edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.07.06, 21:47 Moje gratulace!!! Nie zastanawiaj się czy to możliwe czy nie,tylko się ciesz z takiej straty Skoro jest dwa cm mniej to znaczy że możliwe. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mahalia1 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.07.06, 21:56 Przeczytalam od poczatku do konca wszystkie wypowiedzi i chce dolaczyc. To zawsze jakis pierwszy krok. Do tej pory (6tyg po porodzie) nie robilam kompletnie nic aby schudnac i najwyzsza pora. W ciazy przytylam 24kg, samo z siebie zeszlo juz 12 ale jeszcze chcialabym w tyle zostawic 15kg i bede szczesliwa. Mam niecaly miesiac na jakis pierwszy efekt bo na rocznice slubu chce czuc sie lzej. Lece po miare... I tak: WZROST 175cm WAGA 80kg BRZUCHOL 98cm UDO 67cm BIODRA 112cm (nie wiem czy w dobrym miejscu zmierzylam ale wynik mowi ze chyba tak...) A poza tym to nie mam kompletnie samodyscypliny, jem byle jak i co wpadnie (wiem ze zle!) i co najwazniejsze karmie piersia. A i slodycze, owszem ale nie czekolada a ciasteczka na wage... Od kogo pierwszy kopniak? I co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
mahalia1 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.07.06, 22:35 Wlasnie sobie obejrzalam ta 6 weidera i moze sie zmobilizuje. Ten moj brzuch mnie tak nie przeraza jak moja pupa i nogi. Nie wchodze kompletnie w zadne (ANI JEDNE!!!) spodnie sprzed ciazy. Poprosze o cwiczenia na uda i posladki, najlepiej z obrazkami ) Malo tego, skora jak u krokodyla,taki cellulit... co z tym zrobic? Odstawiam slodycze ale kawke musze slodzic. Pierwsze postanowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.07.06, 22:44 No to może ja,ale kopać nie będę. Po pierwsze musisz zmienić swe nawyki żywieniowe,a to wcale nie jest takie trudne. Ponieważ ja po dziesięciu dniach już widzę jakieś efekty,powiem Ci co zmieniłam. 1.Nie jem białego pieczywa(co było dla mnie nieosiągalne,ponieważ kocham białe buły) 2.Nie jem nic smażonego. 3.Nie piję gazowanego. 4.Słodycze ZA NIC W ŚWIECIE 5.Nic tłustego(tłuste mleczko i sery odpadają) Choć mogłoby się wydawać że nie zostaje nic co możnaby było zjeś ,wcale tak nie jest. Jem gotowane warzywa,jogurty naturalne z otrębami(blee),raz dziennie jakiś czarny chlebek,sałatki i różne takie jałowe pyszności. Moja zasada jeść cztery posiłki i ani jednego nie opuścić. Kolacja między 18-18,30. Woda,woda,woda. Moja dieta nie jest jakąś specjalnie ułożoną dietą,ale postawiłam na mądre odżywianie. Życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
sonikal Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 08:12 dieta koniecznie-jak wyżej natomiast namawiam wszystkie warszawianki po porodzie na doprowadzanie się do ładu poprzez gimnastyke poporodową na któą można również przyjeżdżać z dzieckiem- super sprawa chodzę już na ćwiczenia od miesiąca -jest ogromna poprawa ( można też dołączyć masaże odchudzające)-pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 14:47 Hej, ja tez chce do Was dołaczyc. Jakis czas temu próbowałam walczyc z moim balastem, ale niestety przerwałam. Chyba cos nie jest tak z moja silna wolą. Po pierwszym porodzie wziełam sie za siebie i zrzuciłam 17 kg. Teraz jestem 17 miesiecy po drugim i z moja motywacja jest cienko...Moze chodzi tez o moja przemiane materii, wydaje sie jakby była powolniejsza. moje wymiary: brzuchol-92 cm biodra-111 cm udo-62 cm waga 82 kg krótko mówiac koszmar! mam 31 lat , a czuje sie jak stara baba dobra moje postanowienia: -zero słodyczy -koniec z jasnym pieczywem -kolacja do 18-19 -duuuuuzo wody niegazowanej -koniec podjadania -zmniejszam porcje -zero smazonych rzeczy, i typu fast food A teraz prosze o duuuuuzego kopniaka, na dobry poczatek Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 16:08 Daję Ci kopniaka i życzę powodzenia w walce z kilosami Odpowiedz Link Zgłoś
moniaz28 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 18:20 Cześć dziewczyny!!!Czy moge sie do was dołączyć?? Mam dośc dużo kg do zrzucenia a sama jakoś nie moge sie zmobilizować ( choc kilka prób już było ) Może dzielac sie z Wami moimi słabościami jakoś lżej mi bedzie. A kg to mam ........ o zgrozo 96 przytyłam w ciązy i po ciąży dalej ( synek ma 2 latka)i na takie mastrum sie zrobiłam. Chciałabym schudnąć conajmniej 25 kg no ale czy mi sie uda?? Czy moge liczyc na wasza pomoc?? Monika Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 19:49 Uda Ci sie napewno. Ja miałam nie jeść wcale chleba ale jakoś nie moge i jem jedną ciemną kromke na śniadanie i kolację narazie trwam w reszcie postanowień , chociaż pokusy czekają ale wytrwamy. Dziewczyny piszcie jak wam idzie tyle nas zaczynało a nie podałyście wymiarów po 2 tyg. , może jesteście na wakacjach?. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 poproszę o kolejną krytykę 05.07.06, 20:10 Rano kawałek czekolady (jakaś obrzydliwa AlpenGold), przez cały dzień 5 parówek i wędlina z majonezem, na wieczór (19:00 była łyżka wazowa gulaszu z serduszek kurzych a teraz..... PIFKO! Buuuu, przecież to same węglowodany..... Powinnam zacząć uczęszczać na spotkania AA, ale nie wyrabiam w tym upale a po całym dniu harówy w bałaganie pracowym uważam, że coś mi się od życia należy. Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 sprostowanie 05.07.06, 20:14 Coś się źle pomierzyłam w biodrach. MIerzyłam się 2-go i wczoraj i coś mi się nie zgadza. Za kilka dni nowe pomiary... Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: sprostowanie 05.07.06, 20:29 Dzieki za kopniaka i biore sie za siebie. Dzisiaj na kolacje miałam bób-uwielbiam. Sprawdziłam 10dkg to 40 kcal. Moze zjadłam 20-25 dkg, czyli nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: poproszę o kolejną krytykę 05.07.06, 21:11 ja tez dziś zrobiłam 5 łyków 'Doga" zimnego z lodówki piFko nie ma aż tak dużo węgli sprawdzałam w tabeli napewno mniej niż jakiś snicers czy coś w tym stylu, a zresztą było tak gorąco, ze wszystko z nas wyparowało )) Odpowiedz Link Zgłoś
mahalia1 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 20:43 Slodyczy dzis zero i wlasciwie to nic nie jadlam az do 18 tylko rano jogurt. Wiem ze to niedobrze, ale taki upal byl. Wypilam za to full wody mineralnej i o 18 byl obiadek (duszone kawalki piersi z kurczaka, kilka ziemniaczkow i mizeria na jogurcie naturalnym). Caly dzien lazilam po miescie zeby kupic buty i nie dosc ze za duzo waze to stope okazuje sie tez mam za duza bo 40 i nic nie znalazlam )) Na wieczorny napad glodu "na cos slodkiego" kupilam sobie arbuza. A Weidera dzis przepraszam ale nic z tego. Nogi mi odpadna od tego lazenia... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.07.06, 21:18 A ja właśnie wróciłam z fitness i...i czuję się świetnie.Wypociłam ostanie poty,a przecież o to chodziło. Polecam ćwiczenia raz jeszcze,a z dietką się trzymam i nie grzeszę niczym niewskazanym. Życzę powodzenia Wam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
haanka Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 06.07.06, 08:38 super- dieta,ćwiczenia,bieganie za dzieckiem -powinno się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
mahalia1 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 07.07.06, 22:06 ale sie naczytalam o skakankach i hula-hop. normalnie biore sie do roboty, zegnaj ostry treningu "szostki". jestem przekonana ze przyniesie wysnione efekty ta moja praca. moja ciotka po drugim dziecku tez skakala na skakance ale ja nie dowierzalam ze efekty sa az takie. teraz przekonalo mnie kilkadziesiat postow. nawet przekopalam mojej corce pol pokoju zeby znalezc skakanke ale nic z tego, poszukam jutro. a hula-hop mam juz upatrzone w naszym sklepiku zabawkarskim ale maja do 12.07 urlop. mam nadzieje ze moj zapal nie minie. a co do slodyczy to nie jem - trzymam sie. zastapilam je arbuzem, nawet teraz przegryzam. pozdrawiam odezwijcie sie co u was. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 08.07.06, 11:50 ja juz mam hula -hop od jakiegos czasu tylko to kręcenie mi nie wychodzi , cały czas podnoszę je z podłogi (( no chyba że od tego przychylania schudnę, ale może jescze kilka razy spróbuję. ja tez cały tydzień bez słodyczy ale jutro skusze sie na małego loda. Mam nadzieje że za tydzień w dniu mierzenia będzie troche na minusie bo poprzednie 2 tygodnie troche zaniedbałam postanowienia i było niewesoło.Pozdrawiam i piszcie dziewczyny o postępach Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 22:21 I jak idzie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 16.07.06, 21:18 I co znów tu nie zaglądacie A ja jestem ciekawa jak Wam idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.07.06, 09:58 no mimo szaleństw wakacyjnych NIE przytyłam ))) Waga 66 ze spadkiem. Koniec z wakacjami czas diety znowu Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 08.09.06, 22:51 I witam Was drogie Panie.Znów jestem i już się chwalę.... Więc moje odchudzanie zaczęłam dokładnie 23 czerwca,a dziś mamy 8 września i.... Przez te ponad dwa miechy spadło 13kg. Jestem bardzo szczęśliwa,choć od jakiś trzech tygodni troche picuję i grzeszę ale waga jednak wciąż spada. Spokojnie z rozmiary 44 spadło na 38.Wchodzę w prawie wszystkie M-ki,a niektóre L-ki są za duże.Czuję się super i tak też wyglądam,a pseudo koleżanki...same wiecie jak to z nimi bywa,wytrzeszczają gały i bardzo dobrze.Jeszcze tylko jakieś dwa kilo i będzie jak przed ciążą.Dziś miałam kolejne pomiary i zaraz je podam: waga-65kg~13kg mniej pas-76cm~16cm mniej brzuchol-88cm~17cm mniej biodra-95cm~13cm mniej udo-53cm~10cm mniej biust-97~9cm mniej pod biustem-76cm~9cm mniej Dziewczyny długo nie zaglądałyśmy na nasz wątek,ale wróćmy tutaj.Będzie raźniej. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Wielkie gratulacje Edi2006!!!!!!!!!!!!! 09.09.06, 09:38 Super wynik do pozazdroszczenia. Trzymaj sie cieplutko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 10.07.06, 14:53 I jak dziewczyny u Was? U mnie coraz lepiej i podam Wam moje pomiary. Ważyłam się i mierzyłam w piątek,równe dwa tygodnie od rozpoczęcia mojej dietki. A oto i one: przed dwoma tyg. po dwóch tyg. waga- 78kg 75kg pas- 92cm 88cm brzuchol- 105cm 96cm biodra- 108cm 105cm udo- 63cm 61cm biust- 106cm 102,5cm I chyba jest dobrze,co? Najważniejsze że mam dużo samozaparcia(jak nigdy dotąd)i tego również Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj edi2006 10.07.06, 15:50 słabo ale chyba jest ciut lepiej nie wywija mi sie pasek od spodni w dół jak go zapne , chociaz specjalnie luźno tez nie mam. Ja mam mierzenie w sobote i zobaczymy. Poprzednie 2 tyg sobie pofolgowałam i było tak waga-92kg- bez zmian pas-104- 2 cm mniej biodra-113- 1 cm mniej udo-68- bez zmian brzuchol-112- bez zmian ale teraz się trzymam i zobaczymy za 5 dni. p.s. swoje tyg. mamy na przemian Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 10.07.06, 19:02 Edi super wynik.A co stosujesz 1000 kcal? Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 11.07.06, 00:22 Żadne 100kcal.Poprostu postawiłam na zdrowe jedzonko.Bez cukru,tłuszczu,białego pieczywa,ziemniaków,makaronu itp. przysmaków.Do tego fitnes trzy razy w tygodniu.Sama nie wiem jak to się stało,ale naprawdę tak się zaparłam i nie mam ochoty na nic kalorycznego,ani nie kuszą mnie lody i słodycze.Aha tylko w niedzielę jem normalny rosół i piję piwo.To take małe co nieco.Buźki dla wytrwałych. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks78 Re: dziewczyny ile macie lat? 10.07.06, 19:34 szukam kumpelki na zajęcia poporodowe- od kolezanki dostałam namiar na gimnastykę popororową( gdzie mozna przyjechać z dzieckiem a oprócz tego można się nieźle wymasować0-w wawie-kto ze mną????? Odpowiedz Link Zgłoś
mahalia1 Re: dziewczyny ile macie lat? 10.07.06, 19:57 Ja w grudniu 26 skoncze. a od dzis zaczelam dietke nielaczenia, ciekawe czy wytrwam? slodyczy wciaz nic (oprocz wczorajszego biszkoptu z truskawkami i galaretka). ale to bylo tak na pozegnanie, przed dzisiejszym startem. )) Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: dziewczyny ile macie lat? 11.07.06, 00:22 Ja w sytczniu skończyłam 26lat. Odpowiedz Link Zgłoś
elka63 Re: dziewczyny ile macie lat? 11.07.06, 13:04 A ja we wrzesniu 31 lat... Siedze i umieram, upał straszny. Najgorsze jest to, ze pomimo upału ciagnie mnie do jedzenia. Ale muszę wytrzymac, ale coś mam cięzko. W dodatku mam teraz comiesieczne dolegliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 11.07.06, 22:23 Ponieważ i u mnie nastały trudne dni,mam wrażenie że jestem grubsza. To mi się nie podoba. A co u Was?Chyba nie często tu zaglądacie. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 12.07.06, 12:48 ja staram się jeść według diety niskoweglowodanowej ale dobija mnie to ,że nie mozna jeść owoców a przecież teraz tyle ich jest więc si ez niej trochę wyłamuję bo podjadam sobie troszkę truskawek, jagód i brzoskwiń ale tak z ciekawości zmierzyłam sobie brzuch przed czasem i mam 2 cm mniej. wiecie co by było dla mnie najlepszą dietą??- ciąża )) wtedy na początku schudłam 15kg!!! nic mi się nie chciało jeść na obiad zjadłam pół pieroga i byłam najedzona a tak mogłam wcinać nawet z 6. Musze o tym pomyśleć serio tymbardziej że chcemy miec drugiego bobaska z niedużą różnicą wieku. Dziewczyny piszcie co u Was!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 12.07.06, 20:24 Dawno, dawno mnie nie było tutaj Bylam na wczasach w Niechorzu Pelne odpuszczenie, ze wszystkim, jednak po przeyjezdzie do domku, wyczyscilam cala chalupke cm po cm na kolanach (2 pokoje i kuchnia) i weszlam na wage - mam teraz 65-66 czasami nawet ponizej 65 w obwodach ok. 1 - 2 cm mniej. Jem po godz. 18 bo wczesniej sie nie da - tylko woda. Maz tez na diecie - z przymusu. Bo sprzatam i niechce mi sie gotowac. Cwiczenia poki co sobie odpuscilam, leje sie ze mnie nawet jak siedze. I uwilbiam teraz zimne piwko - wszystko co zakazane Jednak po urlopie od poniedzialku wszystko wraca do normy Pozdrowionka i gratulacje z okazji zbijanych kilogramow i centymetrow Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 12.07.06, 23:26 Właśnie dziś zakupiłam karimatkę i zaczynam ćwiczenia również w domku.Do klubu fitnes chodze trzy razy w tygodniu,ponieważ ostatnie zajęcia mam w czwartek,a następne dopiero w poniedziałek.I te trzy dni bez ćwiczeń...To za duża przerwa. W piątek mam kolejne ważenie i pomiary,a już nie mogę się doczekać,bo mam nadzieję że znów coś spadnie z centymetrów i z wagi oczywiście też.Z dietką się trzymam,choć popijam czasem małe piwo(w taki upał mogę zrezygnować ze wszystkiego,ale piwo...). Mam pytanie gdzie się podziały te wszystkie panie,które po drodze tego wątku wyraziły ochotę wspólnego odchudzania,a jakoś nie piszą o swoich poczynaniach? Może zrezygnowały? Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 12.07.06, 23:35 Aha i jeszcze jedno naj naj najważniejsze.Już kilka znajomych powiedziało mi że schudłam,a wcale nikt z nich nie wiedział że się odchudzam.)))) I bardzo dobrze,bo szczerze mówiąc mam już dość tych wszystkich fałszywych pseudo koleżanek,które mówiły mi że super wyglądam,a poza moimi plecami rozpowiadały jak to strasznie utyłam. Tak trzymajmy dziewczyny,a wkrótce tym wszystkim wstrętnym babom wyjdą gały ze zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 13.07.06, 09:08 masz słuszną rację pokażemy niby koleżanka że schudniemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.07.06, 21:12 edi2006 napisała: > Mam pytanie gdzie się podziały te wszystkie panie,które po drodze tego wątku > wyraziły ochotę wspólnego odchudzania,a jakoś nie piszą o swoich poczynaniach? > Może zrezygnowały? Ja jestem cały czas tylko nie mam odwagi pisać, bo zostałabym przez Was "skopana" na amen!!!!!! Żadne z moich postanowień nie zostało spełnione!! Buuuuu...... Na początku starałam się trzymać diety niskowęglowodanowej, ale mój nałóg piwny zwyciążył (a przecież to SAME węglowodany). Piwo zatrzymuje mi wodę w organiźmie i puchnę okrutnie. Efekt jest nieciekawy!! Teraz przeszłam całkowicie dietę rozdzielną, bez pieczywa (tylko Wasa), makaronów, ryżu, ziemniorów itd i wczoraj pierwszy raz od stu lat poćwiczyłam na "wioślarzu" - całe 10 minut.... Zobaczę co ze mną będzie dalej.... A Wam wszystkim szczerze zazdroszczę samozaparcia i świetnych rezultatów dietowania!! Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 06:40 dziewczyny jak Wam idzie napiszcie coś. Ja mam jutro mierzenie a tu dziś mi strasznie brzuch wywalilo,z jednej strony sie cieszę bo może wreszcie dostanę normalną @@@ bo od kwietnia mam skąpe plamienia Odpowiedz Link Zgłoś
anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 10:40 Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, leniuchowalam sobie byłam na małych wczasach. Teraz przejrzałam Wasze wpisy i serdecznie gratuluję wszystkim, które gubią siebie po troszeczku. Ja zmierzę się za chwilę ale nie spodziewam się rewelacji myślę, że jest mnie tyle co było. Dobrze, że nie więcej bo na urlopie pozwalałam sobie na jednego loda dziennie. Dzisiaj zastanowię się od czego zacząć odchudzanko bo coś czuję że nie zmniejszę się jeśli nie zdecyduję się na jakąś dietkę. Gdyby nie upały wróciłabym do skkakanki, a tak przez to gorąco nie mogę się zmobilizować. Jak narazie zjadłam kefir i wypiłam kawę. Co będzie z obiadem i wieczornym obrzarstwem gdy już będzie chłodno -zobaczę może się nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 10:40 A ja podaje moje dzisiejsze pomiary i obok stan spadku przez trzy tygodnie. waga-74kg-4kg mniej pas-86cm-6cm mniej brzuchol-95cm-10cm mniej biodra-103cm-5cm mniej udo-60cm-3cm mniej biust-101,5cm-4,5cm mniej I jak widać pomalutku,ale na minus. Nie wiecie jak się cieszę))). Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 10:41 Gratulacje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 10:43 dzięki,dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 10:47 Aha,jeszcze jedno. Trzy tygodnie temu zakupiłam świetne spodnie,mniejsze o rozmiar. Były tak ciasne że ledwo je wcisnełam na pupę a w pasie brakowało jakieś 8-9cm. A dziś je poprostu bez problemu załozyłam. To jest bardzo motywujące. Odpowiedz Link Zgłoś
anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 10:58 Moje wymiary waga 87,5 talia 93 biodra 115 biust 106 udo 70 brzusio 109 A jednak moje wymiary są minimalnie mniejsze niż te z 17,06 minimalnie ale jednak to też motywuje żeby wziąść się w garść i nie puszczeć. Chyba dziś wieczorem zamiast podjadać sobie w chlodku pójdę pojeździć na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.07.06, 12:17 Gratulacje dziewczyny ja chyba nie bedę czekała do jutra i dzisisj się zmierzę wieczorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re:Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee! 14.07.06, 13:43 19maj nie rób tego.Jesli zmierzysz się dziś wieczorem to pomiary napewno bedą większe niż byś to zrobiła jutro rano.I to może Cię zniechęcić. A tak jutro rano,przed śniadankiem staniesz na wagę,a tu niespodzianka. To tylko moja rada,ale posłuchaj jej. Oczywiście życzę Ci wspaniałych efektów. Aha,jeśli nie możesz wytrzymać dwa tygodnie bez mierzenia i ważenia to rób to co tydzieć. Ale żelazna zasada mówi że jeśli zaplanujesz ważenie na sobotę rano,to waż się tylko w sobotę rano. Pozdrawam Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
anula1996 Re:Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee! 16.07.06, 22:04 19 maj jak Ci poszło ważenie???? Ja dziś byłam u rodziców i jak to bywa podczas rodzinnych obiadków pozwoliłam sobie na troszkę dobrych rzeczy. Jutro poszczę. Nie zastanowiłam się nad dietką trochę bardziej rygorystyczną. Jak narazie nic mi nie przychodzi do głowy. Hej co u Was słychać???? Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 17.07.06, 12:36 za radą Edi2006 zmierzyłam się dopiero wczoraj i to moje wyniki może nie są zachwycające ale bardzo powolutku idą w dół (ale co się dziwić że powoli jak nie jestem konsekwentna ( dajcie mi ogromnego kopa) wymiary początkowe teraz pas-106 102 biodra-114 110 udo-68 67 brzuchol-112 110 waga-92kg -wpisze później jak się gdzieś zważe bo w domu nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 19.07.06, 23:38 I znów Was tu nie ma. U mnie chyba wciąż spadek,a w piątek kolejne ważenie. Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 21.07.06, 11:55 Dziś minął już miesiąc mojego odchudzania. I jak obiecałam podaję swoje dzisiejsze wymiary i wagę,obok spadek po czterech tygodniach. waga-72kg --6kg mniej pas-85cm --7cm mniej brzuchol-93cm --12cm mniej biodra-100cm --8cm mniej udo-58cm --5cm mniej biust-100cm --6cm mniej Chyba jest nieźle z czego bardzo się cieszę. Życzę Wam samych sukcesów i pozdrawiam wszystkie emamy. Proszę Was o wpisy. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 21.07.06, 18:48 wielkie gratulacje wyniki imponujące. Ja jadę jutro do rodziców to się wreszcie zważę i w niedziele wieczorem jak wrócę to zaraz podam wynik. Ostatnio rzadko zaglądałam miałam parę spraw do załatwienia, ale juz jestem Edi cos mało dziewczyn się wpisuje no nie . Może urlopują się? Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 23.07.06, 20:47 Moja waga na dzień dzisiejszy to równe 88kg czyli 4 kg mniej nie za dużo ale dobre i to pozdrawiam i zmykam się rozpakować Pa Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 24.07.06, 09:09 oj zaniedbałam odchudzanie Jednak dowiedziałam się, że idziemy na wesele w październiku i od wczoraj jade 6 Weidera zero słodyczy, piwa i jedzenia kolacjji Waga utrzymuje sie na poziomie 65-66 czyli jest super. Weiderem i hantelkami zniszcze cm w pasie i boczki ))) Kopnijcie mnie porządnie w "duszę", abym nie straciła zapału )) Gratuluje super wyników Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 25.07.06, 13:03 czytałayście dietke pomidorową , może tak by spróbować? ja może zacznę od poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
toja48 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 25.07.06, 13:54 Na czym polega ta dietka pomidorowa, gdzie ją można znaleźć??? Ja staram się zajadać owocami, a właściwiee warzywami których teraz jest tak duży wybór. I w ten sposób odstawiam słodycze. I to koniec rewelacji jak u mnie. Niestety ostatnio to znaczy już od kilku mniesięcy żyję w dość nerwowej atmosferze i chciałabym dużo zrobić i zmienić w swoim życiu a nie bardzo potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj toja48 25.07.06, 14:11 tutaj jest ta dieta. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=36027805 Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.07.06, 09:09 no ja 6-tke przerwalam na czas miesiączki, jak narazie waga mi sie podoba - mierzyć się nie mierzę wole niespodzianke za tydzien chce miec w wadze 5 na przodzie Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 28.07.06, 21:36 A ja,jak co tydzień w piątek miałam ważenie. Więc chwalę się osiągami. Podaję dzisiejsze wyniki i obok spadek przez pięć tygodni. waga-71kg-7kg mniej pas-84cm-8cm mniej brzuchol-92cm-13cm mniej biodra-100cm-8cm mniej udo-57cm-6cm mniej biust-100cm-6cm mniej Dodam iż w tym tygodniu skusiło mnie kilka zimnych piweczek.Za ten grzech dajcie mi wielkiego kopa. Pozdrawiam wszystkie odchudzające się i czekam na Wasze wpisy. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 30.07.06, 09:12 dziewczyny u mnie ostatnie 2 tyg to totalna klapa ((( nawet się nie mierzę bo może okazać się na plusie ale od jutra "karcer" (nawet zastanawiam sie nad 13).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodra hej 30.07.06, 16:22 nareszcie znalazłam was, muszę się do was przyłończyć - mogę? waże prawie 90kg, rok temu rodziłam i teraz postanowiłam schudnąć ze 20kg Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: jakie macie wyniki przez ten czas? 30.07.06, 16:39 mam 28lat, i do odchudzania zmobilizowały mnie upały i synek, za rok chcę z nim bez skrępowania chodzić na plażę. jestem ciekawa jakie macie wyniki po odchudzaniu przez te 1,5 miesiąca? Jak wiecie najbardziej mobilizują czyjeś sukcesy. A jeszcze jedno zawarłam z mężem umowę: Mąż jest palący, i umówiłam sięz nim że jak ja chudnę 10kg, to on pali o 10papierosów mniej, ja chudnę następne 10kg, to on przestaje palić. Musi mi się udać. pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dodra o jej :) 30.07.06, 16:57 w łaśnie przeczytałam wasze wcześniejsze wypowiedzie. MACIE NAPRAWDĘ SUPER WYNIKI. Ja zaczynam od podania moich wymiarów: waga 89kg, wzrost 165cm, pas 108cm, biodra 119cm, udo 72cm (najgrubsze miejsce) tłuszczyk odkłada mi się tam gdzie trudno go się pozbyć. I co kobietki przyjmiecie pulpecika do swego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: hej 30.07.06, 20:19 witaj mamy podobne "gabaryty" ja jak może czytałas ostatnie 2 tyg odpuściłam ( oczywiście teraz żałuję bo mogło być znowu trochę mniej) w sumie mi przez 4 tyg ubyło 4kg nie jest to rewelacja ale zawsze coś. Od jutra pełna mobilizacja . trzymaj się dzielnie i pisz jak Ci idzie . Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: hej 30.07.06, 20:52 kilogram na tydzień to tak książkowo - tak powinno się chudnąć aby nie było efektu jojo. Kupiłam książkę w KDC "Odchudzająca joga", mam zamiar ćwiczyć o dietach i chudnięciu wiem chyba wszystko ale tylko w teorii, jakoś zawsze ciężko mi było zmobilizować się, a przede wszystkim trwać w postanowieniach. Mam nadzieę (co a piszę?! wiem, że teraz będzie inaczej)- osiągnę moje upragnione 69kg - muszę ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: hej 30.07.06, 22:21 ja też tego dokonam w tym roku na plaży nie bedzie czego oglądać ale pod koniec listopada kończę 30 lat będzie okazja się fajnie ubrać i musi mi sie udać w nowe dziesięciolecie wejdę z nową, lepszą figurą. Musimy się nawzajem wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
dodra 19maj 31.07.06, 20:10 I jak dzisiejszy dzień? Mój skarbek Maciuś właśnie zasną. Czy przy odchudzaniu stosuesz jakąś dietę? Ja mogę zaliczyć dziś do dni udanych choć zadłam ciacho ale i tak mniej jadłam niż zwykle. a chyba nie zdobędę się na żadną dietę ale będę jadła duuużo mniej. Jogi też nie ćwiczyłam hihihiih Trudne te początki. Ale nie poddam się. ps.\śliczna twoa córcia Odpowiedz Link Zgłoś
anula1996 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 01.08.06, 07:33 Cześć, niestety ostatnie dwa tygodnie ja także "zmarnowałam", ale wczorajszy dzień bardzo mi się podobał zjadłam tylko śniadanko, drugie śniadanko i maleńki obiad. Jak uda mi się tak dalej trzymać (a musi się udać) to w listopadzie na urodzinach męża będę wyglądała dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 01.08.06, 09:17 u mnie wczoraj też nie było źle, oby tak trzymać. Miałam zamiar zastosować Atkinsa ale jakos nie mogę porzeć sie owocom i tak częściowo ja stosuje tzn. nie jem ziemniaków , makaronów, chleba jedna kromke (bo też nie mogę rzucić) no i najważniejsze nie jem słodyczy ,od których jestem uzależniona , no może w niedziele kupie sobie loda. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 02.08.06, 10:38 U mnie 6 weidera stanela prawie na tydzien Najpierw comiesięczne dolegliwości. A to juz za duzo jak dla mnie (upal, okres i ćwiczenia) brrrrrr Po 3 dniach gdy moglam wrocic do 6 przypaletal sie wirus żołądkowy i mialam bliskie spotkanie z miska przez cala noc i dzien Od wczoraj jade znowu 6-tki i weszlam dis rano na wage (rano bo zawsze duzo mniej) i MIALAM 64,7KG !!!!! cZYLI Z 67 NA 64,7 OD CZERWCA BEZ DRAKOŃSKICH DIET TO CALKIEM NIEŹLE Teraz jak ćwicze to licze ze pójdzie szybciej )) Wiem ze wieczorem będzie to 65,7 ale co tam, mam motywacje aby rano zobaczyc 63 )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 02.08.06, 14:44 co to jest ta 6.(dietka???) jak tak to na czym polega? coprawda dopiero się do was przyłączyłam, ale staram się mniej jeść i chcę wam dorównać w utracie wagi)) Wczoraj wieczorem byłam tak głodna, że zasnąć nie mogłam, ale wizja mnie szczuplejszej wygrała i dziś pierwszy raz rano pobiegałam sobie. trzymajcie się kobietki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.08.06, 09:09 Nie to jest zestaw cwiczen na brzuch ta 6 weidera. Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 03.08.06, 17:04 no dziewczyny co tu taka cisza jak Wam idzie ja narazie jakoś się trzymam od słodyczy z daleka obiadku taką porcyjke jak dla ptaszka i bez zimniaków czy makaronu i malutką kanapeczkę rano i wieczorem i w ciągu dnia jakis owoc Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.08.06, 09:16 Idzie, idzie cały czas No, to faktycznie jesz jak ptaszek Ja nie potrafie jedzenia sobie odmowic tak bardzo. Jem mniej i staram sie nie obżerać oraz ograniczyłam słodkie. Niestety u mnie każde diety powodowały raczej stabilizacje wagi lub jej przybieranie a to nei działa motywująco Dzis rano weszłam na wage i mialam 63,7 ))))) Wczoraj wieczorem mialam 64,7 czyli waga utrzymuje się do 65 a to jest juz 2 kg mniej )) Wymiarów nie podaje, bo 2 tyg. bedzie w poniedzialek - to wole sprawdzac co 2 tyg. bo widac efekty. Cwicze nadal Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.08.06, 11:59 muszę sobie koniecznie kupić wagę ale już chyba taką elektroniczną bo dokładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 04.08.06, 13:40 taką właśnie mam Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.08.06, 20:32 witajcie już tydzień jak się z wami odchudzam, i wiecie jest -2kg, (ale miary zdejmę dopiero za tydzień) Tylko te przeklęte soboty, calkiem dobrze trzymałam dietkę ale dziś: Jak co tydzień byliśmy u rodziców, mama zrobiła pyszną szarlotkę, ja walczyłam, walczyłam aby jej nie ześć i niestety łakomstwo zwyciężyło - po obiadku zjadłam 2 kawałki, a w domku doprawiłam jeszcze trzema nie wspominając już o pysznym kakałku, piwku, kanapce, jabłku,i wszystko prawie na raz (brzusio boOoli). Pewnie za szybko pochwaliłam się spadkiem wagi ale mam jeszcze tydzień aby się przed wami popisać. Trzymam kciuki. Schudniemy??? Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Dodra 05.08.06, 21:29 właśnie najgorsze są soboty ja dzisiaj się trzymałam bo byłam w domu, ale jutro jedziemy do rodziców na obiad i tez bedzie pewnie ciacho i u mnie bedzie pewnie tak jak u Ciebie na 100% no ale jeden dzień musimy odpocząć )) A spadku 2kg gratuluję. Ja się jutro zważę u rodziców, wieczorkiem Wam zamelduję i zobaczymy jak z moją wagą. Odpowiedz Link Zgłoś
edi2006 Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 05.08.06, 22:05 Cześć dziewczyny.Nie odzywałam się kilka dni,ale miałam troche problemów.Moja malutka była kilka dni w szpitalu.Ale wszystko już jest w pożądku i teraz mogę skrobnąć parę słów. Zacznę od tego że wczoraj,czyli w piątek minęło już półtora miesiąca mojego odchudzania.I przez te sześć tygodni zeszło mi już 8kg.Dziś zakupiłam spodenki dwa rozmiary mniejsze niż zwykle.Bardzo to buduje i motywuje. Pamiętacie jak Wam pisałam jakiś czas temu,że kupiłam świetne jeansy,ale nie mogłam ich dopiąć,a nawet ciężko było wcisnąć mi je na uda? Obiecałam sobie wtedy że końcem lata je założę.I dziś je założyłam,ale.... Są na mnie już za duże ))) Dodam jeszcze że w tym tygodniu nie chodziłam na fitness,z wiadomej przyczyny.Dziecko jest dla mnie najważniejsze. A jutro moje kochane wyjeżdżam na półtora tygodnia do teściów i nie wiem jak będzie z moją dietką,ale mam nadzieję że za bardzo nie nagrzeszę. Przez cały czas będę miała dostęp do kompa,więc będę Was odwiedzać i pisać. Gratulacje dla wszystkich wytrwałych,pozdrawiam i ściskam Was mocno. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 06.08.06, 07:55 super wynik. Gratuluję - taki wynik naprawdę motywuje. Jak Ty mogłaś tyle schudnąć, to ja też mogę. Tym bardziej, że mam z czego chudnąć i mimo wczorajszych grzeszków - dziś biorę się ostro za siebie. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 07.08.06, 12:15 no więc zważyłam się i nietety waga stoi w miejscu no ale moze to przez @@@ bo wczoraj zawitała Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 07.08.06, 13:06 ja podobnie jak ty nie mam wagi w domu, mogę ważyć się tylko u rodziców lub teściów. I wiesz co chyba nie chcę jej mieć bo pewnie ważyłabym się co godzinę (zawsze miałam nadwgę i od zawsze odchudzałam się, a jak mieszkałam jeszcze z rodzicami, ciągłe - codzienne stawanie na wagę nie działały zachęcająco)- to była moja obsesja)) a teraz jak będę ważyła się co tydz - to może bedą efekty (waga w dół). coprawda wczorajszy dzień to kolejny dzień nie na diecie. Dziewczyny co robicie jak dopada was wilczy głód? Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 10.08.06, 19:08 hej dziewczyny co u Was u mnie idzie tempo ale słodyczom się nie daję tak myslę nad takim menu hafsa.republika.pl/diety/przykladowy_jadlospis.htm to jest z diety Atkinsa nawet ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
dodra Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.08.06, 08:01 cześć dziewczyny to już dwa tygodnie jak jestem z wami, ostatnio dietka padła (rano jest ok ale po obiedzie włącza się ssanie i mogę wsysać co się da ), ale nadal biegam i już nie mam zadyszki ani kolki podczas biegu. Moje wymiary: waga - 86 to -3 pas - 91 brzusio - 104 biodra - 114 udo - 71 Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: doprowadzic sie do porzadku:) ktora ze mna;)? 14.08.06, 13:52 myslę, ze utrata wagi to tylko kwestia czasu- długie karmienie, prowadzenie domu, spacery,mocne wcieranie balsamu po kąpieli oraz naprawde niewielka dawka regularnej gimnastyki w końcu zrobia swoje, NAWET jeśli do zrzucenia jest grubo ponad 20 kg i jesli mama-cud jest nieco przed czterdziestką... wiekszy problem może stanowić powrót do przedciazowej jędrności skóry na brzuchu, piersiach i udach.w tym przypadku czas działa na nasza niekorzysc- a w tv to jest takie proste- troche kasy i skalpel... DLACZEGO ONI NAM TO ROBIĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
mioczka witam !!! ja też ... 15.08.06, 14:29 sie odchudzam z wami :o) w ciąży przytyłam 28 kg ! od porodu mineło 2,5 miesiąca i spadłam 18 kg w dół ( troszkę samo , troche biegam , ćwicze brzuszki i jem najpuźniej do 17.30. słodkie jem ;o) ) waga 80 kg - muszę ważyć 70 a marzy mi sie 65 wzrost 172 wcisnełam sie dziś w stare jeansy coprawda chodze jak robocob ;o) bo wszystko opięte i boje sie uśiąść ale ciesze sie niezmiernie i mobilizacje mam wiekszą . pozdrawiam was wszystkie wkrótce zdam relacje z osiągnięć ( albo porażek !). pa p.s. kupuje dzis hula hop bo boczki mnie załamują niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
agapolak ja też się chętnie podłączę.... 17.08.06, 14:46 witam wszystkich, Jeżeli mogę to też się do was dołączę zawsze w kupie jest trochę raźnie i mobilizacja o niebo lepsza, jestem osiem miesięcy po porodzie przed ciąża ważyłam 58kg wzrost 169cm teraz jest 70kg jeżeli chodzi o resztę wymiarów to podam jak wrócę do domu. Pozdrawiam wszystkich Aga Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: ja też się chętnie podłączę.... 17.08.06, 17:01 cześć dziewczyny!!!! u mnie bardzo ale to bardzo powoli po tym jak poleciały 4kilosy zrobił się zastój i od tamtej pory ubył tylko 1kg. Po niedzieli wyjeżdzam na tydzień nad morze i mam nadzieje nie ulec pokusom a nawet mam zamiar cos zrzucić. Jak wróce to się ostro zabieram bo trzydziecha zbliża sie nieubłagalnie i trzeba jakos wyglądac na imprezce Odpowiedz Link Zgłoś
dodra hej 19.08.06, 21:20 Sama niedawno się przyłączyłam do tej grupy, miło że i wy chcecie. Odchudzam się 3 tyg i jak do tej pory waga spadła o 4kg (moja dieta to mniej żarcia), no i staram się biegać rano. Mam nadzieję, że razem schudniemy. Trzymajcie się !!!! Odpowiedz Link Zgłoś