tygrynio 02.04.03, 12:43 Dziewczyny macie może te ćwiczenia???? One są świetne kiedyś się nimi odchudzałam ale teraz już nie pamiętam więc jak macie jakieś pomysły skąd je wziąć to piszcie błagam!!!! Dzieki pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natula1 Re: Calanetics 05.04.03, 18:59 Witaj, nie mam niestety tych cwiczen, ale piszesz, ze mialas dobre wyniki. Ciekawa jestem na ile dobre. To ja tez poszukam sobie na przyszlosc (za dwa miesiace urodze dziecko no i wtanie przede mna ten sam problem) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosg Re: Calanetics 05.04.03, 20:41 Pytaj o ćwiczenia calanetics w księgarniach. Ja jakiś czas temu zaopatrzyłam się w kasete video z tymi ćwiczeniami w wykonaniu Marjoli Bojarskiej, ale jakoś one do mnie nie przemawjają. Napisz jak często ćwiczyłaś i czy stosowałaś przy tym jakąś dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
linia_maginota Re: Calanetics 05.04.03, 21:44 agk.20a.w.interia.pl/CALLANETICS.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tygrynio Re: Calanetics 07.04.03, 15:38 Cześć Dziewczyny Kiedyś ćwiczenia te polegały na tym że poza jakąś figurą czy skłonem czy przysiadem trzeba był dodatkowo napinac mięśnie i oddychać. Razem z powtażanym kilkakrotnie ćwiczeniem dawało to efekty napierw potwornych zakwasów a potem ładnych kobiecych kształtów. Strona którą podała jedna z was jest mało czytelna i nie ma nic tam o napinaniu mięśni więc skoczę do księgarni i poszukam kasety ale rżeczywiście słyszałam ,że p.Bojarska nie jest jakaś rewelacyjna.Jak będę miała jakieś newsy to napiszę w tym poście pa dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
malgosg Re: Calanetics 07.04.03, 21:08 Jakbyś nie dostał tej kasety w księgarni, to pytaj się także o ksiażkę pod tym samym tytułem . A jakbyś i z tym także miała problemy to w ramach dobrego uczynku moge przesłać Ci ksero tych ćwiczeń wraz z świetnymi opisami- jeśli oczywiście podasz mi swoje dane. Jednak nie odpowiedziałaś na pytanie jak często ćwiczyłaś, bo według autorki tych ćwiczeń Callan Pickney wystarczy dwa razy w tygodniu po godzinie. A co z dietą? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrynio Re: Calanetics 08.04.03, 01:31 Sorki ale pisałam razem z Baśka )) Ćwiczyłam codziennie tylko inne ćwiczenia raz skłony raz przysiady itd. Wtedy jedynie nie pochłanialam słodyczy, bialego pieczywa i smażonych mięs oraz piłam masę wody. Gdybym miała problem z tą kasetą to bedę się do Ciebie szeroko uśmiechać Pa pa Pozdrawiam małgosg Odpowiedz Link Zgłoś
melassaa Re: Calanetics 08.04.03, 01:36 To są świetne ćwiczenia! Ćwiczyłam callanetics jakieś 8 lat temu przez rok w domu. Na początku jest ciężko, potworne zakwasy itd, ale potem coraz lepiej. Efekty są bardzo dobre, ćwiczenia wpływają na kształtowanie rzeźby mięśni i ich wzmocnienie. Mogą pomagać w chudnięciu, ale jak każde ćwiczenia mimo wszystko powodują przyrost masy mięśniowej, więc także ich wagi... na pocieszenie: mocne mięśnie w znaczny sposób wspomagają metabolizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kristinka Re: Calanetics 21.04.03, 09:52 Jestem w posiadaniu kasety gdzie te ćwiczenia prowadzi ich autorka. Przegralam ja kiedys z kasety z wypozyczalni. Wszystko super poza tym, że mnie osobiscie podczas cwiczen do szału doprowadza glos lektorki, ale to chyba raczej kwestia zestawienia mojego wysilku z jej radosnym glosem )))) Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Calanetics 26.04.03, 17:00 Hejhej! Też kiedyś ćwiczyłam...codziennie po godzinie przez pół roku. Długo nie traciłam nadze za to zmniejszałam się objętościowo, miałam widoczne nawet mięśnie brzucha po lekkim napięciu ich..aha i na czwarte piętro wbiegałam bez najmniejszej zadyszki...potem dorzuciłam na dwa miesiące dietę 1000 kalorii. Schudłam bardzo i juz nigdy nie wróciłam do dawnej wagi...a dieta spowodowała dodatkowo wyrobienie nowych nawyków żywieniowych...skończyło się z objadaniem się...bo okazało się że to wcale nie jest potrzebne...żoładek skurczył się do rozmiarów optymalnych by jeść, być zdrowym, dobrze się czuć i nie przybierać na wadze nawet jeżeli zdarzy się czasem małe szaleństwo (typu swięta). W callanetics rzeczywiście istotne jest oprócz samego ćwiczenia, napięcie mięśni i właściwe oddychanie. Może warto zamiast kasety zapisać się na jakiś miesiąc na jakieś zorganizowane ćwiczenia..wystarczy żeby zapamiętać je wszystkie i ćwiczyć potem w domu. Prowadzący ćwiczenia powinien umieć skorygować poprawność wykonywania ćwiczeń...a to ważne bo przy niewłaściwie wykonywanych może dojść do przeciążenia czy nadwerężenia. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
jazwina Re: Calanetics-WROCLAW 26.04.03, 19:23 Drogie Mamusie, Jestem jeszcze w ciazy (28tydz.) i usilnie rozgladam sie za gimnastyka dla przyszlych mam i tych co niedawno urodzily (wiecie, te bolace krocze lub blizny po cesarce). W kazdym razie, spotkalam w przychodni na placu Bzowym (Grabiszynek)bardzo sympatyczna mloda fizjoterapeutke, ktora chetnie by poprowadzila takie zajecia. Potrzebne sa minimum cztery (w sumie to juz trzy, bo ja sie chetnie pisze)panie. Ogladalam salke do cwiczen-jest nowa i bardzo przytulna. Inne zajecia prowadzone w tej przychodni jak callanetics lub aerobik kosztuja 48zl miesiecznie (2x w tyg. po 45min.). Mysle, ze warto by szybko wrocic do dawnej figury i poza tym nawiazac nowe znajomosci. Jezeli jestescie chetne, napiszcie najlepiej na moja skrzynke: jazwina@gazeta.pl, a ja pojde do przychodni i z ta pania sie umowie. POzdrawiam Jazwina Odpowiedz Link Zgłoś