Dodaj do ulubionych

Czy to hemoroidy?

06.12.03, 13:03
Pare dni temu, podczas mycia w okolicach odbytu poczulam miekki "kulki". I
jedyne co mi przyszlo do glowy, ze to hemoroidy. Dziwne jest jednak to, bo
jedynym (ale moze wystarczajacym) powodem ich powstania moze byc ciaza. A do
tego jak zaczelam czytac o hemoroidach, to wypadanie tych "kulek" na
zewnatrz, to juz jakies pozne stadium, wiec jak ja moglam wczesniej sie nie
zorientowac, ze to to. Oczywiscie tak czy siak, pojde z tym do lekarza, moze
w czasie przerwy swiatecznej (pracuje w szkole). Aha i nie boli mnie. Moze
to nie hemoroidy, a jak nie, to co???
Czekam niecierpliwie na Wasze odpowiedzi.
Marzena
Obserwuj wątek
    • lula11 Re: Czy to hemoroidy? 06.12.03, 13:41
      To są hemorojdy i najczęściej pojawiają się w ciąży i po porodzie.
      Ale to nic groźnego, możesz zastosować maść ziołową dostępną bez recepty, na
      pewno pomoże. Jeżeli cię nic nie boli i nie występują krwawienia to nie jest to stadium
      późne. U mnie występowały krwawienia , ale wstydziłm się iść do lekarza i kupiłam w
      aptece maść, po tygodniu wszystkie "kulki" zniknęły.
      Pozdrawiam.
      • flurcia Re: Czy to hemoroidy? 20.12.03, 11:18
        Jakiej maści używałaś? Ja jestem 3 miesiące po porodzie i też mam hemoroidy-
        odezwały mi się jakieś 2 tygodnie temu (w ciąży nie miałam). Stosowała czopki
        chyba nazyały się hemoral. Krwawienia ustały, ale pozostał guzek i czasami mnie
        boli. Pojawiaja się też sporadycznie krwawienia.Czy tą maść można używać jak
        się karmi piersią? Czekam na szybką odpowiedź (sama rozumiesz) i pozdrawiam
    • tamcia Re: Czy to hemoroidy? 14.12.03, 20:38
      A jak się ta maść nazywała? Ja mam ten sam problem i jest to dla mnie na tyle
      wstydliwe, że nie pójdę z tym do lekarza, no chyba, że już naprawdę będę
      musiała.
      Mi te "kulki" pojawiły się już kilka lat temu i teź mnie nie bolą, ale teraz
      jestem w ciąży i wydaje mi się, że się trochę powiększyły. Za kilka dni będę
      rodziła i boję się, żeby problem się nie pogorszył. Mojej mamie podczas porodu
      wyszły hemoroidy tak bardzo, że musiała przejść operację, ale pamiętam, że się
      ogromnie męczyła. Kupiłam sobie na wszelki wypadek czopki hemorol, ale nawet
      nie wiem, czy w razie czego w czymś mi pomogą.
      • javert masci 15.12.03, 14:48
        Czesc! Ja tez borykam sie z hemoroidami - pojawil mi sie jeden taki spory guzek
        na zewnatrz, pobolewal i krwawil. Teraz po 2 tygodniach stosowania masci, jest
        duza poprawa, guzek maleje, juz nie boli ani nie krwawi. Poniewaz karmie
        piersia, uzywalam masci ziolowej Aesculan - 9,50. Ale wiem ze jest tez inna,
        rowniez bezpieczna w ciazy i przy karmieniu - Posterisan - czopki i
        masc.Pomyslnej walki z h.........iwink
    • mon7 Re: Czy to hemoroidy? 20.12.03, 14:13
      w czasie ciazy tez ich nie czulam, ale porod skonczyl sie tym, ze "wszystkie"
      wylazly i to bylo cos okropnego. Po porode przez 48 g ratowano mi odbyt a nie
      rane po nacieciu. rany w ogole nie czulam, numer jeden to hemoroidy, nie zycze
      tego nikomu, gdyby nie one(rodzilam drugie dziecko) to moglabym latac, fruwac
      i jezdzic na rowerze, bo rana mimo naciecia nic nie bolala. Uzywam Preparation
      H czopki , drogie ale jedyne jak sie karmi dziecko. proctoglyvenol -podobno
      przenika z mlekiem
      dbaj o to,,pozdrowienia
      • maga102 detralex 20.12.03, 22:18
        A ja na hemoroidy polecam lek doustny Detralex. Moża go kupić w aptece bez
        recepty, kosztuje cos koło 30 zł i naprawde pomaga. Maści i czopki tylko
        łagodzą objawy hemoroidów, które za jakis czas powracają, natomiast detralex
        likwiduje je, jesli nie zupełnie, to w duzym stopniu.
        Sama po porodzie miałam z tym kłopoty i próbowałam naprawde przeróźnyxh maści i
        czopków. Wymęczyłam sie z tym niesamowicie, bo starsznie to niewygodne i
        krępujace w aplikowaniu.
        Nie wiem tylko jak ma się detralex do karmienia piersią, ale myśle , ze powinno
        byc o tym na ulotce.

maga
    • ab1960 Re: Czy to hemoroidy? 02.01.04, 13:39
      mam nadzieję, że skorzystałaś z porady lekarza. Pewnie coś Tobie odpowiedniego
      polecił. Jeżeli są to hemoroidy,to bardzo dobry jest preparat z wyciągiem z
      oczaru wirginijskiego, stosował mój tata i bardzo sobie chwalił, bo hemoroidy
      dotyczą także facetów tylko oni są bardzie wstydliwi i żadziej się przyznają.
      Więcej mój e-mail: ab1960@gazeta.pl

pozdrawiam Wiesia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka