Dodaj do ulubionych

Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną?

08.06.07, 20:26
Dziewczyna przyłączcie się.Przed ciążą ważyłam 74 kg(zawsze taka byłam)
poprostu jestem grubej kości i w tej chwili ważę 91 kilosad((Zwalam wszystko
na dziecko bo miało 4.950 ale znam kobiety które też duże dzieci urodziły i
schudły...winkDodam,że dziecko ma 8 miesięcy a moja waga po porodzie taka
sama.Napewno będę stosowała zasadę "Mż" ale już od dawna się ograniczam i
nic....Może macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • sophisticated_woman Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 08.06.07, 21:01
      ja od 5 dni jestem na kapuścianej ale takiej light z dodatkamiwink
      nie jest nawet źle, jakoś idzie...
      mogę się przyłaczyć bo watek w którym się udzielałam zaczął się sypać z braku
      wpisówwink
      kaska
      • kasienka1001441 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 21.07.07, 22:00
        no ja przed ciaza wazylam 59 kg a teraz????sad 89kg jak sie wazylam we wtorek
        17 lipca. powiedzialam sobie w koncu STOP!!!! biore term line tabletki
        odchudzajace i zwalilam 2kg od wlasnie wtorku. normalnie az sie poplakalamwink))
        te 2 kg to dla mnie ogromna ,otywacja...
    • monicx Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 08.06.07, 21:40
      Czesc, ja tez się dołączam do walki z kilogramami. U mnie waga 70 kg, do
      zrzucenia minimum 10 kg. Nadwaga to pozostałość po ciąży, w której przytyłam
      ponad 30 kg, ale większość to była woda (ciąza niestety z problemami) i w ciągu
      2 tyg po porodzie zeszło mi 20 kg (niestety to była woda, brałam specjalne
      odwadniające tabletki) a tłuszcz pozostał i od tamtej pory waga ani drgnie. Nie
      karmię już od 2 tygodni i zamierzam wreszcie schudnąć!!!!
    • madziula460 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 09.06.07, 07:10
      Plan mam taki:Śniadanie 7rano -1 kanapka ,12obiad(połowę tego co zawszesmile),po
      obiedzie już tylko owoc.Mam zamiar brać Therm line przed obiadem i rano pić
      alveo które dostałam więc zobaczę może mi pomoże(mam problemy z miesiączkąsad )
      pozdrawiam
    • fantazja_huany Re: ja ja :) 09.06.07, 12:28
      Witam. Mam na imie Kasia, ) kwietnia urodzilam Jasia, dzisiaj konczy 2
      miesiace - stary chlopina juz z niegosmile
      W ciazy wiele nie jedzac przytylam 26, 5 kgsad Waga wyjsciowa 65,5 przy 178 cm,
      a w dniu porodu 92 jezzzusad W szpitalu zostawilam 8, i w dwa miesiace poszlo
      14,6. Zostalo 11,9...ale sie zaparlam i sama sie sobie zdiwie ze daje radesmileMoj
      plansmile dodam - rarmie piersia. Zalozylam, ze nie wolno glodowac, bo jo jo
      gotowe.............
      Zero-
      -smazeliny, slodyczy, ciast, chrupek, przekasek, smietan, tluszczu, chleba,
      ziemniakow, makaronow, czyli weglowodanow, slodkich sokow, ....no i owocow i
      warzyw bo Jasia uczulaja i ma kolkisad
      -codziennie 2 litry wody
      -odkad skonczylam okres pologu - codziennie Weber
      www.sfd.pl/Aerobiczna_sz%C3%B3stka__Weidera_%3D%26gt%3Bwejdz%26lt%3B%3D-t144665.html
      - ok 9 sniadanie - 4 kromku pieczywa chrupkiego, z serkiem wiejskim, serem
      czasami zoltym, salata, wedlinka, dzem, jajko..
      - ok 11- jogurt
      -ok 14- piers kurczaka z salata i jogurtem
      -ok 17serek wiejski, miseczka zupy(warzywa na wodzie i rosolek, zestaw jajko,
      ser zolty i marchewka, itp.

i 4 h dziennie spacery!
      Walcze, latwiej mi bo jak cos niewlasciwego zjem to Jasiek szaleje, wiec
      zagryzam zebysmile
      Ale mozemy sie motywowac i wspierac, jestem za!!
    • juleczka2007 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 09.06.07, 14:33
      dołanczam się do postu ale mam pytanie kto zna jakiś sposób żeby był tani
      niestety niestać mnie na bardzo dobre djety mam 5 miesięczną córeczke a sama
      dostaje tylko 480zł rety miesięcznie.
      • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 09.06.07, 15:33
        juleczka - ja mam taka dietkesmile przeczytaj uwazniesmile U mnie nie wynika to z
        oszczednisci, ale sposobu ulozenia dietkismile chleb chrupki - starcza na tydzien
        opakowanie - tani,teraz masz warzywa i owoce sezonowe, jogurt, jogurt z ryzem,
        kasza gryczana z kefirem, salata u jogurtem, piers kurczaka tez niejest
        najdrozsza,jezu nie wiem jakie sa ceny w PL bo ja mieszkam w DEsad i duzo
        sportu - spacery nie kosztuja, brzuszki w domku tezsmile razem damy radesmile
        • natalusk Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 09.06.07, 17:01
          Witam!!!
          W ciazy przytylam 25 kg po porodzie zlecialo mi 7 kg tyle tylko co synus i wody!
          Maly ma juz 6 miesiecy od poczatku nie karmilam wiec moglam walczyc na rozne
          sposoby efekt tylko 2 kg mniej!Kazdy mowil czekaj przeciez jestes po ciazy samo
          zleci czekala czekalam i nic!Poszlam wiec do dietetyka bo juz naprawde nie moge
          na siebie patrzec!Waze 80 kg. pani dietetyk okreslila mi diete 1200 kcal jem
          juz tak 5 dzien narazie sie nie waze zwaze sie za tydzien u niej!Wizyty mam co
          dwa tygodnie i wiecie co to ze place tak jakos mnie mobilizuje pani dietetyk
          okreslila ze mam 15 kg do zrzucenia!Trzymam za was i za siebie kciuki !
          Pozdrawiam Natalia
          • juleczka2007 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 09.06.07, 17:11
            a czy wizyta u dietetyka jest darmowa??
            • juleczka2007 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 09.06.07, 17:13
              może ja bym skożystała z takiej wizyty no niewiem mam dopiero 22 lata w ciąży
              przytyłam 12 kilo i po porodzie zeszło tylko tyle co jula ważyła czyli lekko
              ponad 3 kg jula ma już 5 miesięcy i nic więcej mi nie spada od tamtej pory może
              taki lekarz właśnie by mi pomógł.??
              • madziula460 Juleczka! 09.06.07, 19:55
                Polecam pieczywo chrupkie z Biedronki!!!Jest dobry i nie drogo wychodzi
    • madziula460 Dziewczyny podzielcie się swoimi sposobami 09.06.07, 20:00
      Dziewczyny musimy się trzymać razem!Mam propozycję: każda niech napisze swój
      plan odchudzania i w ten sposób jedna od drugiej coś podłapie a w każdą sobotę
      podzielimy się naszymi wynikami(stan wagi).Jeśli macie jakieś inne propozycję
      to śmiało....pozdrawiamsmile
      • natalusk Moja Dieta 1200 kcal 09.06.07, 20:37
        Dietetyczka zalecila mi:
        Sniadanie: 300 kcal
        Nabiał, pieczywo, mięso(drób)- 200 kcal
        Warzywa, owoce, soki - 100 kcal
        Moj synus wstaje o 6.00 wiec o tej szostej (do 30 minut od wstania) mam wypic
        szkalnke jakiegos soku!
        o 8.00 reszta sniadania czyli nabial, pieczywo, mieso!
        o 10.00 Sniadanie II- 150 kcal Warzywa,owoce - 100 kcal
        Nabial, pieczywo, mieso (drób)- 100 kcal
        Warzywa owoce soki - 50 kcal
        od 13-14 obiad- 400 kcal
        mieso (drob), jaja, ryba- 200 kcal
        warzywa ,owoce, soki(moze byc od czasu do czasu 80 g ryzu)- 200 kcal
        Podwieczorek- 150 kcal godz 17.00
        Warzywa, owoce, soki-zalozmy ze mam zjesc 450 g truskawek przed ta godzina moge
        dojadac te truskawki ktore byly przezanczone na ta 17.00 ale nie moge ich jesc
        po 17.00
        o 19.00 Kolacja 200 kcal
        nabial, pieczywo, mieso(drob)- 100 kcal
        warzywa,owoce- 100 kacal

To mije chudniecie napewno troche potrwa-ale jestem juz tak bardzo
        zdeterminowana i zmotywowana ze tym razem mi sie uda!
        Jezeli ktoras chcialaby propozycje snoiadan i kolacji albo tabele z kaloriami
        moge przeslac!

W mojej miejscowosci dietetyk kosztuje wizyta co 2 tygodnie 50 zl!
        Pozdrawiam i zycze powodzenia! Natalia
        • malikowna Re: Moja Dieta 1200 kcal 10.06.07, 08:01
          Ja też byłam u dietetyka i tez mam dietę 1200 kcal dzisiaj start waga
          wyjściowa 74 kg wzrost 167 do przodu mam 10 kg załozyłam, że muszę chudnąć 2 kg
          tygodniowo chciałabym wazyć 65 moje dziewczyny z wątku coś szwankują więc
          jestem z wami
    • evakopiko ja schudlam już 11kg!!!!!! :) 10.06.07, 13:00
      walka byla ostra, ale udalo mi się - schudlam tyle ile chciałam (walczyłam od
      kwietnia 2006). Powodzenia - trzeba się tylko zaprzeć!!!
      • evakopiko Re: ja schudlam już 11kg!!!!!! :) 10.06.07, 13:03
        W drugiej ciąży przytylam 22kg. Wcześniej ważyłam 62kg przy wzroście 167cm.
        Teraz ważę 64 i już jest OK, ale trzeba uważać. Jem tylko do godziny 18,
        aerobik 2 razy w tygodniu i mnóstwo pracy przy dzieciach - chudnie sie w
        oczach. Pozdrowionka
    • moniakug Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 10.06.07, 22:12
      Witam smile Przylacze sie do Was drogie mamy smile Mam do zrzucenia baaardzo duzo i
      wiele razy probowalam, ale jakos mi nie wychodzilo. Przed pierwszym porodem
      wazylam 57 ( i to jest teraz moje marzenie,zeby znowu tyle wazyc),w ciazy moja
      waga doszla do 72 kg. I niestety, mimo odchudzania ciagle wracala sad Gdy
      planowalismy drugie dzieciatko,zawzielam sie i schudlam 7 kg, zaszlam w ciaze i
      waga doszla do 82 kg. Po porodzie,ku mojemu zdziwieniu ubylo az 10 kg. Corcia
      ma dwa miesiace, nie karmie jej piersia wiec moge ostro sie odchudzac. Od 8
      dni jstem na diecie kopenhaskiej, ubylo mi tylko 2 kg. Po skonczeniu tej diety,
      mam zamiar przejsc na diete 1000 kalori.Ale sie rozpisalam smile Coz jestem z
      Wami smile Trzymam kciuki za Was i za siebie smile Razem jakos bedzie razniej smile
      Pozdrawiam
      Monika
      • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 11.06.07, 08:14
        wiec przez weekend wpadek brak i nastepny dzien przede mnasmile
        w tyg schudlam 1,01 kg...
        na sniadanie 4 kromki chleba chrupkiego z serem zoltym, wedlinka salata i
        dzemem.
        o 11 -jogurt
        o 14-kasza gryczana z kefirem
        o 17 - jajako, marchewka, 2 plasterki wedliny

uff jak goraco
    • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 11.06.07, 13:29
      Ja też bardzo chciałabym schudnąć. Ale chyba do tej pory nie odważyłam się
      stanąć "twarzą w twarz z problemem". Teraz zamierzam zabrać się do odchudzania
      z głową. Po pierwsze kupię wagę - może uda mi sie już dziś. Potem ważenie i
      ustalenie planu odchudzania. Zakładam chudnięcie wolne, bo efekt jojo jest mi
      nieobcy. Czyli tak 1 kg tygodniowo. Stosowałam różne diety, ale najlepszą dla
      mnie jest 1000 -1200 kcal. No i oczywiście ruch. Mam karnet na basen tylko
      jakoś ciężko tam dotrzeć... Mogę też biegać.
      To wstępny plan. Dziewczyny piszcie. Dodajmy sobie otuchy i odwagi.
      Wiola
      • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 12.06.07, 11:01
        wiecie, kuecze jak nie cwiczylam waga stala wmiescu jak zaczarowana....teraz
        jak cwicze (6 webera) systematycznie spada ok kg tyg. nie ma co szybciej - 2in
        1 zgadam sie pomalusmile ja ci dodaje otuchy!! wyznaczylam sobie cele zlamania
        siesmile jak dojde do wagi ze mi zostanie 10 kg moge zjesc toffi fiiiiii za ktorym
        szaleje, a lezy schowane, jako prezent na dzien mamysmile moj bilans

2 miesiace po porodzie (na plus 26,5)
        ubylo -15,2
        zostalo - 11,3

ja na basen za chwile, z malym, poczekam do 3 miesiaca..smile 2in 1 ile chesz
        schudnac, ?smile
        • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 14.06.07, 11:16
          Moje plany troszkę przeciągnęły sie w czasie. Wage kupiłam ale jeszcze nie
          dotarła (bo przez allegro). Zważę się pewnie w poniedziałek. A przypuszczam, że
          waże ok. 64 kg przy wzroście 160 cm. Waga przed ciążą ok. 10 kg mniej. A moja
          waga, która towarzyszyła mi długo (liceum i studia ) to 52 kg ( było tez 48 ale
          byłam wtedy bardzo zakochana w moim obecnym mężu i żyłam chyba powietrzem).
          Poniedziałek będzie moim dniem startowym, chyba że wagę dostanę wczesniej. Rok
          temu na wiosnę udało mi się schudnąć do 59 kg i 77 cm w pasie niestety tylko w
          czasie lata. Potem znów przybrałam.
          Wiola
        • tofcio Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 25.07.07, 09:22
          Kasiula
          nakryłam cie !!! i chyba tez powinnam sie przyłączyć !!!
          pzdr Siostra
    • natalusk Kryzys................. 13.06.07, 15:45
      po 8 dniach na mojej diecie przeszlam jakis kryzys...kurcze tak mi sie chcialo
      mocno jesc!Rodzice robili grila i zjadlam szaszlyka o 21!no ale juz od
      nastepnego dnia rano rygor od nowa!W przyszly wtorek ide na wizyte i zobacze
      ile schudlam po dwoch tygodniach stosowania diety!Narazie nic nie widze ale
      wkoncu to dopiero poczatek!pozdrawiam Natalia
      • moniakug Re: Kryzys................. 13.06.07, 22:12
        Witam. U mnie tez maly kryzys sad Wczoraj zjadlam u kuzynki 5 slonych paluszkow
        a dzis kawaleczek ciasta,ale taki malusi. Nie moglam sie jakos powstrzymac sad
        Wg diety,ktora stosuje powinnam przerwac,ale to moj 10 dzien. Nie poddaje
        sie,nie bede przerywac,chyba to nie spowoduje wzrostu wagi?!
        Pozdrawiam Was cieplutko
        Monika
        • natalusk Diete kopenhaska 14.06.07, 06:07
          Kiedys nawey zaczelam ta diete moja ciocia na niej strasznie schudla a co
          najwazniejsze efekt utrzymuje sie juz pol roku po skonczeniu!Ale nie dalam rady
          po dwoch dnich wysiadlam strasznie mi bylo nie dobrze i tak potwornie bolala
          mnie glowa!podziwiam tych ktorzy to wytrzymuja!Pozdrwaiam Natalia
          • fantazja_huany Re: Diete kopenhaska 14.06.07, 09:51
            dziewczyny nie wymiekac!!smile Natalusk - ja diety kopenhaskiej niet, bo karmie, i
            jestem 2 miesiace po porodzie..ale twardo trzymam sie zasad, jakie opisalam
            wyzej i powoli powoli hudne, co pewna ilosc kg wyznaczam sobie nagrodysmile za 1
            kg moge tofi fi zjescwink malo, a duzo, bo je kkkooochamsmile to bedzie dzien
            rozpusty!
            damy rade! do lata bedziem szczuplesmile
    • madziula460 Sobota dziś i jakie wyniki? 16.06.07, 17:28
      Dziewczyny dziś minął tydzień!!!Umnie nie za dobrze bo miałam w tym tygodniu
      sporo imprez takich jak:wianuszek!(murarze postawili nam magazyn na towar)i
      trzeba było wypić po kielichu a jak wiadomo wódeczka jest kaloryczna niestetysmile
      ubyło mi o,5 kg(kupiłam sobie na to kąto elektroniczną wagęsmile) A jak u Was???
    • moniakug Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 16.06.07, 18:34
      Hej smile Ja wczoraj skonczylam diete kopenhaska. Niestety, malo kg ubylo ( tylko
      3,5 kg). Myslalam,ze pozbede sie wiecej. Coz trzeba walczyc dalej smile
      Tylko,ktora diete wybrac?? Moze cos podpowiecie smile
      Pozdrawiam
      Monika
      • moniakug Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 17.06.07, 09:41
        Witam. Dziewczyny jedziemy na kilka dni z maluchami do Tesciow w gory. Jak ja
        to wytrzymam?? Tesciowa tak dobrze gotuje i jeszcze to powietrze sad Zawsze
        wracam od nich z dodatkowymi kg sad Trzymajcie za mnie kciuki, zeby mnie nie
        kusilo!
        Pozdrawiam
        • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 18.06.07, 07:47
          moniakug - trzymamy, trzymamysmile
          U mnie 0,8 kg mniej.Ja waze sie w Pnsmile czasami codziennie, ale to nie najlepszy
          pomysl:\
          Kurcze nie wiem jak z obwodami, ja po ciuchach widze..pomalu idzie..a w
          sierpniu nad morze chce jechac wiec......
          Jeszcze 11 kg....
          ale nie wymiekamsmile jam mi zostanie 10 kg to nagroda czekasmile czekoladkasmile
          • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 21.06.07, 09:20
            No to ważenie mam za sobą, dziś waga wskazała - 64,6 kg, ech miałam nadzieję że
            choć kg mniej.
            Plan: zgubic 10 kg. Dziś zaczęłam dietę 1200 kg, będe ją kontynuować przez
            jakis miesiąc potem zejdę do 1000 kcal (jeśli będzie trzeba). Z diety usuwam:
            słodycze pod każdą postacią, alkohol, białe pieczywo, smażeninę i fast foody.
            Dodaję 0,5 kg warzyw i owoce, ale tylko cytrusy.
            No i ruch. Więc:
            - Waderek (ćwiczyłam jakiś rok temu, czasem było ciężko, ale zacisnę zęby),
            - basen (lubię; pn, śr., pt, generalnie 3 razy w tygodniu)
            - bieganie (średnio lubię, ale się zawezmę może 2 razy w tygodniu).
            Plan to ambitny, tak sądzę, ale będzie mi lżej jak tylko zobaczę efekty.
            Tylko jak tu przeżyc bez słodyczy... Zwłaszcza przy dzieciach, które sprzedały
            by matkę za tabliczkę czekolady.

Nie chcę schudnąć tylko ze wzgledów estetycznych (choć te są najważniejsze).
            Przede wszystkim chciałabym czuć się dobrze psychicznie. Bardzo źle czuję się w
            swojej skórze, co powoduje mnóstwo frustracji, smutków. Swego ciała wręcz
            nienawidzę. Ta nienawiść do samej siebie i nieakceptacja doprowadza do tego że
            zajadam swoje smutki słodyczami.

Dodatkową motywacją powinien być fakt, że mój mąż zgubił ponad 6 kg i wygląda
            lepiej niż kiedykolwiek. Ale jemu przyszło to raczej łatwo i bez większych
            wyrzeczeń.

No cóż, do roboty.
            Zobaczymy co pokaże waga za tydzień.
            • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 21.06.07, 09:23
              2 in 1 - ja mam to samo!!! Nie wiem, no powinnam sie wazyc raz w tyg, ale
              wazylam sie w pn i waga 76.5, a dzisiaj 76.9 matko kochana, mniej jem i tyje:\
              u mniebieganie odpada, ale weder!! Trzymajmy sie razem damy rade!!!!!!
    • moniakug Wrocilam :) 22.06.07, 18:50
      Witam. Musielismy wrocic wczesniej, starsza corcia sie rozchorowala. Oczywiscie
      wiedzialam,ze tak bedzie Tesciowa kusila, oj kusila, a to ciasto z masa
      truskawkowa, a to salateczka, miesko z sosem itd.I te ciagle dogadywanie sad Ale
      bylam dzielna i nie poddalam sie. Moja waga stoi w miejscu sad Nie wiem juz co
      robic. Cwiczylam weidera, ale przestalam. Bardzo mnie bolalo miejsce po cieciu.
      Moze troche za wczesnie zaczelam cwiczyc? Poczekam z miesiac i sprobuje znowu.
      Wykupilam karnet na basen, tylko jakos nie moge sie wybrac sad W ogole ostatnio
      mam jakiegos dola sad Chodzi za mna cos slodkiego sad
      Pozdrawiam
    • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 26.06.07, 08:25
      u mnie mija 2,5 miesica po porodzie i bilans
      -16,1 zostalo 10, 4 - dzisiejsze wazenie........
      NA weekend pozwolilam sobie na ciasto...zgrzesylam, ale juz obiecuje poprawe!a
      jak Wam idzie?
    • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 27.06.07, 08:56
      Idzie całkiem dobrze, tylko nie wiem czy jutro potwierdzi to wskazanie wagi.
      Generalnie po 6 dniach spodnie leżą lepiej, brzuch mniej wystaje i lepsze jest
      moje samopoczucie. Niestety ze względu na to, że od tygodnia męczy mnie
      zapalenie gardła i czułam się niezbyt dobrze odpuściłam basen i bieganie.
      Zamiast tego Wader i ćwiczenia z ciężarkami na górną połowę ciała. Dieta 1200
      kcal jest do przetrwania. Zauważyłam, że kiedy jestem sama z dziećmi w domu to
      trudniej mi powstrzymać się przed podjadaniem. Kiedy jest mąż i zwykły dzień
      tygodnia jest łatwiej.
      Nie gotuję specjalnych potraw dla siebie. Wystarczy że muszę dla dzieci i męża.
      Rano delikatnie odrobina płatków i mleko. Potem w pracy też delikatnie jakiś
      jogurt, pieczywo razowe, owoc albo warzywa. W domu jesli jest na obiad mięso
      (jem tylko gotowane) to juz tylko z warzywami, jesli makaron, ryż czy kasza to
      też tylko z warzywami bez mięsa, kolacja owoce, warzywa (ostatnio przez dwa dni
      jadłam arbuza).
      Byle do przodu, będę zadowolona jeśli waga pokaże jutro choć 40 dag mniej.
    • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 28.06.07, 16:45
      Hej dziewczyny jak tam wasze odchudzanie?
      Ja dziś miałam ważenie. Waga wskazała 63,2 kg tj 1,2 kg mniej w tydzień.
      A już się bałam że nic się nie ruszyło. Coś drgnęło i to jest najważniejsze.
      Piszcie co u was.
      • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 29.06.07, 15:45
        jestem jestem - wazenie w pn...ja nie moge tak hulac z dieta, bo karmie a Jas
        ma 2, 5 miesiaca, ale u mnie idzie ok 0,8 kg na tydzien, powoooooli ale i tak
        juz mam 16,3 jeszcze 10,2 - nastepne wazenie w poniedzialek...
        nadal jadlospis ten sam - sniadanie chleb chrupkiser, wedlina i dzem - 4
        kromale, jogurt ok 11, potem obiad i kolacja o 17..ale ja juz chce 65 kg
        buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
        2 w 1 chyba zostalysmy same, ale dopingujemy sie dopingujemy!!!
        • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 02.07.07, 11:08
          Niestety, moja dieta na trzy dni poszła się paść. Nie objadałam się ale było
          ciasto i słodycze. A wszystko przez to że nie miałam "bata" nad sobą w postaci
          mojego męża, który wybył na kilka dni. Dlaczego moja silna wola jest taka słaba?
          Dobrze,że chociaż ćwiczyłam.
          Od dziś znów dietka, tym razem wytrzymam. W czwartek ważenie, oby nie było
          więcej niż poprzednio.
          • aniasol Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 02.07.07, 12:43
            Hej, chętnie do was dołączę, mój wątek jakoś umiera. Więc: mam 29 lat, 2.5
            rocznego synka i ok. 10 kilo do zrzucenia. Obecnie przy wzroście 160 ważę ok.
            64. W ciąży przytyłam ponad 20 kilo, pod koniec z problemami, jestem po cc.
            Postanowiłam znowu wrócić na dietkę SB, już raz na niej byłam, ale trochę
            niezbyt sumiennie. Tym razem postanowiłam pokazać sobie, że potrafię i wytrwam.
            Z ćwiczeń: codziennie hula-hop po pół godziny, 2 razy w tygodniu basen, Chyba
            znowu wezmę się za 6 Weidera i ogólnie ćwiczenia w domu. Jeśli wytrwam przy tych
            postanowieniach to powinnam szybko schudnąć, ale.... zobaczymy. Mała sugestia do
            dziewczyn po cc które chcą ćwiczyć weidera. Na początek poleciłabym brzuszki
            skrętne, aby mięśnie dobrze się zeszły, a zanim zaczniecie ćwiczyć weidera,
            spytajcie swojego lekarza, czy już jest wszystko ok. Czasem lepiej odpuścić
            nawet kilka miesięcy, ale nie narobić sobie problemów (np. przepuklina).
            Generalnie brzuch można po cc ćwiczyć po 3 miesiącach po porodzie, ale czasem
            lepiej poczekać nawet do tych 6 miesięcy i nie zrobić sobie problemu. W taki
            właśnie sposób znajoma dostała dużego krwotoku. Oj, ale się rozpisałam. Pozdrawiam
            • weronikarb Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 03.07.07, 10:07
              Aniasol ja jestem prawie 4 lata po cc, blizny prawie niema, ale np. cwiczenia
              ktore wymagaja napiecia miesni brzucha to zas dlugo odczuwam w ranie sad
              • aniasol Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 03.07.07, 11:14
                Ja także czasem coś czuję, nie jest to nic problemowego, a może masz zrosty i to
                cię boli? Poradź się może lekarza, jeśli przeszkadza ci to w normalnym życiu bo
                po takim długim czasie nic nie powinnaś czuć...
    • mata811 To ja sie też dołącze!! 02.07.07, 12:27
      Moje marzenie to 4 kilo mniej. W tej chwili waże chyba 63 (już nie wchodze na
      wage, bo sie wkurzam). Nie cierpię diet, więc staram sie nie jeść słodyczy,
      ograniczyć ziemniaki, chleb tylko razowy, biegam, ćwicze co drugi dzień
      brzuszki i kupiłam hulahop którym nie umiem kręcić sad

Pozdrawiam gorącosmile
      • fantazja_huany Re: 2.07 02.07.07, 12:57
        noo, waga na 2 miesiace i 3 tyg po porodzie 17 kg w przod i 9,5 do zrzucenia!
        Karmie piersia, i odstawilam nabial, jas ma problemy z trawieniem...
        W weekend sie tez zlamalam, placuszek, ale juz twardosmile ja cwicze weidera
        jestem po naturalnym porodzie,ale tak lekko cwiczesmile nie przemeczam sie wink
        damy rade!!!
        • aniasol Re: 2.07 03.07.07, 11:25
          No to spowiadam sie z wczorajszego dnia, rewelacja nie była, chyba uznam, że
          wczorajszego dnia nie było i dziś mam dzień 1 wink Tak ogólnie to, śniadanie
          omlet, później jogurcik, niestety normalny, owocowy, obiad pierś z kurczaka
          gotowana, 4 kostki gorzkiej czekolady, kilka plasterków chudej wędliny,
          Najgorzej wieczorem, zjadłam kawałek ciasta i wypiłam drinka. Na kolację ogórek
          i papryka na surowo. Żeby nie te wieczory to byłoby u mnie ok, niestety znowu
          się przestawiłam i jem obiad późnym popołudniem, muszę to zmienić. Oczywiście
          obowiązkowo 2 kawy ze słodzikiem i niewielką ilością mleka. Bez kawy nie daje
          rady, także muszę ją pić. Do picia herbata miętowa i zielona. Dziewczyny, czy
          paluszki rybne mogę jeść? Są w panierce to pewnie nie... Co zjeść zamiast
          gotowanych warzyw, których nienawidzę, surowe owszem. Dziś również zaczynam od
          kawy i omletu. Pozdrawiam
    • madziula460 Dziewczyny biorę Meridię!!!! 04.07.07, 18:06
      Jestem już 3 dzień...Ciekawa jestem bardzo czy mi to pomoże.....?Przepisaną mam
      10.
    • moniakug Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 04.07.07, 21:03
      Witajcie. Ostatnio nie mialam czasu, ale jestem, jestem smile U mnie bez
      rewelacji sad Wstyd sie przyznac, tylko 1 kg mniej,od ostatniego wpisu. Staram
      sie malo jesc, pieczywo odstawialm, czerwone mieso,tluste,slodkie. Zobaczymy
      moze bedzie powoli waga spadac.
      Co do cwiczen, to steperek pare razy w tygodniu, domowa gimnastyka smile Zaczelam
      6 weidera, ale niestety bardzo mnie boli miejsce po cieciu. Robie zwykle
      brzuszki. No i mam zamiar na basen chodzic!!
      Pozdrawiam
      Monika
    • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 05.07.07, 19:46
      Dzisiejsze ważenie i wynik 62,7 kg, tj. 0,5 kg mniej w ostatnim tygodniu. W
      pierwszym tygodniu było 1,4 kg mniej, ale wtedy solidnie nad sobą pracowałam. W
      dugim tygodniu za dużo luzu i od razu wynik mniej satysfakcjonujący. Ale nie
      jest tak źle bo ubyło 1,9 kg. Niestety przede mną wyjazd do rodziny. Muszę być
      twarda i nie ulec pokusom i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...
      Wspierajmy się, razem będzie łatwiej.
      • aniasol Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 06.07.07, 10:36
        Bądź dzielna, walcz jak lwica smile Ja na razie się nie ważę, jestem 5 dzień na SB
        i zważę się dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki, żeby coś ubyło.
        Dziewczyny, dajcie mi jakiegoś porządnego kopa, muszę zacząć ćwiczyć, ale mi się
        nie chce... Znacie jakieś fajne ćwiczenia na nogi, żeby nie obciążać kolan?
        Napiszcie co ćwiczycie, jak długo i jak z efektami. Trzymajcie się
        • szymma Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 06.07.07, 14:13
          Hej dziewczyny przyłaczam się do Was. Miesiąc temu urodziłam córeczkę. W ciaży
          przytyłam 20 kg, a nadal mam 10 kg na plusie. Karmię dziecko piersia, więc nic
          drastycznego nie mogę zastosować, ale na pewno spróbuję nie jeść nic od 18 i
          wyeliminować słodycze i zacznę ćwiczyć. To moje plany.Mam nadzieję że coś z nich
          wyjdzie. POZDRAWIAM
    • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 10.07.07, 08:50
      Wczoraj wróciłam od rodziny gdzie gościłam trzy dni. Niestety wróciłam na
      tarczy. Ile wyrzymałam? Otóż w piątek była dieta i ćwiczenia, w sobotę dieta
      bez ćwiczeń, w niedzielę po południu dieta poszła się paść i ćwiczeń brak a w
      poniedziełek nadal bez diety i z połową dawki ćwiczeń po powrocie do domu. Dziś
      rano miałam ćwiczyć ale zaspałam (pogoda paskudna). Postanowiłam przejść na
      dietę 1000 kcal od dziś. Za dwa dni ważenie, oby nie przytyć ...
      • mieszanka_wedlowska Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 10.07.07, 10:09
        Ja tez walcze:0) Jestem od niedzieli na diecie (weglowodany won, cala reszta
        bez przesadysmile Widze juz teraz efekty, moglam zapiac dzinsy bez wiekszych
        problemow. Marze o zrzuceniu 5 kg, ale jak spadna 3 to bede zadowolonasmile
    • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 16.07.07, 09:41
      waga na 3 miesiace po porodzie - 16,5 plus 9....idzie opornie ok 0,5 kg na
      tydzien, o,3, mniej jesc nie moge bo karmie, ehhh a i tak jem minimum sad od
      tamtego tyg waga stoi ....wrrrr
      • madziula460 :) 17.07.07, 06:55
        Po piętnastu dniach meridi 10 schudłam 2ipół kilo.Słyszałam,że ludzie mają
        większe osiągnięcia ale ja i tak się cieszęsmile Dodam,że jadłam praktycznie
        normalnie tylko,że nie podjadałam i dużo mniej słodyczy(u mnie to już coś)
        Pozdrawiam i powodzeniasmile)
      • tofcio Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 25.07.07, 09:30
        Dziewczyny
        przesledziłam sobie Wasz watek. Trzymajcie się i walczcie bo warto. Oj ja to
        dobrze wiem co znaczy taka walka. Chybamogę robic za eksprta. Z mojej strony
        tylko uwaga uważajcie na mleko i produkty pochodne. ja po wizycie u dietetyczki
        odstawiłam te pokarmy i waga zaczeła leciec a przedtem nie moglam ruszyc z
        miejsca.pzdr
        ps: do "fantazja_huany" - cos ty se za nick wymysliła?? siostra
        • aniasol Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 25.07.07, 12:14
          Hm, to mnie chyba nie ominie wizyta u dietetyka. Od ponad roku prubuję schudnąć,
          ale strasznie opornie mi to idzie. Pozdrawiam
        • weronikarb Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 25.07.07, 14:09
          Tofcio ja tak mam nie moge mleka i jego pochodnych - nawet jogurty naturalne
          odpadaja sad

W ciazy poprostu przyszla mi taka ochota na nabial ze jadlam wielkie ilosci
          Efekt - 30 kg wiecej
      • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 26.07.07, 10:31
        26.07 do przodu 17,5 a jeszcze przede mna 8....buu ale za to codziennie 150
        brzuszkow i A6Wsmilea jak u was opisujcie dziewczyny no!!
    • 2in1 Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 19.07.07, 12:06
      Jestem ponownie po nieoczekiwanej przerwie spowodowanej zawirowaniami
      rodzinnymi i licznymi nieoczekiwanymi wyjazdami. W związku z nieprzewidzianymi
      okolicznościami musiałam (czy też tak było łatwiej) zrezygnować z diety a na
      ćwiczenia nie miałam zupełnie czasu. Ostatnie ważenie było 12-go czyli tydzień
      temu (a dziś zapomniałam). Wtedy waga wskazała pół kg mniej czyli ważyłam 62,2
      kg (2,4 kg mniej od początku odchudzania). Jutro rano zważę się kontrolnie
      zobaczymy... Dziś już dieta 1000 kcal.
      • tofcio Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 26.07.07, 08:52
        Weronikarb - nie martw się ja też prawie osiągnełam 30 w ciąży. no tyle że ja
        to zrobiłam świadomie. Tzn powiedziałam sobie - ok całe życie się odchudzałam
        to se popuszcze i jak sobie popuscilam to dobilam do 27 kg. Potem tracila te
        kilosy nawet szybko - dzicko kolkowe malo snu i rezim dietowy. zostalo mi
        niestety 10 ktorych nie moge zwalic. jak zaczelam znowu ze sr anykoncepcyjnymi
        to przestalo mi leciec. no wiec walcze dalej. ale kazdemu polecam wizyte u
        dietetyczki - naprawde czasem jest tak proste rozwiazanie ze az trudno na nie
        wpasc. pzdr
        • aniasol Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 26.07.07, 10:34
          Wygląda na to, że wizyta do dietetyka mnie nie ominie. Dietę niby trzymam,
          pilnuję się co jem, a waga stoi w miejscu a najczęściej idzie w górę, cholera
          mnie już bierze. Nie wiem co robie źle, czy to zła dieta, czy może coś ze strony
          hormonalnej (tabl nie biorę), czy może coś ze zdrówkiem nie tak. Załamka, ąż się
          mi nie chce nic robić. Poradźcie coś
          • weronikarb Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 27.07.07, 08:25
            Ania a jak dlugo jestes na tej diecie??

Niektore organizmy reaguja na diete wlasnie tyciem, wystarczy poczekac, az
            przestanie organizm magazynowac a zacznie spalac.
            Ja tak mam jestem na diecie tygodniowej takiej ze prawie same warzywa,a waga
            idzie w gore.
            Jedna wiem ze zacznie w koncu spadac i to nawet szybko, tylko ze trudno mi
            zawsze doczekac do tego spadku, bo patrzac na wage niemam motywacji sad
        • weronikarb Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 27.07.07, 08:21
          Tofcio to identycznie jak ja.
          W ciazy nie oszczedzalam sie, bo caly czas na ograniczeniach to ciaze sobie
          odpuscilam.
          Jednak nie jadlam jak slon, tylko ten nabial mnie zgubil.
          Normalnie nie pije mleka bo mnie odrzuca a w ciazy potrafilam wypic i 2 litry
          Jogurt moge tylko maly bo po duzym to sie skrecam z bolu (mam prawdopodobnie
          nietolerancje laktozy), a wciazyto potrafilam spokojnie 0,5 litra wciagnac bez
          problemu

Tofcio znam siebie, swoje cialo i to jak pozbyc sie kg, tylko niemam
          samozaparcia

Ja doszlam do 63 kg w 2 lata bez diet i cwiczen
          Po rzuceniu fajek wskoczylam na 70 kg i tego nie potrafie sie pozbyc.
          Jednak slodkie juz sobie odmowilam, jem o polowe mnie.
          Zoladek juz skurczylam do zadowalajacych mnie rozmiarow
          Tylko ze nie moge sobie odmowic Reedsa nosz uwielbiam wszystkie smaki, a maz
          lubi moja wage wiec mam problem smile
    • fantazja_huany Re: Zaczynam ostro z wagą walczyć-kto ze mną? 26.07.07, 10:32
      26.07 do przodu 17,5 a jeszcze przede mna 8....buu ale za to codziennie 150
      brzuszkow i A6Wsmilea jak u was opisujcie dziewczyny no!!
      • weronikarb Fantazja 27.07.07, 08:22
        powiedz ile przy tych cwiczeniach gubisz tygodniowo ???
        • fantazja_huany Re: Fantazja 31.07.07, 21:22
          hmmm od 0,5 - 1 kg tyg. i na miesiac od 2 cm w udach do 6 w pasiesmile
          • weronikarb Re: Fantazja 01.08.07, 07:38
            qurcze to malutko, myslalam ze przy takim wysilku to wiecej smile

Ja robie 6W narazie 20 brzuszkow (zwiekszam codziennie o 10, kiedys 100
            robilam) i 1 godz. hula hop
        • fantazja_huany Re: Fantazja 31.07.07, 21:24
          stan na 31.07 (09.bedzie 4 miechy po porodzie)
          -18,4 (72,6)
          do zbicia 7,1(65,5) - waga przed porodem, chyba jednak do 60 chce zbic, ale to
          pomalusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka