Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

IP: *.* 23.08.02, 12:05
Cześć dziewczyny!Strasznie wypadają mi włosy.Karmię piersią moją 4 miesięczną córeczkę i nie wiem czy nie jest to przypadkiem bezpośrednia przyczyna moich problemów. Czy ktoś może mi coś poradzić na te wypadające garściami włosy?
Obserwuj wątek
    • Gość: magdasm Re: Wypadające włosy IP: *.* 23.08.02, 12:21
      Ja zawsze miałam problemy z włosami dopóki nie zaczęłam używać szamponu i odżywki Clairol (chyba tak się to pisze) do włosów farbowanych, bo ja je od bardzo bardzo dawna farbuję. No i pomogło! Najlepsza jest właśnie ta odżywka! Poza tym miałam (i znów mam) problemy z rozdwajającymi się paznokciami (Ty też?), a było wszystko dobrze jak brałam Maternę, jak tylko przestałam paznokcie są beee.Może przy okazji znacie jakiś preparat na poprawę kondycji paznokci?PozdrawiamMagda
    • Gość: MonikamamaBartka Re: Wypadające włosy IP: *.* 23.08.02, 12:42
      Kiedy mnie wypadały włosy lekarz powiedział, że to niedobór żelaza. Zalecił materne, ale możesz zażywać samo zelazo.
    • Gość: ez Re: Wypadające włosy IP: *.* 23.08.02, 13:10
      Witaminki i jedzenie galaretki. Poza tym chyba każda mama to przechodzi po ciąży więc spokojnie lada chwila wróci do normy
    • Gość: barbaraw Re: Wypadające włosy IP: *.* 23.08.02, 16:09
      Ja tez mam córeckę 4 miesięczną. Gdzies słyszałam., że to właśnie często zdarza się w tym okresie w czasie karmienia piersią. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba chodziło o jakieś hormony /o zachwianie ich równowagi/.
    • Gość: Carmela Re: Wypadające włosy IP: *.* 23.08.02, 21:39
      ja stosowalam oprocz witaminek szampon ze skrzypem Radical (w aptekach 7 zl) nie dosc ze wlosy przestaly wypadac to nabraly blasku i sa naprawde ladne
      • Gość: Magda_76 Re: Wypadające włosy IP: *.* 24.08.02, 10:50
        Ja po urodzeniu córci straciłam większość włosów, niestety nie pomogły mi szamponu, ani witaminy i mikroelementy, które łykałam :-( Mój mąż skwitował, to tekstem: ze takie są uroki macierzyństwa. Teraz po prawie 1,5 roku moje włosy zaczynają odżywać. Wyglądają naprawdę ślicznie. Być może gospodarka hormonalna wróciła do mnie na należyty poziom. Pozdrówka. Megi.
    • Gość: olaart Re: Wypadające włosy IP: *.* 24.08.02, 21:24
      Trzeba szybko działać - łykac witaminy i stosowac odpowiednie kosmetyki - wypadanie włosów można zahamować (nie u wszystkich jednakże :( ). Jest dostępnych wiele szamponów, np. Seboradin, Vichy i in dostępne w aptekach albo te droższe z salonów fryzjerskich. Ja polecam gorąco leczniczą maseczkę Henna Treatmant Wax ( do kupienia w aptece)!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka