Dodaj do ulubionych

Czerwona herbata...

IP: *.* 21.04.02, 18:54
Dziewczyny!Tyle razy obiło mi się już o uszy co nieco o tej czerwonej herbacie. Ponieważ jestem po "13" i wzdyma mnie jak balon ;), faszeruję się senesem... Tymczasem będąc dzisiaj na zakupach, pokusiłam się na tą herbatkę. W pudełeczku piękna, kolorowa ulotka - czytam i serce mi rośnie:"Oryginalna chińska herbata PU-ERH. /kryptoreklama herbatek BIO-ACTIVE TEA ;)/To produkt znany od VII wieku. Uprawiana w prowincji Yun-nan z liści drzewa Oingmao, które jest królem drzew herbacianych. Przez wiele lat hodowana w najściślejszej tajemnicy i podawana do picia wyłącznie chińskim władcom, gdyż zgodnie twierdzono, że dzięki zabijaniu tłuszczu popiera Ying i Yang.Proces obróbki tej czerwonej herbaty jest bardzo skomplikowany i długotrwały. Najmłodszy PU-ERH dojrzewa 5 lat, najlepszy i najdroższy do 60 lat. Z wielkim trudem udaje się zachować czynne składniki, które normalnie giną w procesie fermentacji. Dlatego śmiało można nazwać ją Bio-herbatą.Chińska medycyna opisała i zbadała dokładnie jej właściwości poprzez szereg badań w instytutach medycyny naturalnej. Udowodniono, że szczególnie u ludzi w wieku 35 do 55 lat, których nadwaga spowodowana jest sposobem odżywiania się można w jednym miesiącu stracić od 3 do 9 kg.Oczywiście podczas kuracji PU-ERH jest jedynym napojem z wyjątkiem wody mineralnej ubogiej w sód. Efekt uzyskany przez stosowanie PU-ERH nazywanego " zabójcą tłuszczu" jest trwały. 225g liści lub 100 torebek ekspresowych PU-ERH starczają na 1 miesięczną kurację.Szczupli nie musza się obawiać o utratę wagi, gdyż PU-ERH likwiduje tylko nadmiar tłuszczu. Stałe spożywanie PU-ERH reguluje przemianę materii i wspomaga pracę wątroby. Obniża też poziom cholesterolu. Jest to również produkt łagodzący objawy towarzyszące spożyciu zbyt dużej ilości alkoholu.Herbata ta posiada bardzo charakterystyczny ostry zapach, który jest uciążliwy dla spożywających ją, dlatego też często jest aromatyzowana by się do niej nie zrażać. Gorąco polecamy by żyć zdrowiej!"I co Wy na to? W smaku - pyszna /moja to herbata czerwona cytrynowa/.Magda :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: Czerwona herbata..pytanie. IP: *.* 21.04.02, 19:51
      Magdo czy nie ma tam czasem wzmianki na temat picia jej przez mamy karmiace piersia?Dziekuje za odpowiedz.Ania
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czerwona herbata..pytanie. IP: *.* 21.04.02, 19:56
        Nic nie pisze na ten temat, ale raczej nie widzę przeciwskazań!Magda :hello:
    • Gość: asik Re: Czerwona herbata... IP: *.* 22.04.02, 07:59
      Witaj,Słyszałam co nieco o niej od mojej niani. A wiesz może ile kosztuje ta herbatka?Asik
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czerwona herbata... IP: *.* 22.04.02, 12:33
        Asik!Za 40 torebek zapłaciłam 4 zł. Da się przeżyć ;).Magda :hello:
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czerwona herbata... IP: *.* 22.04.02, 14:51
      Aha!Na innej stronie znalazłam jeszcze takie informacje:"Długoletnie badania przeprowadzone w Chinach pokazują, że osobom o znacznej nadwadze udało się schudnąć do 9 kg w miesiącu, osobom o średniej nadwadze około 5,8 kg w miesiącu a osobom o nieznacznej nadwadze średnio 2,8 kg w miesiącu. Ponadto efekt był trwały, czego nie można osiągnąć dietami "błyskawicznymi". Zmiany w sposobie odżywiania wpływają dodatkowo na osiągnięcie idealnej wagi. Szczupli nie muszą się obawiać schudnięcia - działa tylko na tych, którzy mają nadmiar tkanki tłuszczowej. Sposób Przyrządzania3-4 łyżeczki herbaty PU"ER zalać wodą (nie kipiącą), parzyć przez 4 minuty. Herbatę czerwoną PU"ER można pić zarówno na gorąco jak i na zimno. Dla dobrego samopoczucia poleca się 3-5 filiżanek dziennie. Skutki osiągnięte w Chinach*Ubytek na wadze (nadwaga spowodowana niewłaściwym odżywianiem). *Naturalna przemiana materii poprzez regularne picie herbaty PU"ER. *Pomoc po nadmiernym użyciu alkoholu - przeciwko tzw. "kacowi". *Oczyszczenie organizmu z toksyn. *Obniżenie poziomu cholesterolu."No i co Wy na to?Magda :hello:
      • Gość: Siunia Re: Czerwona herbata... IP: *.* 22.04.02, 15:30
        Ja na to jaki na lato :)Dziś już raz z Wika na spacerze byłam, ale że mąż zapomniał ( a raczej zapomniałam ja, żeby mu przypomnieć o kasie) zostawić mi jakies pieniądze, juz bym ją miała.Z tego co piszesz, tylko ta herbatke mozna i wode mineralna (blehhhhh)Więc jak ja mam żyć? Bez kawy? :)Zobaczymy. Kupię sobie tą herbatkę i chociaz jeden dzień postaram się nie pić kawy (nie jestem pewna czy dam radę)A może ta herbatka i ciśnienie reguluje? ;)Sprawdzę jak uda mi się dzis kupic i dam znac.Jestem pełna optymizmu :)Dzięki za informacjeBuziaki- SiuniaPs. Do tej pory słyszałam, że to zielona ma takie cudowne właścicwości :)
    • Gość: Baś Re: Czerwona herbata...do Magdaleny mamy Gaby IP: *.* 22.04.02, 22:13
      Cześć! Ja znowu z tradycyjnym pytaniem: gdzie kupiłaś tą cud-herbatkę?BasiaPS Zrzuciłam tylko 4 kg, a miałam nadzieję, że uda mi się więcej, to może poprawię tą herbaciną?
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czerwona herbata...do Magdaleny mamy Gaby IP: *.* 23.04.02, 08:38
        Asik!ja swoją kupiłam w hipermarkecie. Ale sądzę, że znajdziesz ją bez problemu w zwykłym sklepie.Magda :hello:
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czerwona herbata...do Magdaleny mamy Gaby IP: *.* 23.04.02, 08:39
          Przepraszam, miało być do BAŚ!!!
    • Gość: asik Re: Czerwona herbata... IP: *.* 23.04.02, 08:12
      Witajcie,Kupiłam wczoraj w herbaciarni ową herbatkę o smaku poziomkowym, jest pychotka...... Mam nadzieję że coś pomoże przy odchudzaniu.PapatkiAsik mama Kubusia
      • Gość: Jo-Anna Re: Czerwona herbata... IP: *.* 14.05.02, 04:41
        Hej Magda, czy pijesz czerwona herbate regularnie? Czy masz jakies efekty? Asik wspomniala o smaku poziomkowym, jakie smaki mozna kupic i ktore najlepiej smakuja? Czy cena herbat smakowych jest taka sama jak normalnej? Przepraszam, ze tyle pytan, ale nie mieszkam w Polsce i na pewno poprosze kogos o kupienie dla mnie herbatki w Polsce, dlatego zbieram wszystkie informacje. Pozdrowienia dla wszystkich walczacych z tluszczykiem :hello:Asia (po 10 dniu diety 13 dniowej)
        • Gość: Villi Re: Czerwona herbata... IP: *.* 14.05.02, 11:50
          To może ja odpowiem. Najtańsze są herbaty firmy Bio Active Tea, około 5 zł za pudełko, dostepne w 2 smakach: cytrynowa i earl grey. Vitax też ma pu-erh cytrynową, jescze tańszą (około 3 zł) ale tej nie polecam, niezbyt smaczna. Inne smaki można dostać w herbaciarniach i w sklepach z kawą i herbatą. Ja polecam Wiśnie w rumie... mmmmm pycha, kupiłam w Świecie herbaty w HITcie.Owocnych (a raczej herbacianych) zakupówVilli :hello:
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Czerwona herbata... - do Jo- Anny IP: *.* 14.05.02, 13:45
          Asiu!Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale na szczęście są też inne mamy chętne udzielić informacje /Villi - :jap:/.Tak jak napisała Villi - ja też mam herbaty firmy Bio Active Tea. W promocji kosztowały 3.75zł, ale normalnie ok.5zł. Można kupić ekspresówki lub wiórka o smaku cytrynowym lub earl grey. Obie herbatki są smaczne a co do efektów - trudno mi ocenić... Po diecie 13-dniowej nie przytyłam, raczej jeszcze schudłam, ale czy to dzięki tej herbacie to nie wiem. Myślę, że na pewno daje efekty - tak mówi mi koleżanka, której mama ma herbaciarnię. Magda :hello:
    • Gość: dorcia:)) Re: Czerwona herbata... IP: *.* 14.05.02, 11:55
      Cześć!Informacje o tej herbacie i o innych tej samej firmy znajdziecie na stronie www.boku.pl . Polecam m.in. "Rooibos"- Wskazany jest dla kobiet podczas ciąży i karmienia piersią, gdyż uzupełnia poziom żelaza. Bardzo dobrze łagodzi też podrażnienia skóry dziecka np. przy egzemie, trądziku niemowlęcym, wysypkach.pozdrawiam
      • Gość: Maja69 Re: Czerwona herbata...kontra 13-to dniówka IP: *.* 15.05.02, 08:33
        Dziewczyny,ja piłam tą herbatę przed dietą, trzeba się przyzwyczić, ma bardzo specyficzny smak (ziemi)! co do efektów - raczej brak, zaczęłam dietę i teraz jej nie piję, bo przecież w diecie kopenhadzkiej pije sie tylko wodę! A może która z Was piła też co innego? aloe tak sobie mylę, że skoro nie można żuć nawet gumy (nad czym b. ubolewam) to już napewno nie można nic pić poza wodą.....pozdrawiam maja (czwarty dzień !wow :hello:)
        • Gość: Jo-Anna Re: Czerwona herbata... IP: *.* 16.05.02, 05:02
          Dziekuje dziewczyny za informacje o herbacie, na pewno wyprobuje jak dziala. Villi chcesz powiedziec, ze wisnie w rumie to nie tylko nazwa ale i smak herbaty? :) To mozna wpasc w nalog alkoholowy pijac takie pysznosci ;)Pozdrawiam i zycze dalszych efektow w odchudzaniu :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka