Dodaj do ulubionych

Klocki jixin - Policja

19.11.09, 10:23
Mam pytanie, chciałam kupić synkowi prawie 4 lata, ten posterunek
policji
www.allegro.pl/item822396018_klocki_jixin_policja_helikopter_motocykl_dzwiek.html
Podobno pasują do duplo, mamy już kilka zestawów duplo i nie
chciałabym rozczarowania synka, ze nie pasują albo, ze są gorszej
jakości.

Pozdrawiam
Dorota
Obserwuj wątek
    • mefiko Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 10:34
      Pasują do Duplo i są bardzo dobrej jakości. My nie żałujemy, a cena jest
      rewelacyjna.
      • mefiko Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 10:37
        Upss, pomyliłam ze strażą pożarną. My posiadamy ten właśnie zestaw, a nie policję.
        • magda79pn Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 10:53
          policja jest gorsza od kolejki jixin, jak się łączą to nie wiem bo syn dostanie ten zestaw na święta.
          nie jest biała tylko sina - kolory ma beznadziejne, kolejka to chociaż ma żywe
          kolory... chyba już więcej nie kupię tych klocków, ludziki "ciężko siadają" tzn ciężko
          się zginają, ja mam tylko dwa małe pudełka oryginalnego duplo i klocków jest tam
          tylko kilka i mamy jednego oryginalnego ludzika ale widzę różnicę (tyle zdążyłam zauważyć oglądając w domu nowe klocki, sprawdzając czy samochód i helikopter i lokomotywa działa na baterie).
    • sonrisa06 Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 10:50
      Posterunek policji z Lego Duplo można kupic w Macro za 101zł o ile dobrze pamiętam, więc moim zdaniem się nie opłaca kupować podróbki. W Duplo samochód policyjny jest o wiele ładniejszy, wiem bo mamy ten zestaw Duplo.
    • magda79pn Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 10:59
      pewnie o to ci chodzi: allegro.pl/item817282109_lego_duplo_posterunek_policji_5602_mega_promocja.html
      jakość jest na pewno zauważalna, ja kupiłam jixin bo tak wszyscy tu na forum je chwalili i dlatego że syn będzie miał 4 latka i chyba za długo się nimi nie pobawi, tym bardziej że starszy syn ma ogromną ilość zwykłych lego, no ale chciał więc mu kupiłam żeby miał coś dostosowanego do swojego wieku.
      W policji jixin jest samochód na baterie, helikopter i motor, są chyba 4 ludziki o ile dobrze pamietam to jest 3 policjantów i jeden więzień więc części za te same pieniądze dużo więcej. Teraz jak wiem jak wyglądają te klocki na żywo to chyba tez zastanowiłabym się nad mniejszym ale oryginalnym zestawem.
      • sonrisa06 Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 11:10
        Tak właśnie ten mamy, mała dostała go w prezencie więc nie miałam dylematu który wybrac. Kolejkę Jixin tez dostaliśmy w prezencie. Ja na nią nie narzekam. Sama kolejka jest fajna, a dodatkowo bardzo przydają się z niej krzesełka lub okna, cieszą także dodatkowe płytki (są aż trzy). Te elementy bardzo się przydają kiedy budujemy z córcią domek.
      • dador1 Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 11:16
        To już sama nie wiem, czy kupić lego czy jixin, za kupnem tych
        drugich przemawia to, że jest wiecej elementów.

• sonrisa06 Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 11:26
          Tak jak pisałam posterunek z Lego dostałam. Przez niedopatrzenie, a może specjalnie z ceną. Jak zobaczyłam tą cenę 159,99 to się obaliłam. Za tyle to na pewno bym nie kupiła, ale teraz cena jest lepsza i myslę, że warto kupic oryginalne Duplo.
        • patatajowa Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 11:30
          wiesz, jakość na pewno nie identyczna jak duplo, cena jak za tyle elementow na
          pewno fajna.my mamy juz rok kolejke jixin i jak dla mnie jakosc bardzo ok. wtym
          roku na mikołaja zamierzam kupic straz pozarną taka jak na zdj. i jesli tylko
          nie jest gorszej jakosci niz kolejka to mysle ze bedziemy zadowoleni.
          https://www.pramer.ogicom.pl/zdjecia/klocki/klod01.jpg
        • kasiczek23 Re: Klocki jixin - Policja 19.11.09, 13:36
          samochód i helikopter są bardzo fajne. Klocki w porównaniu do duplo- kiepskie,
          nie łączą się ściśle i komisariat się chwieje
          • magda79pn Policja fotki duplo i jixin 19.11.09, 18:38
            Znalazłam identyczny zestaw DUPLO jak ten JIXIN, jest to troszkę starszy zestaw, nie wiem zeszłoroczny?, oryginalna taka sama policja kosztowała ok 250zł a podróbka kosztuje niecałe 100zł.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/qAv4fMIYgVicDGas7X.jpg
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/3tBCgI38tiBf3D85FX.jpg
            • domi-no1 Re: Policja fotki duplo i jixin 19.11.09, 21:14
              Syn ma ten komisariat JIXIN i jest bardzo zadowolony. Codziennie się
              nim bawi, jest sporo elementów więc komisariat może być budowany na
              kilka sposobów. U nas klocki dobrze łącza sie z orginalnymi Duplo,
              nic się nie chwieje. Samochodzik jeździ, świeci światłami i wydaje
              dźwięk, a helikopterze też świeci światełko i obraca się śmigło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka