Gość: ewka IP: *.chello.pl 17.10.03, 12:59 Niby wchodzę w rzeczy sprzed ciązy, ale brzuch nie ten. Nie jest tragicznie, ale mnie się nie podoba - za dużo skóry. Co zrobić, żeby skóra się "skurczyła"? MOze macie jakieś sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agat1 Re: sposób na brzuch sprzed ciązy 17.10.03, 14:31 A jak dawno temu urodziłaś? Bo naciąganie skóry po ciąży trwa jakiś czas, na pewno 2-3 miesiące, a u niektórych jeszcze dłużej. Można używać jakiegoś kremu ujędrniającego i ćwiczyć, jeśli ma się na to czas ( ja nie mam, niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: sposób na brzuch sprzed ciązy IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 17.10.03, 15:04 Masz szczęście, że to tylko brzuch. Ja w ciąży przytyłam 25kg (nawet nie wiem skąd to się wzięło, bo wymiotowałam całą ciąże i prawie nie mogłam jeść)i zostało mi jeszcze 10kg do zrzucenia, żeby odzyskać dawną wagę i zmieścic się w swoje ubrania. Czasami mam wrażenie, że nie tyle jestem gruba, co napuchnięta jak balon. Nie tracę jednak nadziei, że wrócę jeszcze do swojej figury. Słyszałam, że karmienie piersią bardzo w tym pomaga. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patyczako Re: sposób na brzuch sprzed ciązy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 18:14 Mnie tez po ciazy wkurzal ten flak na brzuchu. I gdy bylam juz w formie zaczelam cwiczyc miesnie brzucha. Pomogło! Tylko nie nalezy przesadzac i nie zaczynac zbyt wczesnie po porodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: sposób na brzuch sprzed ciązy IP: *.chello.pl 17.10.03, 19:49 A jakie ćwiczenia stosowałaś? Bo mnie nie chodzi o wagę. Ta jest ok. Pewnie tyle ile ważyłam przed ciążą. reszta też w porządku - tylko ten brzuch. A synek ma roczek. Wprawdzie z upływem czasu jets coraz lepiej, ale jeszcze nie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
optymi Re: sposób na brzuch sprzed ciązy 19.10.03, 00:17 no właśnie !jak ćwiczyć ? bo ja już czekam 6 lat i nic nie pomogło na ten okropny wygląd brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
andzia001 Tylko ćwiczenia dziewczyny 22.10.03, 11:07 Jestem mamą 6-cio miesięcznego synka. Już kilka dni po porodzie zaczęłam ćwiczyć klasyczne "brzuszki". Nieco bolało, byłam słaba, ale się zawzięłam że będę płaska jak przed ciążą i się udało. W miarę nabierania sił ćwiczyłam dłużej przy każdej nadarzającej się okazji (mąż nosi maleństwo aby mu się odbiło po karmieniu-ja na podłogę i brzuszki, film wieczorem w telewizji-ja na podłogę i brzuszki, itp.) Nic dziewczyny samo nie przyjdzie. Jest tylko mały procent kobiet, które wracają do formy sprzed ciąży bez ćwiczeń i wyrzeczeń. Reszta musi popracować nad sobą niestety. Dodatkowo stosowałam kremy ujędrniające skórę, np. balsam Nivea, krem firmy Avon, czy Kolastyny. Ćwiczenia w połączeniu z kosmetykami dają naprawdę oczekiwane efekty pod warunkiem systematyczności!! Głowy do góry dziewczyny, zacznijcie już dzisiaj! Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patyczako Re: sposób na brzuch sprzed ciązy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 16:19 No coz polecam callanetics oraz kasete cindy crowford- tam daje popalic brzuszkom... No i troche zaparcia i regularnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: sposób na brzuch sprzed ciązy IP: *.introl.pl 21.10.03, 11:29 Ćwiczyłam Callanetics ćwiczenia tylko na brzuszek (100 razy powtarzane każde ćwiczenie), np. siedząc z wyprostowanymi nogami unosiłam je do góry (proste) i jednocześnie pochylałam wyprostowany tułów do nóg). Nie wiem ile w tym zasługi ćwiczeń ile predyspozycji genetycznych, ale brzuch znikł bez śladu po ok. roku. Brak czasu to wymówka, gdy mi się nie chciało, ale postanowiłam ćwiczyć "przy okazji" np. w trakcie rozmów przez telefon, oglądania filmu. Odpowiedz Link Zgłoś