Dodaj do ulubionych

ładne piersi po karmieniu

22.05.06, 21:41
poradźcie co zrobić żeby po skończeniu karmienia piersi całkiem nie obwisły.
Zdaję sobie sprawe z tego ze one nigdy juz nie bedą takie jak kiedyś zanim
zaszłam w ciąże i karmiłam piersią. To już 4 m-ce jak karmie synka piersią,
alechce go karmić max do roku. boje sie tego ze moje piersi beda obwisłe.
Może macie jakieś wypróbowane sposoby na jedrne nieobwisłe piersi po
skończenie karmieni, które mażna stosować jak sie karmi, moze jakieś kremy
sprawdzone przez was lub koleżanki?
Obserwuj wątek
    • ekan13 Re: ładne piersi po karmieniu 22.05.06, 21:57
      Przede wszystkim nie pozwól dziecku odchodzić dziecku z piersią w ustach za daleko.
      Po drugie używaj dobrze dobranego biustonosza.
      Polecam Mustelle do biustu, można ją stosować w czasie karmienia.
      • wredna_ja Re: ładne piersi po karmieniu 22.05.06, 22:44
        Przede wszystkim nie pozwól dziecku odchodzić dziecku z piersią w ustach za dal
        > eko.
        smile)
        Karmilam piersia 8 miesiecy...piersi nie dosc,ze obwisly to jeszcze sa teraz
        dwa(!)rozmiary wieksze...ale co tam,zarzucam i nie przejmuje sie ;-P
        A teraz powazniej-kremy u mnie nie pomogly uncertain niestety.
        Zycze(szczerze!) zeby u Ciebie bylo lepiej smile

Pozdrawiam
        - wredna_ja
    • sasza2004 Re: ładne piersi po karmieniu 22.05.06, 23:23
      A może wcale nie będzie tak, jak myślisz? Ja karmiłam synka prawie półtora
      roku, nie stosowałam żadnych kremów na piersi, po prostu nic poza mydłem i wodą
      bo gnębiło mnie przekonanie, że mały będzie miał w buzi posmak kremu. Nosiłam
      dobry, elastyczny biustonosz dla karmiącej mamy, ale żadne firmowe cudo, tyle,
      że kupiłam go w sklepie z odzieżą ciążową. Odstawiłam, wróciłam do swojego
      rozmiaru sprzed ciąży (przy karmieniu skoczyłam o numer wyżej) i naprawdę
      piersi wyglądają tak, jak kiedyś. Pozdrawiam i życzę, żeby u Ciebie też tak
      było.
    • grubaska20 Re: ładne piersi po karmieniu 22.05.06, 23:27
      hmmm.. moje jędrne 70c przed ciążą, przy laktacji zmutowało się do 70e, w
      porywach do f.. odstawiłam synka i wróciłam do 70c, ale to nie te same piersi..
      nie są już takie jędrne i twarde jak byłysad ale co tam, 2, 3 latka, wykarmimy
      nimi następne maleństo i zrobimy korektęsmile
      • adsa_21 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 08:21
        ja mialam 75 B, po ciazy i NIE karmieniu mam brzydkie 80 Csad((
    • mama.tadka Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 00:10
      Moje po czternastu miesiącach karmienia są takie, jak przed ciążą, więc może
      nie będzie tak źle? smile
    • adsa_21 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 08:19
      masuj czesto piersi, smaruj je kremami ujedrniajacymi. Podobno bardzo skuteczne
      sa tez zimne natryski.
    • 76kitka Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 15:29

Nie ma kremu cud. Trzeba ćwiczyc mięśnie, dbac o skórę, a resztę zostawic naturze. Ja miałam mały biust, karmiłam 23 miesiące. Jestem miesiąc po odstwaieniu od piersi. Biust wrócił do poprzedniego rozmiaru, więc nie ma co zwisać. Po miesiącu piersi zaczęły robic się pełniejsze. Narazie pewnie masz piersi pełne mleka, ale potem z czasem zrobia się puste i miękkie. Niektórym mamom wraca jędrnośc innym nie.
      • agnieszkas72 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 16:06
        Bardzo często brzydkie piersi to efekt dużego ich powiększenia się w czasie
        ciąży lub nagłego odstawienia,gdy laktacja nie jest jeszcze ustabilizowana.Mam
        bardzo długi już staż karmienia(4 dzieci,po ok.18mies.każde) i jestem zadowolona
        z moich piersi.Miałam 75b i zawsze chciałam,zeby były większe-teraz są większe i
        bardziej widoczne(c,a nawet d).Zawsze smarowałam zwykłymi balsamami do ciała lub
        specjalnymi kremami do piersi-mam dośc suchą skórę.Stosowałam codziennie
        ćwiczenie izometryczne ze złożonymi dłońmi nad głową i na wysokości
        biustu.Oblewam się zimną wodą,czego nie cierpię,teraz mam jeszcze nakładkę
        masującą do prysznica i smaruję się solą,co jest lepsze od wszystkich peelingów
        do ciała-podobno bardzo ujędrnia skórę.Bardzo polecam.A co do odstawiania
        radziłabym spokojnie czekać aż dziecko będzie samo rezygnować zmniejszając
        stopniowo liczbę karmień.
    • kruszynka301 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 16:04
      mam piersi jeszcze ładniejsze niż przed ciążą, ale po porodzie co drugi dzień przez rok chodziłam na basen (bita godzina pływania).
      Teraz chodzę 3 razy w tygodniu na fitnes, wybieram zajęcie rzeźbiące ciało - działa.
      • asiaasia1 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 16:09
        ja miałam zawsze 70 D , mimo szczupłej sylwetki, a teraz mam C i nie moge się przyzwyczaić.
        gdzie są moje duże i jędrne piersi? smile))
        na basen chodzę regularnie od lat, używałam róznych olejków, kremów etc.
        • kruszynka301 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 16:26
          ja miałam 70D, teraz mam 70Ewink.
          Jestem już 6 lat po porodzie, cały czas ćwiczę (przed ciążą zreszta również ćwiczyłam).Nie stosuję żdanych balsamów, ale biorę tabletki - one mogą spowodować zmiany hormonalne, skutkujące właśnie powiększeniem biustu.
          • aga1754 do kruszynki 301 23.05.06, 17:33
            prosze napisz jakie bierzesz te tabletki czy to sa antykoncepcyjne czy cos
            innego? mam ten sam problem co mamusia. wykarmilam dwoje dzieci tylko 8 lat
            temu syna i po stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych piersi mialam ladne 75 c-d
            miesiac temu skonczylam karmic drugiego syna i jest tragedia mam 75b. mysle nad
            operacja ale nie wiem zabardzo ile to kosztuje i gdzie na slasku robia takie
            operacje dobrze. bo nie moge brac tab. antyk. a kremy do dluga izmudna praca
            czasami bez efektow. pozdrawiam aga.
            • kruszynka301 Re: do kruszynki 301 23.05.06, 18:53
              Biorę tabletki antykoncepcyjne - kiedy powiększył mi się biust, zaczęłam szukać przyczyny, i okazało się, że kilku dziewczynom z forum również biust zwiększył się o rozmiar dzięki tabletkom (jednak są to przypadki sporadyczne). Natomiast jędrność zawdzięczam na 100% ćwiczeniom.
              Operacje biustu kosztują około 10-11 tysięcy, ale widząc reakcję męża na sztuczne biusty - nie zdecydowałabym się nigdy.
              • agalew Re: do kruszynki 301 28.05.06, 01:05
                Kruszynko które tabletki brałaś?
    • koralik12 Re: ładne piersi po karmieniu 23.05.06, 19:17
      Mnie się piersi nie zmieniły po karmieniu. Ale nie karmiłam zbyt długo -6 mcy.
      Chciałam dłużej ale zachorowałam na grypę i w przeciągu 3 dni straciłam pokarm.
      Nie udało mi się przywrócić laktacji sad
      -Ala
      • dorotakgg Re: ładne piersi po karmieniu 26.05.06, 12:26
        ja miałam zawdze 75 D i po polrocznym karmieniu mam 80 D, ale moje piersi nie sa
        juz takie jedrne, oblewam test z ołówkiemsad i co najgorsze piersi sa puste w
        srodku, takie "flaczki". Zaczelam chodzic na siłownie i n apilates moze to cos
        pomozesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka