Dodaj do ulubionych

zwrot w real

15.11.09, 16:23
Witam,
Dziewczyny proszę powiedzcie czy real przyjmuje zwroty. Kupiłam matę FP ale
chciałabym oddać (nie podoba mi się). Mam oczywiście paragon. Jaki jest termin
zwrotu? HELP wink
Obserwuj wątek
    • nglka Re: zwrot w real 15.11.09, 16:30
      10 dni bez podania przyczyny (w stanie nienaruszonym, oryginalne opakowanie, bez sladow uzytkowania)
      • martirad Re: zwrot w real 15.11.09, 16:37
        Dzięki, jutro oddam.
        • neerroo Re: zwrot w real 15.11.09, 17:39
          napisz dlaczego Ci się nie podoba? chcę teką kupić mojej 3-latce ,a
          właściwie,to Ona bardzo chce ją dostać od Mikołaja.
          • martirad Re: zwrot w real 15.11.09, 19:50
            Moja 3 latka uwielbia skakać, tańczyć itp. Kupiłam tę matę po przeczytaniu tu na
            forum wielu pozytywnych opinii na jej temat. Myślę, że dziecku szybko się znudzi
            (jak długo dziecko będzie wykonywało te same polecenia przed tv?).
            • neerroo Re: zwrot w real 15.11.09, 22:57
              Martirad dzięki
          • anyx27 Re: zwrot w real 15.11.09, 23:48
            neerroo napisała:

> napisz dlaczego Ci się nie podoba? chcę teką kupić mojej 3-latce ,a
            > właściwie,to Ona bardzo chce ją dostać od Mikołaja.

Myślę, ze chodzi o coś innego wink ja kupiłam w realu za 180pln kilka dni temu i
            się sfrajerowałam, bo dzisiaj w auchan kupiłam za 152pln i to z kalkulatorem.
            Ale tą z reala juz sprzedałam na all smile
      • paniwaz Re: zwrot w real 15.11.09, 21:14
        nglka napisała:

> 10 dni bez podania przyczyny (w stanie nienaruszonym, oryginalne opakowanie,
        bez sladow uzytkowania)

W Realu Okęcie w zeszłym tygodniu zostałam poinformowana, że od niedawna
        wprowadzono30 dni na zwrot towaru. Pani Wąż
        • nglka Pani Wąż 15.11.09, 21:21
          paniwaz napisała:

> W Realu Okęcie w zeszłym tygodniu zostałam poinformowana, że od niedawna
          > wprowadzono30 dni na zwrot towaru. Pani Wąż

Masz jakies bliższe informacje Np. czy chodzi tylko i wyłącznie o sieć supermarketów Real czy o zmianę w ustawie? Bo to drugie byłoby fajne z uwagi na obowiązek przyjęcia w ciągu tych 30 dni - wszędzie.
          • paniwaz Re: Pani Wąż 15.11.09, 22:02
            O zmianie w ustawie nic mi nie wiadomo - byłby wielki medialny hałas, gdyby
            stało się to faktem. Info dotyczy wyłącznie sieci Real. Pani Wąż
          • patatajowa Re: Pani Wąż 15.11.09, 23:37
            nglka napisała:

> Masz jakies bliższe informacje Np. czy chodzi tylko i wyłącznie o sieć
            supermarketów Real czy o zmianę w ustawie? Bo to drugie byłoby fajne z uwagi na
            obowiązek przyjęcia w ciągu tych 30 dni - wszędzie.
            > ale o jaka ustawe chodzi, bo sklep nie ma obowiązku przyjąc zwrotu.to tylko
            jego dobra wola ze przyjmie i sam ustala czy 3 czy 30 dni. w realu kiedys mowili
            o 5 dniach, ostatnio kupowalam kombinezon i poinformowano mnie ze u nich jest 30
            na zwrot.
            • nglka Patatajowa 16.11.09, 00:06
              Faktycznie, nie znalazłam niczego o lokalnych sklepach i dziesięciodniowym, ustawowym terminie zwrotu, ktry dotyczy tylko sprzedaży internetowej (przy ściśle okreslonych warunkach o ktrych nie ma sensu się tu rozwodzić).
              .
    • ilka80 Re: zwrot w real 16.11.09, 00:29
      a ta nowa cena 152 to w związku z -20% na skarbonkę czy jakaś inna promocja i w jakim mieście można tak tanio kupić?
      • anyx27 Re: zwrot w real 16.11.09, 00:50
        ilka80 napisała:

> a ta nowa cena 152 to w związku z -20% na skarbonkę czy jakaś inna promocja i w
        > jakim mieście można tak tanio kupić?

tak, to na skarbonkę. We wrocławiu, bardzo dużo jest tych mat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka