Dziewczyny!Tyle razy obiło mi się już o uszy co nieco o tej czerwonej herbacie. Ponieważ jestem po "13" i wzdyma mnie jak balon

, faszeruję się senesem... Tymczasem będąc dzisiaj na zakupach, pokusiłam się na tą herbatkę. W pudełeczku piękna, kolorowa ulotka - czytam i serce mi rośnie:"Oryginalna chińska herbata PU-ERH. /kryptoreklama herbatek BIO-ACTIVE TEA

/To produkt znany od VII wieku. Uprawiana w prowincji Yun-nan z liści drzewa Oingmao, które jest królem drzew herbacianych. Przez wiele lat hodowana w najściślejszej tajemnicy i podawana do picia wyłącznie chińskim władcom, gdyż zgodnie twierdzono, że dzięki zabijaniu tłuszczu popiera Ying i Yang.Proces obróbki tej czerwonej herbaty jest bardzo skomplikowany i długotrwały. Najmłodszy PU-ERH dojrzewa 5 lat, najlepszy i najdroższy do 60 lat. Z wielkim trudem udaje się zachować czynne składniki, które normalnie giną w procesie fermentacji. Dlatego śmiało można nazwać ją Bio-herbatą.Chińska medycyna opisała i zbadała dokładnie jej właściwości poprzez szereg badań w instytutach medycyny naturalnej. Udowodniono, że szczególnie u ludzi w wieku 35 do 55 lat, których nadwaga spowodowana jest sposobem odżywiania się można w jednym miesiącu stracić od 3 do 9 kg.Oczywiście podczas kuracji PU-ERH jest jedynym napojem z wyjątkiem wody mineralnej ubogiej w sód. Efekt uzyskany przez stosowanie PU-ERH nazywanego " zabójcą tłuszczu" jest trwały. 225g liści lub 100 torebek ekspresowych PU-ERH starczają na 1 miesięczną kurację.Szczupli nie musza się obawiać o utratę wagi, gdyż PU-ERH likwiduje tylko nadmiar tłuszczu. Stałe spożywanie PU-ERH reguluje przemianę materii i wspomaga pracę wątroby. Obniża też poziom cholesterolu. Jest to również produkt łagodzący objawy towarzyszące spożyciu zbyt dużej ilości alkoholu.Herbata ta posiada bardzo charakterystyczny ostry zapach, który jest uciążliwy dla spożywających ją, dlatego też często jest aromatyzowana by się do niej nie zrażać. Gorąco polecamy by żyć zdrowiej!"I co Wy na to? W smaku - pyszna /moja to herbata czerwona cytrynowa/.Magda