aduska80 29.09.08, 08:47 3 miesiące temu urodziłam.Od kilku tyg. zaczęły wypadać mi włosy.Mam już ich o połowę mniej.Co robić?stosować coś?obciąć na krócej? pomóżcie niedługo będę łysa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malunia_pl Re: wypadanie włosów 29.09.08, 09:17 Przyłączam się z prośbą. Mi też po porodzie wypadła masa włosów, potem kilka miesięcy było znośnie. Teraz (10 m-cy od porodu) włosy znów mi wypadają w dużych ilościach. Co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: wypadanie włosów 30.09.08, 13:12 Nie będziesz łysa, to przejdzie. Ja tez tak miałam - byłam tym przerażona, bo po czesaniu w łazience na podłodze powstawał prawdziwy dywan z włosów. Po około 2 miesiącach się uspokoiło i włosy zaczęły odrastać - poszłam wtedy do fryzjera i bardzo się dziwił skąd mam taką ilość króciutkich włosków, wyglądało to trochę śmiesznie - szczególnie w okolicach grzywki. Ale szczęśliwie wszystko wróciło do normy, włosy obecnie wypadają w "normalnych" ilościach i u Ciebie na pewno też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
xerius Re: wypadanie włosów 20.10.08, 05:45 Po obydwu ciazach ratowalam sie ampulkami vichy, za kazdym razem skutecznosc prawie natychmiastowa. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: wypadanie włosów 20.10.08, 17:33 każdemu wypadają z innego lub podobnych powodów może to brak minerałów może hormony może stres a może osłabienie organizmu jest parę preparatów do łykania w tabletkach Merz Special Vitapil bodajże Silica Radical kosmetyki szampon Collistar, Radical, Dermena itp wspomniane wyżej Vichy a przede wszystkim jedz dużo warzyw i owoców Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: wypadanie włosów 21.10.08, 00:44 była niedawno rozmowa na ten temat na forum, może któraś z porad Tobie posłuży: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=83424962&a=83424962 Odpowiedz Link Zgłoś
super-jolcia Re: wypadanie włosów 30.10.08, 23:12 mnie też niestety dotknął ten problem włosy zaczęły mi wręcz wyłazić od 3-go miesiąca i też straciłam połowe. po 6-tym miesiącu przestały i odrastają nowe. lekarz zalecił mi jedynie witaminy gdyż karmie piersią.w aptece też nic mi nie polecali tylko kazali czekać... obecnie jest ok i już farbuje włosy Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: wypadanie włosów 02.11.08, 19:21 Po porodzie obniża się poziom estrogenów /który w ciąży był wyższy/ i włosy nadrabiają zaległości w wypadaniu. Ja polecam Skrzypo Vitę i szampon z czarnej rzepy, skuteczne a tańsze od Vichy, u mnie zadziałało po 3 tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: wypadanie włosów 05.11.08, 13:48 po porodzie moja gin zapisała mi "alpicort e",sprzedają go tylko na receptę,silnie działa ale jeżeli jeszcze karmisz to lepiej spytaj lekarza czy nie jest on za silnym środkiem.Ostatnio przez bardzo intensywne odchudzanie tak "wychodziły" mi włosy,że fryzjerka nie chciała farbować mi włosów,ponieważ te które chwyciła,zostawały jej w ręce.Poleciła mi "wcierkę" od Welli i o dziwo po zastosowaniu 2 butelek wreszczie sytuacja się ustabilizowała. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Kupić perukę... 09.11.08, 12:52 lub czapkę. To będzie pomoc natychmiastowa. Albo po prostu odczekać. Wypadanie to stan naturalny. Właśnie tak ma zdecydowana większość. I czy będziesz smarować czymś głowę czy nie, czy będziesz łykać, czy nie, to prędzej czy później przejdzie. Jak hormony wrócą do normy. Bo po porodzie tak właśnie jest, czego dowodem jest 25% wątków na tym forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Kupić perukę... 10.11.08, 21:50 Ale łykając tabletki i używając dopowiednich samponów można sktócić czas wypadania i nie zgubić aż tylu włosów. Ja wolałam nie siedzieć bezczynnie. Odpowiedz Link Zgłoś