Dodaj do ulubionych

kwasy owocowe a ciąża

IP: *.* 26.11.02, 15:42
Witam,Czy któraś z mam cud może mi powiedzieć czy będąc w 7 miesiącu ciąży mogę soie pozwolić na czyszczenie twarzy przy użyciu kwasów owocowych, czy lepiej się wstrzymać.Pozdrowienia, Dominika
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: kwasy owocowe a ciąża IP: *.* 27.11.02, 00:00
      Nie chciałąbym wprowadzic w błąd, ale wydaje mi sie, że chyba nie. Kwasy owocowe jak i kosmetyki z dodatkiem wit. A są na liście zakazanych.Prawie wszystkie jednak kremy zawieraja jakąś dawke wit. A, ale zakazane sa te, które już w nazwie maja " z witaminą A", czyli jest jej większa dawka.No ale poczekajmy co napiszą inne eMamy.Ja nawet niepamietam już , dlaczego nie wolno. Gdybym pamietała, to bym napisała :)Pozdrawiam- Siunia
    • Gość: Siunia Re: kwasy owocowe a ciąża - jestem w szoku IP: *.* 05.12.02, 01:29
      żadna z eMam nic nie wie na ten temat?A ja czekam i czekam - razem z Tobą, HeldomPozdrówka- Siuńka
    • Gość: E.T. Re: kwasy owocowe a ciąża IP: *.* 08.12.02, 12:13
      Nie wiem czy retinol (zdaje sie ze to jest czysta wit. A)zalicza sie do kwasow owocowych, ale tego skladnika trzeba koniecznie unikac. Przed ciaza uzywalam serii kosmetykow z retinolem i musialam ze wszystkiego zrezygnowacSpotkalam sie tez raz z informacja ze powinno sie unikac aloesu.
      • Gość: Siunia Re: kwasy owocowe a ciąża - do E.T. IP: *.* 09.12.02, 02:48
        Tak, retinol to czysta wit. A.A o aloesie nie wiedziałam.No ale co tam, te kilka miesięcy bez kosmetyków o takim skłądzie to chyab każda, nawet najbardziej wybredna ;) mama wytrzyma .Piszcie jescze czego nie można, bo takie info jest na wagę złota :)Pozdrawiam- Siunia
      • Gość: E.T. Re: kwasy owocowe a ciąża - do Siuni IP: *.* 09.12.02, 04:00
        Jak bylam w ciazy (od konca sierpnia juz nie :) )to na forum Ciaza i porod byl caly watek "czego nie wolno". Poszukaj w archiwum. Ale uprzedzam ze byl bardzo dlugi, latwiej by chyba bylo wymienic co wolno ;) I powodzenia przy rozwiazaniu - nie taki diabel straszny jak go maluja!!!
        • Gość: Siunia Re: kwasy owocowe a ciąża - do E.T. IP: *.* 10.12.02, 02:34
          Dzięki za info, poszukam sobie tego wątku.A co do porodu - wiem "jak to się je" bo ja po raz drugi :)A stracha mma i mieć będę, bo było strasznie. Pomijam ból, bo nie to mam na mysli, tylko to co się wtedy wydarzyło.Tez to opisałam, był taki baaaaaardzo długi post .....Pozdrawiam- Siunia
          • Gość: E.T. Re: kwasy owocowe a ciąża - do E.T. IP: *.* 10.12.02, 03:06
            Tak, a gdzie? To tez sobie poszukam bo ciekawosc mnie zzera co sie takiego wydarzylo.
            • Gość: Siunia Re: kwasy owocowe a ciąża - do E.T. IP: *.* 11.12.02, 00:17
              Napiszę Ci skrót na priva.Poszukam i juttro wyśle :)- Siunia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka