Dodaj do ulubionych

doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)?

16.06.06, 19:52
Musze doprowadzic sie do porzadku bo poprostu padnesad
kilogramów masa na plusie po ciazy własy tez jakies takie bez wyrazu.
Czy ktoras tez walczy z kilogramami (duuuuza iloscia) moze razem bedzie
łatwiej bedzie jakas mobilizacjawink
Obserwuj wątek
    • katklos Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 16.06.06, 20:23
      Cześć Jasminar! Gratuluję Córeczki! Zajrzyj czasem do Najlepszychsmilepozdrawiam
    • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 16.06.06, 20:59
      u mnie to samo co u Ciebie najgorszą zmora są dla mnie kilogramy za dużo ponad
      20!!!!!!! a u Ciebie? Pozdrawiam Iza
    • uwa5 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 16.06.06, 21:22
      ja z chęcią, bo u mnie tego też dużo za duzo, ale powiedz jak! ja już tyle
      rzeczy próbowałam i jedyne co udało mi się wytrzymać to 13ka. ale muszę znowu
      spróbować.
      • jasminar Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 01:31
        ha u mnie dobrze ponad dwadziescia na plusie dokładnie 25 az sie w głowie nie
        miesci ze mozna tyle przytyccrying( najgorzej na brzuchu paskudny tłuszcz zreszta
        wszedzie sie rozłozył "pieknie" a tu lato chciałoby sie wskoczyc w cos bardziej
        azurowego i....lipa.Nie wiem jak sie tego dziadostwa pozbyc bo u mnie działaja
        tylko drastyczne srodki jak dieta to NJ czyli nie jescwink ale karmie piersia i
        chyba padne jak nic ie bede jadławink)
    • carminamama Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 10:51
      to moze i ja sie niesmiało tu dołaczesmile
      Kilogramow mam ogrrromnie duzo....nawet wiecej niz 25 bo 35 bleech..
      I u mnie tez dziala tylko drastycznie, generalnie mam slaba przemiane materii i
      niezwykle ekonomiczna jestem w wykozystywaniu zasobow wink Do tego niestety
      zamilowanie do słodyczy...

...no ale okropnie juz wygladam i bardzo mnie z tym nosi, a sezon sprzyjajacy -
      tyle owocow i warzyw...

myslalam wlasnie o jakiejs diecie owocowo-warzywnej scislej, potem moze
      nielaczenia...

To od czego zaczynamy wink)) ???
      • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 11:19
        ja od jakis 2 tyg nie jem ziemniaków, makaronów, pieczywa tez unikam tzn. jem
        tylko na kolację 2 kawałki.niedziele mam wolną od diety ale tez się ograniczam
        na obiad ze 2 ziemniaki i cos słaodkiego popołudniu na deser i oczywiście w
        Boże Ciałao miałam wolne od diety i przez ten czas schudłam 2kg wiem że to
        niewiele ale zawsze coś i chyba narazie będę się tego trzymała. Poczytaj sobie
        tutaj ja tez staram sie wybierac jedzenie z małą ilością węglowodanów. Wogóle
        to musze się zmierzyć jak tam moje wymiary po 2tyg. czy coś ubyło a tak wogóle
        to od poniedziałku zacznę chyba te ćwiczenia 6 Weidera próbowałam hula-hop ale
        nie umie ze 2 razy pokręcę i spada na podłogę
        • 19maj wklejam linka którego przegapiłam 17.06.06, 11:37
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=35038804
          • jasminar Re: wklejam linka którego przegapiłam 17.06.06, 13:59
            to co kobitki skoro jestesmy tu wszystkie tłusciutkie to moze zaczniemy od tego
            ze kazda wskoczy na wage i napisze ile dokładnie wazy a potem bedziemy sprawdzac
            i zapisywac ubytki wagowe oraz notowac co kazdego dnia zjadłysmywink ja uwielbiam
            słodycze ale wpadłam na pomysł zeby zamiast słodkiego ciastka na deser jesc
            zrobione w domu galaretki z owocami lub jogurt naturalny z owocamiwink)
            • 19maj Re: wklejam linka którego przegapiłam 17.06.06, 15:25
              nie ma sprawy a może jeszcze się zmierzymy pas, biodra, udo(w najgrubszym
              miejscu),brzuchol
              • jasminar Re: wklejam linka którego przegapiłam 17.06.06, 15:51
                o Boze az strach sie bac ale coz zanjomosc takiego faktu moze uswiadomi nam
                koniecznosc walki z wwwink)
                ok czyli
                WAGA
                OBW.PAS
                OBW.UDO
                chyba wystarczy
                Kobitki wpisujemy siewink)Obwody zaraz podam, wage jutro bo nie mam wagi w domu i
                musze skoczyc do mamy co by sie zwazycwink
                • jasminar Re: wklejam linka którego przegapiłam 17.06.06, 15:53
                  WAGA
                  OBW.PAS
                  OBW.BIODRA
                  OBW.UDO
    • 19maj wymiary początkowe :-(((( 17.06.06, 20:06
      waga-92kg
      pas-106
      biodra-114
      udo-68
      brzuchol-112
      Następne mierzenie za 2 tyg
      • jasminar Re: wymiary początkowe :-(((( 17.06.06, 20:20
        udo 60cm
        pas 96
        brzuchol 109
        uda 108
        a waga jutrowink
        • jasminar Re: wymiary początkowe :-(((( 17.06.06, 20:22
          oczywiscie nie uda tylko biodra rzecz jasnasmile
    • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 23:29
      Puk....puk...
      Ja bardzo chętnie dołączę do Pań. Jak narazie byłam uczestnikiem czytającym ale
      w końcu należy się ujawnić i wziąść do roboty. A jest co robić....
      Mam do zrzucenia około 20 kg. Szczerze powiedzawszy będę szczęśliwa gdy pozbędę
      się chociaż połowy ale kto wie pierwszy raz rozpoczynam publiczne odchudzanie i
      myślę że będzie to dla mnie duży bodziec.
      • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 23:32
        Podaję swoje wymiary, gdy się mierzyłam i ważyłam to ogarneło mnie przerażenie
        że jest mnie aż tyle.
        waga 89
        talia 95
        biodra 115
        biust 107
        • jasminar Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 23:47
          anula wink witaj w klubie po dwoch tygodniach robimy weryfikacjewink dawaj jeszcze
          wymiary udka w najszerszym miescie i ponizej tali tzn brzucholwink)
          biust mam jak Pamela ale narazie karmie wiec....tak musi bycwink
          • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.06.06, 23:49
            mam się czym chwalić więć proszę bardzo
            uda 71
            a brzusio 110
      • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 18.06.06, 09:02
        Witaj Anula jesteśmy podobnych wymiarów musi nam się udać.
        Co zamierzacie stosować? bo ja narazie tak jak pisałam zero ziemniaków ,
        makaronów z chlbem będzie ciężko więc na kolację 2 cieniutkie kromki u mnie
        będą. Pozdrawiam Iza
        • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 18.06.06, 10:16
          Jak narazie muszę odzwyczajć się od podjadania, tylko podstawowe posiłki i nic
          w międzyczasie. Ostatni posiłek przed 18. Dołanczam też skakankę zaczynam od
          dwóch minut dziennie. Pewnie ża nam się uda nie może być inaczej.
          • jasminar Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 18.06.06, 12:55
            ojej Rany BOskie waga 92kg w zyciu tyle nie warzyłam kobitkismile) przy poprzedniej
            ciazy waga koncowa 75kg a teraz winkja musze najpierw przyzwyczaic organizm ze jem
            mniejsmile no i zaczynam powoli ginastyke brzucha i nógsmile na skakanke nie moge
            sobie pozwoic bo przy takim biuscie jak mam teraz to nie ma szanssmile))narazie
            pieczywo jeszcze jem ale za kika dni rezygnuje z niego całkowicie.Ziemniaczki
            jem bo przy poprzedniej diecie jadłam z roznymi innymi warzywami i schudłam po
            ciazy do 56kg ale kazdy zna swoj organizm i wie od czego tyjewink) teraz moj to
            chyba nawet od wodysmile))na sniadanie zjadłam bułke z pomidorem ogorkiem
            małosolnym zołtym serem i herbatka z miodem i cytryna
            • aarabeskaa Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 18.06.06, 21:52
              Witam serdecznie!!! Ja w ciazy przytyłam zaledwie 6,5 kg (dzidzia wazyla 4kg)a
              teraz waze 53...pisze to po to zeby WAM powiedziec ze zrzucenie wagi jest
              mozliwe i goraco was do tego zachecam...jestem instruktorem fitnessu i zalecam
              DUUUUZO ruchu a nie glodowki bo one nic nie daja (efekt jojo i wiele z Was
              jeszcze karmi) jedzenie do 18 tez nie ma sensu jesli kladziemy sie spac np o
              godz 23...
    • aarabeskaa Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 18.06.06, 21:57
      a zeby schudnac i potem nie przytyc trzeba jesc minimum 5 posilkow diennie,
      oczywiscie w niewielkich ilosciach....trzymam kciuki
    • weronikarb Witam :-) 19.06.06, 10:10
      Przyjmiecie mnie?? Nie potrafie się sama za siebie wziąść muszę mieć nad sobą
      bat smile Mam nadzieje kobietki, że będziecie go nademną trzymać smile
      Chciałabym zjechać 10 kg, albo w wymiarach po co najmniej 10 cm.
      Od dzis zero słodkiego i cwiczenia smile

no to podaje dane na 07.06.06r.
      Wzrost - 174 cm
      Waga - 67
      BMI - prawidlowe
      Nie napięte mięśnie tylko "luzem" smile

Pas - 82 cm
      Biodra - 95 cm
      Brzuchol - 95 cm
      Noga/udo - 58 cm (najgrubszym miejscu)

Niemam aktualnych, ale niewiele się zmienilo - jak nie przybyło
      • 19maj weronikarb 19.06.06, 10:30
        pamiętasz mnie teraz zajrzałam do tego postu co pisałyśmy i wage wpisałam 88 a
        w boże ciałao byłam u rodziców i ze zgrozą zobaczyłam na wadze 92!!!! normalnie
        szok!!!! a możesz mi napisać jak sie oblicza to bmi .
        Ja jak narazie zjadłam dziś serek wiejski, zaraz wyciągne skakankę i tez jak
        Anula 1996 2 minuty na początek no i zabieram się za 6 weidera
        • weronikarb Re: weronikarb 19.06.06, 10:49
          pewnie że pamiętam wink

BMI znalazlam na stronce z kaloriami

www.odchudzanie.info.pl/cal_kalorii.php
          za nic mi sie nie chce wziąść samej za siebie, niemam motywacji sad

ja zjadlam juz sporo, ale wiem co mnie czeka jak wroce z pracy, kupa roboty i
          synek domagający się uwagi smile

Jedyne co, mam problem bo im wiecej jem owoców tym większy brzuch.
          Przedwczoraj pojadlam truskawek, a wczoraj czereśni. Mój brzuch przypominal
          balon wielkości 4 m-ca ciąży, tak twardy jak kamieńi naprawdę wielki.
      • jasminar Re: Witam :-) 19.06.06, 10:31
        witaj weronikarb w takim razie do boju i za dwa tygodnie mierzymy sie
      • anula1996 Re: Witam :-) 19.06.06, 22:51
        Cześć dziewczyny dzięki za wsparcie, fajnie gdy ktoś mówi, że może to nam się
        udać.
        Dzisjaj obejrzałam swoje ostatnie zdjęcia i doszłam do wniosku, że jest bardzo
        źle. Fak byłam na nich fatalnie ubrana ale to tylko wskazówka dla mnie, że
        mając tyle kilogramów trzeba uważać na to co się zakłada na siebie.
        Ale dzisjaj mogę być z siebie zadowolona udało mi się utrzymać samą siebie w
        ryzach, a wczoraj gdy maje dzieci rozpakowały czekoladę nawet jej nie tknełam.
        To są małe zwycięstwa ale jednak zwycięstwa.
        • leluchow1 Moge jeszcze ja? 20.06.06, 08:42
          Ja ma 10 kg do zrzucenia

Wzrost 165
          waga 65,5kg
          udo 60cm
          biodra 106
          talia 73

Ograniczam slodkie i pozne jedzenia no i weglowodany
          pozdrawiam
          ania
    • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 20.06.06, 09:54
      No i troszke sie polepszyło smile
      Kupiłam herbatki odchudzające (coby nie puchnąć od owoców)
      Nie jadłam słodyczy
      Nie jadłam ziemniaków
      Przez cały dzień ok 6skibek chleba i kilogram truskawek smile
      Tyle, że za gorąco na jedzenie smile

No i ćwiczyłam: brzuszki, nożyce i hula-hop - ok. pół godz.
      • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 20.06.06, 12:27
        ja wczoraj miałam dzień pokus byłam u teściowej i zrobiła grila zjadłam jedna
        kiełbaske bez chleba , potem postawiła sernik , i chociaż miałam wielką chęć to
        nie wziełam. Ale w niedzielę mam 30 urodziny męża i kawałeczka tortu chyba
        sobie nie odmówię.
        • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 20.06.06, 13:01
          ja mam jabłecznik w domu od mamy sad
          ale chyba zamiast obiadu zjem jabłecznika i dołoze 15 min. ćwiczeń więcej smile
          Przecież katować też się nie można smile
          • jasminar Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 20.06.06, 19:38
            Jasne ze nie mozna sie katowac i to jest bardzo dobre podejscie.ja dzis zjadłam
            kawałek ciasta drozdzowego z truskawkami i niestety cos bez czego nie moge sie
            obyc crying litr coli light,zafundowałam sobie za to dłuuugi spacer i cwiczenia brzucha
            • katklos Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 20.06.06, 20:59
              Chryste...karmisz i pijesz litr coli light???
            • marta1_83 moge dołączyć???????????? 22.06.06, 11:29
              Cześć dziewczyny moge do was dołączyć???????????? Od czego tu zacząć waga 90kg
              a reszta to koszmar
        • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 20.06.06, 22:03
          Hej ja staram się nia dogadzać sobie bo wiem że jest to mój słaby punkt. Po
          prostu nie potrafię skusić się tylko na jeden kawałek czegoś dobrego, zwykle
          kończy się na kilku.
          Tak więc powiedziałam sobie że albo daję sobie na spokój ze słodyczami albo z
          odhudzaniem. Pisałam że nie będę podjadać niestety nie udaje mi się to i
          podjadam ale tylko marchewkę lub inne warzywko.
          • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 21.06.06, 08:02
            ja wczoraj jabłecznika mamusi sobie podjadlam (cale 2 kawalki), ale zero obiadu
            (mięso, sos, ziemniaki), za to gotowany kurczaczek z rosołku i duuuuuuuużo
            czereśni - no i znowu mnie wywaliło na brzuchu.
            Jedyne czego sobie nie odmówie to chleba smile
            Żołądek się zmniejsza, widzę po ilościach zjadanych smile
            No i nie mogę nie jeść po 18.00, bo dopiero wtedy jest w miare powietrze i
            można coś zjeść, bo cały dzień na ten upał się nie chce.
            Wczoraj nie ćwiczyłam, w pokoju 30 stopni i jak pomyślałam o wysiłku to bylam
            juz padnieta smile
            Ale ma 6 waidera i lete o ddzis, trzymajcie kciuki smile
            Jutro podam wymiary, bo ja mam z 07.06 czyli juz 2 tyg. mineły
            • uwa5 weroniko 21.06.06, 08:07
              a może szóstkę pociągniemy razem? zawsze to raźniej
              • weronikarb Re: weroniko 22.06.06, 08:11
                chetnie dzisiaj zaczynam, wczoraj sie nie udało sad
                to jak dzisiaj zaczynamy??
                • uwa5 Re: weroniko 22.06.06, 23:07
                  mi się dzisiaj nie chciało, za to miałam dłuższy spacer i pracę w ogródku, ale
                  jutro koniecznie i to będzie mój 3ci dzień
                  pozdrawiam
          • uwa5 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 21.06.06, 08:05
            witam jeszcze raz
            podczytując Was "dojrzałam" aby doprowadzić się do porządku, jak to zgrabnie
            ujęła autorka wątku.
            moje wymiary
            wzrost 164
            waga 92,6
            biust 115
            talia 102
            brzuch 115
            biodra 120
            Aż się bałam pisać, ale może to publiczne wypisanie wymiarów będzie stanowiło
            bodziec do zmiany moich przyzwyczajeń.
            Niestety nie mam na razie planu, ale się powoli krystalizuje.
            pozdrawiam
            • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 21.06.06, 10:49
              ja wczoraj tez nic nie ćwiczyłam taka była duchota że wcale mi się nie chciało
              no i kupiłam sobie lody
    • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 21.06.06, 22:27
      Niestety nie udaje mi sie zjadać posiłków do 18. Chyba dlatego, że jest tak
      gorąco, że wcześniej jezenie po prostu nie idzie.
      Ale nie podjadam jeśli już to marchewkę.
      A na ćwiczenia dziś było za goręco i nie miałam czsu.
      W Avonie zamówiłam żel ujędrnjający czy coś takiego. Nie wiem jak to działa
      szczerze powiedziawsz kupiłam go po to by mnie mobilizował.
      Czy któraś z Was stosuje masaż? Jeśli tak to jaki i jak on działa.
    • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 22.06.06, 08:14
      dziś rano weszłam na wagę z ciekawości i ..... 65,10 Qurcze mam nadzieje ze to
      stala waga smile
      Nieiwem która prawdziwa ta z rana czy ta z wieczora smile
      Wolałabym z rana -bo mniejsza smile
    • agika44 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 22.06.06, 08:17
      czesc
      ja mam sposob, ktorego jednak nie polecam i nie zycze, ale dziala, moje dziecko
      ma alergie i pozostaje tak malo produktow do jedzenia, ze moja waga spada, juz
      waze mniej niz przed ciaza. Moje dziecko ma 7 miesiecy i od jakis okolo 3
      miesiecy jestem na diecie bez mlecznej i bez jajecznej
      • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 22.06.06, 10:51
        Agika ja mleka też niemogę (bo nie trawie laktozy), jedynie od czasu do czasu
        jogurt smile
        A jajka? Niechcemi sie robic, wiec tez rzadko smile Mąż ma częściej, ale znowu
        wieczorem - ja wtedy nei jem
        • marta1_83 Moge dołączyć???????????? 22.06.06, 11:31
          Cześć dziewczyny moge do was dołączyć???????????? Od czego tu zacząć waga 90kg
          a reszta to koszmar
          • 19maj Re: Moge dołączyć???????????? 22.06.06, 11:35
            pewnie że tak napisz jeszcze swoje wymiary, i będziemy się co jakis czas
            mierzyc. Masz jakąś konkretna dietkę czy poprostu "mż" Powodzenia.
          • weronikarb Re: Moge dołączyć???????????? 22.06.06, 13:34
            Podaj wymiary i to co chciałabyś zmienić w żywieniu i ruszaniu sie smile
            • marta1_83 Re: Moge dołączyć???????????? 22.06.06, 15:46
              biodra 126cm, pas 112cm, waga 90kg. Musze schudnąć bo po pierwsze sama się już
              źle z tym czuje po drugie mam synka a z taką nadwaga to ani mi się nie chce
              wychodzić na spacery ani pojeździć z nim na rowerku czy biegać za nim, koszmar.
              a też widze że mężowi to przeszkadza chociaż nigdy nic nie mówi. Od
              poniedziałku stosuje diete niełączenia, a narazie ograniczam jedzenie do
              minimum żeby się przyzwyczaić a wy macie jakieś sprawdzone diety????????/ a
              to mój mały skarb www.marta1plus.bobasy.pl
              • weronikarb Re: Moge dołączyć???????????? 22.06.06, 20:02
                marta a masz gdzies ta diete niełączenia??
                Ja jakiejś specjalnej niemam. Ćwiczę i jem o połowę smile
                Apetyt i pojemność żołądka coraz mniejsza.
                Niestety sprawdziłam wymiary i nadal takie same sad
                Juz mam za sobą ćwiczenia Weidera plus przysiady i brzuszki smile
                Waga narzie nie podnosi sie powyżej 65,50 czyli najmniej 1,5 kg do tyłu :-
                )))))))))))))))
    • edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 22.06.06, 22:44
      Kochane kobietki,to i ja wchodzę w te porządki!!!
      Jutro zrobię pomiary i je podam.A jest co do mierzenia,kawał placusmile.
      Też mam dość i trzeba z tym skończyć.Kochany mąż niby nic nie mówi,ale ja sama
      wiem jak jest,bo chyba zachwycony nie jest.
      Dodam:Wzrost 164cm.Przed ciążą waga 59kg,finał 80kg,po porodzie 72,a teraz
      2lata i 4miesiące po porodzie znów 80kg.
      Dziewczyny wspierajmy się wszystkie,a posprzątamy te okropne kilos.
      • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 23.06.06, 07:04
        Jak narazie jest taki upał, że nie chce się ćwiczyć ale też nie chce się jeść.
        Wczoraj musiałam wyjść na miasto załatwić parę spraw. Naoglądałam się tyle
        szczuplutkich dziewczyn, iż miałam motywację do niejedzenie do końca dnia.
        Strasznie się cieszę że jest nas coraz więcej, Czytanie Waszych wpisów bardzo
        motywuje.
        Pozdrawiam
    • edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 23.06.06, 14:14
      I już jestem i podaje moje gabaryty:
      Pomiary z ranka.
      wzrost-164cm
      waga-78kg
      talia-92cm
      biodra-108cm
      udo w najgrubszym miejscu-63cm
      biust-106cm
      No i jest co pomierzyćsmile)
      Do wieczorka.
      • marta1_83 dieta 23.06.06, 20:36
        ja w poniedziałek bede miala ksiazke w ktorej bedzie opisana ta dieta i beda
        przepisy do zrobienia w 10-30 minut podobno ksiazka rewelacja. Pozdrawiam
        • weronikarb Re: dieta 24.06.06, 09:16
          Marta to podzielisz się troche co wink
          Ja jak narazie wytrzymuje smile
          Dzis 3 dzien 6-ki
          • 19maj Re: dieta 24.06.06, 16:40
            u mnie dziś tez 3 dzień 6 wczoraj sobie odpuściłam bo byłam cały dzień na
            zwiedzaniu sklepów z tapetami i jak wróciłam do domu to padłam.dziewczyny za
            tydzień mierzenie. Jak wam idzie u mnie tak średnio a jutro chyba sobie zrobię
            wolne , mam męża 30 urodziny i będzie tort i imprezka oczywiście
    • dolka25 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 24.06.06, 19:48
      Cześć dziewczyny! ja niestety też walczę z nadwagą, w ciąży przytyłam aż 27
      kg!!!! Przed ciążą przy wzroście 1,73 cm ważyłam 63 kg!!! Wydaje mi się że
      przyjełam dobrą startegie bo na razie skutkuje, a mianowicie zapisałam się na
      fitness 2 razy w tygodniu, jak mi się uda to ide nawet 3 razy, zmieniłam styl
      zywienia (nie jest to żadna dieta, po prostu zdrowo staram się odżywiać), czyli
      nic smażonego, ABSOLUTNIE żadnych słodyczy!!! i wcale nie jest trudno z nich
      zrezygnować jak ma się motywację smile No i oczywiście spacerki z małą! Tydzień
      temu się ważyłam i okazało się że schudłam od porodu 17 kg (od porodu minęły
      niecałe 3 miesiące!!!!!!
      Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do swojej wagi, jak bedziecie miały pytanka
      to piszcie wink
      • izabela991 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 25.06.06, 12:33
        Witajcie
        Pozwolicie, że się przyłączę ? Mam nadwagę i baaardzo słabą wolę. Od tej
        nadwagi (nie tak dużej w sumie) i baaardzo słabej woli gorszy jest tylko mój
        brzuch po porodzie, który wyklucza wszystkie kostiumy dwuczęściowe i jakieś
        fajniejsze bluzki. Po prostu wisi oponka na oponce, pomarszczone, zwisają jak
        siadam, leżę i chodzę. Wygląda to fatalnie. Przyłączę się do diety rozłącznej i
        od dzisiaj biorę się za 6 Weidera. Proszę, prooooszę o motywację i pomoc w
        oduczeniu nałogowego jedzenia słodyczy !!!!! Czekoladowych !!!! Bądźcie mi
        skrzydłami i spadochronem Kochane w tej walce. A oto wymiary:
        wzrost 165 cm
        brzuch 90 cm
        biodra 96 cm (prawie nie mam różnicy pomiędzy tzw. talią i biodrami)
        udo 52 cm
        waga 62 kg
        CEL : waga 56 kg brzuch 70 cm ( marzenie jak cholera ten brzuch, co ? )
    • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 26.06.06, 07:59
      jak juz pisałam wczoraj miałam imprezkę torta oczywiscie zjadłam 1 kawałek
      miałam ochotę na jeszcze jeden ale problem rozwiązała się sam bo wyszedł dobry
      i goscie brali dokładkę a dla mnie nie starczyło.
      chociaż po sobie nie widze tego to moja mama wczoraj zapytała czy sie odchudzam
      bo wydaje jej się że schudłam , ale nic nie mówiłam , bo nie chce zapeszyć
      odchudzanka. A u Was jak tam?
      Pozdrawiam Iza
      • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 26.06.06, 08:07
        dwa dni sobie odpuscilam (sobota,niedziela) cwiczenia bo bylam u mamy (i tam
        spalam).
        Jednak bylam nad jeziorkiem i troche poplywalam smile
        Odpoczelam troszke, takze mam sily.
        Ach i grillek byl w sobote smile
        Nie jest jak narazie zle, to niewielkie odpuszczenie, teraz od nowa wszystko smile
        A powiedzcie mi kochane jak u was z alkoholem, bo ja teraz takie upaly to
        uwielbiam zimne piwko - a chyba nie powinnam co nei ??
        • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 27.06.06, 10:39
          ja sobie tą szóstke chyba odpuszczę bo niewyrobię będę robiła 3 ćwiczenie przez
          ten tydzień po 50 powtórzeń a w kolejny 70 a pozatym jest taki upał że mi sę
          nic nie chce
          • ewelina238 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 27.06.06, 12:11
            ja się też przyłącze, mam nadzieje że sie uda , musze zgubić 5 kg
      • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.06.06, 07:35
        Dziewczyny ze mną zaczyna się dziać źle. Wprawdzie jem niewiele- to dzięki
        upałom, ale znów zaczynam podjadanie.
        W pracy mam okropnie dużo roboty terminy gonią a ja w ostatnich dniach zjadłam
        4 czekolady. Strach się bać co będzie dalej. Ja nie chcę tracić motywacji do
        odchudzania.
        Proszę o solidnego kopniaka.
        • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.06.06, 10:53
          daje Ci wielkiegooooooo kopniaka i licze na rewanż bo ja tez dziś zjadłam pół
          czekolady musimy wziąść się w garść zobaczysz uda nam sie schudnąć pomyślmy o
          tym jaką minę będą miały "życzliwe koleżanki" jak zobaczą że schudłyśmy i fanie
          wyglądamy!!!
    • jelka82 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.06.06, 11:37
      Witajcie ja też chce się do was przyłączyć. W sumie to już zaczęłam odchudzanie
      ale po swojemu smile Kiedyś stosowałam dietę kapuścianą tzw. prezydencką, ale to
      było jeszcze przed ciążą i schudłam jakieś 2-3kg.
      Mam 165 cm wzrostu.
      Przed ciążą ważyłam ok 62 kg i nie byłam z tego zadowolona, ale w ciąży
      przytyłam do 84 kg. Po porodzie zeszło do 76 kg i potem przy karmieniu skoczyło
      do 84 kg.
      2 lata po porodzie trochę się zmieniło w moim życiu prywatnym nerwy i wogóle i
      postanowiłam schudnąć. Miałam motywację i poprzez ograniczenie jedzenia i 2-3
      razy w tygodniu siłownia udało mi się schudnąć do 67 kg. I tak mało brakowało smile
      ale przestałam chodzić na siłownię i wróciłam do starych nawyków żywieniowych i
      znowu mi przybyło. Moja córka ma teraz 4 lata.
      Obecnie ważę 75 kg i chciałabym dojść do wagi 60 kg.
      Moje wymiary:
      biust:96cm
      pod biustem:82cm
      talia:80cm
      biodra:101cm
      udo:63cm
      łydka:41cm
      Przez jakiś czas prowadziłam bardzo dokładne pomiary.
      W sumie teraz to od soboty 24.06.2006 postanowiłam ograiczyć jedzenie tylko do
      owoców i warzyw. Piję duże ilości herbat typu czerwona, dietafit bionatural, i
      spalanie z herbapolu. Do tego przynajmniej raz dziennie szklankę wody z 2
      łyżeczkami octu jabłkowego - podobno hamuje łaknienie. Burczy mi trochę w
      brzuszku ale jakoś muszę się do tego przyzwyczaić smile jak już będa jakieś
      rezultaty powoli wprowadzę inne produkty typu jajko itp. ale niestety będę
      musiała całkowicie zrezygnować z chleba białego i zacznę jeść czarny i wiadomo w
      niedużych ilościach smile ale póki co czekam na rezultaty. A do tego wszystkiego
      od jakichś 2 miesięcy uczęszczam 2 razy w tygodniu na fitness lepiej sie po nich
      czuję. W sumie na wakacjach przerwę te ćwiczenia ale zastąpię je spacerami z
      córką i pływaniem w upalne dni nad wodą. Zobaczę co z tego wszystkiego wyjdzie.
      W każdym bądź razie stare nawyki żywiniowe nie mogą już wrócić. Bardzo miło się
      czyta o tym jak wam idzie i jest to pewna mobilizacja, że nie jest się z tym
      samemu, łatwiej wytrzymać. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia
      • jelka82 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.06.06, 11:40
        a zapomniałam jeszcze dopisać że kupiłam sobie kremik na wyszczuplenie firmy dax
        cosmetics na celulit i wyszczuplenie w sumie to fajna skóra po nim jest taka
        gładka ale efekty są podobno dopiero po 6 tygodniach stosowania. Jeszcze chce
        sobie kupic z tej serii do liftingu biustu a seria ta to ideal body smile pozdrawiam
        • izabela991 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.06.06, 23:20
          pół czekolady dziennie to u mnie prawie norma. Jem taką powyżej 70% masy
          kakaowej bo ponoć zdrowsza. Często jest na cukrze trzcinowym no i nie jest aż
          tak pyszna żeby wciągnąć całą smile Zamula. Dzisiaj mam 3 dzień 6 weidera i
          brzuch ciągnie już dosyć porządnie. Chyba żadnego ćwiczenia nie wykonuję super
          poprawnie bo kondycja mi na to nie pozwala, ale czuję poprawę. Zmieniło się
          napięcie skóry. Ciekawe doświadczenie bo to przecież trochę krótko, nie ? Co z
          tą książką o niełączeniu produktów ? Ktoś ma już większą wiedzę na temat tej
          diety ?
          • jelka82 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 29.06.06, 08:37
            Tutaj było forum o diecie niełączenia smile
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=41294120
            Ja wczoraj wieczorem byłam na urodzinach u koleżanki i był grill. Skusiłam się
            na 2 kiełbaski ale bez dodatków smile na obiadek zjadłam trochę spagetti, a tak
            poza tym dalej piję herbatki i smaruję się kremikiem smile dzisiaj idę na fitness
            smile i będę miała okazję się zważyć więc dam wam znać jak tam. Może to doś
            wszystko da smile bo to jest ograiczenie jedzenia dość rygorystyczne a nie głodówka
            bo potem mógłby być efekt jojo jak by się zaczęło wprowadzac rózne potrawy smile
            pozdrawiam
          • jelka82 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 29.06.06, 11:55
            a tutaj znalazłam fajny artykuł polecam przeczytanie go smile
            www.odchudzanie.info.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=148
    • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 29.06.06, 22:06
      dziewczyny u mnie będzie z mierzeniem chyba kiepsko sad( tak czuję ale jeszcze
      nie sprawdzałam, jeśli moje przeczucia okażą się prawdziwe to zrobię sobie od
      poniedziałku 13 a potem jakąś rozsądną dietkę. W niedziele robimy pomiary. Pa
      pa pa
      • weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 30.06.06, 10:25
        oj dziwczynyodpuscilam cwiczenia sad
        Bylo za goraco, do tego wyjazd do W-wy gdzie zasuwałam jak mały samochodzik.
        Dzis w nocy wyjezdzam nad morze - zobaczymy ile zjade smile
        Jak narazie super bo waga niee weszla powyzej 66 (a obecnie mam okres czyli
        wyzsza ciut waga) - no to ja mam bankowo 1 kg mniej. Niby niewiele ale jak chce
        sie zgubic malo to cieszy kazdy gram smile
        Gdy ma sie duzo (jak ja wczesniej) to cieszylam sie dopiero jak schodzilo po 5
        kG smile

Życze super weekendu - i nie za dużo obżarstwa
      • anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 30.06.06, 13:40
        Hej 19maj przeraziłaś mnie przypominając że ważymy się w niedzielę.czas umyka
        mi ostatnio tak szybko, że czasami nie wiem jaki jest dzień. Niestety z powodu
        zmęczenia upału i braku czasu przestałam skakać na skkakance. Wrócę do tego
        jutro bo dziś zaraz idę spać. Dziewczyny jestem wykonczona nie mam czasu na
        nic, co wiecej zaczynam tracić chęć do życia. Dobrze, od dziś mam wolnę bo
        chyba nie dałabym rady dłużej chodzić do przcy.
        A czy z wycieńczenia mozna shudnąć??? Jeśli tak to pomiary w niedzielę powinny
        mnie zadowolić. Jeśli nie to jak już się wyśpię i odpocznę pomyślę o jakiejś
        dietce.
    • edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 30.06.06, 22:07
      Cześć dziewczyny.Powiedzcie mi czy to możliwe,że przez tydzień nie spadło mi z
      wagi ani grama?Ale opiszę jak to było.
      Odchudzanie zaczełam równy tydzień temu,czyli w zeszły piątek.I tak:
      -nie jadłam nic smażonego,pieczonego
      -nie jadłam masła,białego pieczywa(tylko pełnoziarniste 1-2 razy dziennie)
      -przez tydzień zjadłam cztery małe ziemniaki
      -nie jadłam lodów,słodyczy
      -nie piłam gazowanych napojów(skusiły mnie tylko ze trzy zimne piwka)
      A to to co jadłam:
      -na śniadanko jogurt naturalny z łyżką otrębów+pełnoziarnista ciemna bułeczka
      -gotowane warzywka
      -mięsko najczęściej pierś z kurczaka z grila elektrycznego
      -czasem chlebek ryżowy
      -piłam masę wody niegazowanej + herbatka slim program
      -do obiadu pomidorki,ogórki same bez przypraw
      -kolacyjka arbuz i jakaś kanapeczka oczywiście dietetyczna
      -kilka razy się złamałam i po 18-stej musiałam przegryść,ale nic kalorycznego
      I takie tam zdrowe jedzonko,a z wagi nic nie spadło.
      Dodam że dziś tj.po równym tygodniu zrobiłam pomiary i okazuje się że:
      -talia-2cm mniej
      -pas(w miejscu wielkiego brzucha i boczków)-5cm mniej
      -biodra-3cm mniej
      -uda-po 1cm mniej
      -biust-1cm mniej
      Ale co z wagą???
      Dziewczyny kochane napiszcie jak to jest u Was.Proszę.
      • 19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 01.07.06, 08:08
        tylko Ci pogratulować !!!! cm na minusie, I nie przejmuj się najważniejsze ze
        obwody sie zmniejszają smile)) ja od 2 tygodni stosuje dietę i nie widac efektów
        więc jak pisałam zaczne od poniedziałku może niezbyt mądrą ale ostrą
        dietkę "13". Dzisiaj jade do rodziców to sie zważę (w domu nie mam wagi) i boje
        sie co by nie było więcej. Jutro wieczorkiem zdam relację. Pa
        • aada100 19maj! 02.07.06, 13:59
          Cześć Iza! Znasz mnie z majowego forum, które tak bardzo oststnio zaniedbałam -
          z powodu braku czasu oczywiście.
          Chcę się do Was przyłączyć i liczę na mocne kopniaki i motywację do działania.
          • 19maj Re: 19maj! 03.07.06, 08:57
            Pewnie że pamiętam , i daje kopniaka na dobry poczatek smile)))
            • aada100 Re: 19maj! 03.07.06, 19:52
              to poproszę o pierwszy - bardzo bolesny!!
              Dzisiaj przez caaały dzień zjadłam filet z ryby (niestety w panierce z bułki, bo
              inaczej nie tknę) i bukiet surówek a o 17 taaaaką porcję tortu lodowegoi mojego
              męża.
              Ale pifka nie piłam... hehehe!
              • 19maj Re: 19maj! 03.07.06, 20:22
                no wiesz co na sam koniec dnia taki numer wyciełaś. ja jutro rano wybieram sie
                do Łodzi więc zjem na śniadanko serek wiejski lub jajecznicę a potem juz nic
                tylko woda
    • aada100 Cześć dziewczyny! 02.07.06, 14:13
      Chciałabym do Was dołączyć! Mam nadzieję, że mnie zmotywujecie do działania i
      będziecie mnie wspierać.
      Mam taki plan:
      1. przez 1 miesiąc dieta niskowęglowaodanowa (w celu szybkiego schudnięcia)
      2. potem (przez "całe życie") dieta niełączenia/rozdzielna.
      Taki sposób na schudnięcie poleca Ursula Summ w swojej książce "Jeść i być
      szczupłym".
      Dietą niełączenia interesuję się jakieś trzy lata tj. od momentu urodzenia
      córeczki. Jak Kinga miała roczek a ja miałam wrócić do pracy zaczęłam ją
      stosować i ćwiczyłam jogę. Robiłam to może miesiąc potem, z czystego lenistwa,
      przestałam. Ale przez ten miesiąc czułam się świetnie. Przedewszystkim łatwiej
      mi się oddychało i lżej się czułam.
      O diecie niskowęglowadanowej dowiedziałam się z postu renik. Stosowałam ją w
      lutym i chudłam bardzo ładnie, ale też przestałam. Taki ze mnie leniuch!!!
      Od tygodnia jestem na diecie niskowęglowadanowej, hihihi!!! Przy tym wypijam
      dziennie 3-4 piwa-a przcież piwo to SAME węglowodany.
      Ale od dzisiaj koniec z ukochanym piwem i DO ROBOTY!!!!! Liczę na Wasze wsparcie!

Chwalę się wymiarami:
      waga 70 kg
      pas 90
      biodra 103
      uda 59 i 60.
    • 19maj Po 2 tygodniach 03.07.06, 09:08
      u mnie tak jak myslałam nie zaciekawie od dzis zabieram sie ostro bo wstyd że
      poprzednie 2 tyg zmarnowałam, przemy slałam sobie i narazie jeszcze odpuszczam
      13 i stosuje rygorystycznie niskowęglowodanową no i zobaczymy czy cos da jak
      nie to wtedy bedzie 13 a to wymiary na dzisiaj:
      waga-92kg- bez zmian
      pas-104- 2 cm mniej
      biodra-113- 1 cm mniej
      udo-68- bez zmian
      brzuchol-112- bez zmian
      a jak u Was dziewczyny
    • polajnaw Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 03.07.06, 12:56
      to i ja i ja!po ciazy zostalo mi jeszcze 4kg.ale jestem malutka tylko 158cm.wiec
      to dla mnie sporo,a za nic nie chca zejsc,w sierpniu czeka mnie wyjazd wiec taka
      publiczna kontrola sie przyda hehe,moje wymiary:
      waga:59,1kg
      talia:73cm.
      biodra:94
      udo:53
      odezwe sie za tydzien z mam nadzieje nowymi,karmie nadal piersia wiec na diete
      nie przejde,ale przestane podjadac miedzy posilkami,odstawiam slodycze i pieczywo!
    • edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.07.06, 21:38
      No i witam Was po kilku dniach milczenia.
      Jak Wam idzie?Bo coś mało tu zaglądacie.Ja się trzymam i nadal stosuję swoją
      dietkę.Do dietki dołączyłam ćwiczenia.Trzy razy w tygodniu po godzince
      intensywnego wysiłku.Zapisałam się na zajęcia Studio Figura,wczoraj byłam
      pierwszy raz i muszę powiedzieć że po godzinie tak intensywnych ćwiczeń byłam
      zadowolona.W piątek przypadają mi kolejne pomiary i już się nie mogę
      doczekać,choć nie wiem czy mnie coś ubyło.
      Jednak narazie mam dużo samozaparcia,którym również dzielę się z Wami.
      Proszę wpisujcie się,bo wiadomo razem rażniej.
    • aada100 ??!! 04.07.06, 21:41
      Mam dwa centymetry mniej w biodrach !! (??) Normalnie myślałam, że padnę jak TO
      zobaczyłam. Mierzyłam się ostatnio w niedzielę i z 106 spadło na 104 przez DWA
      DNI???
      Możliwe to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka