem). Powiem szczerze że wczesniej próbowałam przeróżnych diet i albo był problem z przygotowaniem (praca, szkoła) albo z motywacja bo jak juz otwierałąm lodówke zczynałam je mocno "urozmaicać" :o) Mam nadzieje że w mom przypadku sie sprawdzi, przykra jak pisałam nie jest. W dodatku wydana kaska motywuje( to troche jak z ćwiczeniem w domu i na opłaconym fitnesie :o) a jak dobrze policzyśz to nawet ścisła dieta(czyli wyłaczne żródło pożywienia w tym okresie) to koszt ok 350pln - chyba na jedzonko wydasz tyle samo... Ja napewno bo tyle kosztuje kateringowy obad w mojej firmie. Trzymajcie za mnie kciuki. Odezwę sie po weekendzie i powiem czy sa dalsze postępy. Pozdrawiam wszystkie "szczupłe inaczej" jak ja :o)! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka25 hej Dziewczyny, można się dołączyć?? 06.01.06, 21:45 Do Waszego zbiorowego odchudzania?? Ja chciałabym zrzucić tak mniej więcej z 15- 20 kg (15 do wagi takiej jaka bym chciala a 20 do wymarzonej). Moim przekleństwem są słodycze, lenistwo i.. brak silnej woli. Plan na schudnięcie: powoli (zeby nie bylo drastycznie) przechodzę na dietę bezwęglowodanową (od przyszlego tyg juz ja bede rygorystycznie stosowac), dodatkowo zamówiłam sobie ziola Klimuszki z Poznania, jak już je bedę miała to będę stosować DIETA + ZIOŁA + trochę RUCHU (ale pewnie nie za duzo - lenistwo..) Jak myslicie ma szansę się udać?? Po cichu liczę że zioła odpędzą chęć na jedzenie... Aha - pstryknęłam sobie fotkę cyfrówką, w samej bieliźnie, bez trików "odchudzajacych" wyglad - ale na lodówce jej nie powiesze, bo mi wsytd bede miala w kompie i w chwilach slabosci bedę oglądać. Jak myślicie ma szanse się udać? Pozdrawiam i życzę nam wszystkim powodzenia --Kaśka-- AtoAleks Odpowiedz Link Zgłoś
lafela Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 09.01.06, 07:18 dzień dobry, ja juz po sniadanku i spijam kawke w pracy, ale nie bylam zbyt twarda w weekend, choiaz nie jest źle; ide dzisiaj na aerobik, podam wam dokładnie ile mi zostało do schudnięcia, ale na pewno z 15 kg, jestem dobrej myśli i wy tez bądźcie musimy dac radę, bo nie wciskam sie w ciuchy( Odpowiedz Link Zgłoś
carinap Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 09.01.06, 12:06 Hej, a ja po troszkę podjadanym weekendzie mam -3kg(w ciągu 6 dni) Nie jestem zmęczona, senna ani co najważniejsze głodna. Cieszę sie, bo przyszło bez wysiłku i to dopiero pierwszy tydzień z zaplanowanego miesiąca. Strasznie fajnie się czuję polecam Cambridge, wersję mieszaną wszystkim ! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_chlopczyka Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 20.01.06, 20:42 no kochane... dziś zaczęłam, poszłam na ten areobik i padam ze zmęczenia... ale dam radę - jeszcze tyle kilogramów przede mną... a dodatkowo nic nie jem po 18, słodzę herbatę już tylko jedną łyżeczką, ograniczyłam słodycze i mam zamiar o połowę ograniczyc jedzenie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 20.01.06, 21:06 Życze powodzenia, ja po tygodniu nie daję rady, ale robie teraz kolejne podejście, mam nadzieję,że tym razem wytrwam i Tobie tego życzę )) Odpowiedz Link Zgłoś
m711 Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 20.01.06, 21:31 witaj ja walcze z 10 kg i na razie 1kg mniej od 4 miesiecy, marny wynik ale biore sie za siebie na serio.kiedy odchudzalam sie po pierwszym dziecku jadlam malo,slodyczy zero i chodzilam na cwiczenia-efekt gwarantowany,ale teraz nie moge sie zmobilizowac do cwiczenia.a co do cambridge to szkoda kasy owszem spadek wagi szybki ale utrzymac ja to juz inna zecz. Odpowiedz Link Zgłoś
carinap Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 23.01.06, 13:39 Hej, To już 3 tydzień mojej Cambridge(1-2 koktaile + jeden normalny posiłek(obiad) dziennie) i waga spadła prawie 5 kg. Nie jest to jakaś błyskawiczna reakcja ale nie czuję że się głodze a waga idzie konsekwentnie w dół każdego dnia. Dla mnie zdecydowanie jest to optymalne rozwiazanie. W pracy mam sporo zajęć więc mniej o jedzeniu myślę a i koktaile łagodzą łaknienie a po powrocie do domu zjadam normalny obiad - cokolwiek jest tego dnia, kurczak z warzywami i odrobiną ryżu czy ziemniaków , spaghetti czy jakieś zrazy... wieczorem grzesze jakimś owocem. Nie ograniczam sie jakościowo. Jem wg tego schematu to na co akurat mam ochotę. Nie jestem zmeczoa dietą a efekty juz nie tylko waga zauważyła :o) Strasznie sie ciesze i mam plan kontynuować. Narzaie ma jeszcze zapasy Cambridge na jakieś 10-14 dni. Zobaczymy czy będa dalsze postępy. Pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
upiekarska Re: mam nadzieje ze wytrwam-odchudzam sie bo stra 26.01.06, 21:19 ...to fakt ze po depo sie tyje. Ja wzielam jeden zastrzyk i nie moge zrzucic 2,5 kg, ktore mi przybylo. Tez probowalam stracic ta okropna oponke, ktora mi wyszla i nawet mialam sukces w tym temacie. Nie ma potrzeby az tak sie poswiecac. Jak dlugo tak wytrzymasz? Ja robilam tak: odstawilam slodycze, cukier. Rano jadlam porzadne sniadanko. Zaraz po nim pilam 2-3 kubki czerwonej herbaty Pu-erh (ma wlasciwosci odchudzajace, zabija tluszcz). Potem obiad, bardzo skromny, popilam jednym kubkiem herbatki Pu-erh. O 16.00 jadlam cos lekkiego i popijalam kubkiem herbatki Pu-erh. W ciagu dnia trzeba ich wypic 3-5 szklanek I tak przez miesiac. Naprawde byly efekty. Polecam. Teraz tez zaczynam od poczatku, bo sobie troche pofolgowalam ))))) Odpowiedz Link Zgłoś