Dodaj do ulubionych

Opalanie a pigułki

IP: *.* 01.06.02, 20:51
Czy stosując pigułki antykoncepcyjne można bez obaw opalać się? Podobno większość z nich jest fotouczulająca(Cilest) i lepiej nie wystawiać się na działanie słońca.A co z solarium? Pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: gosiaLachowska Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 02.06.02, 09:39
      czesc, ja stosowalam Mercilon i sie opalalam i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych u mnie (na sloneczku nie w solarium)ale jesli masz watpliwosci to moze zapytaj sie fachowca-ginekologa,on napewno bedzie wiedzial najlepiej :)pozdrawiamgosia m.Filipka
    • Gość: mysia Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 02.06.02, 22:08
      A mnie przy stosowaniu pigułek i opalaniu się wyszła tzw.Ostuda,czyli plamy,przebarwienia na twarzy,które zniknęły dopiero po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych...ale może Tobie nie wyjdą!Dorota
      • Gość: bestia Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 03.06.02, 19:39
        CześćStosowałam tabletki przez 8 lat (z czego przez ostatnie 3 lata Mercilon) nic sie nie działo jak leżałam na słonku.Pozdrawiam bestia
    • Gość: aneea Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 03.06.02, 22:51
      Opalalam sie na sloncu zazywajac Cilest (i inne tabletki antykoncepcyjne) i nie zaobserwowalam zadnych plam, przebarwien itp. Dziwna sprawa natomiast byla z solarium. Plecy i ramiona mialy jasne przebarwienia i dopiero "przejscie" na slonce pomoglo. Podobnie jak dziewczyny mysle, ze najlepiej zapytac lekarza, dermatologa albo ginekologa.
    • Gość: 17 Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 04.06.02, 22:47
      Ja opalałam się i na słońcu i w solarium, biorąc różne pigułki, i nigdy nie miałam żadnych przebarwień. Tak samo moja siostra, która z tego co wiem bierze właśnie cilest. To chyba zależy od skóry .Pozdrawiam.
    • Gość: Ania_D Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 05.06.02, 20:26
      Dziewczyny to jest tak, ze branie pigułek jest ogólnie przeciwskazaniem do opalania się (nie ma róznicy czy słońce czy solarium)Ale oczywiscie nie każdy nabawi się przebarwień bo trzeba mieć do nich skłonności - to tak jak z opalaniem w ciązy.. Sa dziewczyny, które dostaną plam po pół godzinie mocniejszego opalania a są takie na które nic nie podziała. Generalnie bardziej narażone są dziewczyny z ciemną karnacją niz te z jasną (choć te znowu szybciej mogą ulegac poparzeniom słonecznym)
    • Gość: Adasia Re: Opalanie a pigułki IP: *.* 06.06.02, 12:18
      A odpowiedź ginekologa i tak będzie zależała od tego, ile i czego dostaje za każdą wypisana receptę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka