Dodaj do ulubionych

Bolesna depilacja woskiem

29.06.07, 09:58
co zrobić, żeby mniej bolało?? Bo mie aż zatyka i brakuje mi tchu z bólu sad((
I nie chodzi o bikini, wąsik albo pachy - to zniosę, tylko o włosy na...
....dużych palcach stóp. (czy któraś z Was też musi sie tam depilować, czy
tylko ja jestem taka zarośnięta??)
Obserwuj wątek
    • syriana Re: Bolesna depilacja woskiem 29.06.07, 10:16
      o matko!
      nie, tam nie muszę

używam wosku w innych rejonach i nie boli
      to kwestia przyzwyczajenia i odpowiedniego naciągnięcia skóry
      • kasik787 Re: Bolesna depilacja woskiem 29.06.07, 10:36
        Moze przylozyc odpazu po depilacji lodem?
        Kiedys mi kosmetyczka posmarowala po depilacji mascia z aloesem i jakas mietasmile)))
        Oj,jak bylo przyjemnie;;;;
        • zebra51 Re: Bolesna depilacja woskiem 29.06.07, 11:12
          Po depilacji, to juz luzik. Ale boli jak wyrywam włosy, jakby ktoś mi flaki
          przez klate wyciągał, naprawdę sad( Jakos mam sprzężone nerwy na stopach z tymi
          na brzuchu.
          • lenka30a Re: Bolesna depilacja woskiem 29.06.07, 11:18
            przyłóż lód a potem rwij, może pomożesmile
            Pytanie jak wytrzymujesz bikini????
            • zebra51 Re: Bolesna depilacja woskiem 29.06.07, 11:22
              Faktycznie, spróbuje najpierw schłodzić.
              Bikini boli, ale do przejścia, tak samo jak pachy.
              A ze stopami mam coś nie teges, bo jak robie pedicure, to mnie....zęby bolą uncertain

Lenka, pamietam Cię z forum październikowego, bylam tam przez moment smile
              • lenka30a Re: Bolesna depilacja woskiem 29.06.07, 12:02
                Ja Ciebie tez pamiętam zeberkosmilesmile
                Gratuluję syneczkasmile
    • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 00:01
      wlosy na palcach u stop u kobiet sa objawem choroby jajnikow, "dolegliwosc" nazywa sie hirsutism.
      Mozesz to leczyc u endokrynologa albo dermatologa specjalizujacego sie w owlosieniu.
      • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 00:03
        ach, no i oczywiscie powinnas pojsc do ginekologa - palcami i USG takim jak w ciazy sie tego nie wykryje,
        musi byc duza maszyna w laboratorium.
      • fergie1975 Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 00:13
        nadmierne owłosienie nie zawsze jest wynikiem choroby, a szczegolnie jesli to
        owlosienie ma sie od zawsze. Samo owłosienie na palcach nie oznacza akurat
        choroby jajników...
        • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 04:11
          fergie1975 napisała:

> nadmierne owłosienie nie zawsze jest wynikiem choroby, a szczegolnie jesli to
          > owlosienie ma sie od zawsze.

cysty na jajnikach moga miec juz 11letnie dziewczynki

>Samo owłosienie na palcach nie oznacza akurat
          > choroby jajników...

ale autorka zasugerowala ze w innych niepozadanych miejscach tez je ma

Jak powiedziala moja doktor: jak sie nie szuka to sie nie znajdzie, mysle ze warto sie na wszelki
          wypadek przebadac.
        • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 04:26
          fergie1975 napisała:

> nadmierne owłosienie nie zawsze jest wynikiem choroby, a szczegolnie jesli to
          > owlosienie ma sie od zawsze. Samo owłosienie na palcach nie oznacza akurat
          > choroby jajników...

pl.wikipedia.org/wiki/Hirsutyzm
          z info ktore znalazlam owlosienie na palcach u kobiet jest zawsze oznaka hirsutyzmu

autorko watku, nie masz przypadkiem nadwagi i nieregularnych okresow?
    • oxygen100 Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 08:58
      chlapnij sobie mocnego drinka
      • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 18:48
        oxygen100 napisała:

> chlapnij sobie mocnego drinka

na stopy? LOL
        • zebra51 Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 19:03
          Eeee, no tak źle ze mną nie jest, wirlizm mi też nie grozi. @ są super
          regularne, usg robię co rok podczas badań. Mam ciemną karnację i włosy na
          palcach u stóp też są ciemne, dlatego je woskuję. A co do ich ilości - kiedyś
          policzyłam na każdej stopie jest ich ok. 15.
          Ale boli, jak cholera.

A po pijaku to kiedyś ogoliłam się na p..pce do zera big_grinDD Wolę już nie
          eksperymentować po alkoholu.
          • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 20:51
            zebra51 napisała:

>A co do ich ilości - kiedyś
            > policzyłam na każdej stopie jest ich ok. 15.

oj to musialas niezle sie nudzic smile) albo nie moglas zasnac? wink))

> Ale boli, jak cholera.

naciagaj skore palcami i wtedy wyciagaj wlosy zgodnie z kierunkiem wzrostu, bedzie mniej bolec, albo
            moze smaruj ta mascia przeciwbolowa (zapomnialam nazwy)?

> A po pijaku to kiedyś ogoliłam się na p..pce do zera big_grinDD Wolę już nie
            > eksperymentować po alkoholu.

dobrze ze sie nie obrzezalas wink
    • saskia123 Masochizm 30.06.07, 19:46
      Nie możesz ich po prostu ogolić??!!
    • kaszka1980 Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 21:08
      pomyśl wtedy jak poród bolałsmile będziesz rwała, że aż będzie huczałosmile
      • krokre Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 21:51
        Są depilatory z nasadką chłodzącą. Ja taki posiadam i prawie nie bolismile)
    • marghe_72 Re: Bolesna depilacja woskiem 30.06.07, 22:45
      skoro masz ich raptem kilka to je zacznij golic albo zastosuj krem ..
      • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 01.07.07, 06:39
        albo rozjasnij?
        • mijaczek Re: Bolesna depilacja woskiem 01.07.07, 07:16
          a moze zrob trwala i pasemka ? suspicious
          • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 01.07.07, 07:25
            mijaczek napisała:

> a moze zrob trwala i pasemka ? suspicious

kazdy pukiel w innym kolorze... i kokardki wink
            • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 01.07.07, 07:26
              nie, lepiej jednak sie pozbyc zanim stopy sie zaplączą przy chodzeniu
    • agga_27 Re: Bolesna depilacja woskiem 01.07.07, 13:09
      Bosze, ja raz spróbowałam wosku i nie zrobiłabym tego ponownie za żadne skarby
      świata. Polecam depilację laserową,zdecydowanie mniej bolesna, zwłaszcza tymi
      najnowszymi laserami, wyłożysz trochę kasy ale za to po kilku zabiegach masz
      problem z głowy i to na ZAWSZE.
      • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 01.07.07, 20:14
        agga_27 napisała:

>wyłożysz trochę kasy ale za to po kilku zabiegach masz
        > problem z głowy i to na ZAWSZE.

nieprawda, moja siostra przeszla cala serie zabiegow i po jakims czasie wlosy i tak odrosly
        • urbanflow7 Re: Bolesna depilacja woskiem 02.07.07, 10:39
          Nie ściemniajcie z tym owłosieniem na palcach u stóp!
        • agga_27 Re: Bolesna depilacja woskiem 02.07.07, 12:28
          > nieprawda, moja siostra przeszla cala serie zabiegow i po jakims czasie wlosy i
          > tak odrosly

no to najwyraźniej albo za mało zabiegów przeszła albo to jakiś lipny laser był
          lub za małą mocą miała robione. Laser usuwa tylko włoski w fazie wzrostu w ten
          sposób, że je niszczy na trwale, nie ma możliwości, żeby włoski odrosły, no
          chyba, że komuś cebulki odrosnąsmile. Ja miałam depilowane pachy i bikini 1,5 roku
          temu i po włoskach ani śladu, oprócz kilku pojedynczych, które najwyraźniej
          zostały pominięte.
          • zebra51 1,5 roku bez kłaków???? 02.07.07, 12:29
            poważnie? ile taka przyjemnośc kosztuje?
            • agga_27 Re: 1,5 roku bez kłaków???? 02.07.07, 17:38
              No niestety trochę kosztuje, w moim przypadku pachy 3x200 zł a bikini 4x300 zł,
              ale to ceny lubelskie.
          • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 02.07.07, 17:42
            agga_27 napisała:

> no to najwyraźniej albo za mało zabiegów przeszła albo to jakiś lipny laser był
            > lub za małą mocą miała robione.

siostra przeszla pelny zestaw zabiegow (8 razy) w renomowanym gabinecie, przez jakis czas miala
            spokoj a potem wlosy odrosly. Zreszta jak sobie poczytasz dowiesz sie ze laser jest najskuteczniejszy
            u osob z jasna skora i ciemnymi grubymi wlosami, ale i tak znajda sie osoby na ktore w ogole nie
            dziala, u wiekszosci i tak raz w roku zabieg trzeba powtorzyc a Twoje "pominiete" wlosy to te ktore sie
            nie daly laserowi - tez normalne zjawisko.

"They permanently disable hair follicles, however you have to remember that laser hair removal doesn?t
            work in the same way on everyone and doesn?t remove 100% of the hair in an area. Generally, this
            means that you shouldn?t expect to remove every single hair from an area, although you can remove
            the majority of it (given you are a good candidate with light/medium skin and dark at least somewhat
            coarse hair). Most people need to follow up with electrolysis treatments for any remaining hairs to
            achieve complete clearance, if desired, as the remaining hairs become too sparse and fine for laser to
            target. Some will also need touch-up treatments about once a year, especially on large areas, after the
            initial set of 6-8 treatments for any new growth your body may develop with age on certain areas. It
            has also been observed that some people seem to be non-responders ? this is not confirmed and
            reasons are not known"

www.hairfacts.com/methods/laser/lasermain.html
            • agga_27 Re: Bolesna depilacja woskiem 03.07.07, 09:51
              Z tymi jasnymi włosami to rzeczywiście masz rację,laser ich nie łapie i
              faktycznie najlepsze efekty są gdy ma się jasną karnację i ciemne włosy czyi tak
              jak u mnie. Ale autorka wątku napisała, że ma ciemne włosy więc laser u niej jak
              najbardziej by zadziałał.
              • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 03.07.07, 19:45
                agga_27 napisała:

> Ale autorka wątku napisała, że ma ciemne włosy więc laser u niej ja
                > k
                > najbardziej by zadziałał.

na 100% pewnosci nie ma a wydatek spory i zawsze jest ryzyko poparzenia, ale ale! moja dermatolog
                zaproponowala mi niedawno krem i pastylki, jedno ma zlikwidowac owlosienie tam gdzie go nie chce
                (jej slowa: "efekt zupelnie jak po laserze a koszt mniejszy") a drugie ze wlosy nie odrosna. Niestety na
                razie przyjmuje inne leki i nie moglam skorzystac ale jak tylko bede mogla na pewno tak zrobie smile
                • mokkaa Re: Bolesna depilacja woskiem 04.07.07, 09:36
                  Edytkus, napisałam do ciebie na priv, bo widzę, że jesteś obeznana z tematemsmile
    • edytkus Re: Bolesna depilacja woskiem 05.07.07, 05:21
      uzywala ktoras preparatow Kalo? znalazlam wlasnie w internecie, ciekawa propozycja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka