mimi29 22.05.03, 21:22 Co zrobic, zeby jakos wyszuplic lydki??? Czy znacie jakies cwiczenia, sposoby? Pozdrawiam mimi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magenta_k Re: szczuplejsze łydki 23.05.03, 14:49 Podłączę się pod Twój post - krągłe łydki to coś, czego dietą ni jak zmienić nie mogę. Magenta Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: szczuplejsze łydki 26.05.03, 20:59 Kurcze dziewczyny, ja to dopiero mam lydy, jak rzymski legionista ale wyczytalam dzisiaj w jakiejs gazetce, ze dobre efekty przynosi proste cwiczenie, mianowicie wspinanie sie na palcach(jak najczesciej). No to do dziela ) pozdrawiam squaw1 Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: szczuplejsze łydki 27.05.03, 20:52 hej a masz syna czy corke ? przyjrzyj sie swojej mamie czy tez takie ma i czy ty masz brata nie chce cie straszyc ale potezne lydki u kobiety moga oczywiscie w jest tak w baaardzo niewielu przypadkach oznaczac nosicielstwo dystrofii miesniowej u kobiet ktore sa nosicielkami daje tylko taki efekt zas u synow moze dac o wiele wieksze problemy zatem zrob wywiad w rodzinie bo jesli masz takie lydki tylko dlatego ze jestes grubaskiem lub duzo cwiczylas to ok ciesz sie ze masz takie lydki i nic to za soba nie pociaga ale jesli nie masz brata a twoja mama tez ma takie lydki zas ty masz syna malego zglos sie do poradni pzdr. nie chcialam cie straszyc dorota Odpowiedz Link Zgłoś
mimi29 Re: szczuplejsze łydki 27.05.03, 22:00 o mamo a co to jest dystrofia miesniowa??? mam corke, na szczescie i moje lydki nie sa bardzo potezne, po prostu nie sa zbyt szczuple. mam nadzieje... ale dzieki za ostrzezenie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: szczuplejsze łydki 28.05.03, 08:52 hej dystrofia miesniowa jest to taka choroba genetyczna, niestety nasza medycyna nie zna na nia lekarstwa i na tym etapie rozwoju jest nieuleczalana i niehybnie prowadzi do smierci dziecka no widzisz a teraz sie cieszysz ze masz nie tak grube lydki tylko poprostu ciut potezniejsze niz norma i o to chodzilo naswietlenie Ci ze to co dla kogos stanowi tylko maly problemik kosmetyczny dla innych jest tragedia zyciowa i tu Twoje lydki byly najlepszym tego przykladem czyli nalezy sie cieszyc z tego co jest i jak jest bo moze byc znacznie gorzej pzdr. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajusi Re: szczuplejsze łydki 05.06.03, 09:14 Niestety nie jest łatwo wyszczuplić łydki. Ćwiczenia często przynoszą odwrotny skutek. Przyjrzyjcie się swoim łydkom, jeżeli są mocne, umięśnione i przez to "grube" to ćwiczenia na pewno pogorszą ten stan. Znaczy to, że macie genetyczną skłonność do przyrostu mięśni i ćwiczenia spowodują dalsze wzmocnienie i powiększenie mięśni. Natomiast jeżeli łydki są grube bo zalega na nich sporo tłuszczu to jest szansa, po prostu trzeba schudnąć w całości, ćwiczenia pomogą. Nie ma takiego pojęcia jak chudnięcie tu czy tam na życzenie (no chyba że te ab-gymniki - to oczywiście bzdura). Niestety my kobiety (z piszącą te słowa włącznie) często tak mamy, że tłuszcz lokuje się w dolnych partiach i tam najbardziej uparcie tkwi. Z własnego doświadczenia wiem, że tam schodzi na końcu, kilkukrotnie udało mi się ale to jest zazwyczaj powracający "problem" więc nadal walczę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś