artemida.10 10.10.09, 11:45 Dziewczyny,czy macie już kupione wózki?jakie firmy są dobre?zależy mi na porządnym bo zamierzam dużo spacerować,dodam że zacznę go używać na wiosnę,od marca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boo-boo Jedo Fyn 4DS 10.10.09, 11:52 Na taki się w końcu zdecydowałam. Skocz na forum wózki dziecięce- duuuuża pomoc w dokonaniu wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ollasja Re: Jaki wybrać wózek? 10.10.09, 11:54 Nie mam jeszcze doświadczenia, ale opierając się na opiniach innych i własnych obserwacjach zdecydowałam sie na wózek x-lander XA (4 koła, dwa z przodu są ruchome). Podobał mi się oczywiście wizualnie a poza tym jest solidny, łatwo się składa, ma duże pompowane koła, ciekawe skrytki i solidną gondolę (termin mam w grudniu, więc maluchowi musi byc tam ciepło). Kupiłam używany, jeszcze na gwarancji, ale za pół ceny, bo na nowy za 2000zł jednak nie było mnie stać. Dokupiłam też do tego fotelik nosidełko i teraz wszystko czeka sobie na grudzień- mam nadzieję, że będę zadowolona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anik_29 Re: Jaki wybrać wózek? 10.10.09, 13:55 Baby Design 4 air. 2 duże pompowane kola + 2 ruchome. W zestawie: spacerówka, gondola, fotelik. Cena przystępna - ok 1400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
inez_81 Re: Jaki wybrać wózek? 10.10.09, 16:40 Również zdecydowałam się na Jedo Fyn 4 DS. Problem tylko z wyborem koloru Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: Jaki wybrać wózek? 10.10.09, 22:42 Wszystko zależy od tego jaki masz budżet na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Jaki wybrać wózek? 10.10.09, 23:05 Musisz odpowiedzieć sobie na kilka pytań: jak ciezko może być wózek, czy będzie go nosiła? Im wózek cięższy tym lepiej się go prowadzi, te z pompowanymi, dużymi i skrętnymi kołami są rewelacyjne ale ciążkie -jak duży może być: macie auto, windę w bloku? Bo to częst ogranicza gabaryty wózka -budżet na to przeznaczony. Ja polecam www.allegro.pl/item760785124_bebecar_raider_at.html ,miałam i sprawdził się rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
isiaisia Re: Jaki wybrać wózek? 11.10.09, 09:56 a ja kupiłam wózek bajtek www.tomas-wozki.pl/images/wozki/09.jpg jestem z niego zadowolona, w komplecie wkładka (gondola), folia przeciwdeszczowa, moskitiera, foteli, duzy kosz na zakupy, torba na podręczne rzeczy, i cena rewelacyjna - udało mi sie kupić go za 730 zł(NOWY!!) jednak jest cięzki wiec jesli miałabym go wnosic na I pietro to byłby problem ale na szczescie ja nie bede musiała Odpowiedz Link Zgłoś
sugarka Re: Jaki wybrać wózek? 11.10.09, 10:29 Ja zrobilam wczoraj rajd po sklepach z wozkami itp, a kilka tygodni temu solidny research na necie. Moim priorytetemy jest zeby wozek byl lekki sie latwo skladal i miescil sie w aucie (oczywiscie najpierw wygoda i bezpieczenstwo malucha) i zdecydowalam sie z mezem na bugaboo cameleon. Odpowiedz Link Zgłoś
sugarka Re: Jaki wybrać wózek? 11.10.09, 10:29 Ja zrobilam wczoraj rajd po sklepach z wozkami itp, a kilka tygodni temu solidny research na necie. Moim priorytetemy jest zeby wozek byl lekki sie latwo skladal i miescil sie w aucie (oczywiscie najpierw wygoda i bezpieczenstwo malucha) i zdecydowalam sie z mezem na bugaboo cameleon. Odpowiedz Link Zgłoś
goniam33 peg perego 11.10.09, 10:57 Ja wybralam wozek peg perego pliko p3 (gondola+ spacerowka+ fotelik). Dla mnie najwazniejsze przy wyborze byly: waga wozka-bardzo lekki, szybkie skladanie. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: Jaki wybrać wózek? 11.10.09, 17:14 Dziewczyny już wcześniej pisały, że to zależy od Twoich potrzeb. Mój wózek nie musi być lekki i nie musi się szybko składać. Potrzebuję za to dużej, wygodnej gondoli (termin styczniowy), dmuchanych kół (polna droga), miękkiego zawieszenia, przyzwoitej ceny, miłym dodatkiem byłaby też klasyczna linia i bogata kolorystyka. Do opisu pasuje roan marita i przypuszczalnie na niego właśnie się ostatecznie zdecydujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
3.mamuska Re: Jaki wybrać wózek? 11.10.09, 21:19 Dla pierwszego synka kupiłam wózek firmy bajtek, albo jakoś tak, generalnie i najkrócej mówiąc TRAGEDIA! Z racji jednak, że drugie maleństwo pojawiło się dosyć szybko też z niego korzystaliśmy, a potem kupiliśmy spacerowy Coneco i sprawdzał się b.dobrze. Teraz przy trzecim dzieciątku kupiliśmy Trinity Dymex, jak dla mnie rewelacja gondola + spacerówka + fotelik, stelaż lekki aluminiowy, dwa koła duze pompowane z amortyzatorami, dwa przednie mniejsze pompowane i ruchome, do tego folia przeciwdeszczowa, parasolka, poręczna torba. Używam go już prawie 3 mc i jestem bardzo zadowolona, cena też w miarę przystępna ok. 1300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Jaki wybrać wózek? 12.10.09, 12:57 Ja kupiłam wózek I'coo platon, jest bardzo bardzo stabilny ale ciężki ma również duże pompowane koła. Prowadzi się super. A co najważniejsze, kiedy po piętnastu miesiącach urodził sie drugi syn dokupiliśmy specjalną nakładkę, drugą spacerówkę i mam wózek na dwójkę dzieci. Dla mnie najważniejsza jest wygoda dziecka, a tego nie da ci lekki wózek na malutkich kółeczkach. Odpowiedz Link Zgłoś