Dodaj do ulubionych

dieta 13-dniowa

IP: *.* 18.10.02, 08:49
Mnie po ciąży też zostało trochę zbędnych kilogramów. Mam pytanie ( zerknęłam w tę dietę 13 -dniową): Czy można pić każdego dnia kawę jak się karmi dziecko piersią???? Czy maluch nie będzie miał problemów z zasypianiem??? Przyznam się że czasami mam ogromną chęć napić się kawy ( mój synek ma dopiero 7 tygodni).Pozdrawiam,Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Niewiadomscy Re: dieta 13-dniowa IP: *.* 18.10.02, 21:45
      Raczej nie proponuję Ci teraz stosowania tej diety.Poranna kawa to maleńki problemik w porównaniu do tego co się dzieje z człowiekiem.Wydaje mi się że powinnaś jeszcze troszeczkę z tym poczekać.Jak wiesz jest to dieta na przemianę materii,dzienna dawka kalorii to ok.600.Jeśli jesteś silna psychicznie i dziecko nie sprawia Ci żadnych typowych problemów np.kolki itp.to możesz spróbować.Jednak muszę Ci powiedzieć,że ja bym nie ryzykowała choć tak jak Ty mam 7-tygodniowego brzdąca i dodatkowo nadwagę.Cieszę się że "dieta dla matki karmiącej" i bąbel ciągnąc cyca pomógł mi pozbyć się kilku kg.Poczekam z tym do dni kiedy maluch będzie mniej absorbujący i uspokoi się.Jak obserwuję swojego męża to robi mi się słabo. Na początku było fajnie ale około 8 dnia padał z nóg a nie jest kruszynką.A swoją drogą dziwię się że bardziej boisz się porannej kawy niż tego że zemdlejesz na spacerku.POwodzenia Renata
    • Gość: kaś Re: dieta 13-dniowa IP: *.* 22.10.02, 10:25
      cześć !ja również mam ten sam delemat: czy można karmić i stosować13 ja mam 2,5 miesięczną Wiktorie i zbędne kilogramy. Kawa-a może taka bardzo, bardzo słaba? pozdrawiam
      • Gość: AGAMANCEWICZ Re: dieta 13-dniowa IP: *.* 22.10.02, 13:28
        Czesc Dziewczyny!Nie wiem czy chodzi Wam o diete Mayo,o ktorej pisalam.Ja sama po pierwszym dziecku stosowalam ta diete i bylam zachwycona,ale...Ale jest jedno-nigdy podczas karmienia!!!Jest to zbyt drastyczna dieta i to wcale nie chodzi o kawe.Wielu moich znajomych probowalo tej diety i kazdy byl zachwycony,ale wszystko w swoim czsie.Czasami mysle co by tu zrobic: przestawic mala na butle (Amelka ma 4 miechy) i wziasc sie za siebie czy dawac jej najcenniejsze mleko na swiecie i dalej nie spogladac w lustro.Zawsze plusy sa po stronie karmienia i dalej sie opycham z nadzieja ze jak przestane karmic to stanie sie cud!A co do kawy bez ktorej nie umiem zyc:pilam,pije i bede pic!Nawet podczas ciazy pilam 2-3 kawy dziennie,byly jedynie dobrze zabielone(prawie pol na pol) a maz smial sie ze pije mleko z kawa a nie kawe z mlekiem.Pije ja dalej i nie widze zadnych skutkow ubocznych u malej.POZDRAWIAM-AGA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka